Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس انجمن توليدکنندگان فولاد ايران‌ با بيان اين که ذهنيت مسئولان مبني اينکه فولادي‌ها ارز حاصل از صادرات را وارد سامانه نيما نمي کنند درست نيست،گفت: در جلسه بانک مرکزي شيوه تهاتر براي بازگشت ارز صادراتي تعيين شده است.
به گزارش خبرگزاري آريا، بهرام سبحاني امروز دوشنبه در نشست خبري با بيان اين که تحريم ها و محدوديت هاي بيروني صادرات انواع محصولات فولادي را دشوار کرده است، اظهارداشت: در اين شرايط انتظار مي رود سيستم بانک مرکزي، تامين ارز، گمرک و ساير دستگاه ها دست به دست هم بدهند تا صادرات فولاد انجام شود و در غير اين صورت مازاد محصول را بايد انبار کرد يا توليد را کاهش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سبحاني با اعلام اينکه تا پايان امسال امکان توليد 25 ميليون تن فولاد وجود دارد که 15 تا 16 ميليون تن آن به مصرف داخل خواهد رسيد، افزود: با افزايش توليد، واردات به شدت کاهش يافته و مي توان 15 تا 16 ميليون تن مصرف داخلي را افزايش داد؛ به اين ترتيب مي‌توان واردات را با توليد داخل جايگزين کرد.
وي گفت: در هشت ماهه امسال 14 ميليون و 232 هزار تن انواع محصولات نوردي از جمله ميلگرد و تيرآهن توليد شد که در همسنجي با پارسال 10 درصد رشد داشته است.
رئيس انجمن توليدکنندگان فولاد ايران با اشاره به اينکه ايران بزرگترين توليدکننده فولاد در منطقه است که با 25 ميليون تن توليد ساليانه رتبه دوازدهم جهان را دارد، تصريح کرد: در هشت ماهه امسال که هنوز تحريم‌ها عملياتي نشده و محدوديت‌هاي صادراتي نبود، پنج ميليون و 373 هزار تن محصول اعم از ميلگرد، شمس، تيرآهن، بيلت و اسلب صادر شد و در خوشبينانه ترين حالت در چهار ماهه باقي مانده امسال اين صادرات به هفت ميليون و 800 هزار تن خواهد رسيد.
وي گفت: با احتساب نرخ متوسط صادرات 450 دلاري، مجموع ارز صادراتي سه ميليارد و 500 ميليون دلار خواهد شد؛ اين در حاليست که متوسط هزينه‌هاي ارزي براي توليد فولاد ساليانه سه ميليارد دلار است.
سبحاني اضافه کرد: متأسفانه ذهنيتي در مسئولان کشور شکل گرفته که فولادي‌ها ارز حاصل از صادرات را وارد سامانه نيما نمي کنند، در حالي که تا پيش از ابلاغ دستورالعمل مربوطه واحدهاي توليدکننده فولاد ابتدا به خريد نيازهاي ارزي خود مي پرداختند و اينطور نيست که ارز حاصل از صادرات را جاي ديگر برده باشند.
*دستکاري در بورس کالا مورد تاييد نيست
به گفته وي ، هرگونه مشکل در خصوص نقل و انتقالات مالي و بانکي براي صادرات محصول به خارج راهکار دارد و توليد کنندگان راه‌حل آن را يافته اند يا در نهايت به تهاتر نيازهاي خود خواهند پرداخت. همچنين ممکن است برخي شرکت‌هاي خارجي که سهام دار آمريکايي دارند يا توليد کننده برخي محصولات مورد نياز آمريکايي ها هستند، محدوديت ‌هايي در واردات محصولات فولادي از ايران ايجاد کرده باشند.
وي با بيان اينکه مکانيزم بورس کالا اکنون مکانيزم خوبي بر اساس عرضه و تقاضاست و تا به امروز نيز کار خود را کرده است، اظهار داشت: دستکاري در بورس کالا مورد تاييد نيست، البته قيمت محصول جهاني را بازار تعيين مي کند؛ اين در حالي است که منحني تغييرات قيمتي در زنجيره فولاد به شکل موزون و هماهنگ پيش مي رود.
رئيس انجمن توليدکنندگان فولاد ايران اضافه کرد: در مورد تغيير قيمت گاز دولت با توليدکنندگان فولاد جلسه اي نداشته است و البته تغيير نرخ نيز از اول مهر به اجرا گذاشته شده و عطف به ماسبق شده و ما نيز به آن انتقاد داريم؛ البته دليل دولت اين است که ما نبايد انرژي را ارزان به توليد بدهيم؛ اين در حالي است که روش کار ما احياي مستقيم است نه کوره بلند؛ بنابراين نرخ گاز بايد توجيه اقتصادي داشته باشد.
وي در خصوص اصلاح قيمت پايه صادراتي فولاد گفت: ما موارد را با گمرک در ميان گذاشته است و بعضا ارزش‌گذاري ها نيز غيرواقعي انجام مي شود. اين در حالي است که برگه سبز بايد ملاک قرار گيرد. توصيه و پيشنهاد ما اين است که به شرکتهاي بزرگ اعتماد کنند. اظهارنامه گمرکي بايد ملاک کار قرار گيرد.
رئيس انجمن توليدکنندگان فولاد، با بيان اينکه صادرکنندهاي فولاد ديشب با بانک مرکزي جلسه داشتند، تصريح کرد: قرار شد دستورالعمل را در قالب تهاتر براي تامين نياز ارزي فولادسازان از ارز محل صادرات همين رشته معدني اقدام شود.
* محدوديت هاي صادراتي برداشته شود
در ادامه اين نشست خبري بهادر احراميان نايب رئيس انجمن توليدکنندگان فولاد ايران افزود: در ماه هاي گذشته شاهد بوديم دولت مداخلاتي در بازار انجام داد که بيشتر از نياز بود.
وي ادامه داد: در بازار داخل قيمت محصولات داخلي هيچگاه از کيلويي هفت تا هشت هزار تومان بالاتر نرفت، در حالي که نرخ دلاري محصولات بيشتر بود، اما هيچ مشکلي براي تامين بازار داخلي نداشتيم و محصولات به وفور وجود داشته و دارد.
احراميان گفت: در دوره گذشته تحريم ها ايران دومين يا سومين واردکننده فولاد در جهان بود و بطور متوسط ساليانه 11 ميليون تن فولاد به ارزش هفت تا هشت ميليارد دلار وارد کشور مي‌شد، اما امروز به جايگاهي رسيده ايم که به فکر صادرات فولاد هستيم و وضعيت برعکس شده است.
نائب رئيس انجمن فولاد بيان داشت: مشتريان اصلي صادراتي ما از جمله عراق و افغانستان از محدوديت تحريم ها سوء استفاده مي کنند و در هفته هاي گذشته عوارض صادراتي سنگيني روي محصولات فولادي ايران قرار داده‌اند که مي‌تواند عرصه را بر صادرات فولاد تنگ‌تر کند.
* نخستين جشنواره و نمايشگاه ملي فولاد ايران
رئيس انجمن توليدکنندگان فولاد ايران در اين جلسه به برگزاري نخستين جشنواره و نمايشگاه ملي فولاد ايران در 17 تا 20 دي ماه در برج ميلاد تهران اشاره کرد و گفت: امروز ايران از يک کشور واردکننده فولاد به جايگاهي رسيده که مي تواند ساخت انواع تجهيزات فولادي را انجام داده و فناوري‌هاي مربوطه را بومي‌سازي کند.
وي با اشاره به اينکه صفر تا 100 يک کارخانه فولاد ايران را مي‌توان در داخل کشور طراحي و احداث کرد، گفت: به دلايلي امروز اين توان داخلي مغفول مانده، زيرا در گذشته بيشتر از طريق فاينانس پروژه ها را تامين مالي مي کرديم . امروز محدوديت هاي بين المللي سبب شده تا تامين مالي از طريق فاينانس به قوت گذشته نباشد و سرمايه‌گذاران به ناچار به توليد داخل روي بياورند.
به گزارش تسنيم ، سبحاني بيان داشت: برگزاري اين نمايشگاه در سال مزين به حمايت از توليد ملي مي تواند زمينه را فراهم کند تا شرکت هاي توسعه و پشتيباني صنعت فولاد و تامين کنندگان مواد مصرفي و لوازم يدکي (از سنگ آهن تا محصول نهايي) توانمندي‌هاي خود را به منصه ظهور برساند.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۶۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران در لیست A صادرکنندگان محصولات شیلاتی قرار گرفت

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و فرآوری توسعه بازار سازمان شیلات کشور، از قرارگیری ایران در لیست A صادرکنندگان محصولات شیلاتی خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، عباس مختاری گفت: با وجود آن که بیماری لکه سفید میگو چند سالی است گریبان پرورش دهندگان این بخش را گرفته، ایران در زمینه تولید میگو دارای رتبه دوازدهم دنیا است.

وی با بیان این که این بیماری، از خطرناک‌ترین بیماری‌های ویروسی میگو در دنیا بوده و هر ساله بیشتر از 3 میلیارد دلار خسارت مستقیم به این صنعت وارد می‌کند، افزود: با این وجود با پیگیری‌های انجام شده در سال گذشته در مراکز تکثیر میگو و کنترل گلوگاه‌ها، این بیماری تحت کنترل درآمد.

صادرات محصولات شیلاتی به اتحادیه اروپا، اوراسیا و چین

وی افزود: صادرات محصولات شیلاتی به 67 کشور جهان طی سال گذشته، نشان از رشد صنعت آبزیان در کشور دارد و امسال نیز مانند سال گذشته، محصولات شیلاتی در لیست A صادرکنندگان اتحادیه اروپا، صادرات به اوراسیا و همچنین صادرات به چین قرار گرفت و محصولات ایران به بخش قابل‌توجهی از کشورهای دنیا صادرات شد.

کنترل بیماری لکه سفید میگو

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و فرآوری توسعه بازار سازمان شیلات کشور تصریح کرد: بنابه اعلام مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور، در سال 1402 خوشبختانه از 880 مزرعه پرورش میگو هیچ‌کدام آلوده به بیماری لکه سفید میگو تشخیص داده نشد و تلفاتی نیز در این خصوص نداشتیم.

سهم 73 درصدی روسیه و همسایگان و 4 درصدی اروپا از محصولات شیلاتی ایران

وی درباره سهم وزنی و مقاصد صادراتی محصولات شیلاتی گفت: سهم همسایگان و فدراسیون روسیه از محصولات صادراتی شیلاتی جمهوری اسلامی ایران حدود 73 درصد برآورد شد که وزن تقریبی معادل 154 هزار تن دارد.

مختاری سهم ایران از بازار اروپا به دلیل پابرجایی مشکل مراودات مالی در سال 1402را فقط 4 درصد وزنی برشمرد و گفت: حجم محصولات صادر شده به اروپا معادل 82 هزار و 34 کیلوگرم است.

وی سهم صادراتی محصولات شیلاتی در بازار آ سه آن و چین را معادل 54 هزار تن عنوان کرد و ادامه داد: سهم سایر کشورها در صادرات آبزیان معادل یک میلیون و 228 هزار تن است و معادل 0.58 درصد برآورد شده است.

صادرات بیش از 210 میلیون کیلو محصولات شیلاتی در سال گذشته

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و فرآوری توسعه بازار سازمان شیلات کشور مقدار وزن کلی انواع مختلف محصولات شیلاتی را به استناد آمار گمرک جمهوری اسلامی معادل 210 میلیون و 526 هزار و 312 کیلوگرم عنوان کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سهم ۰.۳ درصدی ایران از صادرات صنایع غذایی جهان
  • ایران در لیست A صادرکنندگان محصولات شیلاتی قرار گرفت
  • ایران ۰.۳ درصد صادرات صنایع غذایی جهان را انجام می‌دهد
  • تبعات سیاست ارزی غلط بانک مرکزی/ از «تنبیه صادرکنندگان» تا «کاهش توانمندی کشور در رقابت‌پذیری در بازار‌های صادراتی»
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات از استان کرمانشاه
  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور
  • ارز مسافرتی زائران اربعین پیش بینی شده است
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • تولید ورق نازک سرآغازی برای رشد و شکوفایی خط قلع‌اندود
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟