Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-03@03:57:48 GMT

شکست رؤیای عربی در خلیج پارسی

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۸۲۶۰

شکست رؤیای عربی در خلیج پارسی

سیاست‌های بچه گانه ریاض که ناشی از بی‌تجربگی و البته جاه طلبی بچه گانه ولیعهد سعودی و تیم وی می‌باشد از یک سو و تلاش قطر برای بهره‌گیری از جریان‌های افراطی اخوانی به عنوان بازوی اجرایی سیاست خارجی دوحه از سوی دیگر سبب شده تا آینده تاریکی پیش روی این شورا قرار بگیرد.

به گزارش گروه سیاسی قدس‌آنلاین، شورای همکاری خلیج فارس یک بلوک سیاسی-تجاری منطقه‌ای است که شامل کشورهای عرب پیرامون خلیج فارس است که در ۲۵ مه ۱۹۸۱ با هدف یکپارچگی اقتصادی و نظامی تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله اهداف کشورهای عضو، رسیدن به واحد پولی مشترک تا سال ۲۰۱۰ بود. اما رؤیای ایجاد چنین ائتلافی یک دست هیچ گاه محقق نشد. این شورا که متشکل از کشورهای عربستان، بحرین، امارات، کویت، قطر و عمان می‌باشد؛ از همان ابتدا دچار واگرایی جدی بود به صورتی که خیلی زود با ایجاد دو بلوک متعارض یعنی بلوک سعودی، بحرین و امارات در مقابل بلوک قطر، کویت و عمان دچار انشقاق شد. با این حال و با وجود همه این اختلافات تا همین چند سال پیش نیز شورای همکاری خلیج‌فارس یکی از عوامل همگرایی عربی در منطقه خلیج فارس محسوب می‌شد. به گونه‌ای که بعضاً صحبت از ایجاد یک نیروی نظامی مشترک یا واحد پول مشترک به میان می‌آمد. این شورا تلاش می‌کرد تا با بهره‌گیری از الگوی امنیت دسته جمعی در اروپا یک بلوک سیاسی واحد و قدرتمند در منطقه ایجاد کند تا علاوه بر برخورداری از ثبات نسبی بتواند نقش مؤثری نیز در تحولات سیاسی ایفا کند، اما تحقق این رؤیا هیچ گاه به اندازه امروز بعید نبوده است. سیاست‌های بچه گانه ریاض که ناشی از بی‌تجربگی و البته جاه طلبی بچه گانه ولیعهد سعودی و تیم وی می‌باشد از یک سو و تلاش قطر برای بهره‌گیری از جریان‌های افراطی اخوانی به عنوان بازوی اجرایی سیاست خارجی دوحه از سوی دیگر سبب شده تا آینده تاریکی پیش روی این شورا قرار بگیرد. عدم حضور رهبران عمان و قطر در نشست اخیر شورای همکاری و سخنان و رفتار امیر کویت همه و همه نشانه‌ای بر شکست رؤیای عربی در دریای پارسی است.عبدالباری عطوان، تحلیلگر مشهور عرب در این رابطه می‌نویسد: پس از تعلیق نقش اتحادیه عرب و تبدیل آن به یک ویرانه، اکنون باید گذشته کشورهای عربی را یادآوری کرد، بله این جدایی‌ها و اختلاف‌نظرهای کشورهای منطقه خلیج فارس ضربه‌ای مهلک را به شورای همکاری خلیج‌فارس وارد کرده و اگر این ضربه بدتر از ضربه وارد شده به اتحادیه عرب نباشد، احتمال بسیاری دارد این شورا را به همان سرنوشت دچار کند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شورای همکاری خلیج فارس قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۸۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم

محمد جواد ظریف وزیر پیشین امور خارجه اظهار کرد: کشور‌های جنوب خلیج فارس در حال اصلاح ادراک‌های غلط خود هستند، اما همچنان باقی مانده‌هایی از ادراک غلط وجود دارد و آن، خرید امنیت است. امروز دیگر جهان از قطب‌ها خارج شده است البته به معنای این نیست که کشور‌های قدرتمند دیگر وجود ندارند. بلکه دوگانه وفاداری و حمایت دیگر به شکلی که می‌شناختیم وجود ندارد و این موضوع را دوستان عرب ما در حاشیه جنوبی خلیج فارس خیلی زود فهمیدند.

به گزارش اکوایران، ظریف در ادامه افزود: امروز دوستان ما در جهان عرب این تصور را دارند که می‌توانند امنیت را از اسرائیل بخرند در حالی که اسرائیل در تاریخ تقلبی خود به هیچ کسی رحم نکرده است. این اشتباه شناختی کنار گذاشته نشده است.

وی تصریح کرد: اما اشتباه مشترک بین ما (بیشتر) و عرب‌ها این است که آمریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است. در حالی که آمریکا اولویت خود را از خلیج فارس خارج کرده است. یکی از دلایل برجام این بود که آمریکا می‌خواست حضور خود را در منطقه کم کند.

ظریف تاکید کرد: عدم حضور در ترتیبات امنیتی منطقه به معنای عدم شکل‌گیری ترتیبات امنیتی در خلیج فارس نیست. ما با عدم حضور در مذاکرات افغانستان نتوانستیم جلوی طالبان را بگیریم تنها منافع ما حذف شد.

وزیر سابق خارجه اظهار کرد: تصور نکنیم که اگر وارد FATF نشدیم مقررات آن بر ما حاکم نخواهد شد، زیرا امروز همه بانک‌های ما مجبور به رعایت آن هستند، اما با هزینه‌ای ۱۰ برابری.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • رونمایی از ۴۰۰ هزار سند خلیج فارس در آرشیو ملی هند
  • شکست ائتلاف ضدایرانی
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • خلیج‌فارس تاریخ سربلند ملت ایران است
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • رسول جعفریان: مبدع اصطلاح کذایی خلیج عربی جمال عبدالناصر نبود/ نوشته‌ی داخل عبای بحرینی برملا می‌کند
  • نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود