Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش جدید مرکز آمار آمریکا حاکی است که بعد از اعمال تحریم‌های مالی این کشور علیه ایران در مردادماه (ماه اوت)، صادرات ایران به ایالات متحده تقریباً متوقف شده‌است، اما صادرات آمریکا به ایران کماکان افزایش چشمگیر نشان می‌دهد.

 

بر اساس این گزارش که دوشنبه ۱۹ آذرماه در سایت رسمی مرکز آمار آمریکا منتشر شده است، واردات این کشور از ایران در ماه سپتامبر به صفر رسیده و در ماه اکتبر تنها ۲۰۰ هزار دلار بوده‌است، در حالی که پیش از آن میانگین واردات آمریکا از ایران طی ماه‌های ژانویه تا اوت نزدیک به ۸٫۵ میلیون دلار بوده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

محصولات سنتی صادراتی ایران به آمریکا شامل فرش و پسته و زعفران است، اما ژوئیه سال جاری آمریکا واردات فرش از ایران را تحریم کرد و ماه اوت نیز تحریم‌های مالی و صنعتی آمریکا علیه ایران به اجرا گذاشته شد.

 

به‌رغم توقف صادرات ایران به آمریکا، واردات ایران از ایالات متحده کماکان در اوج خود است.

 

به گزارش رادیو فردا، کل صادرات آمریکا به ایران در ۱۰ ماه سال جاری میلادی حدود ۴۱۰ میلیون دلار بوده که نسبت به دور مشابه سال گذشته سه تا چهار برابر شده‌است. آمریکا فروش کالا به ایران را از ماه ژوئیه به شدت افزایش داده‌است. صادرات آمریکا به ایران بیشتر شامل فرآورده‌های کشاورزی، پزشکی و دارویی است.

 

صادرات ایران به آمریکا نیز در ۱۰ ماه سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایشی ۳۵ درصدی به ۶۷٫۵ میلیون دلار رسیده‌است.

 

بدین ترتیب، تراز تجاری دو کشور در فاصله ماه‌های ژانویه تا اکتبر تقریباً ۳۴۲ میلیون دلار به نفع آمریکا بوده‌است.

 

تراز تجاری دو جانبه (اختلاف صادرات و واردات) ایران و آمریکا از سال ۲۰۰۷ به این سو، همواره به نفع آمریکا بوده‌است.

 

پیش از این، اداره آمار آمریکا در گزارشی اعلام کرده بود ایالات متحده در ماه اوت سال جاری نزدیک به ۱۵۰ میلیون دلار کالا به ایران صادرات کرده است که از کل صادرات این کشور به ایران در سال ۲۰۱۷ نیز بیشتر است.

 

آرشیو تجارت ماهانه آمریکا با ایران از سال ۱۹۸۵ (۳۳ سال پیش) موجود است. آمارها حاکی است که به غیر از اکتبر ۲۰۰۸، صادرات ماهانه آمریکا به ایران هرگز به میزان ماه اوت سال جاری نبوده است.

 

آمریکا در نیمه ماه اوت دور اول تحریم‌های اقتصادی علیه ایران شامل بخش صنعتی و مالی را اعمال کرد.

 

گزارش مرکز آمار آمریکا حاکی است که این کشور طی ۱۰ ماه سال جاری بیش از ۲ تریلیون و ۹۳ میلیارد دلار صادرات و حدود ۲ تریلیون و ۵۹۶ میلیارد دلار واردات داشته‌است. بدین ترتیب، واردات آمریکا در دوره یاد شده بیش از نیم تریلیون دلار بیشتر از صادرات کشور بوده‌است.

 

آمریکا مدت‌هاست که شرکای خارجی خود را در عدم تعادل تجارت با این کشور متهم می‌کند و تعرفه‌های واردات برخی اقلام از برخی کشورها، به‌ویژه چین را افزایش داده‌است تا جایی که بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران از عواقب جنگ تجاری میان این دو کشور ابراز نگرانی کرده اند.

 

با این حال، آمارها نشان می‌دهد که تراز بازرگانی خارجی آمریکا در ۱۰ ماه گذشته نسبت به دور مشابه پارسال نه تنها کاهش نیافته، بلکه بیش از ۵۰ میلیارد دلار نیز افزایش یافته‌است.

 

برای نمونه، به‌رغم اعمال تعرفه‌های سنگین بر واردات کالاهای چینی، صادرات چین به آمریکا در ۱۰ ماه سال جاری به ۴۴۷ میلیارد دلار رسیده، در حالی که صادرات آمریکا به چین کمتر از ۱۰۳ میلیارد دلار شده‌است.

 

تراز تجاری آمریکا با اروپا نیز نزدیک ۱۶۶ میلیارد دلار به نفع اروپا بوده‌است.

 

106

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: صادرات تحریم آمریکا جام نیوز واردات ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۱۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته

میزان صادرات محصولات نساجی در سال گذشته به حدود ۵۰۰ میلیون دلار رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب 26، 18 و 6 درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند.
 کف‌پوش‌های غیر‌مخملی باف با رقمی بالغ بر 220 میلیون دلار، عمده‌ترین کالای صادر شده در بین این محصولات بوده است.
بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی در سال 1402 از طریق گمرکات کاشان با اختصاص سهم 16 درصد از ارزش کل صادرات این محصول انجام گرفته است، پس از آن، گمرک مشهد با 11.5 درصد و غرب تهران با 9.5 درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی در مدت یاد شده، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.
 در این مدت 2 میلیارد و 200 میلیون دلار محصولات نساجی وارد کشور شده است که این میزان نسبت به سال ماقبل آن 12 درصد افزایش نشان می دهد.
امارات متحده عربی با 38 درصد از ارزش کل واردات محصولات نساجی، چین با 22 درصد و ترکیه با 17.6 درصد عمده‌ترین کشورهای طرف معامله در واردات این محصول در سال 1402 بوده اند.
 بیشترین میزان واردات محصولات نساجی از گمرکات شهید رجایی، خرمشهر و سرخس انجام گرفته است، افزود: عمده‌ترین قلم وارداتی در بین محصولات نساجی در سال 1402 به پارچه‌های تار و پود‌باف با 433 میلیون دلار اختصاص داشت که نسبت به سال ماقبل آن 21.5 درصد افزایش نشان می‌دهد.
شایان ذکر است، آمار صادرات و واردات محصولات نساجی که در این گزارش آمده است از فصول 50 الی 60 کتاب مقررات صادرات و واردات استخراج شده است و از آنجایی که فصول 63 _ 61 کتاب مقررات صادرات واردات جزو مصنوعات ساخته شده شامل پوشاک و البسه است و اکثر کد تعرفه های مشمول این فصول، ممنوعیت در واردات داشته‌اند، آمار مربوطه در این گزارش لحاظ نشده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند
  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید