Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@07:56:46 GMT

طرز تهیه نان خرمایی، عصرانه ای بی نظیر

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۳۶۷۰

طرز تهیه نان خرمایی، عصرانه ای بی نظیر

نان خرمایی یکی از نان‌های سنتی کشورمان است. خرمای چرخ یا له شده، دارچین و زنجبیل محتویات میانی این نان را تشکیل می‌دهند، از اینرو این نان بسیار مقوی و لذیذ است.

مواد لازم برای تهیه نان خرمایی
به منظور تهیه ۵ الی ۷ عدد نان با چونه حدود ۸۰ گرمی، به ۳ الی ۴ ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه مشاهده می‌کنید، نیاز خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مواد لازم
کره ۶۰ گرم
شکر ۲ قاشق سوپخوری
شیر ولرم ۱۲۵ میلی لیتر
تخم مرغ یک عدد
مایه خمیر خشک ۷ گرم
نمک یک قاشق چایخوری
خرمای چرخ شده ۲۵۰ گرم
دارچین یک قاشق چایخوری
زنجبیل نصف قاشق چایخوری
آرد ۳۰۰ الی ۳۵۰ گرم



چند نکته:

از آنجا که میزان جذب آرد‌ها متفاوت است، ممکن است به میزان کمتری یا بیشتری از آرد احتیاج داشته باشید.
خمیر مایه خشک دو نوع ریز و درشت دارد که به نوع ریز آن خمیر مایه فوری گفته می‌شود و می‌توانید آن را مستقیم به خمیر اضافه کنید. اما نوع درشت آن را باید در شیر ولرمی (با درجه حرارت ۳۷ الی ۳۸ درجه سانتیگراد) که در مواد اولیه است، خمیر مایه را حل کنید و یک قاشق مرباخوری از نمکی که در مواد اولیه بود را به آن اضافه کنید. درب ظرف را بپوشانید و به مدت پنج دقیقه استراحت دهید. اگر خمیر مایه تازه باشد بعد از این مدت باید حباب بزند.
از خرمای شهددار استفاده نکنید، زیرا امکان دارد شهد آن در هنگام پخت از اطراف نان بیرون بزند. هسته خرما‌ها را بگیرید و آن‌ها را از چرخ رد کرده یا با استفاده از غذاساز له کنید.
در صورت تمایل می‌توانید به جای زنجبیل از هل استفاده کنید.



طرز تهیه نان خرمایی

کره را در محیط قرار دهید تا به دمای محیط برسد و نرم شود. برای این منظور می‌توانید کره را روی حرارت ذوب کنید، اما باید صبر کنید تا کاملا سرد شود و بعد در خمیر استفاده کنید. اکنون کره، شکر، تخم مرغ و نمک را با یکدیگر کاملا مخلوط نمایید.
مایه خمیر را به سایر مواد اضافه کنید و اندکی بهم بزنید.
آرد را به تدریج اضافه کنید و بهم بزنید. پس از آنکه خمیر شروع به فرم گرفتن کرد، از دست برای بهم زدن آن استفاده کنید. اضافه کردن آرد را تا جایی ادامه دهید که خمیر وسط ظرف جمع شود و به دست نچسبد.
سپس چند دقیقه خمیر را ورز دهید یا آن را ۱۰۰ مرتبه آن را روی میز بکوبید.
خمیر را در ظرفی قرار دهید و درب آن را ببندید. دور ظرف را با پارچه کامل بپوشانید و آن در محل گرمی قرار دهید. خمیر باید به مدت یک الی دو ساعت استراحت کند تا حجمش دو برابر شود.
در مدتی که خمیر استراحت می‌کند، باید مایه میانی نان خرمایی را درست کنید. خرمای چرخ شده را با زنجبیل و دارچین مخلوط کنید و به شکل توپ‌هایی کوچک گرد نمایید.
پس از این مدت حدود ۲۰ ثانیه خمیر را ورز دهید تا هوای موجود در آن خارج شود.
حدود ۷۰ الی ۸۰ گرم از خمیر را بردارید و به صورت دایره باز کنید، سپس یکی از توپ‌هایی که با خرما درست کردید، درون آن قرار داده و خمیر را گرد کنید.
اکنون می‌توانید خمیر را به صورت ساده به شکل یک دایره دربیاورید یا آن را به شکل دلخواه خود فرم دهید.
یک سینی فر یا قالب مافین را چرب کنید و نان‌ها را در آن قرار دهید. روی آن را بپوشانید و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه استراحت دهید.
اکنون نان‌ها را در فری که از قبل با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم شده است، به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه قرار دهید.


بسته به سلیقه خودتان می‌توانید، نان خرمایی را به هر شکلی بپیچید و بپزید. در این مطلب ساده‌ترین شیوه پیچیدن این نان شرح داده شده است، اما می‌توانید به هر طریق دیگری نیز آن را بپیچید.


چند نکته:

کف و دیواره‌های ظرفی که خمیر را در آن استراحت می‌دهید، آرد پاشی کنید تا پس از آنکه خمیر پف کرد به ظرف نچسبد. البته از میزان کمی آرد برای این منظور استفاده کنید.
حتما در دو مرحله‌ای که به خمیر استراحت می‌دهید، روی آن را بپوشانید. برای این منظور می‌توانید از سلفون استفاده کنید. اگر روی ظرف را نپوشانید، خمیر خشک خواهد شد.
اگر از تازه بودن خمیر مایه مطمئن نیستید، از خمیر مایه خشک درشت استفاده کنید. زیرا وقتی آن را در شیر و نمک حل می‌کنید، اگر تازه نباشد، حباب نمی‌زند و متوجه می‌شوید. خمیر مایه‌ای که تازه نباشد باعث پف خمیر نخواهد شد.
اگر بیش از حد آرد اضافه کنید، خمیر سفت می‌شود و پس از پخت، نان خوش طعمی نخواهید داشت. در صورتی که خمیر سفت شد، مقدار اندکی شیر ولرم به آن اضافه کنید.
در شیوه سنتی تهیه این نان احتیاج به استفاده از هیچ نوع رومالی نیست، اما در صورت تمایل می‌توانید بسته به سلیقه خود از زرده تخم و زعفران همراه با کنجد استفاه کنید.


نان خرمایی را به عنوان صبحانه یا میان وعده همراه با یک لیوان چایی یا شیر می‌توانید میل کنید، زیرا این نان خواص خرما را دارد، از اینرو بسیار مقوی است. این نان به دلیل وجود خرما، دارچین و زنجبیل طبع بسیار گرمی دارد و برای فصول سرد سال گزینه مناسبی خواهد بود. منبع: ستاره

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آشپزی نان شیرینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۳۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفال به حافظ یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ به جان او که گرم دسترس به جان بودی...

فرارو- فال گرفتن از آثار ادبی، از باور‌های کهن این مرز و بوم است. در گذر زمان ساکنان این خاک به ادیبانی که گمان می‌بردند بهره‌ای از کلام حق دارند رجوع می‌شد. با این حال، اما در گذر زمان تنها تفال به حافظ در فرهنگ عامیانه ما باقی مانده است.

به جان او که گرم دسترس به جان بودی
کمینه پیشکش بندگانش آن بودی

بگفتمی که بها چیست خاک پایش را
اگر حیات گران مایه جاودان بودی

به بندگی قدش سرو معترف گشتی
گرش چو سوسن آزاده ده زبان بودی

به خواب نیز نمی‌بینمش چه جای وصال
چو این نبود و ندیدیم باری آن بودی

اگر دلم نشدی پایبند طره او
کی اش قرار در این تیره خاکدان بودی

به رخ چو مهر فلک بی‌نظیر آفاق است
به دل دریغ که یک ذره مهربان بودی

درآمدی ز درم کاشکی چو لمعه نور
که بر دو دیده ما حکم او روان بودی

ز پرده ناله حافظ برون کی افتادی
اگر نه همدم مرغان صبح خوان بودی

شرح لغت: کمینه:صفت پیشکش/ لمعه ی نور:درخشش نور.

تفسیر عرفانی:‌

۱- حضرت حافظ در بیت‌های هفتم و هشتم می‌فرماید:

او را در خواب حتی نمی‌بینم، چه رسد به دیدار او. پس اینک که وصال میسر نمی‌باشد، کاش او را در خواب می‌دیدم.

* اگر حافظ با پرندگانی که هر صبح نغمه سر می‌دهند، هم آواز شود، ناله اش فاش نمی‌شود تا محبوب آگاه شود.

حال خود باید نیت خود را تفسیر نمایید.

۲- در اندیشه کار یا چیزی یا کسی هستید که فعلاً بسیار دور است؛ بنابراین بهتر است که صرف نظر کنید. وقت را بیهوده از دست ندهید، زیرا دل در گرو آرزو‌های رنج آور نهاده اید.

تعبیر غزل:

به کسی دل بسته‌ای و این دلبستگی تا به آن حد است که فکر می‌کنی او تنها بهانه‌ی تو برای زندگی است، اما به وصال او امید نداری. با این حال با تمام وجود در این راه تلاش می‌کنی و از جان مایه می‌گذاری.

دیگر خبرها

  • مجموعه ۹ جلدی بن‌مایه‌های فلسفه دین رونمایی می‌شود
  • تفال به حافظ یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ به جان او که گرم دسترس به جان بودی...
  • صخره‌نوردی بی‌نظیر بز‌های کوهی در طالقان (فیلم)
  • مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است
  • پرسپولیس چه زیبا باخت/ برد آلومینیوم اراک در تاریخ فوتبال کم‌نظیر بود
  • گیاهی که برای جلوگیری از ریزش مو معجزه می‌کند
  • مهارت بی‌نظیر یک مرد در صید مار کبرا با بطری پر بازدید شد (فیلم)
  • کارگران مایه رشد و شکوفایی کشور هستند
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • طرح نور مایه قوت قلب و امید مردم است