Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@07:50:23 GMT

تولید پسته امسال از مرز 180 هزار تن گذشت

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۲۷۶۶۰

تولید پسته امسال از مرز 180 هزار تن گذشت

تهران- ایرنا- مدیر کل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارت جهادکشاورزی با تاکید بر اینکه کمبودی در تولید پسته مورد نیاز کشور نداریم، گفت: طبق گزارش های رسیده از استان ها، امسال نیز تولید پسته کشور به حدود 180 هزارتن رسیده است.

«شکرالله حاجی وند» روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی درباره تولید پسته در سالجاری افزود: پیش بینی تولید پسته در سال 97 حدود 200 هزار تن در 424 هزار هکتار بود که آنچه تاکنون برداشت و جمع آوری شده 180 هزار تن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: سال گذشته 287 هزار تن پسته در سطح 470 هزار هکتار تولید شد که از این میزان بیش از 130 هزارتن آن صادر و نزدیک 30 هزار تن نیز به مصرف داخلی رسیده است.
مدیر کل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک تصریح کرد: بنابراین 100 هزار تن پسته از سال گذشته در انبارها باقی مانده که به انضمام تولید امسال بیانگر آن است که امسال هم مانند سال گذشته هیچ کمبودی در تولید و عرضه این محصول وجود ندارد.
به گفته وی، طبق برآوردها مصرف داخلی پسته مورد نیاز کشور سالانه بین 25 تا 35 هزار تن است.
وی اضافه کرد: در سال 95 حدود 304 هزار تن پسته در سطح 457 هزار هکتار تولید شده بود که بخش عمده آن به مصرف صادرات رسید.
حاجی وند گفت: گزارش ها حاکی از آن است که برای تامین بازار داخلی محصول پسته شب یلدا و شب عید و صادرات هیچ کمبودی وجود ندارد و افزایش قیمت چشمگیر این محصول در بازار ناشی از حضور دلالان و نبود تعادل در شبکه توزیع و بازاررسانی است.
وی افزود: در دنیا سالیانه یک میلیون و 57 هزار تن پسته در سطح 640 هزار هکتار تولید می شود که از لحاظ سطح زیرکشت مقام اول و دوم را دارد زیرا در برخی سالها با آمریکا در رقابت تنگاتنگ است.
این مقام مسئول در معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه برای محصول پسته از باغ تا بارانداز هیچ مشکلی نداریم، گفت: امسال قیمت هر کیلوگرم پسته خریداری شده در باغ تا بارانداز بین 60 تا 100 هزارتومان بوده است اما بر این باوریم که نوسان نرخ ارز ارتباط چندانی به افزایش نرخ پسته ندارد تا حدی که باعث تلاطم قیمتی در بازار داخلی این محصول شود.
وی با اشاره به اینکه حفظ صادرات از برنامه های صادرکنندگان است، ادامه داد: معاونت امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی نیز حفظ تولید و تامین بازار داخلی را در اولویت برنامه های خود دارد تا جایی که مصرف کنندگان و تولید کنندگان متضرر نشوند.
حاجی وند تصریح کرد: به طور قطع برای عرضه پسته با قیمت مناسب در بازار داخلی باید مجاری که در تعیین قیمت پسته موثر هستند، مورد کنترل دستگاه های نظارتی قرار بگیرد تا مصرف کنندگان دچار مشکل نشوند.
مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهادکشاورزی اضافه کرد: اکنون تولید پسته با چالش گرمازدگی، سرمازدگی، تگرگ، کمبود آب، افزایش شوری خاک و آفت پسیل پسته مواجه است که برای کاهش این مشکلات، توسعه و اصلاح باغ ها را در دستور کار داریم تا با برنامه ریزی پیوند، تغییر ارقام، سرشاخه کاری ارقام کیفی (مقاوم به گرما، سرما، خشکی و شوری) در باغ های درجه سه و سنتی آنها را به باغ های جدید تبدیل کنیم.
حاجی وند افزود: ایجاد باغ مادری پسته برای 6 استان کشور از جمله فجر اصفهان، فارس، خراسان جنوبی، سمنان، قم و قزوین در دستور کار قرار دارد تا جایی که در سال 96 نزدیک 40 هزار هکتار توسعه و اصلاح باغ های پسته را داشته ایم.
وی ادامه داد: برای افزایش تولید این محصول، ارتقای مکانیزاسیون پسته، آموزش بهره برداران، اصلاح باغ ها، مدیریت خشکسالی، احداث 2 پایلوت برای سرمازدگی و گرمازدگی، تکنیک های استفاده از سایبان برای جلوگیری از خسارت تگرگ، تدوین 20 فرایند تحقیقاتی، ایجاد صندوق محصول پسته در اولویت برنامه های معاونت باغبانی قرار دارد.
وی اظهار داشت: امسال برنامه توسعه و اصلاح (حذف و جایگزینی) 26 هزار هکتار باغ پسته را در دستور کار داریم که عملیاتی خواهد شد.
به گزارش ایرنا، در پی نوسان قیمت ارز، جهش قیمت برخی محصولات خشکبار از جمله پسته چشمگیر بوده تاجایی که اکنون هر کیلوگرم پسته در بازار داخلی بین 200 تا 300 هزار تومان بسته به نوع و کیفیت محصول عرضه می شود.
این در حالیست که در شهریورماه امسال محمدعلی طهماسبی معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی پیش بینی کرده بود که به دلیل گرمازدگی و سرمازدگی تولید پسته کشور امسال به کمتر از نصف یعنی حدود 60 هزار تن برسد.
در سال 96 حدود یک میلیارد و 300 میلیون دلار پسته به کشورهای هدف صادر شده بود.
اقتصام**9186*2025

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد کشاورزی پسته حاجی وند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۷۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به صادرات سیب این استان به روسیه، ترکمنستان و کشورهای حاشیۀ خلیج فارس گفت: میزان تولید سیب تا ۷۵ هزار تن در سال هم می‌رسد. - اخبار استانها -

محمدحسن کیانی‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درخرم‌آباد اظهار داشت: آب‌وهوای لرستان از تنوع بسیار بالایی برخوردار است و این شرایط توسعه بیش از 24 گونه درخت مثمر را به‌دنبال داشته‌است.

او با اشاره به پراکندگی مناطق تولید سیب در اغلب نقاط لرستان، اضافه کرد: سطح زیر کشت این محصول حدود 4000هکتار است.

تولید سالانه 25هزار تن زردآلو در باغات لرستان

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان اعلام کرد: بیش از 50 درصد باغات سیب این استان در بروجرد است و این شهرستان به‌‍تنهایی سطح وسیعی از تولید این محصول را به خود اختصاص داده‌است.

کیانی‌فر بیان کرد: باغات سیب لرستان در خرم‌آباد، الشتر و بقیه شهرستان‌های این استان به‌صورت پراکنده است و این محصول شامل سیب گلاب، زرد و قرمز پاییزه است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به صادرات سیب این استان به روسیه، ترکمنستان و کشورهای حاشیۀ خلیج فارس یادآور شد: میزان تولید سیب تا 75 هزار تن در سال هم می‌رسد.

او با بیان اینکه 50 درصد باغات سیب لرستان در بروجرد واقع است، عنوان کرد: میانگین عملکرد تولید سیب در این استان به‌دلیل اقلیم مناسب حدود 25 تن در هر هکتار است.

کیانی‌فر گفت: لرستان رتبۀ اول تا هشتم در بین استان‌های تولیدکننده سیب در کشور را دارد و هر ساله جزو 10 استان تولیدکننده برتر در تولید این محصول هستیم.

انتهای پیام/644/.

دیگر خبرها

  • کشت چغندر علوفه‌ای در مازندران تامین کننده خوراک دام کشور
  • پیش بینی تولید بیش از ۲۴ هزار تن باقلا در گلستان
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • شالیکاران امسال با قیمت مناسب برنج را به فروش خواهند رساند
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس
  • افتتاح ۱۰ ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی در زرند
  • مسی از محصول جدیدش رونمایی کرد
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی