Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- زیرساخت ها و فناوری های نوین در شهر هوشمند عنوان یکی از پنل ها در حاشیه دومین همایش بین المللی تهران هوشمند است که کارشناسان در آن بایسته هایی را همچون نیروی متخصص، توجه به گسترش هوش مصنوعی، جایگاه اپراتورها و ضرورت حمایت از اجرای پروژه های بزرگ IOT ارائه کردند.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، برج میلاد از دیروز -دوشنبه- میزبان دومین همایش بین المللی تهران هوشمند و پنل هایی است که در حاشیه آن با حضور کارشناسان و فعالان حوزه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مهندس آرش بهگو مدیرکل طراحی و بهینه سازی هسته شرکت ایرانسل، مهندس بابک قالیچی ار همراه اول و دکتر اسماعیل ثنایی از مدیران با سابقه در حوزه نوآوری های نوین از جمله شرکت کنندگان در پنل زیر ساخت‌ها و فناوری‌های نوین در شهر هوشمند بودند که در ادامه آن دکتر محمد فرجود مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری نیز به جمع سخنران ها اضافه شد و به سوالات پاسخ داد.
دکتر روحانی نژاد که دبیری این پنل را برعهده داشت در خلال صحبت های اعضای پنل،برای عملیاتی شدن بحث سوالاتی را مطرح کرد.

** حکمرانی هوش مصنوعی
دکتر ثنایی در آغاز سخنان خود به افق فراروی آی سی تی با حضور مسلط هوش مصنوعی اشاره کرد و افزود: گوگل اعلام می کند که در 10 سال گذشته، درگیر نسل های مختلف موبایل و داده ها بودیم اما در 10 سال آینده حاکمیت هوش مصنوعی در تمام زمینه ها نقش اصلی را ایفا خواهد کرد.
وی ادامه داد: مانع مرتبط با هوش مصنوعی در کسب و کار، مهارت تخصصی است. کل دنیا و بالطبع کل ایران افراد متخصص و کارکرده در این زمینه کم دارند چرا که برخی داده ها برای عموم قابل انتشار نیستند که امیدوارم با نظارت وزارت ارتباطات این مسئله حل شود و دیتاهایی که از دل آن کسب و کارهای مختلف بیرون می آید در دسترس قرار گیرد.
ثنایی در ادامه به پنج سرفصل اصلی و مهم در 10 سال آینده در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: سلامت، بازاریابی، سبک زندگی، حمل و نقل و مالی است و علاقمندان به این حوزه باید روی این سرفصل ها کار کنند. اتفاق بزرگی بین نسل چهارم به نسل پنجم رخ می دهد که کسب و کار ما را متحول خواهد کرد. یکی از بحث ها مدت زمان پاسخ است. زمانی که در شهر هوشمند ماشین های بدون راننده باشند، باید اطلاعات راس زمان مقرر به آن ها برسد، نه حتی نیم ثانیه کمتر. این سرفصل پاسخگویی است.

** تامین زیرساخت ها
مبحث بعدی را مهندس بهگو مدیرکل طراحی و بهینه سازی هسته شبکه ایرانسل ارائه کرد: بحث ما درباره فناوری های نوین و خصوصا زیرساخت های مربوط به آنهاست. فرض کنیم اگر قرار باشد شبکه ای به واقعیت افزوده - Augmented reality- خدمات ارائه دهد، باید زیرساخت های قدرتمندی داشته باشد. مثلا اگر تعدادی توریست وارد کشوری شدند و خواستند با تور مجازی سفر کنند، زیرساخت برای ارائه خدمات به آن ها باید مهیا باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که زنجیره تامین هوشمند چه کاربردی دارد، گفت: در ارتباط با یکی از مزایای هوشمندسازی می توان به کاهش سفرهای درون شهری اشاره کرد، به این که نیاز نیست افراد برای هر کاری از خانه خارج شوند. انبارداری هوشمند باعث می شود حمل و نقل کالا به صورت هوشمند و بدون فوت وقت انجام شود. خدمات عمومی هوشمند که تمام خدمات شهری را برعهده می گیرد، مدیریت سوخت از طرق مختلف مانند دوچرخه های اشتراکی و... از جمله مزایای زندگی در شهر هوشمند است.
«ما باید ببینیم مشتری چه چیز از ما می خواهد. متوجه شده ایم در راستای مسائل کلیدی، شهرداری و مجموعه فاوا یکسری طرح هایی دارند که این طرح ها در خصوص جابه جایی و کیفیت زندگی است. زیرساخت های جدی که در این خصوص وجود دارد، یکی ارتباطات است و دیگری اطلاعات. با این اوصاف نیازهایی به وجود می آید. برخی نیاز به پایداری در شبکه دارند، برخی سرعت متفاوتی مد نظرشان است و تراکم خاصی از کاربر می خواهند. باید این نیازها برطرف شوند.»

*شهر هوشمند و نیاز به نیروی متخصص
مهندس قالیچی از شرکت همراه اول هم در این نشست گفت: تعریف های متعددی از هوشمندی در این نشست ها انجام شده، اما این تعریف بیشتر زمینه مکانیزاسیون و اتوماسیون است تا شهر هوشمند. ما در حال حاضر با همین میزان اطلاعاتی که داریم می توانیم کارهای دیتایی زیادی انجام دهیم. فکر می کنم هوشمند سازی شهر بیش از آن که نیاز به اپراتورها داشته باشد، نیاز به آی تی پلیرها دارد. ما خیلی از زیرساخت ها را داریم اما کسی را که بتواند روی این موارد هوشمندی سوار کند نداریم. این چالشی است که سازمان فاوا به آن فکر می کند و در گفت و گوهایی که داشتیم بارها به آن پرداخته شده است. باید سعی کنیم به جای این که مدام راجع به یک چیزی صحبت کنیم، برای کار کردن در جهت آن قدم برداریم. مثل IOT که مدت هاست راجع به آن صحبت می شود و آن قدر آن را شنیده ایم که فکر می کنیم خیلی کارها در این حوزه انجام داده ایم، در حالی که این طور نیست و حتی در برخی موارد در حال عبور از آن هستیم.

**تکلیف اپراتورها در هوشمندسازی معلوم شود
فرجود مدیر سازمان فاوا شهرداری نیز گفت: خلاهایی وجود دارند که احتمال دارد مانع از رشد مناسب هوشمندسازی شوند. در برخی موارد نمی توان از پروژه ای توقع مالی داشت، اما در مقابل پروژه هایی تعریف می شوند که هزینه ها را کاهش می دهند و اگر بتوان مدلی پیدا کرد که منجر به صرفه جویی برای سرمایه گذاران شود و بازگشت پول داشته باشد می توان از فضای صرفا پیمانکاری کارفرمایی بیرون آمد.
وی در ادامه گفت: به نظر من باید موضع اپراتورها در هوشمندسازی مشخص شود. این که تمایل دارند در چه قسمتی ورود کنند و در کدام قسمت دخالتی نداشته باشند. این کار باعث می شود اگر کسی سراغ سازمان فاوا آمد تا طرحی ارائه کند بتوانیم به او بگوییم هر کدام از اپراتورها چه زیرساختی برای طرح مورد نظر او مهیا می کنند.»
وی ادامه داد: نگاه ما این است که برای شروع اقدام جدید، چارچوب‌های درست آن را از ابتدا مشخص کنیم. اگر تعاریف و نیازها درست عنوان شده باشد بازیگران این حوزه و بخش خصوصی یکدیگر را پیدا خواهند کرد. وظیفه بخش حاکمیتی نیز تعیین درست چارچوب‌ها و حرکت در این مسیر است.
فرجود بحث را با این موضوع به پایان رساند: انجام پروژه‌های بزرگ حوزه IOT که بسیاری از آنها در حوزه شهر هوشمند تعریف می‌شود باید مورد حمایت قرار گیرد. البته برخی پروژه ها نیز ذاتا باعث کاهش هزینه‌ها و صرفه جویی می‌شود و می‌توان مدلی طراحی کرد که از این منابع در جای درست استفاده کرد.
همایش بین المللی تهران هوشمند که از دیروز در برج میلاد شروع شده است امروز پایان می یابد.
در این همایش 10 نشست تخصصی با موضوع شهر هوشمند برگزار شد که از جمله محورهای آنها «نقشه راه شهر هوشمند؛ از ایده تا بلوغ»، «الگوهای مشارکت ذینفعان»، «زیست بوم نوآوری در شهر هوشمند»، «حکمروایی هوشمند و تحول دیجیتال»، «پایداری و زیست پذیری هوشمند سازی شهری و نهادهای ملی» اعلام شده است.
علمی*م.ش*2017

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي اپراتورها شهر هوشمند فناوري نوين

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۶۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیاتی شدن نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد رسمی

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در نشست ارائه کلیات طرح تحول دیجیتال، ضرورت و دستاوردهای کلان آن در سازمان ثبت اسناد که با حضور معاونان و مدیران ستادی و مدیران شرکت‌های پیمانکار به صورت حضوری و مدیران کل استانی به صورت وبینار، برگزار شد، گفت: پیشانی تحول در هر سازمانی فناوری است اگر سازمانی در فناوری موفق بود موجبات ارتقا سلامت کارکنان و تحول به معنای واقعی که رضایتمندی مراجعان است را فراهم می‌کند.

وی بر نظارت هوشمندانه بر عملکرد دفاتر اسناد رسمی و ابلاغ دیجیتال سردفتری در سال جاری با تکیه بر طرح تحول دیجیتال سازمان ثبت تاکید کرد و افزود: امیدواریم این برنامه‌ها در سال جاری عملیاتی شود.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه با تاکید بر تعامل کانون سردفتران و دفتر یاران و شرکت‌های پیمانکار در اجرای هر چه بهتر طرح تحول دیجیتال، عنوان کرد: در اجرای این پروژه دقت و سرعت در کار همزمان باید مدنظر باشد چرا که در ادارات اجرای اسناد رسمی شاهد کثرت مراجعات حضوری هستیم و مطمئناً با عملیاتی شدن این طرح عظیم، با کاهش مراجعات مردمی به شعبات اجرای اسناد رسمی در سراسر کشور روبرو خواهیم بود.

هاشمی معاون توسعه فناوری و خدمات الکترونیک ثبتی نیز با تاکید بر اینکه سازمان ثبت با شتاب در مسیر هوشمندسازی در حرکت است، افزود: این حرکت تحولی در ارگان‌های دیگر بی بدیل بوده و رونمایی از سکوی خدمات دیجیتال ثبتی «کاتب» با حضور ریاست قوه قضائیه در دهه فجر سال گذشته مهر تأییدی بر این مطلب است.

وی با اشاره به اینکه مجموعه‌ای از شرکت‌های نام آشنا و مطرح کشور در طرح تحول دیجیتال در دستیابی به مأموریت‌های سازمان ثبت از قبیل اسناد، املاک، ثبت شرکتها، مالکیت معنوی، ثبت وقایع ازدواج و طلاق و دیگر مأموریت‌ها ما را همراهی می‌کنند، اظهار کرد: با ابلاغ نسخه جدید سند تحول قضائی به شرکت‌های مشاور و اجرای طرح تحول دیجیتال مطمئناً سال ۱۴۰۳ سالی پرکار خواهد بود.

تعاملات مشترک سازمان ثبت و کانون سردفتران و دفتر یاران و برکات انعقاد تفاهم نامه مشترک، پشتیبانی و نگهداری سامانه‌های فعلی، بازطراحی سامانه‌ها، بکارگیری نیروی متخصص در حوزه فناوری از دیگر مواردی بود که هاشمی بر آن تاکید کرد.

در این نشست پیمانکاران دخیل در طرح تحول دیجیتال به ارائه گزارش در حوزه‌های مأموریتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور پرداختند و مقرر شد در هفته بعدی نیز این نشست با حضور رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار شود.

کد خبر 6087780

دیگر خبرها

  • تامین سوخت کشاورزان جغتای با فناوری نوین
  • تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن
  • شهر هوشمند را تبدیل به تجربه عملیاتی کردیم
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • عملیاتی شدن نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد رسمی
  • هوآوی از نرم‌افزار جدید خودروی هوشمند رونمایی کرد
  • بهبود شبکه‌های مخابراتی با مدیریت هوشمند محقق ایرانی استنفورد
  • بهبود شبکه‌های مخابراتی با مدیریت هوشمند ممکن شد