Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@22:40:49 GMT

6غذا برای مبارزه با سرطان ریه

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۳۸۵۲

یکی از بهترین روش هایی که می توانید برای دور نگه داشتن سرطان از بدن خود مد نظر قرار دهید، مصرف میوه ها و سبزیجات تازه است. ناطقان: از طریق برخی تغییرات در سبک زندگی خود می توانید احتمال ابتلا به سرطان ریه را کاهش دهید، که البته بزرگترین تغییر در این زمینه ترک سیگار محسوب می شود. احتمالا از این تغییر کلیدی آگاه هستید، اما آیا می دانستید که برخی مواد غذایی نیز می توانند خطر ابتلا به این سرطان را کاهش دهند؟

شاید عجیب به نظر برسد که آنچه وارد معده شما می شود بتواند بر شرایط آینده ریه های شما تاثیرگذار باشد، اما منابع بسیاری به این نکته اشاره داشته اند که محتویات سالم برخی مواد غذایی می توانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه با شش ماده غذایی که می توانند بر کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه تاثیرگذار باشند، بیشتر آشنا می شویم.

میوه ها و سبزیجاتی با رنگ روشن و درخشان

یکی از بهترین روش هایی که می توانید برای دور نگه داشتن سرطان از بدن خود مد نظر قرار دهید، مصرف میوه ها و سبزیجات تازه است. به لطف آنتی اکسیدان های موجود در میوه ها و سبزیجاتی با رنگ روشن، که به طور خاص می توان از ویتامین های C و A نام برد، می توانید خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهید. تراکم پایین این ویتامین ها با خطر بیشتر ابتلا به سرطان ریه پیوند خورده اند.

تقریبا تمامی میوه ها و سبزیجات دارای برخی ویژگی های آنتی اکسیدانی هستند، اما هرچه رنگ آنها روشن‌تر باشد گزینه بهتری محسوب می شوند. بر همین اساس، شما می توانید مصرف توت ها، کدو مسمای زمستانی، فلفل دلمه ای ها، و کوجه فرنگی ها را مد نظر قرار دهید. مصرف میوه ها و سبزیجات تازه روشی سالم برای دریافت کربوهیدارت ها نیز محسوب می شود.

مغزهای خوراکی

مصرف مغزهای خوراکی می تواند اثر مثبتی بر خطر ابتلا به سرطان ریه داشته باشد. این مساله صرف نظر از وضعیت سیگار کشیدن و دیگر عوامل خطر آفرین شناخته شده درست است.

نتایج مطالعات صورت گرفته در این زمینه نشان داده اند افرادی که بیشتر مغزهای خوراکی مصرف می کنند با کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه مواجه هستند. فواید مصرف مغزهای خوراکی حتی میان افراد سیگاری نیز دیده شده است.

ماهی

چربی های اشباع که در گوشت حیوانات وجود دارند می توانند خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهند، اما این مساله درباره ماهی صدق نمی کند. این ماده غذایی به طور معمول سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 است، که بر خلاف چربی های اشباع، یک نوع چربی مفید برای بدن انسان هستند.

اما کدام ماهی ها بیشترین فایده را برای انسان دارند؟ برای کسب بیشترین فواید سلامت می توانید مصرف ماهی های سالمون، خال مخالی، و تن را مد نظر قرار دهید، که پژوهش ها نشان داده اند اثر چشمگیری بر کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه دارند. اما اگر به مصرف گوشت قرمز یا ماهی علاقه ای ندارید، شاید بهتر است نگاهی به گزینه بعدی داشته باشید.

لوبیاها

مقاله ای که در سال 2005 توسط بی بی سی منتشر شد به فواید مصرف لوبیاها (و سویا) به عنوان روشی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه اشاره داشت. این مقاله بر اساس مطالعه ای که با حضور 3,000 شهروند آمریکایی انجام شده و پیوند بین مصرف لوبیا/سویا و خطر کمتر ابتلا به سرطان ریه را نشان می داد، نوشته شده بود.

اثر محافظتی به نظر می رسد با ترکیبات شبه استروژنی موجود در این مواد غذایی مرتبط است، که خطر ابتلا به سرطان را تا 46 درصد کاهش می دهند. این ترکیبات استروژن مانند که منشا گیاهی دارند به نام فیتواستروژن ها شناخته می شوند و در مطالعات گذشته نیز اثر محافظتی در برابر برخی تومورها را نشان داده بودند.

غلات کامل

به جای استفاده از نان سفید، برنج سفید، و پاستای سفید بهتر است جایگزین هایی که از غلات کامل تهیه شده اند (از جمله کینوآ و جو دوسر) را مصرف کنید. غلات کامل کربوهیدارت ها و مواد مغذی بیشتر، از جمله آنتی اکسیدان ها، را نسبت به غلات پالایش شده ارائه می کنند.

مطالعه ای که در سال 2008 در نشریه Circulation منتشر شد به تجزیه و تحلیل عادات غذایی و موارد سرطان و بیماری قلبی بین بیش از 72,000 زن در یک بازه زمانی بیش از 18 سال پرداخت. پژوهشگران پیوندی قوی بین یک رژیم غذایی سرشار از میوه، سبزیجات و غلات کامل و خطر کاهش یافته ابتلا به سرطان، بیماری قلبی و مرگ را شاهد بودند.

کاری

اگر در پی روشی تند و تیزتر برای پیشگیری از سرطان ریه هستید، ادویه کاری ممکن است برای شما مفید باشد. ماده فعال زردچوبه - ادویه ای که در بسیاری از دستورالعمل های غذایی برای بهبود رنگ و عطر و طعم استفاده می شود - به نظر می رسد از ویژگی های ضد سرطان برخوردار است.

با این وجود، مصرف روزانه غذاهای هندی ممکن است انتخاب خوبی نباشد، زیرا به طور معمول بسیار چرب هستند. بر همین اساس، پژوهشگران استفاده از یک مکمل به شکل قرص برای بهره‌مندی از فواید بدون عوارض جانبی، مانند ابتلا به بیماری قلبی، را مد نظر قرار داده بودند. مطالعات به فواید زردچوبه در پیشگیری از سرطان هایی مانند خون، پروستات، پوست، روده بزرگ و ریه اشاره داشته اند. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: ماده غذایی ، سرطان ریه ، مبارزه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ماده غذایی سرطان ریه مبارزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۳۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سرطان پستان پس از سرطان کبد، شایع ترین نوع سرطان در جهان است. گزارش شده است که از هر هشت زن، یک نفر در بخشی از زندگی خود به سرطان پستان مبتلا می گردد. این نوع سرطان همچنین بعد از سرطان پوست، شایع ترین سرطانی است که در زنان تشخیص داده می شود. گرچه علت سرطان پستان نامشخص است، ولی فاکتورهای مختلفی از جمله مشخصه های فردی و اجتماعی مانند سن، وزن، سن یائسگی، شیوه زندگی و نوع تغدیه، استعداد ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهند. با توجه به عدم وجود راه پیشگیری قطعی، تشخیص زودرس و درمان در مراحل اولیه بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: تغذیه چگونه خطر ابتلا به سرطان را تقویت می‌کند؟

به گفته صاحب نظران، تشخیص زودرس سرطان پستان در مراحل اولیه بیماری با ماموگرافی، انتخاب روش های درمانی مختلف، موفقیت درمان و طول عمر بیماران را زیاد می کند. همان گونه که اشاره شد، عوامل متعددی در بروز سرطان پستان نقش دارند که عمدتا شامل سن، جنس، شرح حال خانوادگی، استعداد ژنتیکی و یائسگی دیررس هستند. همچنین سبک زندگی، سایر بیماری ها، سابقه ژنتیکی، الگوی غذایی و استرس نیز در این خصوص تأثیرگذار هستند. برخلاف پژوهش های زیادی که به بررسی ارتباط غذاها، درشت مغذی ها و ریزمغذی ها با خطر سرطان پستان پرداخته اند، به جز ارتباط قطعی مستقیم الکل، سایر ارتباط ها هنوز به درستی مشخص نشده و بحث برانگیز باقی مانده اند.

در همین زمینه، محققانی از دانشگاه علوم پزشکی جهرم و دانشگاه علوم پزشکی شیراز تحقیقی را انجام داده اند که در آن ارتباط میان پیش‌آگهی سرطان پستان با الگوهای غذایی مختلف در زنان مبتلا به این بیماری مورد بررسی قرار گرفته است.

در این مطالعه، ۱۰۷ زن مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مرکز خاتم‌الانبیاء شهرستان جهرم مشارکت داشته اند و اطلاعات مورد نیاز پژوهشگران را از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه ارائه داده اند. این اطلاعات سپس با کمک نرم افزارهای آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

در مطالعه فوق که نتایج آن را ماهنامه «زنان، مامایی و نازایی ایران» وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد منتشر کرده است، ارتباط معنی‌دار و قابل توجهی بین شدت سرطان پستان و الگوهای غذایی یافته شد. بر این اساس، همبستگی مثبت با مصرف چای و نوشابه، همبستگی منفی با مصرف فست‌فود و تفاوت در مصرف شکلات و قهوه در افراد مبتلا به سرطان از نظر عود و متاستاز وجود داشت.

به گفته نوید کلانی، محقق گروه بیهوشی مرکز تحقیقات مؤلفه‌های اجتماعی نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی جهرم و همکارانش، «فست فود نسبت به سایر متغیرهای بررسی شده، اثرگذاری و پیش آگهی بدتری در عود و مرگ و میر بیماران مبتلا به سرطان پستان دارد».

آن ها می افزایند: «نتایج ما نشان داد که همبستگی معنی دار و معکوسی بین مدت زمان دریافت شیمی درمانی و میزان مصرف فست فود وجود دارد. مطالعات نشان می دهند که درمان بدخیمی ها ممکن است از طریق ایجاد بیزاری از غذا بر ترجیحات غذایی تأثیر بگذارد».

آن ها در انتها اشاره کرده اند که مطالعات بیشتری برای مقایسه الگوی غذایی این افراد با افراد سالم برای علت‌یابی بین اختلالات تغذیه‌ای سرطان پستان موردنیاز است.

انتهایی پیام/

کد خبر: 1228439 برچسب‌ها سرطان

دیگر خبرها

  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز | چیزهایی که درباره این میوه پرخاصیت نمی‌دانید
  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک/ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم
  • گزارش وزارت بهداشت از سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید