Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان مهمترین چالش بخش کشاورزی استان را ادامه خشکسالی و کم آبی شدید در منطقه اعلام کرد و افزود: طبق آخرین برآورد در سال زراعی ۹۷-۹۶خشکسالی بیش از ۱۲۲۰میلیارد تومان به بخش کشاورزی خسارت وارد کرده است.

‌به گزارش ایسنا- ‌مجتبی پیری در شورای کشاورزی و آب استان، با اشاره به توانمندی استان در تولید  ۵میلیون تن انواع محصولات  باغی و زراعی ودامی وشیلاتی و جنگل ومرتعی گفت: استان سیستان در تولید گوشت قرمز، ‌محصولات خارج از فصل، انواع خرما، میوه های گرمسیری و محصولات شیلاتی دارای رتبه های برتر کشوری است و نقش بسزایی در تنظیم بازار کشور دارد‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‌پیری اجرای طرح انتقال آب بالوله به دشت سیستان‌، اجرای ۱۰۰هزار هکتار آبیاری نوین، اجرا طرح توسعه گلخانه ها، توسعه پرورش شتر، سنددارکردن اراضی کشاورزی وتعیین تکلیف چاه‌های کشاورزی مهمترین برنامه های  درحال اجرای سازمان جهاد کشاورزی استان برشمرد‌.

وی با بیان اینکه معیشت 70 تا 80 درصد مردم سیستان و بلوچستان به بخش کشاورزی وابسته است، افزود: با این میزان ظرفیت کشاورزی باید برای 2 میلیون و 700 هزار نفر جمعیت استان امنیت غذایی ایجاد کنیم‌.

وی ادامه داد: کل تولیدات کشاورزی سیستان و بلوچستان 5 میلیون تن است که از این میزان 530 هزار تن سهم باغات، 158 هزار تن سهم میوه های گرمسیری، 3 میلیون تن سهم بخش زراعی، 200 هزار تن سهم دام و طیور، 250 هزار تن سهم انواع محصولات شیلاتی و 650 هزار تن نیز سهم محصولات مرتعی است .

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ادامه داد: طبق برنامه پیش بینی شده 100 هزار هکتار از اراضی کشاورزی سیستان و بلوچستان باید به سیستم های نوین آبیاری مجهز شود که تا کنون در 30 هزار هکتار از این اراضی سیستم های آبیاری نوین به بهره برداری رسیده است .

پیری به برنامه توسعه کشت گلخانه ای اشاره کرد و گفت: اکنون 260 هکتار گلخانه در این استان وجود دارد که برنامه داریم سالانه 500 هکتار به این ظرفیت اضافه کنیم.

وی گفت: با توجه به خشکسالی ومحدویت منابع آبی سیاست وتاکید وزارت جهادکشاورزی توسعه کشت‌های فشرده در فضای گلخانه‌ای است‌.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از همه مدیران و کارشناسان کشاورزی در همه بخش‌ها خواست با تمام توان از کشاورزان و تولید کنندگان سیستان و بلوچستان حمایت کنند‌.

وی همچنین خواستار تشکیل صندوق‌های شهرستانی حمایت از توسعه بخش کشاورزی، تشکیل  ستاد خرید گندم، تسریع در روند توسعه پرورش شتر، جذب حداکثری تسهیلات خود اشتغالی توسعه مناطق روستایی، حفظ و ارتقای تولیدات با بهره‌گیری از توان علمی مراکز تحقیقاتی و ایجاد هماهنگی بیشتر بین بخشی برای تسریع در امورات کشاورزان سطح استان شد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خسارت خشکسالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۵۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر

رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: در بارندگی‌های اسفندماه سال گذشته و فروردین امسال و وقوع سیل در استان، بیش از ۳۰۰ رشته از قنوات دچار خسارت شده که جهت مرمت و بازسازی آنها اعتباری بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ میلیاد ریال مورد نیاز است. - اخبار استانها -

سیدمحمدرضا سیدحسینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان با اشاره به 9 اردیبهشت روز جهانی قنات اظهار داشت: کشاورزی استان سیستان و بلوچستان از نظر وابستگی به آب قنات رتبه چهارم کشوری را داراست. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: طبیعت خشک و کم باران استان، نیاکان سختکوش مردم این دیار را مانند سایر استان‌های کویری کشور سمت تکنولوژی حفر قنات سوق داده که نتیجه زحمات و تلاش‌های طاقت فرسای آنها در قالب یک هزار و 925 رشته قنات به طول دو هزار و 327 کیلومتر به عنوان میراثی گران‌بها به ما سپرده شده است. 

وی افزود: استان سیستان و بلوچستان از نظر تعداد قنوات رتبه ششم کشوری و به لحاظ وابستگی کشاورزی استان به آب قنات با 15 درصد رتبه چهارم کشوری را در بین استان‌های قنات‌خیز کشور برخوردار بوده و این نکته موید نقش بسزا و مهم قنات در تولید محصولات کشاورزی و ایجاد اشتغال در استان است.

سیدحسینی خاطرنشان کرد: در بارندگی‌های اسفندماه سال گذشته و بارش‌های فروردین امسال و وقوع سیل در استان، بیش از 300 رشته از قنوات دچار خسارت شده و جهت مرمت و بازسازی این قنوات، اعتباری بالغ بر یک هزار و 200 میلیاد ریال مورد نیاز است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: جهت حفظ و نگهداری این میراث ملی لازم است که با یاری مالکین و کشاورزان قنوات به مرحله‌ای برسیم که قنوات مجدداً رونق سابق خود را بازیابند و با اختصاص اعتبار لازم و اجرای عملیات زیربنایی به روش‌های علمی در حفظ این میراث ارزشمند کوشا باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان
  • تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • خسارت ۱۷۰۰ میلیارد تومانی بارندگی اخیر به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی شهرستان راور
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • انسداد ۴۲ راه روستایی و راه فرعی قدیمی اسپکه-بمپور درجنوب سیستان وبلوچستان
  • ۴۲ راه روستایی و یک راه فرعی در بلوچستان همچنان بسته است
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر