Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-07@22:02:48 GMT

عقبگرد ۴/ ۰ درصدی شاخص سهام

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۲۶۲۳۵

به گزارش «ایرنا» رضا رحمانی روز سه‌شنبه در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه ایجاد اشتغال و تولید در جمع خبرنگاران افزود: برنامه ما این است که قیمت‌هایی که در بازار تعیین شده را پایین بیاوریم و این مستلزم افزایش تولید است. وی ادامه داد: اکنون تولید دو خودروساز عمده به‌شدت پایین آ‌مده است و از اوایل امسال با افت تولید روبه‌رو‌ شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه ما این است که تولید را افزایش دهیم زیرا قیمت ارتباط مستقیم با تولید دارد؛ اگر طبق برنامه بتوانیم تولید را افزایش دهیم، عرضه زیاد خواهد شد که اگر تقاضا را پاسخگو باشد، قیمت پایین خواهد آمد.  در گروه شرکت‌های واسطه‌گری مالی، شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی پیشنهاد افزایش سرمایه ۵ هزار میلیارد ریالی، معادل ۴۰ درصد را به مجمع عمومی فوق‌العاده داد. شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی اعلام کرده است برنامه افزایش سرمایه از مبلغ ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به ۱۷ هزار و ۵۰۰‌میلیارد‌ریال دارد.

بر‌اساس این گزارش، افزایش سرمایه «وخارزم» از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی، سایر اندوخته‌ها به منظور اصلاح ساختار مالی، جبران مخارج انجام شده بابت مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر که در تاریخ ۱۹ آذر ۹۷ به تصویب هیات‌مدیره رسیده و جهت اظهارنظر به حسابرس و بازرس قانونی ارسال شده، خواهد بود. بدیهی است انجام افزایش سرمایه یاد شده منوط به موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار و تصویب مجمع عمومی فوق‌العاده است و در این‌خصوص اطلاع‌رسانی خواهد شد.در گروه شرکت‌های لاستیکی، سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران با بیان اینکه قیمت لاستیک رادیال ۲۰ درصد وتایرهای نخی ۳۲ درصد افزایش پیدا کرد، گفت: اعمال قیمت‌های جدید باعث شده تا فروش حواله‌ای لاستیک توقف کوتاهی داشته باشد.مصطفی تنها در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه اعمال قیمت‌های جدید باعث شده تا فروش حواله‌ای لاستیک توقف کوتاهی داشته باشد، افزود: در چند روز آینده ابلاغیه قیمت‌های جدید به شرکت‌ها ارسال و فروش مجدد لاستیک انجام خواهد شد.وی تصریح کرد: با اعمال قیمت‌های جدید عرضه لاستیک از سوی کارخانه‌ها‌ با سرعت بیشتری همراه و این موضوع خود باعث کاهش قیمت لاستیک در بازار می‌شود.

در گروه فلزی، مدیرعامل ذوب آهن درباره تصمیم «شستا» برای واگذاری سهام ذوب‌آهن گفت: با توجه به افزایش نرخ دلار، بهبود سهم این شرکت در صادرات و بهبود ارزش سهام آن در بورس کالا به نظر نمی‌رسد «شستا» تمایلی به واگذاری سهام داشته باشد، درهرصورت تصمیم‌گیری درباره این موضوع به عهده آنهاست. درباره این موضوع بحث جدی انجام نشده چون به تازگی مجمع سالانه «ذوب» برگزار شده است. منصور یزدی‌زاده با تاکید بر اینکه ۴۰ میلیون نفر سهامدار شرکت ذوب‌آهن هستند، افزود: در حال حاضر ۵۵ درصد سهام شرکت ذوب‌آهن متعلق به شستا است و این شرکت نیز جزو دارایی‌های شرکت تامین اجتماعی است. ازاین‌رو بر مبنای آن می‌توان استدلال کرد ۴۰ میلیون نفر که جزو تامین اجتماعی هستند، سهامدار ذوب‌آهن محسوب می‌شوند. در گروه سیمانی، سیمان ایلام مجوز افزایش سرمایه ۱۷۲ درصدی از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها را دریافت کرد. به این ترتیب، «سیلام» می‌تواند سرمایه ۲/ ۴۱ میلیارد تومانی خود را از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها با ۹/ ۷۰ میلیارد تومان افزایش به ۱/ ۱۲۱ میلیارد تومان برساند تا قادر به اصلاح ساختار مالی و خروج از شمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت شود. سیمان ایلام علت ثبت رکورد جدید تعدیل منفی را ناشی از عدم فروش زمین ۵ میلیارد تومانی در ایلام، رکود بازار فروش و افزایش تعرفه گمرکی در صادرات محصولات به عراق و مشکلات متعدد به‌ویژه حمل و نقل، تناژ و مبلغ فروش اعلام کرده بود. در گروه غذایی، چند شرکت لبنی در شفاف‌سازی از دریافت اجازه افزایش قیمت خبر دادند. پگاه گلستان دیروز اعلام کرد با توجه به افزایش قیمت شیر خام و سایر هزینه‌های تولیدی و بر اساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار و ابلاغیه شماره ۹۷/ ۱۱۲۵۰ مورخ ۱۸ آذر ۹۷، انجمن صنایع لبنی ایران میانگین قیمت محصولات تولیدی این شرکت ۱۱ درصد افزایش یافته است. لازم به توضیح است تغییر قیمت محصولات پودری تابع عرضه و تقاضاست.

در گروه غذایی همچنین قند اصفهان اعلام کرد با عنایت به درخواست شهرداری اصفهان از این شرکت جهت واگذاری ۱۶۹ هزار و ۷۰۰ متر از زمین‌های (عمدتا کاربری کشاورزی) واقع در محل احداث پل غیرهمسطح مسیر رینگ چهارم اصفهان و باتوجه به مذاکرات اولیه صورت گرفته مقرر شده است پیشنهاد شهرداری بابت ملک یا املاک معوض، مورد ارزیابی و سپس نسبت به معاوضه آن تصمیم‌گیری لازم صورت پذیرد.  

در گروه معدنی اعلام شد، بازارگردانی سهام شرکت سنگ آهن گهر زمین در نماد معاملاتی «کگهر» از روز شنبه مورخ ۲۴ آذر ۹۷ با محدودیت دامنه نوسان روزانه قیمت تا سقف ۱۰ درصد و با استفاده از روش بازارگردانی مبتنی بر حراج در بازار دوم فرابورس ایران انجام می‌شود. در گروه دارویی نیز چند شرکت از فروش ساختمان خود خبر دادند. داروسازی‌های کاسپین و فارابی از جمله این شرکت‌ها بودند. داروسازی کاسپین اعلام کرد شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تامین (سهامی عام) در راستای انتقال دفاتر مرکزی به استان‌ها و محل استقرار کارخانه‌ها و نیز چابک و چالاک‌سازی مجموعه‌ها در نظر دارد املاک مازاد شرکت‌های وابسته به خود را از طریق مزایده عمومی به‌فروش برساند از این رو ۶‌دستگاه آپارتمان متعلق به شرکت دارویی کاسپین تامین(سهامی عام) به مزایده گذاشته شد.در مجموع بازار دیروز بازاری منفی بود که در آن ارزش معاملات (با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) در بورس به ۳۳۹میلیارد تومان و در فرابورس به دلیل خرابی سیستم معاملات تنها ۲۲میلیارد تومان معامله صورت گرفت.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۶۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت پله قرمز بورس

شاخص کل در روز گذشته برای هفتمین روز متوالی با افت همراه شد تا افت شاخص در این ۷روز به ۳.۱۹درصد برسد. شکاف دلار نیمایی و آزاد، فقدان اعتماد در بازار، نرخ بهره بالا و نبود اخبار بنیادی امیدوارکننده از جمله موانع رشد بورس در مقطع فعلی محسوب می‌شوند.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ هفتمین روز متوالی منفی و کم‌جان نماگر اصلی بازار در هفته جاری معاملاتی رقم خورد. روز گذشته سه شاخص اصلی بازار کاهش ارتفاع محدودی داشتند. در این بین دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای که به نظر می‌رسد سطح ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی را تثبیت کرده است، روز گذشته با کاهش ارتفاع ۰.۳۴ درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی روز سه‌شنبه در سطح ۲ میلیون و ۲۳۱ هزار واحدی قرار گرفت.

افت ۷ هزار و ۶۷۴ واحدی نماگر اصلی در حالی محقق شد که نماگر هموزن که شاخصی برای ارزیابی همه‌جانبه حال‌و‌روز نماد‌های مختلف بازار سهام است با افت ۰.۳۷ درصدی روبه‌رو شد و در پایان روز معاملاتی در سطح ۷۴۱ هزار و ۳۴۲ واحدی قرار گرفت.

در این بین شاخص کل فرابورس نیز که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۱۶ درصد سرخ‌پوش شد و در سطح ۲۴ هزار و ۹۵۷ واحدی کار خود را به اتمام رساند. میانگین ارزش معاملات خرد بازار سرمایه که شامل سهام و حق تقدم بازار می‌شود، روز گذشته مقدار ۲ هزار و ۹۹۴ میلیارد تومانی را ثبت کرد.

به علاوه ۱۵۲ میلیارد تومان پول حقیقی نیز از گردونه معاملات بازار خارج شد. در این میان سه نماد «فارس»، «شبندر» و «ومعادن» بیشترین تاثیر را بر شاخص کل بورس تهران و نماد‌های «آریا»، «سپیدار» و «آریان» بیشترین تاثیر را در شاخص کل فرابورس داشتند. همچنین «ذوب»، «کساپا» و «شستا» سه نماد پرتراکنش روز سه‌شنبه بازار بودند.

روز گذشته بازار در حالی معاملات هجدهمین روز اردیبهشت‌ماه سال جاری را به پایان رساند که همچنان سایه سنگین رکودی و ارزش پایین معاملات گریبان‌گیر سرمایه‌گذاری در بورس است. صنایع بورسی در ذره‌بین تحلیل و واکاوی با وجود نزدیک شدن به فصل مجامع و احتمال افزایش نرخ، همچنان رونقی را در سطح خود مشاهده نمی‌کنند. به نظر می‌رسد تا زمانی که تصمیم مشخصی برای بازگردانی اعتماد از‌دست‌رفته سرمایه‌گذاران که برخاسته از تصمیمات چندان کارشناسی شده گرفته نمی‌شود نمی‌توان بازار مطلوبی را انتظار داشت.

بازار از نگاه کارشناسان

مریم محبی، کارشناس بازار سرمایه، پیرامون وضعیت و روند این روز‌های بازار گفت: در یک سال گذشته تب‌و‌تاب رخداد‌های زیادی نبض بازار را نامنظم کرده است. از سال ۹۲ که جریان معاملات بازار به سمت‌وسوی برخط شدن پیش رفت، اتفاقات سیاسی، مانند خروج آمریکا از برجام، و تغییر نرخ خوراک شرکت‌های پتروشیمی و پالایشی رخ داده است.

با این وجود سرخ‌پوشی عجیب‌و‌غریب تابلوی معاملاتی در ۱۷ اردیبهشت‌ماه سال گذشته و ریزش کم‌سابقه نماگر‌های اصلی بازار جزو موضوعاتی بود که بازار سرمایه نتوانسته همچنان تلخی آن‌ها را به‌آسانی هضم کند. از این رو با گذشت حدود یک سال از تاریخ مذکور همچنان عملکرد مثبتی از سوی سیاستگذاران برای افزایش شفافیت و بهبود روند خسته‌کننده بازار صورت نگرفته است.

عملکرد ضعیف سیاستگذاران در راستای افزایش شفافیت، جو مثبت سرمایه‌گذاری در بازار را با اختلال مواجه می‌کند و اطمینان از‌دست‌رفته سهامداران بیش از گذشته خدشه‌دار خواهد شد. از این رو می‌توان چنین برداشت کرد که بازار سرمایه متولی چندان دلسوزی ندارد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: نشست روز دوشنبه سازمان بورس و اوراق بهادار در راستای بررسی ابعاد گوناگون اتفاقات ۱۷ اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۲ بازار سرمایه را پس از گذشت یک سال آن‌طور که باید و شاید نمی‌توان موثر اطلاق کرد. این کارشناس بازار نسبت به آخرین وضعیت بازار ابراز کرد: بازار سرمایه همچنان نشانه‌هایی از صعود پر‌قدرت را از خود متبادر نساخته است.

با وجود اینکه به نظر می‌رسد بازار در سطوح فعلی تثبیت شده باشد و بسیاری از سهام ارزندگی مطلوبی دارند، اما همچنان برای افزایش ارتفاع نماگر‌های اصلی بازار همچنان افزایش مداوم ارزش معاملات و بهبود اطمینان سرمایه‌گذاران نسبت به وضعیت بورس ضروری است؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود بازار در آخرین روز معاملاتی هفته جاری روند متعادل مایل به سبزی را پیش رو داشته باشد و روز چهارشنبه از شدت منفی‌های روز‌های گذشته هفته کاسته شود.

عرفان کاظم‌زاده، کارشناس بازار سرمایه، در خصوص روند روز‌های اخیر نماگر‌های اصلی چنین گفت: اتمسفر بازار آینه تمام‌نمای جو کلی اقتصاد با غلظتی از رکود است.

ارزش پایین معاملات و عدم اطمینان از شرایط آینده بازار وضعیت مبهمی را برای سرمایه‌گذاران ترسیم کرده و خریداران تمایل چندانی به سرمایه‌گذاری در بورس نداشته باشند. این کارشناس بازار سرمایه در خصوص اتفاقات ۱۷ اردیبهشت‌ماه سال گذشته چنین افزود: بازار در یک سال گذشته به ریزش کم‌سابقه و اتفاقات ۱۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ واکنش نشان داده است.

با نگاه به گروه‌ها و صنایع گوناگون در‌می‌یابیم که بسیاری از نماد‌ها در یک سال گذشته حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد ریزش قیمتی را تجربه کردند. نشست روز دوشنبه سازمان در بررسی این موضوع را می‌توان مثبت قلمداد کرد. با این وجود به نظر می‌رسد بررسی ابعاد موضوع مذکور برای افزایش شفافیت با گذشت یک سال چندان نتیجه‌بخش نخواهد بود.

این کارشناس بازار افزود: به نظر می‌رسد سال جاری، سال رکود بازار سرمایه باشد و علی‌رغم افزایش نرخ برخی بنگاه‌ها و تزریق اخبار مثبت، همچنان وضعیت تعادلی بازار ادامه پیدا خواهد کرد. از طرفی پیش‌بینی می‌شود بازار روز چهارشنبه وضعیت متعادل مساعدتری داشته باشد.

دیگر خبرها

  • هفت پله قرمز بورس
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟
  • برنامه های و اهداف شرکت گلتاش در سال ۱۴۰۳
  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی 
  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • سهام استارباکس ۳۱ درصد ضرر کرد