Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: مشکلات امروز بنگاه‌های اقتصادی که پس از خصوصی سازی آن‌ها ایجاد شده است نشان می‌دهد استفاده نکردن از توانمندی تعاونی‌ها و مشارکت ندادن آن‌ها در بخش واگذاری موجب مشکلات جدی می‌شود.

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، محمد شریعتمداری، در مراسم معارفه محمدجعفر کبیری، معاون جدید تعاون وزارت تعان، کار و رفاه اجتماعی و تکریم حمید کلانتری، معاون پیشین وزیر در امور تعاون با اشاره به جایگاه تعاون در اقتصاد بر مبنای سیاست‌های کلی نظام و دیدگاه رهبر معظم انقلاب، تعاون را یک فرهنگ دانست و گفت: تعاون در دنیا سابقه دارد و در دین ما نیز ریشه دارد، تعاون شکل جدیدی از فعالیت‌های مشارکت جویانه است که همه اعضای تعاونی به نسبت مساوی در مدیریت سهم دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: تعاون به عبارت دیگر شکل نظام یافته از مدیریت جمعی است که در دنیا نظیرش کم است.

وی به نقش تعاونی‌ها در بخش آموزش هم اشاره کرد و گفت: در کلیه فعالیت‌ها اعم از فرهنگی، در فضای مجازی، حوزه آی تی و آی سی تی، توسعه فعالیت‌های اقتصادی، در نوآوری‌های دانش و استفاده از روش‌های پیشرفته دانش تعاونی‌ها می‌توانند نقش آفرینی کنند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعاونی‌ها را یک فکر و اندیشه مشارکت جویانه در امر اقتصاد، فرهنگ و اجتماع و بطور کلی در همه حوزه‌ها برشمرد و گفت:: عضویت در تعاونی‌ها داوطلبانه و آزاد و یک شکل پیشرفته از مشارکت جویی در کشور است.

شریعتمداری با اشاره به اینکه در تعاونی نظارت دموکراتیک اعضا بر امر تعاونی مقدور است، یادآور شد: البته نظارت بر فعالیت تعاونی‌ها نیز باید عالمانه و کارشناسانه باشد به عبارت دیگر نظارت باید از ابتدا از طریق نهاد‌های ذی ربط صورت گیرد تا اعضا بتوانند به راحتی به فعالیت خود ادامه دهند.

وی همکاری بین اتحادیه‌های تعاونی را ضروری دانست و گفت: یقینا فرهنگ تعاون، فرهنگ رقابت سالم اقتصادی را هم در کشور گسترش خواهد داد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: تعاونی‌های ما آنقدر گسترده است که می‌توانند در ۱۵ استان مرزی با سایر کشور‌ها تبادل کالا و مالی داشته باشند.

شریعتمداری با اشاره به اینکه در سال ۱۹۶۰ میلادی ۱۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان عضو تعاونی‌ها بودند، اما اکنون این رقم به ۸۰۰ میلیون نفر رسیده است، افزود: گستردگی تعاون موجب می‌شود هیچ نظام سلطه‌ای نتواند آن‌ها را تحت کنترل در بیاورد.

وی ادامه داد: تعاونی، شکل نظام یافته مدیریت جمعی است؛ به طوری که در آمریکا ۳۵ درصد محصولات کشاورزی و نیمی از خطوط برق روستایی این کشور به واسطه تعاونگران ساخته می‌شود.

شریعتمداری ادامه داد: تعاونی‌ها باید به سهم ۲۵ درصدی خود از اقتصاد دست پیدا کنند؛ در این مسیر، به همکاری‌ها و حمایت‌های مالی نیازمندیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد تعاونی‌ها باید به حوزه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، اقتصاد دانش بنیان و نوآورانه روی بیاورند، اما از بین ۹۰ هزار تعاونی فعال، فقط ۲۰۰ تعاونی دانش بنیان در کشور وجود دارد.

شریعتمداری افزود: می‌توانیم با کمک تعاونی‌ها از فرصت سرمایه‌های خرد بهره‌مند شده و آن‌ها را جذب و وارد مدار اقتصاد کنیم.

وی همچنین با اشاره به تسهیلات اشتغال روستایی گفت: جذب منابع یک و نیم میلیارد دلاری برای اشتغالزایی روستایی و عشایری به توسعه مشاغل، مهاجرت معکوس و عبور از مشکل بیکاری منتج می‌شود.

شریعتمداری گفت: مشکلات امروز بنگاه‌های اقتصادی که پس از خصوصی سازی آن‌ها ایجاد شده است نشان می‌دهد استفاده نکردن از توانمندی تعاونی‌ها و مشارکت ندادن آن‌ها در بخش واگذاری موجب مشکلات جدی می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ضرورت جوانگرایی در عرصه مدیریت اشاره کرد و گفت: مدتهاست جوانگرایی در بخش مدیریت را به فراموشی سپرده است.

وی تصریح کرد: وظیفه من این است که تلاش کنم جوانان پشت میز‌های مدیریت بنشینند و تصمیم گیری کنند و نشاط و نوآوری را به جامعه تزریق کنند.

شریعتمداری بر ضرورت استفاده از توان زنان فرهیخته کشور در عرصه مدیریتی تاکید کرد و افزود: باید جایگاه زنان فرهیخته ایران در هیات مدیره‌های شرکت‌ها سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی محفوظ بماند؛ البته مهمترین کانون، خانواده است که پاسداری از این رکن به عهده زنان است و مردان رعیت منزل محسوب می‌شوند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: زنان در محیط خانواده و مدارس و دانشگاه‌ها می‌توانند نسلی فرهیخته و مهارت دیده تربیت کنند.

در ادامه این مراسم محمدجعفر کبیری، معاون جدید امور تعاون این وزارتخانه گفت: لازم است تعاونی‌ها به سمت اقتصاد نوآور و دانش بنیان حرکت کنند تا با سرمایه کمتر به بهره وری بالاتر و ارزش افزوده بیشتر دست یابند.

معاون وزیر تعاون، کار ورفاه اجتماعی تاکید کرد: در شرایط سخت اقتصادی می‌توان از ظرفیت تعاونی‌ها که در دوران جنگ نیز همراه انقلاب و اقتصاد بودند، استفاده کرد.

کبیری با اشاره به تعیین سهم ۲۵ درصدی برای تعاونی‌ها در اقتصاد کشور خاطرنشان ساخت: تسهیل گری، نظارت و سیاستگذاری وظیفه بخش حاکمیتی تعاون است، اما با تقویت تعاونی‌ها و ایجاد یک چتر حمایتی مفهومی در اقتصاد می‌توان از ظرفیت تعاون به عنوان یک راهبرد برای عبور از مشکل اشتغالزایی استفاده کرد.

وی با تاکید بر ضرورت حمایت مالی از تعاونی‌ها گفت: نهاد‌های حمایتی مالی بخش تعاون باید با افزایش سرمایه اولیه تقویت شوند و در این راستا لازم است نهاد‌های عمومی برای حمایت مالی تعاونی وارد عمل شوند.

معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه گفت: توانمندسازی تعاونگران و مدیریت تعاونی ها، استفاده از نظام تشویقی برای تعاونی ها، توسعه بازار و برندسازی مهمترین اقداماتی است که در حوزه تعاون انجام خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: وزیر کار تعاونی خصوصی سازی اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۵۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات تولیدات تعاونی‌های دانش‌بنیان به کربلا و مسکو

 آذرپناه، مدیر اداره کل تعاون کار و رفاه استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: دانش بنیان‌ها مقوله‌ای گسترده است و در دو، سه سال گذشته دولت تعداد زیادی بخشنامه و آیین‌نامه برای بحث شرکت‌های دانش بنیان مصوب کرد. تعاون ما در استان تهران در سال‌های گذشته بیشتر درگیر مباحث مسکن بوده است مخصوصا مسکن‌هایی که در تأمین زمین و انتخابات مشکل پیدا کرده بودند و ظرفیت‌های نهادی، حقوقی، مقررات و دانشی در بحث صادر محور و تولید را نبرده بودند.

شناسایی کمیسیون تعاونی‌های صادرات محور 

وی ادامه داد: از حدود ۶، ۷ ماه پیش یک کمیسیونی تشکیل دادیم و کمیسیون تعاونی‌های صادرات محور را شناسایی کردیم، در صادرات محور محصولی صادر می‌شود که کیفیت تولیدی آن باعث می‌شود حرفی برای گفتن در بازار‌های بین‌المللی داشته باشد. در حال حاضر بیش از ۱۲۰، ۱۳۰ شرکتی که ظرفیت دارد شناسایی کردیم. همچنین کمیسیون سه جانبه‌ای هم در بخش خصوصی با حضور اتاق تعاون، اتاق بازارگانی و اتاق اصناف تشکیل دادیم. ۶، ۷ جلسه تشکیل دادیم و در حال پیشبرد برنامه‌های عملیاتی برای حوزه‌های تولیدی و حوزه دانش بنیان هستیم.

آذرپناه افزود: حمایت ما بحث گسترده‌ای است و بخشی از حمایت‌های ما بازاری است. ما در استان تهران دو تفاهمنامه بین استان تهران و دو استان کشور‌های دیگر یعنی استاندار کربلا و مسکو داریم. یکی از زیرساخت‌هایی که در کربلا و مسکو داریم پیگیری می‌کنیم این است که در فروشگاه‌های زنجیره‌ای این دو استان به محصولات تولیدی تعاونی‌های دانش بنیان غرفه مشخصی اختصاص بدهند.

استفاده از اولویت دانش بنیان برای صادرات 

مدیر اداره کل تعاون کار و رفاه استان تهران تأکید کرد: از این ابزار با اولویت دانش بنیان برای صادرات سایر حوزه‌ها هم استفاده می‌کنیم که در زنجیره ارزش جهانی ورودی داشته باشیم. درمجموع در حال حاضر بحث‌های هماهنگی بین کشوری در قالب توافقنامه همکاری و بحث عملیاتی کردن فرا کارگاهی هم از طریق اتاق‌ها انجام شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعیین دستمزد کارگران به مجلس واگذار می‌شود؟
  • صادرات تولیدات تعاونی‌های دانش‌بنیان به کربلا و مسکو
  • تسویه دولت با فروشندگان طرح کالابرگ طی ۴ روز آینده
  • دولت به فروشندگان کالابرگ چقدر بدهی دارد؟ | اعلام زمان تسویه نهایی با فروشندگان
  • تعاونی‌های قم ۲۰ درصد طرح نهضت ملی را می‌سازند
  • تعاونی‌های تولید؛ مصداق مشارکت مردم در اقتصاد
  • مردم خراسان جنوبی هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در طرح فجرانه خرید کردند
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است
  • احیای تعاونی‌های صید و صیادی در سیستان و بلوچستان
  • ۴۷۷ هزار خانوار کردستانی با کالابرگ الکترونیکی خرید کردند