Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-08@05:54:42 GMT

حاشیه نشینی موجب آسیب‌های بسیاری است

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۲۲۱۸۷

به گزارش ایکنا به نقل از مهر، محمدرضا، واعظ مهدوی در مراسمی که به پاس ۴۰ سال خدمتش در حوزه مددکاری اجتماعی برگزار شد، به اهمیت توجه به مشکلات آحاد جامعه و به ویژه روستائیان پرداخت و تاکید کرد اگر مسئولان گوش خود را برای شنیدن مشکلات روستائیان و عشایر تیز نکنند با موج دیگری از مهاجرت روبه رو خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر با اشاره به آشنایی اش با شهید حسن اجاره­دار که از محصلان رشته مددکاری اجتماعی در دانشگاه ملی (شهید بهشتی) بود، گفت: آن زمان ما در دانشگاه جمع می شدیم و جلساتی را با موضوع مددکاری برگزار می کردیم و ایشان مفهوم انقلاب را با مددکاری برای ما معنا کرد.

او با اشاره به اینکه پیش و پس از انقلاب توفیق داشته است نزد شهید بهشتی شاگردی کند، ایشان را یکی از عوامل مهم در توجه به مساله مددکاری دانست و گفت: تاکید شهید بهشتی این بود که آرمان ما ارتقاء شرایط اجتماعی مردم است.

واعظ مهدوی با اشاره به جمله معروف «گوش شنوایی باشیم برای کسانی که صدایشان به جایی نمی رسد» از مرحوم عالی نسب که بر تمبر یادبودش نقش بسته، گفت: این جمله نصیحتی بود که مرحوم عالی نسب همیشه به ما داشتند و من امروز خوشحالم که در خدمت کسانی هستم که صدایشان در هیاهوها شنیده نمی شود.

استاد دانشگاه شاهد با بیان اینکه امروز روستائیان و عشایر از اقشار مظلومی هستند که گوش مسئولین برای شندین صدایشان باید تیز باشد، گفت: روستائیان حتی توان اعتراض کردن هم ندارند. آنها نمی توانند سر و صدا کنند، اعتراض کنند، تظاهرات کنند یا بیایند جلوی مجلس جمع بشوند بلکه آنها از سر ناچاری به حاشیه شهرها پناه می برند.

او همچنین افزود: تجربه به ما نشان داده است که روستائیان نسبت به فشارها و مشکلاتشان بی صدا واکنش نشان می دهند.

واعظ مهدوی با بیان اینکه تا کنون ایران دو موج بزرگ مهاجرت را تجربه کرده است اولین موج را مرتبط با اصلاحات عرضی دانست، موجی که بسیاری آن را در وقوع انقلاب موثر دانستند و موج دوم را به تورم و گرانی دهه هفتاد مرتبط دانست و گفت: در شرایط فعلی ما در وضعیتی قرار داریم که امکان بروز موج سوم هم هست.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر با برشمردن آسیبهای اجتماعی حاشیه نشینی گفت: رفتن به حاشیه یعنی عدم برخورداری هم از امکانات روستایی و هم شهری که با آسیب های اجتماعی زیادی هم همراه است.

او همچنین تاکید کرد: اگر برنامه ریزی و فعالیت های ما به سمت و سویی حرکت نکند که برابری و برخورداری همگانی از نعمت ها را محقق نکند بروز موج سوم حاشیه نشینی اجتناب ناپذیر است.

واعظ مهدوی، عدالت گستری را یکی از آرمان های انقلاب اسلامی دانست و ادامه داد: همه ما باید تلاش کنیم این آرمان به بهترین نحو تحقق یابد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۲۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: متخلفین حوزه آسیب‌های اجتماعی معرفی شوند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در جلسه شورای اجتماعی که عصر روز یکشنبه برگزار شد، با اشاره به فلسفه تشکیل سازمان امور اجتماعی با کار ویژه رصد و دیده‌بانی وضعیت اجتماعی، تطابق مستمر گزارش عملکرد دستگاه‌ها در زمینه رفع آسیب‌های اجتماعی با واقعیت‌های میدانی را از ضروری‌ترین اقدامات برای تحقق اهداف سازمان و شورای اجتماعی برشمرد و از مسئولان سازمان‌ها و نهادهای مربوطه خواست با رصد دقیق و مستمر شاخص‌های کنترل و کاهش معضلات و آسیب‌های اجتماعی، تصمیم‌گیران را در داشتن نگاهی واقع‌گرایانه از شرایط و اتخاذ تصمیمات درست و به‌هنگام یاری کنند.

رئیس جمهور دو طرح «نماد» در آموزش و پرورش و «سراج» در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را از جمله طرح‌های مؤثر در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برشمرد و ضمن تأکید بر اجرای کامل این طرح‌ها از دیگر سازمان‌ها و نهادها خواست به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

رئیسی همچنین در این جلسه بر اهمیت استفاده از ظرفیت‌های تشکل‌های مردمی، مساجد و امنای محلات و نقش مهم مراکز مشاوره در پیشگیری و علاج آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه تحلیل آماری از علل و چرایی پیدایش آسیب‌ها و احصای راهکارهای رفع آنها، لازمه ارائه نگاه دقیق و صحیح به تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان است، بر بهره‌گیری از ظرفیت کانون‌های فکری، علمی و دانشگاهی در زمینه مقابله با آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد.

رئیسی با اشاره به اینکه مشخص شدن نسبت دستگاه‌های مختلف با مسئولیت مقابله با آسیب‌های اجتماعی و پیگیری و رصد مداوم از سوی دستگاه‌های مربوط، در کاهش و حذف آسیب‌های اجتماعی مؤثر است، سازمان امور اجتماعی را مکلف کرد عملکرد همه سازمان‌ها و دستگاه‌های مربوط را به طور مستمر رصد کرده و سازمان‌هایی را که به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند به شورای اجتماعی معرفی نمایند.

در ابتدای این جلسه با حضور رییس جمهور گزارش اجرا، آسیب‌شناسی و ارتقای آئین‌نامه‌های اجرایی طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) و سراج (سلامت روانی اجتماعی)، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم ایجاد کمربند سبز در اطراف شهر برای جلوگیری از حاشیه نشینی
  • ۱۰۰ برنامه در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی در مرکزی هدفگذاری شد
  • عرضه کتاب حاشیه‌نگاری‌ از دیدارهای رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌ها در مراکز مشاوره پلیس ایلام
  • پدر مددکاری اجتماعی ایران: تعطیل کردن نمایش خانگی دردی از بحران‌های اجتماعی دوا نمی‌کند
  • توزیع عادلانه امکانات؛ رمز اصلاح حاشیه‌نشینی در مشهد
  • رئیسی: متخلفین حوزه آسیب‌های اجتماعی معرفی شوند
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است