Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم - ایرنا - شهردار قم با انتقاد از گسترش نماهای رومی در معماری ساختمان های این شهر گفت: این معماری هیچ تناسبی با هویت، سنت و ارزش های قم ندارد و این چالش، ناشی از نگرش اشتباه شهروندان به موضوع معماری است.

به گزارش ایرنا، سید مرتضی سقائیان نژاد روز چهارشنبه در «هشتمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، عمران و بازآفرینی شهری و دومین کنفرانس تخصصی مهندسی پل» در سالن همایش های بین المللی شهرداری قم افزود: اگر چه ناکامی مکتب های غربی در پاسخ به بشر موجب شکست این مکتب ها در قرن بیستم شده است ولی تمدن غربی در سال های گذشته، تمدن و فرهنگی اسلامی، هویت فرهنگی و اجتماعی و معماری شهرهای ما را تغییر داده که این روند باید تغییر یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی به دنبال پایه گذاری تمدن نوین اسلامی است، گفت: شاخصه های عمران شهری، معماری، محیط زیست، بهینه سازی مصرف انرژی، اقتصاد شهری، فرهنگ و جامعه شناسی از جمله شاخصه ها و مولفه های یک تمدن است و اگر به این موضوع ها درست توجه شود، می تواند پایه گذاری برای تحقق تمدن نوین اسلامی باشد.
شهردار قم افزود: باید با پرهیز از برگزاری نشست های تخصصی، به دنبال عملی کردن مباحث مطرح شده در کنفرانس ها بود تا از این فرصت ایجاد شده در راستای اعتلای بیشتر شاخصه های توسعه شهری استفاده شود.
سقائیان نژاد در ادامه با اشاره به ویژگی های قم، این شهر را خاستگاه انقلاب اسلامی و حرم اهل بیت(ع) دانست و تاکید کرد: 86 هزار طلبه از بیش از 110 کشور در این شهر مشغول به تحصیل هستند و سالانه 20 میلیون زائر وارد قم می شوند که همه این موارد ظرفیت های بزرگی برای این استان به شمار می آید.
وی همچنین با بیان اینکه 70 درصد بودجه شهرداری از طریق فروش تراکم تامین می شود گفت: فروش تراکم برای تامین بودجه و همچنین تصمیم گیری 25 ارگان برای شهر نشان می دهد هیچگونه پایداری در مدیریت شهری وجود ندارد.
وی نگرش شهروندان به شهر، گسرش شهرنشینی و بازآفرینی بافت های شهری را از جمله چالش های شهری دانست و افزود: اگر به این چالش ها به خوبی توجه شود می توان به چشم اندازی مناسب برای توسعه پایدار شهری دست یافت.
سقائیان نژاد با بیان اینکه جمعیت شهرنشینی به شدت در حال افزایش است، تاکید کرد: بیکاری، حاشیه نشینی، کمبود آب، ناکارآمدی خدمات شهری، تخریب محیط زیست و خطر پذیری ناشی از بلایای طبیعی، از جمله آسیب های افزایش شهرنشینی است که امروز کلان شهرهای کشور گرفتار این چالش ها هستند.
وی با اشاره به وجود یک هزار و 700 هکتار بافت فرسوده در قم گفت: این بافت ظرفیت گنجایش 350 هزار تن را دارد و اگر به جای ایجاد منطقه پردیسان که مشکل های زیرساختی زیادی برای این شهر ایجاد کرده است، بافت های فرشوده شهری احیا می شد، با این حجم از بافت های فرسوده مواجه نمی شدیم.
پردیسان در منطقه هشتم شهرداری و در جنوب غربی شهر قم واقع شده است، این منطقه در سال 1377 توسط وزارت مسکن و شهرسازی وقت تاسیس و در سال 1390 به یکی از مناطق شهرداری قم تبدیل شد.
وی با تاکید بر اینکه بافت فرسوده نیاز به وحدت مدیریتی دارد گفت: برای تغییر وضعیت بافت های فروسده هیچ چاره ای جز وحدت مدیریت وجود ندارد.
سقائیان نژاد افزود: باید زمینه حضور بخش خصوصی در بافت فرسوده، ایجاد و بسته های حمایتی در نظر گرفته شده تخصیص داده شود تا بتوان بافت های فرسوده را از این وضعیت نجات داد.
این کنفرانس بین المللی که با حضور چهره های علمی و اجرایی کشورهای مختلف از امروز چهارشنبه 21 آذر ماه آغاز شده است با برگزاری کارگاه ها و نشست های علمی و تخصصی، روز پنجشنبه 22 آذرماه به کار خود پایان می دهد.
در این کنفرانس، علاوه بر پخش کلیپ هایی از کنفرانس های پیشین و همچنین کلیپی با موضوع معرفی میراث فرهنگی تاریخی قم، کارگاه های تخصصی با موضوع «جامعه، مدیریت و گردشگری شهر مذهبی با محوریت خیابان ارم قم» و «کارگروه تخصصی پل» برگزار می شود.
ارائه مقاله، سخنرانی علمی، افتتاح نمایشگاه عکس و آثار دانشجویان و بازدید علمی از بافت تاریخی شهر قم با حضور مهمانان ویژه، از بخش های جانبی این کنفرانس به شمار می آید.
7404/ 1175

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي قم نماي رومي كنفرانس توسعه پايدار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۴۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست

به گزارش خبرنگار مهر، علی بابایی، صبح شنبه در جلسه بازآفرینی شهری کرمان، با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت بافت تاریخی شهر کرمان به عنوان سرمایه‌ای مادی و معنوی افزود: بازسازی و بهسازی فضای شهری و ارتقای سطح خدمات عمومی از جمله اقداماتی است که باید در بافت‌های فرسوده انجام شود.

وی، با بیان اینکه ارتقا شرایط کیفی زندگی در سکونت گاه‌ها از طریق ایمن سازی و مقاوم سازی ساختمان‌ها، توسعه و بهبود زیرساخت‌ها، تأمین خدمات شهری و امکان زندگی بهتر برای شهروندان، از جمله نیازهای شهر کرمان می‌باشد تصریح کرد: ساماندهی و احیای بافت فرسوده در کرمان که مساحت قابل توجهی دارد، نیازمند همکاری و هم افزایی فرمانداری، شهرداری، راه و شهرسازی، میراث فرهنگی و دستگاه‌های خدمات رسان است.

علی بابایی، ضمن تاکید بر مزیت گردشگری بافت تاریخی شهری گفت: این مناطق از ظرفیت مطلوبی در جهت تأمین مسکن نیز برخوردار می‌باشند.

وی، همچنین با مطلوب دانستن پروژه‌هایی که اخیراً در میدان ارگ و اطراف آن اجرا شده است افزود: بازسازی بافت تاریخی شهر کرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگر است که نیازهای مردم از قبیل پارکینگ، معابر، انشعابات و خدمات شهری در آن لحاظ شود.

کد خبر 6089952

دیگر خبرها

  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • شناسایی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان در بافت‌های فرسوده
  • آمادگی داریم برای رفع مشکلات اصفهان کنار مدیریت استان بایستیم
  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر