Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-26@17:05:30 GMT

رزم‌ ناو پیشرفته ایران در راه ونزوئلا

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۱۸۲۵۲

رزم‌ ناو پیشرفته ایران در راه ونزوئلا

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، میامی هرالد نوشت: اعلام احتمال حضور نسل جدید رزمناوهای ایرانی در آبهای ونزوئلا، از سوی تحلیلگران به عنوان مادر تمام اقدامات تحریک‌آمیز ‏قلمداد می‌شود چراکه می‌تواند توازن ژئوپلیتیک در منطقه را به هم زده و مطنئنا برای واشنگتن دردسر درست کند. روکیو سن ‏میگوئل، مدیر یک موسسه مطالعاتی در خصوص توان نظامی ونزوئلا می‌گوید «ورود این ناوگان موجب بر هم زدن نظم منطقه‌ای ‏می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این اقدام موجب نگرانی تمام ۱۴ کشوری می‌شود که با ونزوئلا مرز مشترک دارند و وضعیت نامطلوبی به وجود ‏می‌آورد». در حالی که تنش‌ها میان تهران و واشنگتن بالا گرفته است، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد نسل جدیدی از ‏ناوشکن‌ها را به آب انداخته که از امکانات رادارگریزی بهره می‌برند. ‏

به گزارش «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: هنگام بهره برداری از ناوشکن‌ سهند که امکان ساقط کردن جنگنده‌ها، شلیک اژدر و فرود بالگرد را نیز دارد، ایران اعلام کرد که ‏احتمال دارد دو یا سه فروند از ناوشکن‌های این کلاس را به ونزوئلا اعزام کند. معاون فرماندهی نیروی دریایی ارتش ایران، ‏دریادار تورج حسنی مقدم گفت: «برنامه ما در کوتاه‌مدت این است که دو یا سه رزم‌ناو را به همراه تعدادی بالگرد ویژه طی ‏مأموریتی پنج ماهه به ونزوئلا اعزام کنیم». ‏

ونزوئلا طی بیست سال گذشته تبدیل به شریک راهبردی ایران شده و دو کشور قراردادهای اقتصادی و نظامی به ارزش میلیاردها ‏دلار منعقد کرده‌اند. اما سن میگوئل می‌گوید هیچ یک از پروژه‌های مشترک با موفقیت تحقق نیافته‌اند. مارتین رادیل، صاحبنظر در ‏روابط ایران و ونزوئلا معتقد است که اگر وعده ایران مبنی بر اعزام ناوگان نظامی تحقق یابد، پیامدهای منفی آن گریبان هر دو ‏کشور را خواهد گرفت. او می‌گوید این کار بسیار خطرناکی است. «فرستادن سه ناو جنگی به حیاط خلوت آمریکا دیوانگی است. ‏در صورت انجام، واشنگتن نیز یک‌ناو هواپیمابر به سواحل ونزوئلا اعزام خواهد کرد». ‏

او می‌افزاید: «امروز ایران مهمترین چالش سیاست خارجی آمریکاست. ترامپ از زمان روی کار آمدن بیشترین وقتش را به ایران ‏اختصاص داده و اعزام ناوگان جنگی به ونزوئلا، اقدام تحریک‌آمیزی است که ترامپ آن را نادیده نخواهد گرفت». ترامپ از توافق ‏هسته‌ای با ایران خارج شده و تحریم‌های جدیدی علیه آن وضع کرده است. او معتقد است توافق هسته‌ای ایرادات زیادی دارد زیرا ‏مانع توسعه موشک‌های بالستیک ایران نمی‌شود. با وجود هشدارهای واشنگتن مبنی بر اینکه ایران تهدیدی برای جهان غرب است، ‏مادورو روابط گرم خود با ایران را حفظ کرده است. این روابط بیشتر از روابطی که ونزوئلا با مسکو، هاوانا و آنکارا برقرار ‏کرده، به علت بالا گرفتن تنش‌ها میان ایران و آمریکا موجب وحشت مردم ونزوئلا شده است. ائتلاف بزرگ ملی، حزب مخالف ‏مادورو معتقد است در حالی که جهان دولت ونزوئلا را به علت نقض حقوق بشر و فساد محکوم میکند، مادورو مایل است به قیمت ‏ایجاد یک بحران بین المللی روابط خود را با این کشورها تقویت کند. ‏

این ائتلاف اعلام کرده، «اقدامات دولت مادورو که بخشی از سناریویی است که در هاوانا نوشته شده، هدفش این است که یک ‏بحران بین المللی به وجود بیاورد تا پس از دهم ژانویه که پایان دوران ریاست‌جمهوری مادورو است، در عوض اعطای تمامیت ‏ارضی کشور به روسیه، چین، کوبا و ایران، او در قدرت باقی بماند. مادورو می‌داند که به حاشیه رانده شده است. ترامپ و رییس ‏جمهور جدید برزیل اعلام کرده‌اند که هر کاری لازم باشد برای بازگرداندن دموکراسی به ونزوئلا انجام می‌دهند».

این بیانیه ‏می‌افزاید: «وزیر امورخارجه شیلی صریحا اعلام کرده که پس از دهم ژانویه، چندین کشور، دیگر دولت ونزوئلا را به رسمیت ‏نخواهند شناخت. هر روز ابعاد جدیدی از فساد این دولت افشا می‌شود و مادورو در سفر اخیرش به مکزیک کاملا ناکام ماند».‏

 

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: رزم ناو ونزوئلا ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۸۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران امروز کشوری پیشرفته است / تهدیدها و تحریم‌ها ملت ایران را متوقف نکرده است

رئیس‌جمهور گفت: تهدیدها و تحریم‌ها ملت ایران را متوقف نکرده و حرکت مردم ایران را کند نکرده و پیشرفت ادامه داشته است و ایران امروز را می‌توان کشوری پیشرفته و فناور نامید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در نشست خبری با همتای سریلانکایی خود با بیان اینکه بعد از انقلاب روابط خوبی ایران و سریلانکا برقرار شد، تصریح کرد: این روابط رو به توسعه است و طی گفت‌وگوهایی که با رئیس جمهور و همکاران شأن داشتیم قرار شد این همکاری‌ها در حوزه‌های گردشگری، کشاورزی، صنعتی، تجاری و اقتصادی فرهنگی و علمی و فناورانه بین دو کشور ادامه یابد.

وی ضمن ابراز امیدواری برای توسعه روابط ایران و سریلانکا اظهار کرد: امیدواریم روابط ایران و سریلانکا به توسعه همکاری دو کشور و ملت بینجامد ظرفیت‌های خوبی در دو کشور است و تبادل آنها به نفع هر دو کشور و منطقه خواهد بود.

آیت الله رئیسی از اعلام آمادگی کشورمان برای صدور خدمات فنی و مهندسی خبر داد و تاکید کرد: برای صدور خدمات فنی و مهندسی آمادگی داریم؛ حتماً در توسعه اقتصادی سریلانکا ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی مشارکت کند.

رئیس جمهور تصریح کرد: به مردم و مسئولان سریلانکا می‌گویم که تهدیدها و تحریم‌ها ملت ایران را متوقف نکرده و حرکت مردم ایران را کند نکرده و پیشرفت ادامه داشته است ایران امروز را می‌تواند کشوری پیشرفته و فناور نامید.

وی از تشکیل کمیسیون مشترک میان ایران و سریلانکا خبر داد و بیان کرد: مقرر کردیم با پیگیری وزاری خارجه دو کشور کمیسیون مشترک هر چه سریع‌تر تشکیل شود و سازوکار روابط تجاری و اقتصادی و کشاورزی و علمی فناوری را مورد بررسی قرار دهند و این تصمیمات سریعاً اجرایی شود.

رئیس جمهور بیان کرد: مثل آنچه در این پروژه بزرگ گذشت، تأمین مالی از شما، و انتقال فناوری و صدور خدمات فنی مهندسی از ایران نمونه این طرح می‌تواند در حوزه‌های مختلف به پیشرفت کشور دوست و برادر سریلانکا کمک کند

آیت الله رئیسی جنایت و کودک کشی در غزه را موجب تأسف بشریت دانست و خاطر نشان کرد: پیروان همه ادیان در دنیا متأسفند کسانی که در شکل انسان جنایتی می‌کنند که هیچ درنده ای این همه جنایت مرتکب نمی‌شود؟ تأسف بارتر این است که این جنایت چرا مورد حمایت غربی هاست؟ با چه منطقی از نسل کشی حمایت می‌کنند؟ تأسف بارتر این است که چرا سازمان‌های حقوق بشری و شورای امنیت و سازمان ملل از کارآمدی افتاده‌اند و کاری برای مقابله با این جنایت در غزه نمی‌کنند؟

«رانیل ویکرمسینگه» رئیس جمهور سریلانکا در ادامه این در نشست خبری تصریح کرد: جناب آقای رئیسی ریاست محترم جمهوری اسلامی و اعضای محترم هیأت دولت ایران! ابتدا از پذیرفتن دعوت اینجانب و سفر شما به سریلانکا تشکر می‌کنم. امروز پروژه چند جانبه سد افتتاح شد که ۱۲۰ مگاوات برق را تأمین می‌کند. از ایران برای مشارکت در ساخت این سد و انتقال دانش و فناری ساخت سد تشکر می‌کنم.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه توانستیم پروژه مشترکی را میان دو کشور به نحو مطلوبی اجرا و بهره برداری کنیم، بیان کرد: از مردم ایران تشکر می‌کنم و به آنها به دلیل دستیابی به فناوری برق و انتقال آب و سدسازی تبریک می گویم. انتقال آب و تولید برق از مهمترین مذاکرات نشست‌های امروز بود.

رئیس جمهور سریلانکا حمایت ایران را موجب ثبات اقتصادی در کشور خود دانست و خاطر نشان کرد: از این تریبون از حمایت‌های ایران در برابر بحرانی اقتصادی چند سال گذشته کشورمان تشکر می‌کنم، این حمایت‌ها منجر به ثبات اقتصادی در کشورمان شد و آیت الله رئیسی گفتند این حمایت‌ها ادامه می‌یابد و حتماً منجر به رفاه در سریلانکا خواهد شد.

«رانیل ویکرمسینگه» با اشاره به امضای ۵ سند همکاری با ایران گفت: در طول گفتگوهای امروز در نشست‌های دوجانبه مسائل سیاسی اقتصادی فرهنگی تجاری و.. مطرح شد و دو دولت به امضای ۵ توافق نامه در زمینه‌های فرهنگی، ورزشی و علمی و فناوری … پرداختند تا از این طریق به افزایش مناسبات دو جانبه و ارتباط میان مردم دو کشور اقدام کنیم. دو کشور در حوزه همکاری در کارگروه اقیانوس هند و نیز سازمان ملل متحد به تفاهم رسیدند. گفتگوهای بسیار خوبی در خصوص چالش‌های کنونی جهان داشتیم و در برخی موضوعات توافق کردیم در حوزه امنیت غذایی و توسعه فناوری تفاهم کردیم.

وی بیان کرد: بسیار خوشحالم به اطلاع شما برسانم که ایران و سریلانکا برای ایجاد صلح آرامش و امنیت در اقصی نقاط دنیا از طرق صلح دموکراسی و گفت وگو هم نظر هستند.

رئیس جمهور سریلانکا خاطر نشان کرد: امروز در نشست خودمان با ریاست جمهوری درباره سرزمین‌های اشغالی فلسطین و رفع آلام و دردهای مردم فلسطین گفت وگو کردیم سریلانکا بر این باور است که این موضوع از طریق مذاکره قابل حل و فصل اسات و باید بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ و قطعنامه‌های سازمان ملل متحد حل و فصل شود. باید تهاجم به غزه بلافاصله متوقف شود. دولت سریلانکا صندوق حمایت از کودکان غزه تشکیل داده و یک میلیون دلار به صندوق کودکان سازمان ملل برای اعطا به کودکان غزه تخصیص داده شده است.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله رئیسی در صدر هیأتی بلندپایه برای بازدید یک روزه از سریلانکا و به دعوت رسمی رئیس جمهور این کشور صبح امروز به کلومبو سفر کرد.

وزرای نیرو، نفت، امور خارجه و فرهنگ و ارشاد اسلامی رئیس‌جمهور را همراهی می‌کنند. در این سفر مگاپروژه های برق‌آبی که به همت مهندسان ایران و با هزینه‌کرد کامل دولت سریلانکا احداث شده، با حضور رؤسای جمهور به بهره‌برداری رسید.

کد خبر 747698

دیگر خبرها

  • زندانیان ونزوئلا در تلاش برای فرار از زندان از ایستگاه پلیس سر در آوردند (فیلم)
  • وزیر امور خارجه ونزوئلا: ایران همواره حامی حق جهان است
  • مادورو: کشورهای ائتلاف بولیواری خواهان جهان چندقطبی هستند
  • ایران امروز کشوری پیشرفته است / تهدیدها و تحریم‌ها ملت ایران را متوقف نکرده است
  • رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • رئیس جمهور ونزوئلا : دوستی ما با ایران واقعی و راهبردی است و نه سیاسی و موقت/ آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • رئیسی: ایران امروز کشوری پیشرفته و فن‌آور است
  • عقلانیت، معنویت و عدالت، سه ضلع تفکر شیعی هستند
  • عقلانیت، معنویت و عدالت، سه ضلع تفکر شیعی هستند که برخاسته از معارف اهل‌بیت(ع) است