Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@09:22:13 GMT

روایت وزیر ارشاد دولت اصلاحات از تأسیس «ایسنا»

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۶۴۱۸

روایت وزیر ارشاد دولت اصلاحات از تأسیس «ایسنا»

وزیر ارشاد دولت اصلاحات، روند صدور مجوز فعالیت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) را روایت کرد.

به گزارش ایسنا، احمد مسجد جامعی طی یادداشتی با عنوان «اهل ایسنا» در شماره امروز روزنامه «ایران» نوشت: «دو دهه از سال و روزی که خبرگزاری دانشجویان (ایسنا) تأسیس شد می‌گذرد. زمانی که موضوع دادن مجوز این خبرگزاری در وزارت فرهنگ و ارشاد مطرح شد قرار بود این خبرگزاری نخستین خبرگزاری غیر دولتی کشور باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین اولین بودن، باعث می‌شد بحث درباره دادن یا ندادن مجوز بالا بگیرد. برخی که تعدادی از آنها دست‌اندرکاران رسانه‌های رسمی کشور هم بودند با آن مخالفت می‌ورزیدند. دلایل این گروه با عنایت به شرایط آن زمان قابل توجه بود. به نظر آنها نمی‌شد به خبرگزاری غیردولتی بخصوص اگر توسط دانشجویان اداره شود، اعتماد لازم را داشت و ممکن است اخباری منتشر شود که با منافع، مصالح و امنیت ملی همراستا نباشد. اما من به عنوان مدافع و تصمیم‌گیرنده معتقد بودم ما در فضای جدیدی قرار گرفته‌ایم که وجود رسانه‌های غیردولتی ضروری و مفید است؛ در غیر این صورت خبر مورد نیاز مردم معلوم نیست از چه کانال‌هایی تأمین شود. تا پیش از آن، «خبر» و انتشار آن در انحصار یکی دو خبرگزاری رسمی بود اما اعطای مجوز به ایسنا می‌توانست این انحصار را بشکند و در همان حال اخبار مورد نیاز بخش‌هایی از جامعه را که در خبرگزاری‌های دولتی دیده نمی‌شد، از منابع داخلی تأمین کند.

همین اتفاق هم افتاد. وقتی مجوز ایسنا صادر شد، این خبرگزاری اخباری را روی خروجی قرار داد که تأمین‌کننده بخشی جدی از نیازهای خبری جامعه بود و منبع قابل اعتمادی برای آنها شد. هرچند در ابتدای کار، نیروی انسانی غیرمتخصص ایسنا چندان قادر به کار در حیطه استانداردهای خبری نبود اما رویکرد مستقل و واقع‌بینانه در این خبرگزاری به مثابه یک سرمایه اولیه بروز کرد و به این رسانه فرصت داد ضمن جذب مخاطب به بالا بردن استانداردهای خود بپردازد. در کوتاه‌مدت رشد چشمگیر مخاطبان ایسنا برای این مجموعه اعتباری به ارمغان آورد که حتی گاهی روزنامه‌نگاران ترجیح می‌دادند به رغم حضور خود و دیگر رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها خبر را به نقل و با عبارات ایسنا منتشر کنند.

تأثیر دیگر ایسنا را می‌توان در شکل‌گیری خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها و مجلات مستقل دید. در عین حال نکته مهم آن است که منبع خبری روزنامه‌ها چنان که گفتیم بیشتر ایسنا بود و حتی خبرگزاری‌های خارجی هم منبع خبری خود را در موارد عدیده، ایسنا قرار می‌دادند و این نشان از اعتبار بالای این رسانه داشت.

با گذشت زمان، آثار فعالیت ایسنا بیشتر دیده شد. ایسنا از افرادی برای کار خبر و گزارش بهره گرفت که از مراکز مشخص و محدود خبرنگاری فارغ‌التحصیل نشده بودند. دانشجویان همه رشته‌های دانشگاهی با شعار «یک دانشجو، یک خبرنگار»، که آن زمان شعاری بسیار پیشرو بود، وارد عرصه روزنامه‌نگاری شدند و گروهی از آنها در کار خبرنگاری پیشرفت‌های چشمگیری کردند. ایسنا یک نهاد بین رشته‌ای شده و رشته‌های گوناگونی را در قالب خبرنگاری پوشش می‌داد و به واقع تحقق‌بخش همان شعاری که آن سال‌ها بر پیشانی سایت ایسنا می‌دیدیم: «رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود.» هر چند حرکت ایسنا گاهی تند و گاهی خسته اما مستقل و پیوسته بود.

ایسنا بزودی توانست در سراسر کشور نمایندگی‌های خود را به شیوه‌ای دانشجویی با کمترین هزینه دایر کند و با مدد گرفتن از دانشجویان بومی در هر شهر و شهرستان خبرنگارانی را تربیت کرد که گروهی از آنها گردانندگان رسانه‌های امروز هستند. تربیت چنین نیروهایی فقط یک بعد کار بود. حرکت ایسنا منجر به شکل‌گیری خبرگزاری‌های تخصصی هم شد. مثلاً خبرگزاری قرآنی ایکنا، نخستین رسانه تخصصی ایران است که در ابتدا گروه معارف اسلامی ایسنا را می‌ساخت و بعدها مستقل شد.

ایسنا تا حد زیادی توانسته راه خود را حتی در شرایط سخت و فشارهای بسیار، طی کند و استقلالش را فدای مصلحت‌اندیشی نکند. در همین حال با تغییر شرایط و مطرح‌شدن موضوعات جدید، ایسنا هم وارد آن حوزه‌ها شده و فعالیت کرده است. امروزه در حوزه مسائل شهری یکی از فعال‌ترین خبرگزاری‌ها ایسناست و در عرصه فرهنگ و هنر، میراث و محیط زیست هم که هر سه برای من آشنا هستند از فعال‌ترین رسانه‌هاست. به خاطر دارم وقتی بعد از حادثه پلاسکو تحقیقی درباره فعالیت رسانه‌ها کردیم، ایسنا بیشترین گزارش و عکس و تحلیل و به عبارتی دیگر آگاهی‌بخشی را از این حادثه داشت و این در حالی بود که عکاسان و خبرنگاران آن با محدودیت‌هایی در دسترسی به جزئیات حادثه مواجه بودند.

ایسنا واقعیتی است که تکوین یافته اما هیچ وقت مورد مطالعه جدی قرار نگرفته است. رسانه‌‏ای با هزینه کم و نیروهای داوطلب که با رشدی سریع به رسانه‌ای حرفه‌ای، فراگیر، مفید و مؤثر تبدیل شد. این امر در حوزه سیاست‌های رسانه‌ای آن روز شگفتی بزرگی محسوب می‌شود. امیدوارم اهل ایسنا بر تبادل آزاد اطلاعات و در ظهور جامعه‌ای توسعه‌یافته موفق و تأثیرگذار باشند.

تولد ایسنا مبارک باد.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: احمد مسجدجامعی ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۶۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از اسلام آباد، خبرگزاری «دیلی تایمز» پاکستان در سرمقاله خود با عنوان «سفر مهم رئیس جمهور ایران» نوشت: دو کشور همسایه علیرغم سنگ اندازی غرب در روابط دوجانبه آنها سفر برنامه ریزی شده «دکتر سید ابراهیم رئیسی» به اسلام آباد را با موفقیت پشت سر گذاشتند.
این خبرگزاری نوشت: تصمیم ایران و پاکستان برای افزایش حجم تجارت سالانه به ۱۰ میلیارد دلار مهمترین دستاورد سفر آقای رئیسی به پاکستان است، موضوعی که با توجه به اهمیت عزم طرفین برای افزایش تجارت انرژی و فشار‌های غرب بر دولت اسلام آباد در این زمینه با چالش‌ها و سختی‌های زیادی مواجه خواهد بود.
روزنامه «تریبون اکسپرس» پاکستان نیز با عنوان «جهش در روابط دوجانبه ایران و پاکستان» به دستاورد‌های سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد پرداخته و معتقد است: ایران و پاکستان در جریان سفر سید ابراهیم رئیسی به پاکستان پیامی قاطع در مورد عزم مشترک خود برای تقویت روابط در تمامی حوزه‌های همکاری دوجانبه صادر کردند.
در این گزارش آمده است: تاکید بر اهمیت پروژه انتقال گاز «آی پی»، توافقات جدید در حوزه تجارت و بازرگانی از سوی مقامات دو کشور نوید بخش شکوفایی اقتصادی بوده و عزم مشترک دو کشور برای حفاظت از «مرز صلح و دوستی» نیز توطئه گروه‌های تروریستی برای تخریب روابط دو کشور همسایه را خنثی کرد.
تریبون اکسپرس افزود: مقامات دو کشور همسایه به خوبی عوامل ژئوپولیتیکی منفی را نادیده گرفته و با در نظر گرفتن منافع مشترک خود برای نهایی کردن توافقنامه تجارت آزاد، برگزاری نشست آتی کمیسیون مشترک اقتصادی و افزایش رایزنی‌های سیاسی توافق کردند.
این خبرگزاری پاکستانی معتقد است: همزمانی هدف گذاری تجارت سالانه ۱۰ میلیارد دلار میان ایران و پاکستان با فاز دوم کریدور اقتصادی پاکستان و چین موسوم به «سی پک» یک موقعیت برد - برد برای دو کشور همسایه است چراکه همگرایی اسلام آباد - تهران - پکن عملا یک قطب قدرتمند اقتصادی مستقل در منطقه ایجاد می‌کند.
خبرگزاری «بیزینس رکورد» پاکستان نیز با اشاره به امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری دوجانبه میان ایران و پاکستان در جریان سفر رئیسی بویژه در بخش تجاری نوشت: امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان دو کشور همسایه اقدامی خوشایند است، اما ضروری است تا طرفین یک نقشه راه قانع کننده برای عملی شدن این تفاهم‌نامه‌ها و تحقق اهداف اقتصادی بویژه تجارت ۱۰ میلیارد دلاری در سال و همچنین آغاز تجارت آزاد را نیز ارائه کنند.
روزنامه دیلی پاکستان نیز ضمن بازتاب بازتاب سفر رسمی آیت الله رئیسی به اسلام آباد در سرتیتر‌های خود درباره مذاکرات میان مقامات دو کشور همسایه نوشت: ایران و پاکستان درحال حاضر چهار چالش مشترک دارند که از این میان پروژه انتقال گاز «آی پی» مهمترین آنهاست.
در سرمقاله این روزنامه پاکستانی آمده است: اسلام آباد و تهران به خوبی از چالش‌های پیش روی طرح انتقال گاز آی پی آگاه هستند، با این حال این پاکستان است که باید به فکر راهکاری برای تکمیل این طرح بدون تحریم شدن از سوی آمریکا باشد در غیر این صورت علاوه بر از دست دادن یک فرصت طلایی جهت تامین نیاز‌های انرژی می‌بایست جریمه هنگفتی نیز پرداخت کند.
دیلی پاکستان افزود: افزایش همکاری‌های امنیتی، توسعه بازارچه‌های مرزی و همچنین افتتاح مناطق آزاد تجاری میان ایران و پاکستان نیز می‌تواند برای کاهش و توقف تجارت غیرقانونی میان دو کشور بسیار حائز اهمیت باشد.
در کنار رسانه‌های نوشتاری و الکترونیکی که به بررسی ابعاد مختلف این سفر پرداخته‌اند بسیاری از کارشناسان، رهبران مذهبی و کاربران شبکه‌های اجتماعی پاکستان با اشاره به محکومیت جنایات رژیم صهیونسیتی در نشست‌های مقامات ایران و پاکستان و همچنین استقبال پر شور مردم پاکستان از آقای رئیسی با هدف قدردانی از تنبیه رژیم صهیونیستی از سوی جمهوری اسلامی ایران، افزایش همگرایی و همصدایی ایران و پاکستان در حمایت از فلسطین را نیز دیگر دستاورد مهم اولین سفر آقای رئیسی به پاکستان عنوان می‌کنند.

دیگر خبرها

  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند
  • عهد کردیم خودسانسوری نکنیم
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • خنثی‌سازی دروغ‌های رسانه‌ای صهیونیست‌ها در قاب تلویزیون
  • روایت برگزیدگان جشنواره «قهرمان ایران» از عملکرد رسانه ملی
  • عدم پاسخگویی مسئولان جشنواره آسمان هشتم در میناب بی‌اعتنایی به رسانه‌ است
  • ۱۰ رسانه جدید به جمع پایگاه‌های خبری ایلام پیوستند
  • ماموریت موفق رسانه ملی در روایت اول وعده صادق
  • روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد