Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهاد كتابخانه‌های عمومی كشور با هدف هم‌افزایی در دست‌یابی به اهداف مشترك فرهنگی و هنری، تفاهمنامه همكاری امضاء كردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مراسم امضای تفاهمنامه همكاری معاونت امور هنری  و نهاد كتابخانه‌های عمومی كشور ، عصر یكشنبه 18 آذر ماه با حضور «سید مجتبی حسینی»، معاون امور هنری وزارت ارشاد، «محمد اله‌یاری فومنی»، مدیر کل دفتر آموزش و توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری، هادی مظفری، مدیركل هنرهای تجسمی، علی ترابی، مدیركل موسیقی، شهرام کرمی، مدیرکل هنرهای نمایشی، مرتضی باقرنژاد، مشاور اجرایی و امین مویدی مشاور برنامه‌ریزی ، مجید فروغی، مدیر روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد، مهدی رمضانی معاون توسعه كتابخانه‌ها و كتابخوانی نهاد و  مهدیان مشاور این معاونت، هادی آشتیانی مدیركل فرهنگی، محمدهادی ناصری مدیركل روابط عمومی و امور بین‌الملل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«علیرضا مختارپور»؛ دبیركل نهاد كتابخانه‌های عمومی كشور در این مراسم با اشاره به ضرورت هم‌افزایی دستگاه‌های فرهنگی كشور، به بیان زمینه‌های مشترك همكاری میان نهاد و معاونت هنری وزارت ارشاد پرداخت.

 

جایگاه ویژه فعالیت‌های هنری در كتابخانه‌ها

دبیركل نهاد ضمن اشاره به راهبردهای مدنظر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه فرهنگ، گفت: علاوه بر سیاست‌های مورد نظر آقای صالحی مبنی بر هم‌افزایی دستگاه‌های هم خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امروز به دلیل قرار گرفتن كشور در شرایط و وضعیت كنونی، هم‌افزایی دستگاه‌های مختلف و انعقاد چنین تفاهمنامه‌هایی، بسیار ضروری است.

 

مختارپور در این باره توضیح داد: بر اساس برنامه تبدیل کتابخانه های عمومی به مراکز فرهنگی – اجتماعی در اولین گام، كتابخانه مركزی بجنورد كه برای اولین بار بخش گالری هنری و بخش فروش محصولات هنری در آن پیش‌بینی شده بود، در سال جاری افتتاح شد. همچنین در افتتاح كتابخانه مركزی مشهد كه پس از 24 سال در دهه فجر سال جاری افتتاح خواهد شد نیز این بخش‌ها پیش‌بینی شده است و در كتابخانه مركزی یزد كه در اواسط سال آینده افتتاح خواهد شد و همچنین سایر كتابخانه‌های مركزی دیگر، این بخش‌ها پیش‌بینی و اجرایی خواهد شد.

 

استفاده از ظرفیت‌های آموزشی كتابخانه‌ها در حوزه هنر

وی ادامه داد: مناطق محروم و كمتر برخوردار از امكانات فرهنگی مانند شهرستان بهارستان با داشتن حدود 700 هزار جمعیت و 100هزار دانش‌آموز، بسیار نیازمند راه‌اندازی كتابخانه‌های جدید هستند. بسیار به این تفاهمنامه امید دارم تا با اجرایی شدن آن به نتیجه مطلوب برسیم و از جهت دیگر الگویی موفق در هم‌افزایی برای سایر دستگاه‌های وزارت ارشاد باشیم.

 

سرآغازی برای همكاری پیوسته‌تر میان نهاد و معاونت هنری

سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم طی سخنانی گفت: با توجه به اهمیت كتاب و شبگه گسترده‌ای كه نهاد كتابخانه‌های عمومی كشور در سراسر كشور دارد و همچنین ظرفیت‌هایی كه مقوله هنر برای ترویج مباحث مهم و ارزشمند دارد، همراهی این دو نهاد می‌تواند منجر به نتایجی خیر و پربار باشد تا از فضاهای مختلف برای توسعه فرهنگ و آثار ارزشمند هنری بهره ببریم.

 

وی با اشاره به مقدمات تهیه پیش‌نویس این تفاهمنامه گفت: معتقدم كه رفت و آمد هنرمندان به كتابخانه‌ها می‌تواند منشأ اتفاقاتی خوب در حوزه ترویج كتابخوانی و ارزش‌های هنری باشد و امیدوارم امروز كه با امضای تفاهمنامه میان این دو بخش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه است، سرآغازی برای همكاری مشترك پیوسته‌تر میان این دو بخش باشد.

 

آمادگی معاونت هنری در پرداختن به موضوع آسیب‌های اجتماعی

محمد اله‌یاری فومنی، مدیر کل دفتر آموزش و توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری نیز در این نشست با اشاره به برگزاری جلسات و هماهنگی‌های لازم برای تدوین پیش نویس این تفاهمنامه گفت: مجموعه این اقدامات باعث تدوین یك تفاهمنامه مشترك شده تا فارغ از هرگونه تفاهم فرمایشی بتوانیم شاهد ثمرات آن باشیم. بر این اساس با تأكیدات معاون محترم امور هنری، در حوزه‌های مختلف این معاونت مانند هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، موسیقی و همینطور حوزه آموزش، پیش‌بینی‌های لازم در زمینه این همكاری انجام شده است.

 

وی كنار هم قرار گرفتن این دو مجموعه را اتفاقی موثر ارزیابی كرد و افزود: معاونت هنری كه دربرگیرنده طیف گسترده‌ای از هنرمندان حرفه‌ای كشور است از یك سو و نهاد كتابخانه‌های عمومی كشور با  داشتن ضریب نفوذ بالا در میان اقشار مختلف مردم از سوی دیگر، می‌توانند اتفاقات موثری را در حوزه ترویج مطالعه و فعالیت‌های هنری به رقم بزنند.

 

اله‌یاری با اشاره به توجه این تفاهمنامه به موضوع آسیب‌های اجتماعی گفت: طی سال جاری نهاد با تشكیل شورای معاونین در هشت شهر از شهرهای اولویت‌دار به لحاظ آسیب‌های اجتماعی، برنامه‌های ویژه‌ای را اجرایی كردند و ما هم این ظرفیت را داریم كه با استفاده از ابزار هنر، موضوع محرومیت زدایی و ایجاد عدالت در دسترسی به امكانات فرهنگی و هنری فراهم شود.

 

توجه به حوزه آموزش در كتابخانه‌های عمومی

مهدی رمضانی، معاون توسعه كتابخانه‌ها و كتابخوانی نیز با اشاره به اهتمام نهاد به هم‌افزایی با سایر دستگاه‌های فرهنگی و هنری گفت: بخش عمده‌ای از فعالیت‌های اجرایی این تفاهمنامه در حوزه معاونت توسعه كتابخانه‌ها و كتابخوانی نهاد قرار می‌گیرد كه آمادگی كامل خود را در این زمینه اعلام می‌كنیم. تلاش ما این است كه سرمایه موجود، در اختیار فضای فرهنگی و هنری كشور قرار گیرد و از افزوده شدن این سرمایه‌ها با كمك سایر دستگاه‌ها استقبال می‌كنیم.

 

وی با اشاره به تدارك بخش‌هایی ویژه برای ارائه ارزش‌های هنری در كتابخانه‌ها، بر توجه ویژه نهاد به ایجاد و تقویت بخش آموزش در كتابخانه‌ها اشاره كرد و گفت: بخش آموزش، یكی از بخش‌هایی كه به صورت كلاس و دفتر آموزش در كتابخانه مركزی مشهد دیده شده كه تا پیش از این كمتر در كتابخانه‌ها وجود داشته؛ اما بر اساس رویكرد جدید نهاد در تبدیل كتابخانه‌ها به مراكز فرهنگی چند منظوره، استقرار بخش آموزش در طراحی‌های اولیه كتابخانه‌های مركزی مشهد، بجنورد و یزد دیده شده كه در سایر كتابخانه‌های مركزی كه در آینده افتتاح خواهند شد نیز، وجود خواهد داشت.

 

رمضانی در ادامه با اشاره به نقش همكاری نهاد و معاونت امور هنری وزارت ارشاد در عمومی شدن هنر در جامعه گفت: معمولا در افكار عمومی طبقه خاصی از هنر بهره‌مند هستند؛ اما با توجه  به ارتباط نهاد با كف جامعه، همكاری این دستگاه می‌تواند در پیوند اقشار مختلف مردم با مقوله هنر موثر باشد تا ثمرات آن به جامعه فرهنگی هنری جامعه برسد.

 

پیشنهاد واگذاری گالری‌های هنری كتابخانه‌های مركزی به بخش خصوصی

در ادامه این مراسم هادی مظفری، مدیركل هنرهای تجسمی معاونت هنری وزارت ارشاد، با ابراز خرسندی از ایجاد گالری هنری در كتابخانه‌های مركزی در استان‌ها، عنوان كرد: به طور كلی در كشور 530 گالری هنری رسمی در حال فعالیت هستند كه تجربه اداره آنها نشان داده كه بخش خصوصی می‌تواند به لحاظ جذب مخاطب و ثمرات مالی، بسیار موثرتر عمل كند؛ بر این اساس پیشنهاد اداره این گالری‌ها توسط بخش خصوصی زیر نظر نهاد می‌تواند مورد توجه نهاد قرار گیرد و اداره كل هنرهای تجسمی آمادگی كامل خود را برای همكاری در این زمینه و همچنین معرفی هنرمندان برجسته و انجمن‌های هنری فعال در استان‌ها اعلام می‌كند.

 

در پایان این مراسم، تفاهم نامه همکاری میان نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط علیرضا مختارپور و سید مجتبی حسینی به امضا رسید.

 

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: مشهد علی لاریجانی اصفهان روزنامه های اصفهان روزنامه ها روزنامه هرمزگان دفاع مقدس امداد و نجات معاونت امور هنری امضای تفاهم نامه نهاد کتابخانه های عمومی کشور همکاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۶۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رمضانی ظهر چهارشنبه در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در کردستان اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران دستاوردهای مهمی را به همراه داشته است و به برکت این انقلاب و نگاه رفیع مقام معظم رهبری شبکه کتابخانه‌های کشور جزو شبکه برتر دنیا محسوب می‌شود.

وی با بیا اینکه از لحاظ تعداد کتابخانه‌ها و دسترسی جزو ۲۰ کشور برتر دنیا هستیم، افزود: همچنین به لحاظ تعداد کتابخانه‌ها در منطقه جایگاه اول، در آسیا جزو ۵ کشور نخست و در جهان اسلام نیز وضعیت خوبی داریم.

رمضانی به آمار برخی از کتابخانه‌های دنیا اشاره کرد و بیان داشت: تعداد کتابخانه عمومی در کشور رم سه هزار و ۸۰۰، ترکیه هزار و ۲۰۰ کتابخانه و مصر ۳۰۰ کتابخانه وجود دارد.

وی در ادامه از اجرای طرح کتابخانه‌های بدون کتاب؛ کتابخانه الکترونیکی یا آینده در کشور خبر داد و عنوان کرد: «کتابخانه بدون کتاب»؛ نسل جدیدی از کتابخانه‌هاست که در آن خبری از کتاب کاغذی نیست و به جای آن تجهیزات و امکان دسترسی به منابع الکترونیکی و صوتی، پایگاه‌های اطلاعات علمی، انواع بازی‌، فیلم، موسیقی، منابع یادگیری الکترونیک در اختیار کاربران قرار داده می‌شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور همچنین به وضعیت کتابخانه در استان کردستان اشاره کرد و بیان داشت: تلاش می‌کنیم برای شهرها و روستاهای فاقد کتابخانه در کردستان اقداماتی انجام دهیم.

۱۰ شهر کردستان فاقد کتابخانه

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: در کردستان، ۱۰ شهر فاقد کتابخانه هستند و باید با مدیریت عالی استان از لحاظ فضا و مکان کمک شود تا ما نیز تجهیزات لازم را خریداری خواهیم کرد.

وی به اجرای طرح هدهد سفید در چهار سطح و توجه به حوزه کودک و نوجوان به عنوانیکی از برنامه‌های اولویت‌دار حوزه کتابخانه‌ها پرداخت و بیان کرد: در همین راستا راه‌اندازی کتابخانه، برنامه تلویزیونی و جایزه برتر صورت گرفته و تلاش ما بر این است که بتوانیم کودک و نوجوانان را بیش از پیش به سمت کتاب و کتابخوانی ترغیب کنیم.

رمضانی خاطر نشان کرد: اتصال کتابخانه‌های عمومی به مدارس، اختصاص زنگ مطالعه و شیوه آداب مطالعه نیز در دستور کار است تا از این طریق بتوانیم نقایص و کمبودها را جبران کنیم.

مسؤولان به حوزه کتابخانه های کردستان توجه کنند

نماینده ولی فقیه در کردستان نیز در این دیدار بیان کرد: در سفرهای شهرستانی بازدیدهایی از کتابخانه‌ها انجام داده‌ام و نیاز است مسؤولان کشوری در استان به حوزه کتابخانه‌ها توجه بیشتری داشته باشند.

حجت الاسلام پورذهبی اضافه کرد: زیباسازی فضای درونی و بیرونی کتابخانه‌ها، استفاده از ظرفیت دانش آموزان در توسعه فرهنگ کتابخوانی و اجرای برنامه‌های فرهنگی در کتابخانه ها برای توسعه عدالت فرهنگی از ظرفیت‌هایی است که در راستای تقویت حوزه کتاب و کتابخوانی باید مورد توجه باشد.

وی همچنین از نیاز ساختمان کتابخانه استان به بازسازی خبر داد و بیان کرد: باید تجهیزات و کتب کتابخانه های سنندج نیز به روزرسانی شود.

کد خبر 6087539

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌های سیار در کشور توسعه می‌یابد + فیلم
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور
  • توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس
  • دستور رئیس‌ جمهور برای اختصاص ۲۰۰ خودرو به کتابخانه سیار
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است
  • احداث کتابخانه در10 شهر استان در آینده ای نزدیک
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند