Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: برای کارآمدتر و اثربخش‌تر شدن کنسرت‌های خیابانی، نمایش‌ها، تئاترها و جشن های ملی - محلی این مراسم‌ها باید در همه استان ها، شهرها و مناطق نزدیک و دورافتاده برگزار شود و صرفا به مراکز استان‌ها محدود نشود.

سیده فاطمه ذوالقدر در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این پرسش که در شرایط فعلی مشارکت مردم حول موضوعات ملی چقدر می تواند وحدت بخش باشد، گفت:  کشورمان دارای تمدن شگفت‌انگیز چند هزار ساله با تنوع فرهنگی، نژادی، زبانی، دینی، قومی و قبیله‌ای است که در عین تنوع، مردم همواره یکپارچگی و وحدت داشته و دارند و همین وحدت ملی خود محل کینه‌توزی دشمنان بوده و به انحاء مختلف از جمله از طریق ایجاد جنگ روانی و فرهنگی در تلاشند این حریم را مورد تعرض و تعدی قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: وحدت ملی یکی از مولفه‌های اقتدار و امنیت ملی است که با تقویت هویت ملی و همبستگی ملی می توان بسیاری از تهدیدات داخلی و خارجی را کاهش داد و ضمانت تحقق آن در مشارکت و حضور همه مردم و باور و اعتقاد راسخ و نهادینه به این موضوع است که خوشبختانه تجارب تاریخی نشان داده که مردم کشورمان به این مهم اشراف داشته اند و هیچگاه تحت تأثیر فشارهای خارجی، انسجام و وحدت ملی خود را رها نساخته اند که البته باید برای تقویت و حفظ آن اقدامات بسیاری نیز صورت پذیرد و همانطور که مردم در کنار یکدیگر و همراه با نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستند مسؤولین نیز اقدامات لازم را برای افزایش سطح رضایتمندی و رفاه اجتماعی آنها انجام دهند چرا که عنصر انسجام اجتماعی و وحدت ملی به طور مستقیم در رابطه با اعتماد اجتماعی است و این اعتماد برخواسته از رفتار متقابل و مسئولانه، مسئولین با مردم در جهت تحقق خواست ها و مطالبات مردم نیز هست.

وی در پاسخ به این پرسش که تعیین یک روز برای حضور مردم با لباس‌های محلی و برگزاری بازارهای محلی برای ارائه محصولات فرهنگی قومی چقدر می‌تواند در ایجاد فضای وحدت و نشاط موثر باشد، گفت: برای تحقق این موضوع ارتقای سطح آگاهی‌های عمومی بی‌تردید می‌تواند نقش موثری داشته باشد.  یکی از ابزارهای لازم برای افزایش این آگاهی‌ها آشنایی هرچه بیشتر مردم  به خصوص نوجوانان و جوانان با ادیان، قومیت‌ها، زبان‌ها و نژادهای درون کشور است. چرا که هریک از آنها دارای فرهنگ، آداب و رسوم، سنت‌ها و ارزش‌ها و باورهای متفاوتی هستند که شناخت و آگاهی نسبت به آنها می‌تواند رمز  یکپارچگی و اتحاد مردم در طول تاریخ چند هزار ساله ایران را در عین تنوع و تفاوت ها برای نسل حاضر آشکار کند.

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: در گرو این شناخت و آگاهی می‌توان آنچه که در سطح ملی نیاز است به دست آورد. برای این موضوع یقینا برگزاری جشنواره‌هایی برای آشنایی قومیت‌ها و نژادها و ادیان درون مرزهای کشور با یکدیگر می تواند بسیار کارآمد و موثر باشد. البته هم اینک نیز جشنواره ای گوناگونی در این خصوص در استان‌ها و شهرهای مختلف برگزار می شود و شناخت و آگاهی مردم نسبت به اقوام مختلف درون مرزهای کشور نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است و مطمئنا نامگذاری یک روز ویژه برای حضور همه اقوام با لباس های محلی و با هدف معرفی فرهنگ و آئیین درون قومی و محلی‌شان می تواند در افزایش سطح این شناخت و آگاهی موثر است.

ذوالقدر خاطرنشان کرد: اما نباید این نامگذاری یک روز ویژه، باعث شود که صرفا یک اقدام نمایشی و در یک روز از سال باشد و باقی سال این مسئله مهم، رها شود. موضوع آشنایی با فرهنگ‌ها و قومیت‌ها و نژادها و زبان‌های مختلف درون مرزهای امن کشورمان وابسته به آموزش‌های لازم و برنامه سازی های گسترده است که رسانه ملی، آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به طور مشخص نقش مهم و کلیدی در این خصوص دارند که البته باید قدردان اقدامات مثبت آنها تاکنون نیز بود.

نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به پرسش که چقدر می‌توان از وجود ادیبان ملی مانند سعدی و حافظ برای ایجاد وحدت و همبستگی با برگزاری کنسرت‌های خیابانی با اشعار این شاعران و پخش ملی آن در سراسر کشور توسط صداوسیما بهره برد، گفت: همانطور که گفتم افزایش وحدت ملی را نباید به یک روز یا هفته خاص محدود کرد بلکه باید از تمام عناصر فرهنگی و ادبی و میراث تاریخی این کشور برای تقویت وحدت ملی و افزایش شناخت و آگاهی بهره برد که در روزهایی که به نام ادبای بزرگی همانند سعدی و حافظ و حتی شعرائی معاصر همانند نیما یوشیج و سهراب سپهری و ... نامگذاری شده است، بر این مهم تأکید داشت و این آگاهی بخشی به گونه‌ای باشد که تمام سلایق را پوشش دهد و همراهی نوجوانان و جوانان را هرچه بیشتر بتوانیم فراهم کنیم.

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: از ابزارهای همانند کنسرت‌ها و نمایش‌های خیابانی نیز که دسترسی و اقبال عمومی بیشتری را خواهد داشت می توان بهره برد. البته باید این کنسرت‌ها و نمایش‌ها و تئاترها و جشن‌ها در همه شهرها و استان‌ها و مناطق دورافتاده به صورت پراکنده و پرتعداد وجود داشته و صرفاً در مراکز استان‌ها متمرکز نگردد تا کارآمدی و اثربخشی لازم را به همراه آورد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اقوام ايران صداوسيما کنسرت های خیابانی نشاط وحدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۱۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت آگاهی عشایر کوچ رو از مخاطرات کوچ در شرایط بارانی

غلامعلی حیدری در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: از تلاش تمامی اعضای این ستاد و فرمانداران شهرستان‌های استان به‌علت تلاش‌های بی‌وقفه در راستای پیشگیری از بروز حوادث قدردانی می‌شود.

وی افزود: با توجه به نزول رحمت الهی و بارش‌های اخیر، دو شهرستان اردل و کوهرنگ بارندگی بالای ۴۰ میلی‌متر داشتند.

حیدری به فصل کوچ عشایر از مناطق قشلاقی به ییلاقی اشاره و اضافه کرد: فرمانداران مراقبت‌های لازم را برای جلوگیری از بروز خسارت به عشایر داشته باشند.

وی یادآور شد: معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری، مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری، مدیرکل امور عشایر و فرمانداران شهرستان‌های هم‌مرز با خوزستان با همتایان خود در آن استان سعی کنند کوچ عشایر را عقب بیندازند.

حیدری گفت: اداره‌کل امور عشایر استان برای عقب انداختن کوچ تا ۲۵ اردی‌بهشت‌ماه جاری به عشایر پیامک ارسال کنند تا به عشایر و دام آنها آسیب وارد نشود.

وی بیان داشت: مدیرکل امور عشایر، شورای عشایر را تشکیل دهد و قبل از آن از شهرستان‌ها بازدید و وضعیت عشایر مشخص، به مسایل این قشر رسیدگی و زمینه تشکیل شورای عشایر شهرستان‌ها مورد توجه جدی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید

حضور بیش از ۱۲۴ هزار عشایر در چهارمحال و بختیاری

حیدری تاکید کرد: مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری نسبت به پیگیری مستمر جاده‌های استان اقدام و مکان‌های ریزشی و رانشی را بررسی، از بسته شدن راه‌ها جلوگیری و موانع موجود رفع شود.

وی افزود: مدیرکل امور عشایر برای رفع مشکلات جاده‌های عشایری با مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان هماهنگ باشد.

حیدری به لزوم آمادگی جمعیت هلال‌احمر به‌ویژه در شهرستان‌های اردل و کوهرنگ برای خدمات‌رسانی به عشایر اشاره و تصریح کرد: جهاد کشاورزی استان اطلاع‌رسانی و صدور هشدار‌های لازم به شیلات‌داران به‌همراه لایروبی جوی‌ها و جدول‌های کشاورزی را در دستور کار قرار دهد و فرمانداران این موضوع را پیگیری کنند.

وی یادآور شد: دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های خدمات‌رسان مراقبت لازم برای پیشگیری از بروز خسارت‌های احتمالی را در دستور کار داشته باشند.

حیدری اظهار داشت: کمیته امداد امام خمینی (ره) استان کمک مومنانه به افراد زیرپوشش خود را داشته باشد.

وی گفت: فرمانداران خسارت‌های وارد شده مربوط به حوادث اخیر را گزارش دهند و دفتر مدیریت بحران استانداری در کوتاه‌ترین زمان ممکن جمع‌بندی خسارت مربوط به بارندگی‌های اخیر را به سازمان مدیریت بحران کشور اطلاع‌رسانی کنند تا جبران خسارت شود.

حیدری به آسیب به برخی گندم‌زار‌های چهارمحال و بختیاری اشاره و تاکید کرد: سازمان جهاد کشاورزی، اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری و اداره‌کل محیط‌زیست استان تدابیر لازم را بیندیشند.

وی افزود: درخصوص تصادفات با توجه به دو سه روز تعطیلی مستمر و افزایش سفر‌ها همگان مراقبت لازم را بکنند و روز شنبه در محور‌های ارتباطی استان حضور داشته باشند و فرمانداران بازدید و پیگیری کنند.

حیدری تصریح کرد: اداره‌کل راه و شهرسازی استان در صورت لزوم از توان بخش خصوصی بهره‌گیری کنند و نقاط حادثه‌خیز با هدف ایمن‌سازی جاده‌ها مشخص و تا حد ممکن رفع شود.

وی ادامه داد: با ایمن‌سازی جاده‌ها، رفع نقاط حادثه‌خیز و حضور میدانی دستگاه‌های اجرایی و خدمات‌رسانی در محور‌های ارتباطی چهارمحال و بختیاری زمینه کاهش تصادفات جاده‌ای فراهم شود.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین هدف جشنواره اقوام ایران زمین پر کردن شکاف بین نسلی است
  • ضرورت آگاهی عشایر کوچ رو از مخاطرات کوچ در شرایط بارانی
  • گزارشی از نکوداشت مختومقلی فراغی؛ شاعری که وحدت‌بخش بود
  • کارگران در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند
  • دولت سیزدهم نگاه ارزشمندی به مسایل اجتماعی و فرهنگی دارد
  • دور دوم انتخابات بسیار تعیین‌کننده است/ لزوم اصلاح ساختار بودجه
  • برگزاری گردهمایی و پیاده‌روی با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی نسبت به اختلال طیف اوتیسم
  • «بر بلندای حضور» برگزیدگان خود را شناخت
  • فعالیت‌های فرهنگی با پیوست هنری تاثیرگذاری بیشتری بر جامعه دارد
  • تشکیل ۱۲ کمیته فرهنگی برای برگزاری اجتماع ۲۰ هزار نفری امام رضایی ها در البرز