Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، شانزدهمین جشنواره شعر و داستان «جوان سوره» ظهر امروز (سه‌شنبه ۲۰ آذر) در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان آغاز به کار کرد.

پس از تلاوت قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران در آیین افتتاحیه این جشنواره، سعید بیابانکی شاعر و طنزپرداز که اجرای این مراسم را برعهده داشت، گفت: جشنواره شعر و داستان جوان سوره در شهرهای مختلفی برگزار شده تا امروز در شانزدهمین دوره به گیلان سرسبز رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استان ثابت کرده که در حوزه شعر و داستان برجسته است و در روزنامه خوانی و کتابخوانی از بقیه پیشی گرفته است.

وی با تسلیت‌گویی درگذشت زنده‌یاد ابوالفضل زرویی نصرآباد افزود: زرویی نصرآباد از شاعرانی است که حق بزرگی به گردن این جشنواره دارد و جایش میان ما خالی است.

بیابانکی در ادامه به خوانش یکی از متون طنز این شاعر که از مجموعه «تذکره المقامات» در نشریه «گل آقا» برگرفته شده بود، پرداخت.

وی همچنین با اشاره به خاطره آشنایی خود با زرویی نصرآباد در جاده‌ای به سمت زابل گفت: وقتی ایشان را برای اولین‌بار در سفر به زابل دیدم به استاد گفتم عجیب است اگر روزی از من بپرسند کجا با استاد زرویی آشنا شدی؟ بگویم در جاده زاهدان و زابل!

صفایی: حوزه هنری حق بزرگی بر گردن فرهنگ و ادب کشور دارد

در ادامه علی صفایی رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان با خیرمقدم‌گویی به حاضران عنوان کرد: حوزه هنری در ایران بر گردن فرهنگ و ادبیات حق بزرگی دارد. در این رویشگاه قیصر امین‌پور، سلمان هراتی و بسیاری از شاعران فرهیخته بالنده شدند و در سایه علم و هنر خود جوانه‌های متعددی را پرورش دادند و توانستند به سرسبز‌تر شدن فرهنگ سرزمین‌مان کمک کنند. در گیلان نیز به تبع شاهد موفقیت‌های فراوان و روز‌افزون در این حوزه هستیم.

وی افزود: این جغرافیا از لاهور تا دهلی، از قفقاز تا خلیج فارس در تاریخی بزرگ توانسته ملتی را دور‌هم جمع کند که برخوردار از غنی‌ترین فرهنگ‌ها هستند. این افتخار ماست که با برگزاری چنین نشست‌هایی در تداوم جریان فرهنگی این سرزمین کوشا باشیم.

صفایی خطاب به دانجویان گفت: شما میراث‌دار اندیشه‌های لطیف و متعالی انسانی شاعران بزرگی نظیر مولانا حافظ و سعدی و... هستید. جهانیان به ایرانیان به خاطر داشتن چنین مفاخری غبطه می‌خورند. استان گیلان در بسیاری از موارد همیشه از اولین‌ها بوده است. چنانچه هنوز شعرهای نسیم شمال با بسیاری از حوادث روزگار جهان معاصر ما هم‌خوانی دارد.

در ادامه وی از رحمت موسوی از شاعران گیلانی دعوت به شعرخوانی کرد. وی شعری را در وصف استان گیلان و شهر رشت و زیبایی‌های اقلیم شمالی کشور خواند.

مومنی شریف: زرویی نصرآباد مردی صمیمی و مسلط بر ادبیات کهن فارسی بود

در ادامه محسن مومنی‌شریف رئیس حوزه هنری عنوان کرد: خوشحالیم که شانزدهمین جشنواره جوان سوره در گیلان برگزار می‌شود و این جشنواره تا این سن رسیده است. این جشنواره ابتدا از همدان شروع شد و بعد از ۱۵ سال حالا به گیلان رسیده است. در روزگار ما از عالمان ربانی و دانشمندان بزرگی نظیر آیت‌الله بهجت همچون خورشیدی هستند که از سمت گیلان تابیده‌اند. از شخصیت‌های برجسته در تاریخ این شهر گرفته تا مدافعان حرمی که در روزگار کنونی ما از این استان درخشیده‌اند و یاد همه‌شان را گرامی می‌داریم.

وی با اشاره به تلاش‌های علیرضا قزوه مدیر سابق مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری که به تازگی به سمت رایزن فرهنگی ایران در هند منصوب شده است، ادامه داد: علیرضا قزوه برای ماندگاری جشنواره جوان سوره تلاش زیادی کرد. او امروز به ماموریت خود در حوزه هنری پایان داده است و به عنوان رایزن فرهنگی ایران در هند خدمت خواهد کرد که پیش از این هم سابقه معرفی ادبیات ایران به آن کشور را داشته است. او موفق شد به هندی‌های زیادی نه تنها زبان فارسی یاد دهد که شعر و شاعری نیز بیاموزد.

رئیس حوزه هنری همچنین خاطر‌نشان کرد: برای عباس محمدی که مسئولیت مرکز آفرینش‌های ادبی را برعهده گرفته است نیز آرزوی توفیق دارم. او علاوه بر جایگاه شعری‌اش، مدیر خوب و دوراندیشی نیز هست.

وی با اشاره به اهمیت پرداختن به ادبیات انقلاب به مناسبت چهل سالگی پیروزی آن عنوان کرد: در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و چهل سالگی حوزه هنری هستیم که در آذر ۵۷ تشکیل شد.

جا دارد سمیناری برای بزرگداشت این رویداد امسال برگزار شود. شاید بخشی از این وظیفه برعهده دانشگاه‌هاست که بهتر بتوانند در حوزه ادبیات انقلاب قضاوت کنند. چراکه عناصر مکتب ادبیات انقلاب اسلامی قابل اتکاست. از معجزات انقلاب اسلامی آشتی دادن ادبیات معاصر به ادبیات کهن است که تکیه گاه شعر و داستان شده است و بر جهان‌بینی شگرف شیعه تکیه دارد.

وی در پایان از تلاش‌های حوزه هنری استان گیلان و سپهر سوره هنر برای برگزاری شانزدهمین جشنواره شعر و داستان «جوان سوره» تقدیر کرد.

رئیس حوزه هنری با اشاره به نقش مرحوم زرویی نصرآباد در ادبیات کشور عنوان کرد: دو ویژگی زنده‌یاد زرویی نصرآباد را میان مردم محبوب کرده بود. اول آن که او شخصیتی صمیمی بود و هرکسی مجذوب او می‌شد. ادب از کلام و برخورد اجتماعی او می‌جوشید. دومین ویژگی‌اش استادی در کار بود. استاد زرویی بر ادبیات کهن و معارف دینی تسلط ویژه داشت. ملانصر‌الدین و تذکره المقامات را در ۲۲ سالگی می‌نوشت اما تبحرش به قدری بر متون کهن و ارزش‌های زبان فارسی زیاد بود که از متن‌هایش برداشت می‌شد. همچنین زنده‌یادان امیرحسین فردی، حسین حداد و... بسیاری دیگر که به‌عنوان داور و مدرس و استاد بر این جشنواره حق دارند، جایشان میان ما خالی است.

در ادامه مراسم علیرضا قزوه با بیان خاطره‌ای از یافتن نسخه‌ای از دیوان کامل صائب در کتابخانه هندوستان خطاب به دانشجویان گفت: لازم است درباره آنچه که از فرهنگ خودمان نمی‌دانیم پژوهش شود و دنبال فرهنگ‌مان برویم. در کتابخانه‌های ما شاید چیزی حدود ۵۰ درصد از کتاب‌های تاریخی موجود است.

در پایان آیین افتتاحیه جشنواره شعر و داستان جوان سوره نیز سید مهدی نقبایی از شاعران گیلانی به شعرخوانی پرداخت.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: شانزدهمین جشنواره جوان سوره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۴۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره دانش‌آموزی فرهیختگان جوان ۱۹ اردیبهشت آغاز به کار می‌کند/ ایجاد شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش‌آموزی

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ششمین جشنواره پروژه‌های دانش‌آموزی فرهیختگان جوان در راستای ایجاد شور و نشاط علمی در میان دانش‌آموزان و استعدادیابی و ظهور خلاقیت دانش آموزان با هدف گسترش فرهنگ و تحقیق و پژوهش و رشد مهارت‌های علمی، فناورانه و مهارتی دانش‌آموزان ایران اسلامی از 19 تا 21 اردیبهشت در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود؛ از این رو با الناز فطیرخوانی مدیر مسابقات دانش‌آموزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان درباره چگونگی برگزاری این جشنواره گفت‌وگویی داشته‌ایم که در ادامه قابل مشاهده است:

آنا: درباره چگونگی برگزاری جشنواره دوره ششم فرهیختگان جوان بفرمایید؟

فطیرخوانی: طرح پروژه‌های دانش‌آموزی با هدف رشد مهارت‌های علمی و عملی دانش‌آموزان و لذت بردن از دانستن و عمیق کردن فهم دانش‌آموزان با شعار پیش به سوی دانشمند شدن از ۱۳۹۸ در دانشگاه طراحی و آغاز شد که پس از برگزاری پنج دوره موفق این رویداد انشاالله ششمین جشنواره پروژه‌های دانش‌آموزی فرهیختگان جوان چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه مورخ ۱۹، ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت ماه در کتابخانه زنده یاد دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود.

آنا: هدف از برگزاری این رویداد چیست؟

ترویج روحیه و گسترش فرهنگ پژوهشگری در بین دانش آموزان

فطیرخوانی: این رویداد اهداف زیادی دارد، اما از مهم‌ترین اهداف آن می‌توان به ترویج روحیه و گسترش فرهنگ پژوهشگری در بین دانش آموزان، ایجاد شادابی و شور و نشاط علمی فرهنگی در محیط دانشگاهی، ایجاد زمینه‌های ظهور خلاقیت و توانایی‌های بالقوه دانش‌آموزان، استعدادیابی و شناسایی دانش‌آموزان نخبه و با استعداد‌های درخشان، شناسایی توانمندی‌ها و شبکه‌سازی نخبگانی از دانش‌آموزان امروز و دانشجویان فردا، آشنایی دانش‌آموزان با محیط دانشگاه و علوم مختلف دانشگاهی و انتخاب هدفمند رشته در دانشگاه و ... اشاره کرد.

تمام تلاش ما از برگزاری این رویداد آماده کردن دانش‌آموزان برای انجام یک پروژه واقعی و آکادمیک در محیط دانشگاه است. دانش‌آموزان با انجام دادن یک پروژه در مدرسه بر اساس طرح یادگیری پروژه‌محور با اصول و فرآیند انجام یک پروژه از طرح سوال پژوهشی و یافتن مسئله گرفته تا مشاهده و جمع‌آوری اطلاعات، فرضیه‌سازی، انجام آزمایش، تجزیه و تحلیل، ارائه نتیجه و پیشنهاد و ... آشنا می‌شوند و مشق پژوهش انجام می‌دهند، صرف نظر از محصول و نتیجه پروژه، آنچه که در این رویداد اهمیت دارد این است که دانش‌آموزان روش انجام یک پروژه و تحقیق را اصولی و درست یاد بگیرند.

آنا: در این دوره از جشنواره چه تعدادی از دانش‌آموزان و از چه مقاطع تحصیلی شرکت کردند؟

شرکت بیش از 2 هزار و 100 دانش‌آموز در ششمین جشنواره فرهیختگان جوان

فطیرخوانی: در این دوره از جشنواره بیش از 2 هزار و 100 دانش آموز از ۲۶ استان کشور در قالب حدود ۷۰۰ تیم دانش‌آموزی شرکت کردند که انشالله در ۱۹ تا ۲۱ اردیبهشت دستاورد‌های پژوهشی خود را ارائه می‌کنند. در این دوره از جشنواره حدود ۱۶۰ تیم از مدارس سما شرکت می‌کنند. دانش آموزان همه مقاطع تحصیلی از پیش‌دبستان تا پیش‌دانشگاهی در این رویداد شرکت می‌کنند؛ اما اکثر دانش‎آموزان شرکت‌کننده در این دوره مقاطع دبیرستان دوره اول (هفتم، هشتم و نهم) هستند.

آنا: این رویداد چند بخش دارد؟

فطیرخوانی: با توجه به اینکه یکی از اهداف مهم این رویداد آشنایی دانش‌آموزان با رشته‌ها و موضوعات مختلف است این رویداد ۵ محور اصلی و حدود ۶۵ رشته و گرایش دارد، محور‌های غرفه‌های نمایشگاهی و سمینار‌های علمی با گرایش‌های فنی و مهندسی، علوم و پایه (فیزیک، شیمی، زیست)، علوم انسانی و اجتماعی، علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی، زیست‌فناوری، نانوتکنولوژی و هنر و معماری و محور مسابقات با گرایش‌های هوافضا، روباتیک، ماشین‌های کمیکار، سازه ماکارونی، برنامه‌نویسی و کاپ فیزیک ایران و محور تولید محتوای دیجیتال با گرایش‌های بازی‌سازی (رایانه‌ای، تلفن همراه و تبلت)، محتواسازی رسانه‌ای، طراحی سایت و نرم افزار، تولید فیلم و انیمیشن و موشن گرافی، طراحی گرافیکی و اینفوگرافی، تولید محتوا با پایتون برگزار می‌شود.

آنا: برنامه زمان‌بندی این جشنواره چگونه است؟

ایجاد یک شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش آموزی 

فطیرخوانی: ثبت نام این رویداد هر ساله از ۲۵ آذر مصادف با هفته پژوهش آغاز می‌شود و تا فروردین سال بعد ادامه دارد و جشنواره پایانی و ارائه دستاورد‌های دانش آموزان اردیبهشت مصادف با هفته معلم طی ۳ روز برگزار می‌شود.

آنا: در قوانین اشاره شده که دانش آموزان باید مستندات پروژه خود را در باشگاه پایش بارگزاری کنند، این اقدام به چه منظور است؟

فطیرخوانی: بله دقیقا درسته، یکی از اهداف بلند مدت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان از برگزاری این رویداد ایجاد یک شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش آموزی است. شبکه سازی نخبگانی از دانش‌آموزان امروز و دانشجویان فردا در بستر باشگاه پایش میسر می‌شود. دانش‌آموزان در این بستر مستندات پروژه خود از جمله چکیده، مقاله و عکس و فیلم و ... را ارائه می‌کنند و همچنین از سایر پروژه‌ها نیز آگاه می‌شوند. بدین ترتیب در باشگاه پایش شبکه‌سازی و هم‌افزایی صورت می‌گیرد. همچنین دانش‌آموزان در این بستر می‌توانند از منتورینگ و هدایت اساتید و دانشجویان برتر دانشگاه نیز بهره بگیرند.

آنا: بخش‌های جدیدی در این دوره از رویداد دارید؟

بازی‌ها و آزمایش‌های مهیج در سه روز

فطیرخوانی: بله، در این دوره بخش بازی‌ها و آزمایش‌های علمی مهیج با برگزاری بیش از ۲۰ بازی و آزمایش علمی جالب با هدف ایجاد جذابیت و شور و نشاط علمی و افزایش علاقه دانش‌آموزان به موضوعات علمی خصوصا موضوعات فیزیک و شیمی طراحی و در سه روز برگزاری رویداد اجرا می‌شود. همچنین توسط باشگاه پژوهشگران واحد علوم و تحقیقات و اعضای انجمن‌های علمی واحد، تور علمی و بازدید از آزمایشگاه‌های واحد علوم و تحقیقات را در برنامه داریم. در بخش پنل‌های سخنرانی و کارگاه‌های ویژه دانش‌آموزان و معلمان نیز از اساتید خاص و برجسته دعوت شده است.

آنا: مراسم اختتامیه و اهدا جوایز به چه صورت است؟

فطیرخوانی: مراسم اختتامیه و اهدای جوایز این دوره از جشنواره جمعه از 15:30 الی 18 در سالن همایش دکتر زنده یاد دکتر حبیبی برگزار می شود و گروه‌های منتخب اعم از گروه‌های برتر و شایسته تقدیر معرفی و تندیس جشنواره و جوایز خود را دریافت خواهند کرد.

آنا: نکته پایانی و تکمیلی؟

فطیرخوانی: با توجه به اینکه بازدید از این رویداد برای عموم آزاد است از همه دانش‌آموزان و معلمان علاقه‌مند دعوت می‌کنم تا از این جشنواره بازدید کنند و امیدوارم که این دوره از جشنواره به‌خوبی برگزار شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انزوای رژیم صهیونیستی در جشنواره‌ها/ از فرصت‌ها استفاده نکردیم
  • یادی از شهید امیررضا علیزاده ، شهید مدافع حرم
  • خودنمایی سیاه قلمهای بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • خودنمایی ‌سیاه قلم‌های بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • جشنواره دانش‌آموزی فرهیختگان جوان ۱۹ اردیبهشت آغاز به کار می‌کند/ ایجاد شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش‌آموزی
  • خودنمایی «سیاه قلم‌های بانوان» کردستانی در گالری سوره سنندج
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • شاعری که براساس دانش ادبی شعر نسروده!
  • جایگاه میرنوروز از نگاه ملی مغفول مانده است
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت