Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@05:36:28 GMT

نکاتی برای پرورش آقطی

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۱۱۱۰۱

نکاتی برای پرورش آقطی


گل‌های گیاه آقطی به صورت خوشه‌ای بر روی آن ظاهر می‌شوند و بعد از گل‌ها هم میوه‌های بنفش –سیاه و گرد جای گل‌ها را می‌گیرند و به باغچه‌تان زیبایی می‌بخشند. گل‌ها و میوه گیاه هر دو خواص دارویی دارند. اگر مراقب آبیاری، نور و فراهم کردن هوای تازه برای گیاه باشید، می‌توانید آن را در داخل خانه هم بکارید. آقطی می‌تواند بین ۲ تا ۴ متر بلند شود و به صورت درخت در‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با هرس منظم می‌تواند اندازه آن را خیلی کوچکتر نگه داشت.

آقطی همیشه سبز نیست و با رسیدن فصول سرد خزان می‌کند.

درست است که میوه‌های گیاه خاصیت دارویی دارند، اما اگر به صورت خام مصرف‌شان کنید سمی هستند به همین دلیل است که باید قبل از مصرف پخته شوند. اگر میوه‌ها را به صورت درست آماده کنید، نه تنها سمی نخواهند بود بلکه برای بدن‌تان مفید هم هستند و بسیار خوشمزه اند. مراقب باشید به غیر از میوه‌ها بقیه بخش‌های گیاه هم سمی هستند.

روش نگهداری
– نور

این گیاه به مکانی نیاز دارد که هم آفتاب و هم سایه داشته باشد.

– آبیاری

گیاه را به طور متعادل آبیاری کنید و خاک آن را نه همیشه مرطوب و نه برای مدت طولانی خشک نگه دارید. بعد از اینکه گیاه جدید در خاک مستقر شد و ریشه دوانید، گیاه می‌تواند خشکی را هم تحمل کند، اما به گیاهان جدید و جوانی که تازه کاشته اید به طور مرتب آب بدهید و نگذارید خشکی بکشند.

– خاک

اگر گیاه را در مکانی با خاک مرطوب و هوای مرطوب بکارید، آقطی‌تان به خوبی رشد خواهد کرد. باید مطمئن شوید خاکی که گیاه را در آن می‌کارید زهکشی خوبی داشته باشد تا آب برای مدت طولانی در محل ریشه‌ها نماند و ریشه‌های آقطی‌تان را دچار پوسیدگی نکند. آقطی نسبت به پی اچ خاکش حساس نیست و می‌تواند از پی اچ اسیدی تا بازی را به خوبی تحمل کند.

– دما

آقطی به سرمای متعادل مقاوم است و می‌تواند تا منفی ۶ درجه را تحمل کند. بهتر است گیاه را در دمایی بین منفی ۶ تا ۲۱ درجه سانتی گراد نگهداری کنید.

– هرس

آقطی شاخه‌های رونده زیادی تولید می‌کند. اگر می‌خواهید جمعیت آقطی را در باغچه‌تان زیاد کنید این رونده‌ها کمک‌تان می‌کنند و در غیر این صورت تنها برای‌تان مشکل آفرین خواهند شد. در بعضی مناطق این گیاه به صورت تهاجمی رشد خواهد کرد و به دیگر گیاهان اجازه رشد نخواهد داد.

آقطی معمولا به صورت یک تنها واحد رشد نمی‌کند و چند تنه‌ای است، مگر آنکه شما از ابتدا آن را مرتب هرس کنید.

برای هرس گیاه در اوایل بهار دست به کار شوید. در این هنگام به کمک یک قیچی باغبانی تمیز و استریل همه شاخه‌های مرده، مریض و ضعیف و شاخه‌هایی که نمی‌خواهید را از درخت جدا کنید. همچنین بهتر است شاخه‌هایی که بیش از ۳ سال عمر دارند را هم هرس کنید چرا که جلوی رشد شاخه‌های جوان‌تر را می‌گیرند. هرس علاوه بر اینکه به رشد شاخسار جدید در گیاه کمک می‌کند باعث خواهد شد که گیاه‌تان مرتب‌تر هم به نظر برسد چرا که آقطی عادت دارد نامرتب رشد کند.

تکثیر
برای تکثیر گیاه آقطی‌تان سه راه پیش رو دارید. اولا که می‌توانید گیاه را از طریق کاشت دانه‌اش تکثیر کنید، دومین راه تقسیم بوته است و در آخر می‌توانید به وسیله قلمه گیری گیاه جدیدی داشته باشید.

برای تکثیر به روش تقسیم بوته، ابتدا صبر کنید تا گیاه به اندازه کافی رشد کند (اگر گیاه را تازه تهیه کرده اید). زمانی که گیاه به اندازه کافی بزرگ شد، اجازه دهید خاک گلدان گیاه خشک شود. سپس به کف و دیواره‌های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج می‌شود. خاک قدیمی اطراف ریشه گیاه را به آرامی با دست جدا کنید و مواظب باشید که در این مرحله به ریشه‌های گیاه آسیبی نرسانید. حالا با احتیاط گیاه را به ۲ یا چند بوته تقسیم کنید و هر بوته را در گلدانی کوچکتر به صورت جداگانه، که از قبل با خاک تازه پر شده باشد، بکارید. اگر گیاه را در باغچه کاشته اید باید با احتیاط و بدون آسیب رساندن به ریشه‌ها، آن را خارج کنید.

روش دیگر تکثیر گیاه، قلمه ساقه است. برای تکثیر گیاه به این روش، در ابتدای فصل رشد چند ساقه نسبتا جوان از گیاه را به کمک تیغ یا چاقویی تیز و استریل از آن جدا کنید. قلمه‌ها را در هورمون ریشه زایی قرار دهید تا شانس موفقیت‌تان بالا برود. چند گلدان کوچک را پر از خاک مخصوص جوانه زنی کنید و سپس قلمه‌ها را در آن بکارید. قلمه‌ها را در محیطی گرم و با رطوبت بالا قرار دهید. بعد از چند وقت رشد جدید را در آن‌ها مشاهده می‌کنید و این به معنی موفقیت آمیز بودن قلمه گیری است!   منبع: فوت و فن

منبع: پارسینه

کلیدواژه: تکثیر گیاه گل گیاهان دارویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۱۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید

آفتاب‌‌نیوز :

گیاه خیار تلخ، در پاکستان و هند و در برخی از کشور‌های آسیایی به همین نام خوانده می‌شود. البته کشور‌های انگلیسی زبان کارلا را با نام‌های؛ کدوی تلخ و یا خربزه تلخ نیز می‌شناسند.

از آن‌جایی که میوه کارلا سرشار از موادی مانند charactin و momordicin است. این دو ماده موجود در میوه کارلا می‌تواند در کنترل فشار خون و همچنین مبارزه با مشکلات بیماران دیابتی بسیار موثر واقع شود.

دانه‌های میوه این گیاه دارای ترکیبات پلی پپتیدی مشابه انسولین و با عوارض کمتر است که مصرف آن موجب کاهش قند در بیماران دیابتی نوع اول می‌شود

مصرف آب کارلا بدن را در برابر هجوم اپی رادیکال‌های آزاد حفظ می‌کند. همچنین، سیستم ایمنی بدن قویتر شده و بدن راحت‌تر می‌تواند بیماری‌های داخلی را کنترل کرده و در نتیجه آن‌ها را نابود کند.

از سویی مصرف میوه کارلا می‌تواند باعث تسهیل در جریان خون شود. این عمل می‌تواند زخم‌های ایجاد شده در بدن را زودتر مداوا می‌کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • در جلسه عصر امروز شورای‌عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفت؛ تصویب نقشه راه اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • عکس/ نمایشگاه گل و گیاه اصفهان
  • آیت‌الله علم‌الهدی:تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود/ ترویج حجاب، نیازمند مزج اجتماعی و منطق تبیین
  • تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • برای ثبت شرکت خدماتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
  • آیا پاسپورت برای آیلتس لازم است؟ نکاتی که باید بدانید!
  • اعضای شورای شهر اصفهان سال گذشته روی چه موضوعاتی بیشتر تمرکز داشتند؟
  • انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید