Web Analytics Made Easy - Statcounter

در مناظره نهایی هفتمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران تیم های "راه سبز امید" از استان اصفهان و تیم "جیم" از تهران با یکدیگر به رقابت پرداختند.

به گزارش ایسنا،   در مناظره نهایی هفتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران تیم راه سبز امید در موضع موافق وتیم جیم در موضع مخالف بر سر گزاره "تهدید به بستن تنگه هرمز، سیاست موثری در رویارویی با فشارهای بین المللی و تهدیدات خارجی" به مناظره پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای مناظره اعضای گروه راه سبز امید با تعریف کلید واژه‌های این گزاره یعنی تنگه، تهدید و فشار بین المللی تصریح کردند: تنگه هرمز جایی است که حدود ۴۰ درصد نفت خاورمیانه از آن صادر می شود و کوچکترین تنشی در آن بسیار تاثیر گذار است. از لحاظ تاریخ این تهدید دو مقطع انجام شده است که اولین بار در دهه ۸۰ میلادی در جنگ نفت کش‌ها این تهدید از سوی ایران باعث شد در پذیرش قطعنامه ۵۹۸ دست بازتری داشته باشیم، همچنین در سال ۲۰۱۱ در اوج تحریم‌ها این تهدید موجب عقبگرد جامعه جهانی شد. از لحاظ حقوقی دو قاعده بین المللی وجود دارد یکی عبور بی ضرر ودیگری عبور ترانزیت. ایران از قاعده عبور بی ضرر تبعیت می‌کند.

 اعضای این گروه در ادامه با طرح این سئوال از گروه مقابل که"آیا باید منافع ملی را بر حقوق بین المل ترجیح داد یا خیر؟ " ادامه صحبت‌را به تیم مقابل سپردند.

در ادامه گروه جیم در موضع مخالف و با بیان اینکه وقوع انقلاب باعث استقلال کشور شد، گفت: قدرتمندان تلاش کردند با بهانه های مختلف جمهوری اسلامی را در تنگنا قرار دهند تا از منافع ملی خود عقب نشینی کند. اخلال در صدور نفت یکی از فشارها است و تهدید به بستن تنگه یک تاکتیک است و نمی‌تواند به سیاست جمهوری اسلامی تبدیل شود. راهبرد ایران در عرصه بین الملل گسترش روابط دیپلماتیک با همسایگان است واتخاذ هر گونه تاکتیک درعرصه بین الملل می‌بایست در این چارچوپ صورت گیرد.

اعضای این گروه سپس به بیان دلایلی در خصوص مخالفت خود با گزاره پرداختند و تاکید کردند: این اقدام همه کشورهای جهان را با شوک اقتصادی و چالش روبه رو می‌کند ومی‌تواند مقدمات اقدام نظامی علیه ایران را فراهم کند.

اعضای این گروه همچنین با بیان اینکه منافع ملی ما از روابط بین الملل  منفک نیست، اظهار کردند: کاربرد این تهدید به مثابه سیاست‌ نیست، اگر ما در یک جمع دانشجویی قائل به منفک بودن تهدید از اقدام هستیم پس آمریکایی ها هم این را تهدید توخالی قلمداد می‌کنند.

اعضای گروه راه سبز امید با اشاره به اینکه این تهدید تضمین اجرایی نیاز دارد، گفتند: تضمین اجرایی این تهدید زمانی بود که سردار سلیمانی با نوشتن نامه‌ای به آقای روحانی از اظهارات او تشکر میکند اگر برخی کشورها به شورای امنیت شکایت برند از آنجایی که کشورهای حق وتو همچون چین در شورای امنیت تحت تاثیر این تهدید قرار میگیرند ما برگ برنده خواهیم داشت و کشوری مانند چین از ایران دفاع خواهد کرد.

عضو گروه جیم از استان تهران با بیان اینکه این تهدید در طول تاریخ اثرگذار نبوده، اظهار کرد: در جنگ نفت کش‌ها وقتی این تهدید انجام شد نتیجه ملموسی نداشت و تنها ارزش این تهدید در سال ۲۰۱۱ افزایش قیمت نفت بود. اگر تهدید و اقدام را جدا کنیم دیگر این یک تهدید نیست بلکه بلوف است ما این را سیاست نمی‌دانیم بلکه تهدید به بستن به تنگه هرمز را یک تاکتیک می‌دانیم که بیش از حد از آن استفاده شد.

در ادامه اعضای گروه راه سبز امید با تاکید برا اینکه دنیای سیاست دنیای مفاهمیم انتزاعی نیست، گفتند: نفت مهمترین کالایی است که بین کشورهای صنعتی مبادله می شود. تهدید روحانی منافع ملی ما را تامین کرد وسوال اینجاست اگر تهدید نکنیم چه کنیم؟ نمی‌توانیم منفعل  ظاهر شویم.

در پایان این مناظره گروه جیم با اشاره به اینکه اقتصاد ما به نفت متکی است و ۲۷ درصد بودجه سال ۹۸ به نفت تکیه دارد گفت: اقتصاد ما قادر به هضم تبعات این تهدید نیست. آمریکایی ها نیز این را می دانند پس چه طور این تهدید را جدی می‌گیرند!؟   آمریکا در زمان اوباما قادر شد اجماع جهانی را علیه ایران بوجود بیاورد وما را تحریم کند اما الان چنین اجماعی وجود ندارد اما با تهدید این اجماع جهانی را علیه خود بوجود خواهیم آورد.

در ادامه دکتر فیض عضو گروه داوری  به طرح سوالاتی از هر دو گروه پرداخت: گروه راه سبز امید در پاسخ به سوال دکتر فیض مبنی بر اینکه چرا تهدید به بستن تنگه محدود به تهدید به حمله به ناوگانهای آمریکایی وانگلیسی نکردید، گفت: تمام این مناطق قابلیت عبور کشتی‌ها را ندارند، امکان انسداد با کاشتن مین و حمله موشکی وجود دارد اما به دلیل عرض کم نمی‌توان با کشتی‌ها گزینشی برخورد کرد.

همچنین اعضای گروه جیم در پاسخ به سوال دیگر دکتر فیض درباره لزوم وجود تمایل در میان بیانات رهبری و رئیس جمهور در خصوص تهدید اظهار کرد: اتفاقی افتاد که برعکس بود ما معتقدیم اگر ابتدا رهبری شروع کننده این تهدید بود این اقدام تاثیر گذارتر می‌شد اما باید تاکید کنیم که این سیاست برای جمهوری اسلامی کار نمی کند چون خارجی ها میدانند  حاضر به پذیرش تبعات آن نخواهیم بود.

در ادامه دکتر خندان عضو هئیت علمی دانشگاه امام صادق به طرح این سوال که آیا تصویب قطعنامه ۵۹۸ معلول تهدید ایران به بستن تنگه هرمز بوده از گروه راه سبز امید پرداخت. این گروه با بیان اینکه پدیده های سیاسی تک عاملی نیستند گفت:  تهدید به بستن تنگه تنها عامل  پذیرش قطعنامه ۵۹۸ نبوده است.

دکترخندان در پایان به طرح سوالی در خصوص تاثیر مثبت این تهدید از گروه جیم پرداخت واین گروه با اشاره به اینکه حضور ملوانان آمریکایی در آبهای سرزمینی در سال ۸۸ با قوانین عبور بی ضرر که مربوط به خارج از آبهای سرزمینی است تفاوت دارد گفت: بجای اینکه بلوف سیاسی غیرعملی بزنیم می توانیم هوشمندانه با فشارها برخورد کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تنگه هرمز جهاد دانشگاهي هفتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۹۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۰ بازداشت فقط در یکی از دانشگاه‌های امریکا

به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان در گزارشی با استناد به بیانیه «ژن بلاک»، رئیس دانشگاه کالیفرنیا، اعلام کرد که در طول اعتراضات حمایت از فلسطین، بیش از ۲۰۰ نفر در محوطه دانشگاه کالیفرنیا بازداشت شدند.

از سوی دیگر، بازداشت بیش از ۲۰۰۰ معترض به جنگ غزه در دانشگاه‌های آمریکا تائید شده است.

در همین ارتباط نیز، روزنامه آمریکایی واشنگتن پست اعلام کرد طی دو هفته گذشته بیش از ۲۰۰۰ معترض به جنگ در غزه در جریان تظاهرات‌های دانشگاه‌های آمریکا بازداشت شدند.

اعتراض‌های دانشجویی در آمریکا از دو هفته پیش در دانشگاه‌های مختلف برای حمایت از مردم فلسطین و محکومیت جنایت‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه آغاز شده و علی‌رغم سرکوب شدید پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا این تظاهرات ادامه دارد و الهام‌بخش اعتراض‌های دانشجویی در دیگر کشورهای جهان بوده است.

ساعاتی پیش شبکه «سی‌ان‌ان» هم اعلام کرد که پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا به تجمع و تظاهرات دانشجویان تگزاس حمله و ۱۸ دانشجو را با ضرب‌وشتم بازداشت کردند.

با اوج گرفتن اعتراضات دانشجویی علیه رژیم صهیونیستی از لس‌آنجلس تا نیویورک در حمایت از مردم فلسطین در غزه، موج ضدصهیونیستی نوپا چنان زلزله‌ای در جهان به راه انداخته که نیروهای پلیس و گارد ملی آمریکا با خشونت تمام به صحنه آمده‌اند.

از سوی دیگر، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در نخستین سخنرانی پس از اعتراضات گسترده دانشجویی در این کشور در حمایت از غزه که به خشونت و بازداشت شمار زیادی از دانشجویان منجر شده است، گفت که این اعتراضات او را وادار به تغییر سیاست آمریکا در منطقه نکرده است!

اعتراضات در دانشگاه‌های سراسر آمریکا روزهاست که پرتنش دنبال می‌شود و معترضان از برچیدن چادرهایی که در محوطه دانشگاه در حمایت از غزه برپا کرده‌اند، خودداری کرده و در نتیجه مدیریت دانشگاه‌ها خواستار ورود نیروهای امنیتی به داخل محیط‌های آموزشی شدند.

بایدن در نخستین سخنرانی پس از التهابات اخیر در دانشگاه‌های آمریکا، در کاخ سفید گفت: اعتراضات در دانشگاه‌ها دو اصل بنیادی آمریکا را به بوته آزمایش گذاشت؛ نخستین اصل حق آزادی بیان و تجمع صلح‌آمیز و دومین اصل حاکمیت قانون است.

وی مدعی شد: هر دو باید حفظ و رعایت شوند. ما کشوری استبدادی نیستیم که مردم را ساکت و مخالفان را سرکوب کنیم. در عین حال، کشوری بی‌قانون هم نیستیم. جامعه‌ای مدنی هستیم و نظم باید حرف اول را بزند!

بایدن بدون اشاره به اعتراضات صلح آمیز دانشجویان که با برپایی چادر و شعارهای حمایتی از غزه، دست به تجمع و تحصن زده‌اند، مدعی شد: مخالفت ضرورت دموکراسی است اما مخالفت نباید به هرج‌ومرج و محروم کردن دیگران از حقوقشان منجر شود تا حدی که دانشجویان قادر به پایان ترم و تحصیلات دانشگاهی نشوند!

ادعاها و اظهارات بایدن درباره اعتراضات اخیر در دانشگاه‌های آمریکا در حالی است که نیروهای امنیتی و پلیس این کشور با ورود خشونت‌آمیز به داخل دانشگاه‌ها، از گاز اشک‌آور و باتوم برای متفرق کردن معترضان استفاده و شمار زیادی را بازداشت کرده‌اند.

بایدن در ظاهر چند باری از اقدامات تل‌آویو انتقاد کرده اما واشنگتن هرگز تأمین تسلیحاتی رژیم صهیونیستی را متوقف نکرده است. جنایات صهیونیست‌ها در نوار غزه در حالی وارد هفتمین ماه می‌شود که اشغالگران تاکنون بیش از ۳۴ هزار فلسطینی را که عمدتاً زنان و کودکان هستند، به شهادت رسانده است.

کد خبر 6095421

دیگر خبرها

  • ۲۰۰ بازداشت فقط در یکی از دانشگاه‌های امریکا
  • آنتن شبکه تهران از امشب انتخاباتی می‌شود
  • اعضای شورای علمی مسابقات ملی مناظره دانشجویی منصوب شدند
  • آماده باش تایوان برای رزمایش احتمالی چین
  • انتصاب اعضای شورای علمی دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • حمایت دانشجویان مشهدی از خیزش دانشجویی ضدصهیونیستی آمریکا
  • تهدید حیات جزیره سرخ‌گون هرمز با شیشه و پلاستیک
  • دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین تهدید به تعلیق را نپذیرفتند
  • دانشجویان حامی فلسطین با تهدید به تعلیق عقب‌نشینی نکردند