Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@14:30:50 GMT

احداث فرودگاه جدید چابهار به زودی آغاز می شود

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۹۴۵۷۴

احداث فرودگاه جدید چابهار به زودی آغاز می شود

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرحیم کردی در یک نشست خبری  گفت: بندر چابهار از نظر دسترسی به بازارهای ۳ منطقه آسیای میانه و روسیه، اتحادیه عرب و شمال آفریقا و شرق آسیا دسترسی بهینه دارد، در شرایطی که بسیاری از فعالیت های اقتصادی به دلیل ناامنی از حاشیه خلیج فارس به حاشیه دریای عمان در حال حرکت هستند، وجود این بندر در حاشیه دریای عمان هویت مهمی ایجاد کرده و سبب شده تا چابهار از نظر دسترسی به جمعیت ۸۰۰ میلیون نفری در منطقه از موقعیت خاصی برخوردار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به خصوص که رشد اقتصادی آسیای میانه بالا بوده و پیش بینی ها از افزایش تجارت دنیا با کشورهای این منطقه در آینده دارد.

وی با بیان اینکه ۹ درصد تجارت دنیا از طریق سواحل مکران انجام می شود که باری در حدود ۱۰۰ میلیون تن در سال می شود، گفت: سواحل مکران از بندر جاسک تا مرز گواتر ساحل ۷۰۰ کیلومتری شامل می شود. ضمن اینکه سند توسعه سواحل مکران و سند توسعه محور شرق نیز به عنوان اسناد بالادستی توسعه منطقه چابهار اهمیت ویژه این بندر را یادآور می شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با اشاره به امضای توافقنامه چابهار میان هند، افغانستان و ایران در سال گذشته ادامه داد: این توافقنامه که با حضور روسای جمهور ایران و افغانستان و نخست وزیر هند به امضاء رسید سبب می شود تا منافع کشورها در راستای قرارگیری چابهار در مسیری آرام و ایمن و امن دنبال شود. در سند توسعه محور شرق از چابهار تا سرخس، ترانزیت بازرگانی را محور توسعه قرار داده اند و تاسیس دو منطقه آزاد چابهار و ارس در طول این دو کریدور، در همین راستا است.

وی با یادآوری خدمات بالای بندر چابهار در جنگ تحمیلی که به عنوان تنها بندر تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی در ۸ سال دفاع مقدس از آن استفاده می شد، گفت: پس از جنگ این بندر فراموش شد و منابع توسعه ای به جاهای دیگر انتقال یافت. اما در حال حاضر پروژه های توسعه ای چابهار دیگر روی کاغذ نیست و همه پروژه ها همزمان در حال فعالیت هستند.

به گفته کردی: خط آهن چابهار-زاهدان در ۸ کارگاه فعال بوده و مسیر ریلی چابهار تا ایرانشهر ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. همچنین سال گذشته ظرفیت بندر شهید بهشتی به ۸.۵ میلیون تن رسید و محموله های مختلفی در حال تخلیه و بارگیری از طریق این بندر هستند. جاده ها نیز نسبت به حجم فعلی تخلیه و بارگیری کالا در این بندر از کیفیت خوبی برخوردار است اما مرحله مطالعه آزادراه چابهار به کنارک رو به اتمام بوده و تا پایان سال عملیات اجرایی آن شروع خواهد شد.

وی درباره فرودگاه این شهر گفت: احداث فرودگاه مسافری از اهمیت بالایی برخوردار است اما با توجه به اینکه فرودگاه فعلی، نظامی است امکان توسعه نداشت ولی با مذاکرات انجام شده سال گذشته ۲۵۰ هکتار از انتهای جنوبی باند فعلی از نیروی هوایی خریداری شد و در حال مذاکره با سرمایه گذار برای آغاز احداث ترمینال جدید هستیم. نقشه های این ترمینال طراحی شده و به زودی مورد تائید نهایی قرار خواهد گرفت.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار ادامه داد: فرودگاه کارگو نیز در همان نقطه ای که دو سال قبل جانمایی شده بود احداث خواهد شد. علت تاخیر دوساله آن عدم توجیه اقتصادی در آن زمان در زمینه احداث دو فرودگاه نزدیک به هم در فاصله ۶۰ کیلومتری بود اما با توجه به افزایش حجم بار در بندر چابهار، احداث فرودگاه باری نیز توجیه پذیر شده است.

کردی یادآور شد: در ۴ سال گذشته، ۴۰۰ مورد تقاضای سرمایه گذاری در چابهار دریافت کردیم که تاکنون معادل ۳۵۰۰ میلیارد تومان از این تقاضاها به مرحله قرارداد رسیده است. در حال حاضر ۱۳۰ واحد تولیدی فعال در چابهار داریم و ۱۶۷ پروژه دیگر نیز با پیشرفت بالای ۳۰ درصد در حال احداث هستند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: امروزه دو پلنت انتقال گاز در چابهار فعال است که یکی از آنها ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. کارخانه های فولاد چابهار با ظرفیت ۱.۶ میلیون تن با پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی در حال احداث است که کوره آن به طور کامل ساخته شده است.

عضو شورای عالی هماهنگی مناطق آزاد و تجاری گفت: در سال ۹۲ ارزش تولیدات چابهار ۵۰ میلیارد تومان بود که در پایان سال ۹۶ این رقم به ۱۰۵۶ میلیارد تومان معادل ۲۰ برابر ۴ سال قبل افزایش یافت.

کردی با تاکید بر اهمیت توسعه گردشگری طبیعی و سلامت در چابهار گفت: کوه های مینیاتوری و ساحل های طلایی چابهار، مقاصد گردشگری طبیعی هستند. همچنین این منطقه تنها ساحل دارای امکان موج سواری در کشور محسوب می شود. در خصوص گردشگری سلامت نیز قرار است ابتدای ماه آینده با حضور وزیر بهداشت کلنگ احداث بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی چابهار به زمین زده شود و سازمان مجری ساختمان های دولتی و عمومی نیز این بیمارستان را احداث می کند. همچنین ۵ هتل چهار و پنج ستاره همزمان در حال احداث هستند که یکی از آنها هتل ۲۲ طبقه با پیشرفت حدود ۲۰ درصد در حال احداث است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با اشاره به اخذ موافقت اصولی از سازمان هواپیمایی کشوری برای راه اندازی ایرلاین خصوصی در چابهار گفت: به دنبال خرید هواپیماهای دست دوم امبرائر برای پروازهای رجیونال و منطقه ای و هواپیماهای ایرباس به صورت دست دوم و خرید از واسطه هستیم.

وی یادآور شد: تا قبل از پایان سال میلادی، هندی ها در بندر چابهار مستقر شده و عملیات تحویل موقت اپراتوری بندر شهید بهشتی را انجام خواهند داد. بندر چابهار به مدت ۱۰ سال به هندی ها اجاره داده می شود و در این مدت قرارداد به صورت BLT بوده و شرکت هندی علاوه بر ساخت و توسعه بندر و نصب تجهیزات، اپراتوری بندر را نیز بر عهده خواهند داشت. پس از انقضای مدت قرارداد، کلیه تجهیزات به ایران منتقل می شود. ضمن اینکه با هندی ها در حوزه فاینانس احداث راه آهن و کارخانه پتروشیمی هم در حال مذاکره هستیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار درباره ثبت سفارش واردات مواد اولیه کارخانه های تولیدی موجود در چابهار گفت: این روند بسیار پیچیده و بروکراتیک است در حالی که کارخانه های تولیدکننده موجود در چابهار صرفاً با هدف صادرات مجدد دست به تولید زده اند. بنابراین مواد اولیه خود را با ارز آزاد وارد کرده و مجدداً صادر می کنند. در نتیجه نیازی به ثبت سفارش نیست که به دنبال حذف این فرآیند و مذاکره با وزارت صنعت معدن و تجارت هستیم. در طول یک سال گذشته بیش از ۲۰۰ میلیون دلار درخواست ثبت سفارش در چابهار برای واردات مواد اولیه تولید وجود داشته است.

وی درباره الحاق بندر شهید بهشتی و شهید کلانتری به منطقه آزاد چابهار گفت: این مصوبه در مجلس به تصویب رسیده و به شورای نگهبان ارسال شده است. پس از رفع نواقص آن و ابلاغ به دولت، این مصوبه عملیاتی خواهد شد.

کردی درباره حملات تروریستی اخیر به چابهار گفت: اگرچه اینگونه حملات تروریستی در کاهش سرمایه گذاری ممکن است تاثیر داشته باشد اما این اقدامات مانع توسعه و پیشرفت چابهار نخواهد شد.

کد خبر 4481229

منبع: مهر

کلیدواژه: بندر چابهار منطقه ازاد چابهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۴۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علاقه‌مندی تاجیکستان برای سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان بنادر و دریانوردی، شایسته مراد زاده معاون وزیر حمل ونقل تاجیکستان در دیدار با علی‌اکبر صفایی معاون وزیر راه و شهرسازی بر علاقه مندی دولت این کشور برای سرمایه‌گذاری لجستیکی در بندر چابهار تاکید کرد.

معاون وزیر حمل ونقل تاجیکستان در این نشست افزود: روابط دو جانبه تجاری و اقتصادی بین تهران و دوشنبه در سطح خوبی قرار دارد.

وی با اشاره به سوابق تاریخی و فرهنگی مشترک بین ایران و تاجیکستان، اظهار داشت: در ۲ سال گذشته سطح روابط اقتصادی و جابه‌جایی کالا بین دو کشور رو به رشد بوده و افزایش یافته است.

مراد زاده همچنین از علاقه تاجیکستان برای ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار خبر داد.

اهتمام دولت سیزدهم برای توسعه روابط تجاری با کشور‌های فارسی زبان

در این دیدار همچنین علی‌اکبر صفایی، معاون وزیر راه و شهرسازی ایران نیز با اشاره اهتمام دولت سیزدهم برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی با کشور‌های همسایه به ویژه با کشور‌های فارسی زبان، تاکید کرد: رویکرد تهران در توسعه همکاری‌های حمل‌ونقلی و ترانزیتی با کشور‌های همسایه، منافع برد- برد و اشتراکی برای همه فعالان اقتصادی است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه مطابق برنامه‌ریزی انجام شده و اهتمام وزیر راه وشهرسازی ایران برای اتصال بندر چابهار به راه‌آهن سراسری کشور در یک سال آینده، تاکید کرد: با حضور دولت هند و سرمایه‌گذاری یک شرکت هندی در بندر چابهار، علاوه بر ارتقای ظرفیت‌های زیرساختی و تجهیزاتی این بندر، عملکرد تخلیه و بارگیری بندر چابهار نیز به بیش از پنج میلیون تن افزایش یافته است.

صفایی با بیان اینکه آینده تجاری و بازرگانی بسیار خوبی در انتظار بندر چابهار است، افزود: هم اکنون کشتی‌های لاینر به صورت مستقیم از هند و چین در بندر شهید بهشتی چابهار پهلوگیری می‌کنند.

وی با استقبال از سرمایه‌گذاری زیرساختی دولت و شرکت‌های خصوصی مورد تایید تاجیکستان در بندر چابهار برای ساخت محوطه لجستیکی در این بندر تاکید کرد: مدل اقتصادی و بازرگانی مد نظر دولت تاجیکستان، میزان و مدت قرارداد سرمایه‌گذاری این کشور در بندر اقیانوسی چابهار را تعیین خواهد کرد.

به گفته صفایی، سرمایه‌گذار تاجیکی این امکان را دارد با ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار، از آن برای ترانزیت کالا‌های کشورش و کالا‌های سایر کشور‌ها استفاده کند و از تسهیلات و تخفیفات ترانزیتی بندر چابهار بهره ببرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زیرساخت‌های بندر دیلم تقویت می‌شود
  • علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بندر چابهار هستیم
  • تلاش برای خودکفایی در تولید کودهای فسفاته با تمرکز بر شیمی و معدن
  • ◄ بازدید مشاور عالی فرمانده کل قوا از بندر شهید رجایی
  • آمادگی بندر چابهار برای تسهیل تجارت اقتصادی با کشور تاجیکستان
  • سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار
  • جای خالی بخش خصوصی در سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • علاقه‌مندی تاجیکستان برای سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • آمادگی تاجیکستان برای ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار
  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار