Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-28@09:38:17 GMT

تکریم پیامبر(ص) در تکیه نقشبندیه بوسنی+عکس

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۹۱۴۸۳

تکریم پیامبر(ص) در تکیه نقشبندیه بوسنی+عکس

به گزارش ایکنا؛ محمود حیدری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوسنی وهرزگوین ‌ضمن حضور در ویژه برنامه مسجد و تکیه نقشبندیه «ویسوکو» با عنوان تکریم پیامبر اعظم(ص) طی سخنانی بر ضرورت بازگشت وحدت به جهان اسلام تأکید کرد.

بنا به اعلام سفارت ایران در سارایوو، محمود حیدری با یادآوری اینکه مشهورترین صفات خداوند نزد مسلمانان رحمانیت و رحیمیت است و  پیامبر هم به عنوان رحمت للعالمین معرفی شده است، تصریح کرد: جریانات تکفیری و ایدئولوژی‌های ترورریست پرور هیچ نسبتی با آموزه‌های پیامبر رحمت ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیح سیریا حاجی میلیچ، رئیس مرکز طریقت‌های بوسنی و هرزگوین نیز ضمن تشکر از سفیر ایران برای حضور در این مراسم گفت: از پشتیبانی‌های دولت و ملت ایران از کشور بوسنی وهرزگوین از ابتدای استقلال تاکنون تقدیر می‌کنیم.

حاجی میلیچ با تأکید بر اهمیت جایگاه دین اسلام و علاقه به پیامبر اکرم و خاندان و یارانش نزد مسلمانان بوسنیایی، افزود: با استقلال بوسنی در سال 1991 و برخورداری مردم از آزادی‌های دینی بار دیگر مساجد و تکایا در این کشور رونق یافت و امروز مردم بوسنی آزادانه در برنامه‌های دینی شرکت می‌کنند.

حسین کاوازوویچ، رئیس العلماء و رئیس جامعه اسلامی بوسنی وهرزگوین نیز در این مراسم با بیان آیاتی به تشریح ویژگی‌های پیامبر اکرم پرداخت و از حضور سفیر ایران به عنوان نماینده ملتی برادر و دوست بوسنی هرزگوین قدردانی کرد.

حسین افندی اسمائیچ، قائم مقام جامعه اسلامی بوسنی و‌هرزگوین نیز در این مراسم با بیان احادیثی از پیامبر و یادآوری ضرورت پیروی از اخلاق نیکوی آن اسوه حسنه، گفت: از اینکه شاهد حضور سفیر یکی از بزرگ‌ترین کشورهای اسلامی و همراهانشان در جمع خود هستیم و از ایشان آیات قرآن و تأکید بر وحدت مسلمانان را می‌شنویم، خرسندیم.

در ادامه مراسم که با اقامه نماز جماعت همراه بود، حاضران به تکرار اذکار و ادعیه پرداختند و  اشعار زیبایی را در مدح و ثنای حضرت محمد(ص)  قرائت کردند.

در این برنامه امیرحسین نوری رایزن فرهنگی سفارت ایران در سارایوو، بهروز ناصری مدیر دفتر نمایندگی صدا و سیما و تعدادی دیگر از دیپلمات‌های سفارت جمهوری اسلامی ایران حضور داشتند.

گفتنی است؛ نقشبندیه یکی از طرائق و سلاسل مشهور صوفیه در جهان اسلام است که در قرن هشتم هجری قمری توسط خواجه بهاءالدین محمد نقشبند بخارایی(717- 791 ق) در ماوراءالنهر و خراسان تأسیس شد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا تکریم پیامبر بوسنی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۱۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز

ایسنا/فارس آیین نکوداشت اصغر دادبه، چهره ماندگار فلسفه و عرفان و حافظ شناس شهری کشورمان، اصغر دادبه امروز، ۸ اردیبهشت‌ماه در مدیریت منطقه جنوب کشور(شیراز) برگزار شد.

در این آیین که به پاس خدمات علمی و فرهنگی این استاد فلسفه و عرفان در سالن فرهنگ مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور برگزار شد، اصغر دادبه در بیان مفهوم رندی حافظ اظهار کرد: حافظ رندی را به عنوان یک مکتب مستقل پیشه کرده است.

وی بیان کرد: اگر قرار بود رندی همان معنایی را داشته باشد که در اشعار عطار و سنایی وجود دارد، حافظ باید در ۱۲ غزلی که صرفأ عرفانی بود، لفظ رندی بیاورد.

این حافظ شناس کشورمان ادامه داد: غزل‌های حافظ را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد که دو دسته اقلیت و یک دسته از اکثریت‌ها می‌شوند، آن اقلیت‌ها گاهی یکی دو غزل عاشقانه است و بیش از ۱۰ غزل کاملاً جمله‌های عرفانی است که قابل انکار است. نیست.

نویسنده کتاب «حافظ، زندگی و اندیشه» با طرح این پرسش که چرا با وجود این عطار و سنایی پیش از حیات حافظ زیسته‌اند اما رندی با نام حافظ گره خورده است، گفت: در جهان‌بینی حافظ دو روش‌شناسی وجود دارد که از زیبایی‌های طبیعی و شنیداری شروع می‌شود و در نتیجه نظربازی سرمنزل به تزکیه باطن می‌رسد.

مجید اسکندری، پژوهشگر ادبی و استاد دانشگاه، تفاوت کلامی اصغر دادبه را قابل تعظیم و تکریم توصیف کرد و افزود: دادبه نه تنها شعر حافظ را ارائه کرده است، بلکه با حافظ زیسته است. شیوه مناسب استاد دادبه در کلام و بیان مسئله مهمی است که خواص و عوام بر این نکته منبع دارند.

اصغر دادبه (زاده ۱۸ اسفند ۱۳۲۵ در یزد)، استاد فلسفه اسلامی و ادبیات عرفانی دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر گروه ادبیات دائره‌المعارف بزرگ اسلامی، همچنین مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی در دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال است.

دادبه در سال ۱۳۸۱، در دومین همایش چهره‌های ماندگار، به‌عنوان چهره ماندگار در ادبیات عرفانی و فلسفه اسلامی معرفی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ورود وزیر ورزش به تایلند با استقبال سفیر ایران و تاج
  • وزیر ورزش با استقبال سفیر ایران و تاج وارد تایلند شد
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • برگزاری مراسم تکریم سردار رادان توسط «مدیران مدارس حوزه علمیه»
  • اقتدار جمهوری اسلامی تکیه گاهی برای آزادی خواهان جهان است
  • دستور لازم برای رفع مشکلات آزاد راه پیامبر اعظم(ص) داده شده است
  • منزلت و مقام عالی معلم باید پیوسته مورد تکریم جامعه باشد
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی
  • حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه
  • گزارش تصویری | مراسم قهرمان ایران با حضور رییس رسانه ملی و وزیر ورزش