Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@03:33:50 GMT

مسوولان مشکلات کشتارگاه دام سمیرم را حل کنند

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۲۲۸۰۱

مسوولان مشکلات کشتارگاه دام سمیرم را حل کنند

اصفهان- ایرنا- شماری از شهروندان سمیرم با اشاره به مرتفع نشدن مشکلات کشتارگاه دام این شهرستان پس از گذشت سالها، از مسوولان امر استانی خواستار کمک شدند.

به گزارش ایرنا، ماه آبان سال 92 خبرنگار ایرنا گزارشی از نابسامانی کشتارگاه شهر سمیرم با عنوان ' کشتارگاه سمیرم، پای ثابت کارگروه های بهداشت این شهرستان' تهیه کرد که بعد از مدتی تغییراتی هر چند محدود در تجهیز امکانات بیشتر، بهسازی ساختمان و محدوده اطراف آن اتفاق افتاد و دیگر ادامه نیافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سلامت عمومی یکی از مهمترین ارکان جامعه بوده و کشتارگاه دام بعنوان یکی از زیرساخت های تامین سلامت همواره مورد توجه عامه مردم و خانواده هاست.
رضا صمدی یکی از شهروندان گفت : معضلات کشتارها دام این شهرستان سالهاست که بر سر زبانهاست و کسی به فکر حل مشکلات آن نیست.
وی تاکید کرد: مسوولان امر باید نسبت به رفع نیازهای این مرکز مهم بهداشتی که با سلامت مردم ارتباط دارد، تلاش مضاعف کنند و بی تفاوت نباشند.
استقرار در محدوده سکونت مردم و جنب جایگاه سن ان جی، بهداشتی نبودن ماشین حمل گوشت، نداشتن اتاق پیش سرد، قدمت زیاد ساختمان و برخی از مسائل بهداشتی دیگر از جمله مشکلات فراروی کشتارگاه دام سمیرم است که باید برای آن تدابیری بیندیشند.
شهردار سمیرم در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: اگر شهرداری توان مالی داشت همین امروز برای خرید یک قطعه زمین در خارج شهر اقدام می کرد.
حسینعلی صادقی تصریح کرد : مشکل اصلی کشتارگاه واقع شدن ساختمان در محدوده سکونت شهروندان و تردد خودرویی زیاد بویژه برای سوختگیری سی ان جی در محل روبروی کشتارگاه است.
به گفته وی خرید زمین و تجهیزات یک کشتارگاه نیمه صنعتی بیش از پنج میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد و این نهاد توان تامین این مبلغ را ندارد.
وی خاطرنشان کرد : یک قطعه زمین برای احداث کشتارگاه نیمه صنعتی در جنوب شهر سمیرم و جاده حنا دیده شده که خرید آن زمین اعتبار می خواهد اما اگر مسئولان استانی اعتبار را تامین کنند می توان به مرور ساخت و ساز آن را شروع کرد.
شهردار سمیرم با اعلام اینکه اتاق پیش سرد کشتارگاه خریداری شده و آماده نصب است، اظهارداشت: یک میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار برای خرید این اتاق هزینه شده است.
صادقی، اتاق پیش سرد خریداری شده سیار بوده و هر زمان کشتارگاه از این محل جابجا شود این اتاق به محل جدید منتقل خواهد شد.
وی واگذاری کشتارگاه به بخش خصوصی با توجه به نبود اعتبار در شهرداری را بهترین راهکار برشمرد و گفت: اگر صنف قصابان موافق باشند شهرداری حاضر است مدیریت کشتارگاه دام را در قالب یک شرکت به خود آنان واگذار کند.
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان سمیرم در گفت و گو با ایرنا گفت: وظیفه قانونی شبکه دامپزشکی بازرسی گوشت است.
اردشیر ترزبان تصریح کرد : بازرس این شبکه هر روز در محل کشتارگاه دام حضور دارد و بر کشتار و سلامت دام ها نظارت دقیق دارد.
وی با یادآوری اینکه جلسه ها و مکاتبه های متعددی برای مدیریت و اصلاح کشتارگاه سمیرم برگزار شده است، ادامه داد: با گذشت سال ها هنوز هم جابجایی محل ساختمان و ماشین حمل گوشت شهرداری مناسب حمل لاشه دام ها نیست و برخی مسایل بهداشتی همچنان رعایت نمی شود.
وی با اشاره به نیاز ضروری و مهم کشتارگاه به اتاق پیش سرد تاکید کرد: نگهداشتن لاشه‌ی دام به مدت 24 ساعت در اتاق پیش ‎سرد باعث از میان رفتن ویروس ‎ها و عوامل بیماری‎ زا از جمله تب کریمه کنگو، هاری می‎ شود.
رییس شبکه دامپزشکی سمیرم ادامه داد : نگهداشتن لاشه در این اتاق PH گوشت را اسیدی کرده و باعث از میان رفتن ویروس‎ ها می‎ شود.
به گفته ترزبان روزانه به طور متوسطه 25 تا 30 دام سبک و سنگین در کشتارگاه سمیرم تحت نظارت بازرس دامپزشکی کشتار و سپس روانه بازار و قصابی ها می شود.
وی درباره این سوال که آیا متوسط کشتار 25 رأس دام در روز صرفه اقتصادی برای احداث کشتارگاه جدید را دارد، اضافه کرد: اگر کشتارگاه به صورت دولتی تاسیس شود صرفه اقتصادی دارد به شرطی که تعرفه گوشت قرمز توسط شهرداری واقعی بشود.
وی تصریح کرد : این مساله خود موجب خواهد شد که بخش خصوصی هم رغبت بیشتری برای ورود به سرمایه گذاری در این بخش داشته باشد.
وی درباره ورود بخش خصوصی برای احداث کشتارگاه گفت: یک نفر سرمایه گذار برای احداث کشتارگاه مراجعه کرده و نقشه ساخت وی به تایید دامپزشکی رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر سایر مجوزهای متقاضی بخش خصوصی گرفته و تسهیلات در اختیار وی قرار گیرد کشتارگاه دام مدرن تری در خروجی شهر احداث خواهد شد.
کشتارگاه جدید باید در جایی مناسب و با قابلیت ارتقا به کشتارگاه صنعتی تاسیس شود چرا که سازمان دامپزشکی هم مجوز احداث کشتارگاه را برای واحدهای صنعتی صادر می کند و در قوانین این اداره عنوانی به نام نیمه صنعتی وجود ندارد.
رییس شبکه دامپزشکی سمیرم اظهار امیدواری کرد مسئولان شهرستان و شهرداری این شهر با همت مضاعف نسبت به حل و فصل مشکلات زیرساختی کشتارگاه دام این شهر اقدام کنند.
کارشناس مسوول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان سمیرم به خبرنگار ایرنا گفت: واقع شدن در بافت مسکونی، مشکلات بهداشتی و فاضلاب نامناسب، مشکلات زیر ساختی و از همه مهمتر ماشین حمل گوشت کشتارگاه که سنتی و قدیمی است مهمترین مشکلات این واحد کشتارگاهی هستند.
اکبر طغرایی گفت: گنجایش خودروی حمل گوشت محدود است اما گندزدایی در کشتارگاه به شکل مناسبی انجام می شود.
بر این اساس، از مجموع دو واحد کشتارگاهی در شهرستان سمیرم که در دو شهر حنا و سمیرم فعال هستند، کشتارگاه شهر حنا در مسیر خروجی شهر، حدفاصل پمپ بنزین به سمت شهر کُمه ساخته شده که از خدمات لازم هم برخوردار است.
صادق شهبازی شهردار حنا می گوید: شهرداری شهر حنا به صورت اجاره ای این کشتارگاه را به قصابان واگذار کرده است که همه فعالیت های نظارت و نگهداری محل بر عهده آنان است.
بر این اساس، به نظر می رسد واگذاری دائم کشتارگاه دام سمیرم به قصابان فعال در شهر و خروج ساختمان از محدوده مسکونی اولویت های اصلی کاری در مرحله اول برای حل و فصل اساسی مشکلات این واحد تاثیرگذار در امنیت غذایی و سلامت مردم است.
به گزارش ایرنا، کشتارگاه سمیرم در اواسط دهه 40 خورشیدی احداث و ساختمان آن در سال 1373 بازسازی شده است.
شهرستان سمیرم در جوار دنا و زاگرس مرکزی با 150 روستا و آبادی، چهار شهر و چهار بخش مرکزی، دناکوه، وردشت و پادنا، در 160 کیلومتری جنوب اصفهان واقع است.
/6026/7147

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد مشكلات كشتارگاه سميرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۲۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسوولان ایران

عصرایران ؛‌ رضا غبیشاوی - خبرگزاری رسمی دولت کره شمالی روز چهارشنبه گذشته (5 اردیبهشت) خبر داد هیات اقتصادی به ریاست یک وزیر این کشور (وزیر تجارت بین المللی) پیونگ یانگ را به مقصد تهران ترک کرد.

این اتفاق نادری بود که در عرصه اطلاع رسانی کره شمالی رخ می داد. 

خبرگزاری دولت کره شمالی ، اولین رسانه ای بود که خبر سفر وزیر  را اعلام کرد. بعد از آن هم خبرگزاری رویترز آن را در قالب گزارش خبری،  منتشر کرد. در گام بعدی هم خبرگزاری ها و رسانه های جهان و ایران آن را بازنشر کردند. 

این خبر با ارزشی بود. کره شمالی کشور منزوی است و با همسایگان و کشورهای جهان، رفت و آمد سطح بالا و گسترده ای ندارد.

 روابط نزدیک تجاری و اقتصادی کره شمالی به چین و روسیه محدود می شود. در جهان هم دوستان کره شمالی علاوه بر روسیه و چین محدود می شود به بلاروس، کوبا و ایران و احتمالا چند کشور دیگر.

سفر مقامات کره شمالی به ایران هم اتفاقی کم‌رخداد است. بعد از انقلاب 57 تاکنون،‌ هیچ کدام از رهبران کره شمالی به ایران سفر نکرده اند. تنها یک بار نخست وزیر کره شمالی به ایران آمد (سال 91 نشست سران کشورهای عضو عدم تعهد). 

آخرین باری که یک وزیر کره شمالی به ایران آمد مربوط به 5 سال یعنی سال 97 قبل است.  وزیر خارجه کره شمالی در سفر به تهران با روحانی رئیس جمهوری و ظریف وزیر خارجه وقت دیدار و گفتگو داشت. در  سه دهه اخیر هیچ وزیر خارجه ای از ایران، به کره شمالی سفر نکرده است.

از روز انتشار اولین خبر درباره سفر وزیر کره شمالی به ایران بیش از 5 روز می گذرد اما هیچ خبرگزاری در ایران هیچ خبری دیگری درباره این سفر و این وزیر کره شمالی  منتشر نکرده است.  اینکه سرنوشت این هیات و این وزیر کره شمالی چه شد؟ به ایران آمد یا نیامد؟ اگر آمد با چه کسی در ایران دیدار داشت؟ هدف از سفر چه بود؟ درباره چه موضوعاتی با مقامات ایران گفتگو کرد؟ 

اگر نیامد یعنی سفرش لغو شد؟ اگر بله چرا سفر لغو شد؟ 

به ویژه که وزیر تجارت بین الملل کره شمالی است. قرار است دو کشور تحت تحریم چه چیزی باهم مبادله و خرید و فروش کنند؟ ما قرار است چه چیزی بخریم و چه چیزی می توانیم بفروشیم؟ کلا داستان جذاب و مهمی است.

 

"یون جونگ هو" وزیر روابط اقتصادی خارجی کره شمالی (سمت راست) در عکس آرشیوی در پیونگ یانگ در کنار سفیر روسیه در کره شمالی

 هیچ خبرگزاری در ایران از هیچ مقام ایرانی درباره سرنوشت این هیات سوال نکرد. هیچ خبرگزاری در ایران نتوانست از منابع آگاه خود سوال کند و خبری اختصاصی در این باره منتشر کند که این هیات کره شمالی چه شد؟

هیچ مقام مسوولی هم در ایران، در این مدت، احساس مسوولیت نکرد تا به افکار عمومی توضیح دهد آیا این وزیر آمده یا نیامده ؟ اگر آمده ...

این است وضعیت اطلاع رسانی در ایران. خبرگزاری کره شمالی به عنوان بسته ترین کشور جهان ، خبر سفر وزیرشان به ایران را منتشر می کند اما در ایران خودمان، خبری از سرنوشت این سفر و این وزیر نیست. انگار نه انگار. خلاصه اینکه هیچ ارزشی برای مخاطب ایرانی قائل نشدند.

نکته دیگر اینکه، سکوت در برابر اتفاقات با ارزش خبری ،‌ آن اتفاق را از بین نمی برد بلکه به ابهامات و گمانه زنی های اطراف آن رنگ واقعیت می دهد. 

 سکوت در ایران و کره شمالی بعد از انتشار خبر اول سفر وزیر کره شمالی به تهران، به ایران آسیب می زند. بزرگترین آسیب این است که گمانه زنی ها و احتمالات رسانه ها را درباره روابط دو کشور تایید می کند.

خبر را اولین بار خبرگزاری کره شمالی اعلام و بعد از آن، رویترز این خبر را در قالب گزارش خبری منتشر کرد. خبر رویترز به صورت گسترده در همه رسانه های جهان و ایران بازنشر شد. خبر رویترز احتمالات و گمانه زنی هایی را درباره روابط و همکای های نظامی مطرح می کند که به لحاظ چارچوب افکارعمومی، سکوت دربرابر آنها، یعنی تایید غیرمستقیم و ضمنی.

این رفتارها نه تنها به اعتبار رسانه ها و مسوولان ایرانی آسیب می زند بلکه ابهام ها را تقویت و راه رای برای تولید و تقویت شایعه ها و گمانه زنی ها باز می کند.

 

بعد از متن

بعد از انتشار متن مشخص شد وزیر تجارت بین المللی کره شمالی دیروز در نمایشگاه صادراتی اکسپو تهران حاضر بوده و از جمله از غرفه سایپا هم بازدید داشته است. این خبر را هم روابط عمومی سایپا اعلام کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: صداوسیما، برکناری معاون سیاسی و مشکل اطلاع رسانی رسانه ، بالاتر از خانواده سلطنتی چگونه رسانه قوی داشته باشیم؟  / ایران نیازمند خودکفایی رسانه ای وزیر نفت یا وزیر ابهام بنزینی؟ آیت الله کاظم صدیقی ؛ زنده باد ابهام 10 نکته درباره اختلاس ۲ میلیون دلاری در بندر امام / چرا رسانه ها اختلاس را کشف نکردند؟ / روابط با کانادا را عادی کنید 10 ویژگی سخنگوی خوب برای قوه قضائیه موشک های ایران در آسمان قدس ؛ عکس تاریخی  سفر یک وزیر کره شمالی به ایران 

دیگر خبرها

  • شوراها پل ارتباطی میان مردم و مسوولان هستند
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • فعالیت یک کشتارگاه طیور متخلف در ری متوقف شد
  • امکانات اطفای حریق در مراتع و جنگل‌ها به خصوص در سمیرم تقویت شود
  • ذبح‌کننده غیرمجاز دام در خرمشهر محکوم به پرداخت جزای نقدی شد
  • خریداری ۳ سری دستگاه سیستم برودتی پیش سرد، ویژه کشتارگاه دام
  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسوولان ایران
  • جلوه گری دریاچه سد حنا در شهر هزار چشمه + فیلم
  • تعهد اشتغال برای هزار و ۵۵۸ نفر در سمیرم