Web Analytics Made Easy - Statcounter

پول‌نیوز - روستای کنگ که در ۲۸ کیلومتری غرب مشهد واقع شده، یکی از روستاهای زیبا و ییلاقی اطراف شاندیز با آب و هوای معتدل و کوهستانی است که به شکل پلکانی در دامنه‌ی کوه بینالود قرار گرفته است. قدمت این روستا به پیش از اسلام باز می‌گردد و گورستان قدیمی، مسجد، تکیه و رباط شاه عباسی از تاریخ کهن آن حکایت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روستا یکی از سکونتگاه‌هایی است که با الهام گرفتن از طبیعت و با تسلیم و گاه ستیز با آن، طی قرن‌ها و برای رفع نیاز مردمان ایجاد شده است.






نام کنگ برگرفته از سرگذشت‌های به یادگار مانده در این روستا است. کنگ دو معنا دارد: یکی به معنای پرنده‌ای قوی پنجه که در مناطق کوهستانی زندگی می‌کند و دیگری به معنای دژ مستحکم تعبیر شده است. کنگ نامی است که با افسانه‌های کهن درآمیخته است.

رباط به ساختمان‌های کنار راه و به ویژه بیرون از شهر و آبادی اطلاق می‌شود که کاروانیان برای استراحت از آن استفاده می‌کردند. در روستای کنگ نیز نمونه‌ای از این ساختمان‌ها وجود دارد که با عنوان رباط پای کوه کنگ یا رباط شاه عباسی شناخته می‌شوند. این رباط در انتهای دره‌ی کنگ قرار گرفته و بر روی دامنه‌ای مشرف به رودخانه‌ی کنگ واقع شده است.

راز رباط شاه عباسی چه می‌توان باشد؟ رباط شاه عباسی در زیر زمین و با کندن ساخته شده است. سقف این رباط هم تراز با شیب دامنه‌ی کوه می‌باشد و بنا به گفته‌ی مردم روستا، در گذشته راه قدیم نیشابور به مشهد از کنار این رباط می‌گذشته است. هم از سمت دره و هم از سمت کوهستان می‌توان به این رباط دسترسی پیدا کرد. در هر صورت حدود یک ساعت و نیم پیاده‌روی لازم است تا از روستای کنگ به رباط برسید.

قبرستان کنگ روی تپه‌ای مشرف به روستا واقع شده است. تاریخ نوشته شده روی سنگ قبرها، تاریخ هجری قمری است و علایمی به اشکال گوناگون از جمله شانه و صورت و ابزار نجاری روی قبرها حک شده است. بزرگان روستا می‌گویند، در گذشته بسیاری از اهالی، شناسنامه و نام خانوادگی نداشتند. بنابراین هر فردی را به کنیه، یا شغل و پیشه‌ی وی می‌شناختند و معرفی می‌کردند و وقتی هم از دنیا می‌رفتند، روی سنگ قبر آنان علایم مربوط به شغل و حرفه‌ی او را حکاکی می‌کردند.

آیا تا به حال به این روستا سفر کرده‌اید و آیا از وجود چنین بنایی در غرب مشهد خبر داشتید؟ ایران ما، پر از مناطق عجیب و ناشناخته است که هرکدام ماجرا و داستان خودشان را دارند.


منبع:لست سکند

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: گردشگری پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۱۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبرسانی به ۶ روستای گرمی خرداد ماه بهره‌برداری می‌شود

مسعود خیرجو امروز در بازدید از تاسیسات و تصفیه خانه گرمی مغان و زیرساخت‌های آبرسانی به بخش موران این شهرستان گفت: مجتمع بزرگ آبرسانی به بخش موران برای پوشش ۶۴ روستا با همکاری بسیج سازندگی سپاه در حال اجراست و سال گذشته فاز نخست آن با انتقال آب به ۱۸ روستا به سرانجام رسید و در فاز دوم، آبرسانی به ۱۷ روستا مد نظر است که ۶ روستا در خرداد ماه از نعمت آب شرب و سالم برخوردار خواهند شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل افزود: تلاش می‌کنیم فاز سوم مجتمع آبرسانی به روستاهای بخش موران شهرستان گرمی مغان را در دهه فجر امسال افتتاح کنیم تا بقیه روستاها نیز از آب شرب بهداشتی و پایدار بهره مند شوند و طرح ارتقا توان و آبدهی تصفیه خانه گرمی برای تامین هر چه بیشتر آب روستاهای تابعه نیز در حال اجراست و به بازسازی و ارتقا ظرفیت تصفیه خانه اقدام می‌شود.

او گفت: این طرح در حال حاضر حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پیش بینی می‌شود بعد از تکمیل و بهره برداری، آب شرب و بهداشتی حدود ۵۰ هزار نفر را تامین کند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • روستای نظرلو در شهرستان شبستر به شهر تبدیل شد
  • ۳۲۰۰مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد
  • آب شرب ۹۰ درصد روستا‌های سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • پیگیری ،مشکلات تردد اهالی روستای رباط قره بیل
  • نبود تیر برق در محله ای از روستای اوغلی تبریز
  • برنامه‌ریزی برای گازرسانی به ۵۰ روستای کرمانشاه
  • گلایه اهالی روستای حمزه آباد مهاباد از وضعیت اینترنت
  • آبرسانی به ۶ روستای گرمی خرداد ماه بهره‌برداری می‌شود
  • آغاز آبرسانی به هفت شهر و ۱۳۶ روستای هرمزگان
  • بسته شدن ورودی روستای ماربین