Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - نتايج يک مطالعه نشان داد که وجود تنوع در رژيم غذايي و مصرف ميوه و لبنيات خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش مي‌دهد.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از ايسنا، دکتر سيد حسين داودي، عضو مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه شهيد بهشتي و همکارانش با انجام مطالعه‌اي بر روي نزديک به 300 نفر، ارتباط تنوع رژيمي و خطر ابتلا به سرطان پستان را مورد بررسي قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين پژوهشگران دريافتند که تنوع رژيم غذايي با کاهش خطر ابتلا به اين سرطان همراه است. همچنين تنوع بيشتر در مصرف زير گروه‌هاي گروه ميوه‌ها و شير و لبنيات خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش مي‌دهد.
سرطان پستان، رشد خارج از کنترل سلول‌ها در بافت پستان است که اين رشد غيرطبيعي، ممکن است در غدد توليد کننده‌ شير يا مجاري آن‌ها باشد. اين بيماري مختص زنان نيست و مردان نيز ممکن است به آن مبتلا شوند. اما ميزان ابتلا به آن در زنان بيشتر از مردان است. پس از جنسيت، افزايش سن نيز به عنوان يکي ديگر از مهم‌ترين عوامل خطر شناخته شده است.
سرطان پستان شايع‌ترين سرطان در زنان است. زنان ايراني مبتلا به سرطان پستان، به طور متوسط حداقل 10 سال جوان‌تر از زنان مبتلا به اين سرطان در کشورهاي توسعه يافته هستند. در ايران سالانه بيش از 85 هزار مورد جديد از اين بيماري تشخيص داده مي‌شود و 1400 نفر به دليل ابتلا به سرطان پستان فوت مي‌کنند. در حال حاضر حدود40 هزار نفر با اين بيماري در کشور زندگي مي‌کنند.
حدود 5 تا 10 درصد موارد سرطان پستان در زنان، به دليل بروز جهش در ژن‌هاي مستعدکننده‌ سرطان پستان (BRCA1 و BRCA2) است. چاقي و اضافه وزن، تغذيه، عدم فعاليت فيزيکي، مصرف الکل، تنباکو، داروهاي پيشگيري از بارداري خوراکي و مصرف هورمون پس از يائسگي از ديگر عواملي هستند که خطر ابتلا به سرطان پستان را افزايش مي‌دهند.
بر اساس مطالعات، تصور مي‌شود که ميوه‌ها و سبزي‌ها؛ به دليل داشتن ترکيبات آنتي اکسيدان زياد و همچنين مصرف لبنيات کم چرب؛ به دليل وجود کلسيم و ويتامين D خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش مي‌دهند درحالي که غلات تصفيه شده (مثل برنج سفيد، آرد سفيد و...) و نيز مصرف گوشت‌هاي قرمز و فرآوري شده (مثل سوسيس و کالباس) با خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط هستند.
«امتياز تنوع رژيمي» شاخصي است که در هرم غذايي به تنوع بين گروه‌ها و درون گروه‌هاي غذايي تمرکز دارد. اين شاخص کيفيت رژيم و کافي بودن برخي از مواد مغذي را تعيين مي‌کند. بر اساس مطالعات، رژيمي امتياز تنوع بيشتري دارد که در آن فيبر، ويتامين C و کلسيم بيشتري دريافت شود. اين مواد مغذي با بيمارهاي قلبي-عروقي، فشار خون و چاقي ارتباط منفي دارند.
رژيم‌هايي که متنوع‌تر هستند و امتياز تنوع رژيمي بالاتري دارند، بدن را در برابر بيماري‌هاي مزمن مانند سرطان و سندروم متابوليک محافظت مي‌کنند و باعث افزايش طول عمر و بهبود وضعيت سلامت مي‌شوند. به همين دليل دکتر داوودي و همکارانش، اين مطالعه را از ارديبهشت تا بهمن 1394 با 298 شرکت کننده شامل 149 مورد سرطان پستان و 149 زن به ظاهر سالم در بيمارستان شهدا، تهران انجام دادند.
در اين مطالعه داده‌هاي فردي شرکت‌کننده‌ها مانند قد، وزن، شاخص توده‌ي بدن (BMI) و ميزان فعاليت فيزيکي افراد محاسبه شدند. خوراک مصرفي افراد نيز از طريق پرسش‌نامه جمع‌آوري شد و محققان ميزان انرژي دريافتي، امتياز تنوع رژيمي و خطر ابتلا به سرطان پستان را براي هر يک از افراد محاسبه کردند.
افراد دو گروه از نظر وزن، قد و نمايه توده بدني تفاوت معناداري نداشتند، ولي در دريافت روزانه‌ انرژي تفاوت معناداري نشان دادند. بر اساس يافته‌هاي اين مطالعه؛ رژيم غذايي با امتياز تنوع بالاتر با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان همراه است و نيز تنوع بيشتر در مصرف ميوه‌ها و همچنين شير و لبنيات با خطر ابتلا به سرطان پستان را کم مي‌کند.
در اين مطالعه ارتباطي بين مصرف سبزيجات و سرطان پستان مشاهده نشد. ممکن است اين موضوع به خاطر استفاده از سبزيجات پخته در رژيم غذايي باشد چرا که مصرف سبزيجات به صورت پخته باعث حذف ترکيبات مفيد و تغيير دسترسي به آن‌ها مي‌شود.
نتايج اين مطالعه در آبان ماه 1397 در مجله‌ دانشکده پزشکي، دانشگاه علوم پزشکي تهران به چاپ رسيده است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۹۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند

مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: موارد ابتلا به بیماری سالک در این استان سالانه بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

به گزارش ایلنا، «رضا فدایی» مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان درباره وضعیت ابتلا به بیماری سالک در این استان توضیح داد: پیش از تلاش‌هایی که برای کنترل این بیماری انجام شود، ما سالانه تنها در استان اصفهان بین ۳ تا ۵ هزار مورد بیمار سالک داشتیم، در حال حاضر پس از ۱۶ سال کار مستمر، موارد ابتلا بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش یافته است؛ این موفقیت حاصل یک تلاش بسیار وسیع و فشرده است.

وی اضافه کرد: البته خود بیماری هم نوسان‌هایی دارد، بعضی سال‌ها کم می‌شود و برخی سال‌ها بالا می‌رود ولی روی هم رفته در حال حاضر محدود شده است. در استان اصفهان شهرستان‌های اردستان، برخوار، نطنز و شاهین شهر و همین طور شهرستان‌های شرقی استان کانون‌های اصلی سالک هستند. بعضی سال‌ها هم کانون‌های جدیدی ایجاد می‌شود که در گذشته نبوده است.

فدایی عنوان کرد: برای این بیماری یک داروی اصلی موسوم به آمپول گلوکانتیم وجود دارد که این دارو را وزارت بهداشت به اندازه نیاز کل استان‌های سالک‌خیز تهیه و به رایگان توزیع می‌کند و ما هم به رایگان به بیماران تزریق می‌کنیم. همچنین دو یا سه نوع پماد وجود دارد که در کنار این آمپول، داروی کمکی محسوب می‌شوند و سیر بهبودی بیماری را تسریع می‌کند. از این رو این داروها را ما به مقدار مورد نیاز داریم و معمولا کمبود نداریم.

وی ادامه داد: از نظر درمانی بسیاری از بیماران پس از گذشت ماه‌ها از ضایعه پوستی مراجعه می‌کنند که در آن موقع زخم بزرگ شده و درمان آن هم سخت‌تر می‌شود. ما همیشه در آموزش‌هایی که بین مردم مناطق سالک‌خیز داریم بیان می‌کنیم که اگر زخمی بر روی سطح بدنتان پیدا شد، فورا برای درمان مراجعه کنند، چون درمان در مراحل اولیه بسیار کارآمدتر و ساده‌تر هست.

فدایی با اشاره به داروی سالک تولیدی شرکت‌های دانش بنیان داخلی گفت: آن دسته از داروهایی که سازمان غذا و دارو یا وزارت بهداشت تایید می‌کنند، مجاز به استفاده از آن‌ها هستیم. به طور مثال داروی سیناآمفولیش پمادی است که یک شرکت دانش بنیان تولید کرده است و پس از تایید وزارت بهداشت ما هم مجاز به استفاده از آن شدیم. به طور کلی یک رضایت نسبی در کنار داروهای اصلی از این داروهای محصول شرکت‌های دانش بنیان حاصل شده است، لذا از این نظر قدم‌های مثبتی برداشته اند.

وی درباره درمان جای زخم (اسکار) سالک گفت: متخصصان پوست و جراحان پلاستیک، روش‌هایی برای ترمیم نسبی جای زخم‌ها دارند که درمان از طریق سلول‌های بنیادی یکی از آن‌ها است. اما این روش‌ها نسبی و بسیار پر هزینه هستند. به همین دلیل ما تمام تلاشمان در زمینه مقابله با خود بیماری و مراجعه به موقع بیماران است.

فدایی همچنین به تغییرات روند ابتلا به بیماری سالک اشاره کرد و افزود: طبق اطلاعات منتشر شده از وزارت بهداشت روی هم رفته در کشور ما روند ابتلا به این بیماری رو به کاهش است. ظاهرا از بالای ۲۰ هزار مورد ابتلا در سال در حال حاضر به کمتر از ۱۰ هزار مورد رسیده ایم. در استان اصفهان نیز موارد ابتلا بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: حتی در سالی که آمار ابتلا کاهش پیدا می‌کند، نباید از این بیماری غافل شد، چرا که این بیماری خودش هم افت وخیز دارد، جدا از کاری که سیستم برای مهار آن انجام می‌دهد.

دیگر خبرها

  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه
  • صدور کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان؛ به زودی/ کاهش تنوع مدارس در دستور کار
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد