Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، ابراهیم حسن بیگی نویسنده در پاسخ به این سئوال که میزان حمایت دستگاه‌های دولتی از هنرمندان و اهالی قلم چگونه باید باشد، اظهار داشت: دو نوع حمایت را می‌توانیم تصور کنیم که نهادهای دولتی به خصوص نهادی چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به  اهالی قلم داشته باشند؛ «حمایت‌های مستقیم» و «حمایت‌های غیرمستقیم» اما بنده اولویت را در حمایت‌های غیرمستقیم می‌دانم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه نهادهای دولتی در حوزه فرهنگ باید برنامه‌هایی برای افزایش سرانه مطالعه داشته باشند، تاکید کرد: اگر شاعر و نویسنده‌ای کتابش خوانده شود یا از سوی مخاطبان خریداری شود، قطعا اثر او دیده خواهد شد، این دیده شدن در زندگی او به لحاظ مالی نیز تاثیرگذار است.

حسن بیگی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه بسیاری از کشورهایی که سرانه مطالعه بالا دارند و مردمشان کتابخوان هستند در آن کشورها نویسنده‌ها و شاعرانشان با تعداد اندک آثار منتشره جز افراد ثروتمندان جامعه محسوب می‌شوند، تصریح کرد: اگر جامعه‌ای داشتیم که مردم آن جامعه کتاب می‌خواندند و ارگان‌ها و نهادهای فرهنگی کشور در ۴۰ سال اخیر به جای تمجید و تعریف از هنرمند و اهالی قلم و برگزاری تشییع‌های باشکوه برای اهالی قلم و هنرمندان برای آنها کار می‌کردند و تلاش داشتند که محصولات فرهنگی به فروش برسد، بازخورد خوبی داشت.

این نویسنده خاطرنشان کرد: خوشبختانه در حوزه موسیقی و سینما این اتفاق افتاده و مردم به سالن سینما و موسیقی می‌روند، اما مردم ما کتابخوان نیستند. بنابراین باید درباره ضرورت مطالعه کار شود. همانطور که دهه ۶۰ و اوایل ۷۰ مردم سینما نمی‌رفتند و وضعیت سینماها به ورشکستگی رسید، اما تدبیر نهادهای فرهنگی برای وضعیت سینما و موسیقی حتی ورزش کمک کرد تا این رشته‌ها دیده شوند و امروز شاهدیم که مردم از سینما و موسیقی استقبال می‌کنند. ولی متاسفانه این اتفاق در حوزه قلم رخ نداده است.

نویسنده رمان «محمد (ص)» در بخشی دیگر به حوزه نوشتن و کتابت و حمایت‌های مستقیم از این بخش اشاره کرد و گفت: به نظر می‌رسد حمایت‌های مستقیم‌تری باید از اهالی قلم صورت گیرد. عمدتا تعداد اهالی قلمی که باید زیر چتر حمایتی قرار گیرند، قطعا زیاد نیست و شامل کسانی می‌شود که مشاغلی غیر از نوشتن ندارند یا کسانی هستند که بیمار شده و یا کهولت سن دارند و نیازمند حمایت هستند. متاسفانه در سال‌های اخیر این بخش حمایت‌های مستقیم را در کشور شاهد نبودیم.

مولف کتاب «به ماه نگاه کن» با ارائه پیشنهادی توضیح داد: «ردیف بودجه‌ای» باید برای این کار تعریف شود تا اگر چنانچه هنرمندی گرفتار مشکلاتی در زندگی شد، مستقیم ماهانه‌ای از بیت‌المال دریافت کند. دریافت این وجه از پایه‌های اقتصاد اسلامی است. در صدر اسلام هم کسانی که ناتوانی‌هایی داشتند، وظیفه حکومت این بود ماهانه‌ای از بیت‌المال برایشان در نظر بگیرد. متاسفانه طی این سال‌ها در اقتصاد ما که انگیزه اسلامی هم ندارد، این اتفاق رخ نداده است.

وی در پاسخ به این سوال که به نوشتن و تالیف می‌توان به عنوان شغل نگاه کرد و الزامات آن چیست؟ ابراز داشت: هر حرفه‌ای که به عنوان شغل در نظام اداری یک کشور ثبت می‌شود، مزایایی را ایجاب می‌کند. فردی کارمند یا حسابدار است. بنابراین بیمه بازنشستگی داشته و مزایایی دریافت می‌کند. همه مشاغل رسمی اینگونه‌اند و هرچند دریافتی بازنشستگی کم باشد، ولی وجود دارد. اگر اهالی قلم و هنرمندان را هم به عنوان یک شغل می‌پذیرفتند، قطعا بسیاری از هنرمندان جذب نهادها می‌شدند. لذا با عنوان بازیگر در ارشاد یک فرد می‌توانست استخدام شده و حقوق دریافت کند. اما ما هیچ جای ایران شغلی به عنوان نویسندگی نداریم که اهالی قلم به واسطه آن در ارشاد یا حوزه هنری جذب یا استخدام شده و حقوق دریافت کنند.

حسن بیگی اضافه کرد: سال‌هاست این مسئله مطرح می‌شود، اما هنوز اراده جدی پشت این ماجرا وجود ندارد. گاهی تعجب می‌کنم از اینکه با گذشته ۴۰ سال از انقلاب و با تاکیدات امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب و بیاناتی از بزرگان کشور که قلم‌ها شهیدپرورند، اما در عمل این اهمیت دیده نمی‌شود. اگر صاحب قلم قلمش خوب حرکت می‌کند و به بیداری مردم و رشد فرهنگی جامعه  فکر کند، پس نباید به اهالی قلم بی‌توجهی شود. چرا بین حرف و عمل تا این حد فاصله است.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۹۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود

حجت الاسلام هادی شیرازی مدیرعامل انتشارات خط مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره حال و هوای این نمایشگاه در سال‌های گذشته گفت: شروع دوباره نمایشگاه بعد از قصه ویروس منحوس کرونا، شجاعتی می‌خواست که الحمدلله اتفاق افتاد و روال خوبی را پی گرفت و به نظر بنده سال به سال هم رشد کرد و مردم به نسبت سال‌های قبل استقبال بهتری داشتند. هرچند هنوز به آن سال‌های قدیمی‌تر و گذشته که خیلی اهالی هنر و ادب حضور چشمگیرتری داشتند و فضای شیرین‌تری نسبت به سال‌های نزدیک‌تر ما داشت، نرسیده ولی امیدوارم که این جریان نیز رخ دهد و آن حالت پدری که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حوزه فرهنگ می‌رود، اتفاق بیفتد.

وی درباره استقبال مخاطبان از این رویداد فرهنگی گفت: مردم با نمایشگاه کتاب قهر نیستند، اما مسأله کتاب باید بیشتر به عنوان یک نیاز جا بیفتد. هرچقدر اقتصاد مردم و خانوارها کوچک شود، تاکید بر کتاب به عنوان یک نیاز اساسی سخت‌تر می‌شود. باید بین همه مردم این نکته را جا بیندازیم که کتاب یک مسئله حل کن است و نیازهای آدمی را در مسیر زندگی حل می‌کند.

حجت‌الاسلام شیرازی افزود: در حال حاضر چند جایگزین برای کتاب پیدا شده است که یکی از آنها فضای مجازی و آموزش‌هایی در این فضاست. این فضا به نحوی جایگزین کتابخوانی مردم شده است که جایگزین دقیقی نیست؛ هر چیزی باید سر جای خودش قرار بگیرد. در عین حال مردم با کتاب آشتی‌اند، با نمایشگاه کتاب هم مشکلی ندارند ولی باید این اتفاق درست و جامع رخ دهد و مردم جایگاه کتاب را درک کنند تا نمایشگاه کتاب هم رونق اساسی به خود بگیرد.

وی درباره کیفیت کتاب‌ها در طی دوره‌های مختلف برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: مسأله کیفیت کتاب یک موضوع نسبی است و به ناشران بستگی دارد. ممکن است یک ناشری کیفیت کارش را در طول این سال‌ها هم به لحاظ محتوا و هم به لحاظ تولید ارتقا داده باشد و ممکن است ناشرانی هم باشند که کیفیت کارشان مثل گذشته‌شان باشد. نمی‌توانم بگویم اتفاق مهمی در این سال‌ها رخ داده است. پیش از این در فضای ادبیات، فرهنگ و کتاب هر روز یک اتفاق و حرکت جدی ملی داشتیم، اما حالا به شدت جای خالی این حرکت‌ها حس می‌شود.

شیرازی افزود: مسایل صنعت نشر با یک یا دو ایده حل نمی‌شود. امروزه می‌گویند به دنبال رقم زدن زیرساخت‌ها هستند و این مسأله‌ای زمان بر است. اگر بخواهیم برای صنعت نشر اتفاق مبارکی بیفتد باید پای حرف جدی خود اهالی صنعت، به‌ویژه بخش خصوصی صنعت نشر نشست. اگر اهالی این حوزه و اهالی اکوسیستم نشر بگویند که دغدغه و مسئله‌شان چیست، آنگاه می‌توان به رخ دادن اتفاقات اساسی برای این صنعت امیدوار بود.

سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلی امام خمینی تهران برپا می شود.

کد خبر 6087681

دیگر خبرها

  • گوشه‌ای از اجتماع بزرگ و باشکوه مردم قم در حمایت از فراجا
  • ویدئو| راهپیمایی باشکوه مردم صعده یمن در حمایت از غزه
  • حمایت از طرح‌های پرورش آبزیان از سیاست‌های اصلی استان است
  • راهپیمایی باشکوه یمنی‌ها در حمایت از غزه
  • یادنامه‌ای از تشییع با شکوه پیکر آیت الله مهمان‌نواز
  • سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • استفاده از دانش بنیان‌ها در توسعه کشاورزی ضروری است
  • بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا
  • گلایه اهالی روستای حمزه آباد مهاباد از وضعیت اینترنت