Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@01:34:25 GMT

همه باید برای احیای دریاچه ارومیه مشارکت کنند

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۱۸۴۹۹

همه باید برای احیای دریاچه ارومیه مشارکت کنند

مهاباد - ایرنا - مدیر برنامه‌های محیط زیست دفتر عمران سازمان ملل متحد در ایران گفت: همه باید برای احیای دریاچه ارومیه و نجات آن از وضعیت بحرانی مشارکت کنند.

محسن سلیمانی روزبهانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دستاورد اصلی در طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه مدل سازی و ارایه یک الگوی مناسب برای جلب مشارکت همگانی جوامع محلی در احیای این دریاچه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: با وجود تاکید همه مسوولان مبنی بر اینکه مردم بهتر می توانند در احیای دریاچه ارومیه نقش ایفا کنند، روش های درست و دقیقی از نحوه مشارکت مردم در احیای دریاچه اورمیه فراهم نشده بود.
سلیمانی ادامه داد: پروژه مشترک احیای دریاچه ارومیه که با همکاری و حمایت مالی دولت ژاپن، دفتر عمران سازمان ملل متحد (UNDP) و جمهوری اسلامی ایران اجرا می شود، توانسته مدل ها و روش های مناسبی به کشاورزان ارایه دهد؛ روش هایی که از یک طرف درآمد کشاورزان را کاهش ندهد و از سوی دیگر با صرفه جویی آب در مزرعه به احیای دریاچه ارومیه کمک کند.
وی افزود: در کنار فعالیت های کشاورزی، طرح های معیشتی جایگزین و سازگار با منابع آب هم در پروژه همکاری در احیای دریاچه ارومیه اجرا می شود.
سلیمانی اظهار داشت: مشارکت مردم در کمک به احیای دریاچه ارومیه از سال 2014 میلادی با کمک دولت ژاپن و با الگوسازی برای مشارکت مردم در احیای این دریاچه از طریق استقرار کشاورزی پایدار آغاز شد و امیدواریم با حمایت های مالی بیشتر دولت ژاپن این پروژه حداقل یکسال دیگر تداوم یابد تا مطمئن شویم که رویکرد همگانی که زمینه را برای مشارکت مردم فراهم می کند، بعد از پایان همکاری کشور ژاپن در آینده نیز در سطح حوضه آبریز دریاچه ارومیه ادامه خواهد داشت.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه دفتر عمران سازمان ملل متحد و دولت ژاپن به عنوان حامی مالی این طرح در احیای دریاچه ارومیه با سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی ایران همکاری می کند، بازدیدهای دوره ای در حوضه آبریز دریاچه انجام می شود.
وی با بیان اینکه دریاچه ارومیه بخشی از فرهنگ و هویت تاریخی ایران و به ویژه منطقه آذربایجان است، گفت: همه باید در کنار هم با احساس مسوولیت برای احیای دریاچه ارومیه کمک کنند.
نماینده دفتر عمران سازمان ملل در ایران در قالب هیاتی متشکل از کاردار سفارت ژاپن و نماینده سازمان همکاری‌ های بین المللی این کشور (جایکا) و مدیر طرح حفاظت از تالاب های ایران روز گذشته از طرح های ستاد احیای ارومیه در میاندوآب بازدید کردند.
این هیات در بازدید خود از سایت الگویی پروژه «همکاری در احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی» واقع در روستای تلخاب میاندوآب بازدید کردند و از نزدیک در جریان روند اجرای پروژه قرار گرفتند.
دریاچه ارومیه در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه قرار است ظرف مدت 10 سال به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه 1380 شمسی شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال 2015 میلادی حدود 80 درصد از مساحت آن خشک شد.
9871/6185/3072

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي حفاظت محيط زيست درياچه اروميه نماينده سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۸۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رها‌سازی مرحله دوم آب از سد سیلوه پیرانشهر به دریاچه ارومیه

مجید رستگاری مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی گفت: دومین مرحله از رهاسازی آب در فاز اول از محل سد سیلوه پیرانشهر از طریق مانور دریچه تخلیه تحتانی سد به سمت رودخانه لاوین بوده و در ادامه پشت سد مخزنی کانی‌سیب رهاسازی می‌شود.

وی اضافه کرد: در فاز اول ۱۲ مترمکعب بر ثانیه و در فاز دوم ۵ مترمکعب بر ثانیه از طریق تونل انحرافی و سامانه انتقال آب جلدیان به سمت سد چپرآباد و از آنجا به سمت دریاچه ارومیه روانه شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی ادامه داد: در مجموع ۱۷ مترمکعب آب در ثانیه در حال طی مسیر از طریق سامانه‌های انتقال آب به سمت حوضه دریاچه ارومیه است.

رستگاری گفت: در مرحله پیشین رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه در سال آبی جاری، ۱۲ میلیون متر مکعب آب از سد سیلوه رهاسازی شده بود.

سد سیلوه در شهرستان پیرانشهر در جنوب آذربایجان‌غربی قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالابهای اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • آغاز مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • دریاچه ارومیه جان تازه می‌گیرد؟
  • آغاز مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه پیرانشهر به دریاچه ارومیه
  • مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه
  • رها‌سازی مرحله دوم آب از سد سیلوه پیرانشهر به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه | این دریاچه جان تازه می‌گیرد؟
  • افزایش جمعیت گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه
  • ۶۳ درصد حجم مخازن سد‌های کشور پر شد