Web Analytics Made Easy - Statcounter

زعفران‌کاران تایبادی از حضور پررنگ واسطه‌ها گلایه دارند و معتقدند این گروه بازار زعفران شهرستان را دچار اختلال کرده‌اند. ۲۱ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۸ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تایباد، فصل برداشت زعفران در منطقه تایباد از ابتدای آبان ماه آغاز شد و روایت مشکلات طلای سرخ ایران هرسال به گونه‌ای جلوه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرساله مشکلاتی به‌سراغ زعفران‌کاران می‌آید، یک سال سرمازدگی، یک سال مشکل ارزان‌بودن قیمت زعفران و امسال دلالان، معیشت کشاورزان زعفران کار در شهرستان تایباد  را به خطر انداخته‌اند.

تایباد با داشتن 6 هزار و 200 هکتار سطح زیر کشت زعفران یکی از مناطق مهم زعفران‌خیز در استان و حتی در کشور است. به‌‌دلیل بحرانی‌بودن منابع آبی در این شهرستان، اکثر کشاورزان به کشت این محصول کم آب طلب روی آورده‌اند. محصول تولیدی زعفران کاران در بازاری که دلالان قیمت گذاری می‌کنند تعیین می‌شود که کشاورزان به مشکلاتی برخورده‌اند.

به نام زعفران‌کاران، به کام دلالان

حسینی؛ یکی از زعفران‌کاران تایبادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم می‌گوبد: امسال هزینه‌های تمام شده برای زعفران‌کاران 40 درصد افزایش یافته و هزینه کارگر در فصل برداشت نسبت به سال گذشته دو برابر شده اما قیمت این محصول به دست دلالان از اوایل فصل برداشت به شدت پایین آمده است. زعفران کاران هم به دلیل بدهی به بانک‌ها و بازار مجبور به فروش محصول خود به قیمت ناچیز هستند.

وی بیان کرد: بسیاری از زعفران کاران زحمتکش منطقه در طول سال برای کاشت محصول زعفران نیاز به پول و نقدینگی دارند و بعضی از دلال‌ها با سوء استفاده از این موضوع، مبالغی به زعفران کار می‌دهند و به جای مبالغ داده شده درفصل برداشت، زعفران از کشاورز می گیرند و با این کار عملاً سود زحمات کشاورز به جیب دلال سود جو و پولدار سرازیر می شود و سرزعفران کار زحمتکش بی کلاه می ماند.

وی یکی دیگر از مشکلات نگه داری این محصول ارزشمند را امنیت آن دانست.

یکی دیگر از زعفران کاران تایبادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم نیز اظهار کرد: مراحل برداشت زعفران بسیار دشوار است اما سود واقعی نصیب بهره‌ برداران می‌شود و از طرفی کمبود باران و خشکسالی در این چند سال سبب شده که چاه‌های کشاورزی با کمبود آب مواجه شوند و زعفران‌کاران را با مشکل مواجه کند.

وی با اشاره به اینکه نه افزایش قیمت و نه کاهش قیمت زعفران به سود کشاورزان است گفت: افزایش و کاهش قیمت زعفران مناسب نیست چراکه باز هم سود نصیب دلال‌ها می‌شود و قیمت کنونی زعفران چندان تعریفی ندارد.

وی افزود: متاسفانه دلال‌های زعفران سبب شدند سود اصلی این محصول که زحمت اصلی آن را کشاورز می‌کشد به دست او نرسد و اگر مسئولان اقدامی کنند تا دلال‌ها حذف شوند کشاورزان هم دلگرم‌تر به کارشان ادامه می‌دهند و قاچاق زعفران هم رخ نمی‌دهد.

خراسان‌رضوی|«نان آجر شده» زعفران‌کاران ششتمد؛ جای حمایت عملی دولت خالی استتهران| بیش از 800 کیلوگرم زعفران از مزارع رباط‌کریم برداشت می‌شودبرداشت زعفران در روستای "ون" نیاسر کاشان +تصاویر

رئیس جهاد کشاورزی تایباد در این باره می‌گوید: با توجه به محدودیت منابع آبی سطح زیر کشت زعفران در تایباد، امسال با 950 هکتار افزایش به شش هزار 200 هکتار رسید که نسبت به سال زراعی گذشته 20 درصد بیشتر شده و با افزایش سطح زیر کشت این محصول در مجموع طی فصل برداشت حدود 500 هزار نفر روز اشتغال ایجاد شده است.

محمد میری افزود: متوسط برداشت زعفران خشک امسال به ازای هر هکتار 4 کیلوگرم بوده که در مجموع حدود 24 تن زعفران خشک تولید و استحصال شده است.

وی مهم‌ترین و اصلی‌ترین دغدغه زعفران‌کاران را مشکل در بحث قیمت و نوسانات شدید این محصول دانست و گفـت: در راستای حمایت از کشاورزان طی سال گذشته حدود 10 تن زعفران به صورت توافقی از کشاورزان این شهرستان توسط مراکز خرید سازمان تعاون روستایی خریداری و 100 درصد مطالبات آنها نیز پرداخت شد. امسال هم با توجه به افت قیمت زعفران طی روزهای اخیر مکاتبات و پیگیری‌های لازم از طریق استانداری خراسان رضوی، سازمان جهاد کشاورزی استان و فرمانداری شهرستان با وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای مجدد طرح خرید توافقی این محصول به عمل آمده که موضوع به صورت ویژه و خاص توسط وزارت خانه در دست پیگیری و اقدام است.

گزارش از عماد زمانی

انتهای پیام/ ز

R41347/P41362/S6,1188/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۷۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گندم‌کاران نسبت‌به آفات غافل نباشند/هرکیلو گندم دوروم ۱۸هزارتومان

به گزارش خبرنگار مهر، علیقلی ایمانی، مدیر عامل بنیاد ملی گندم‌کاران کشور و دبیر خانه کشاورز استان گلستان با توجه به بارش‌ها در استان‌های مختلف کشور به کشاورزان توصیه کرد و به مهر گفت: با توجه به بارندگی در برخی مناطق و دمای بالا، فضایی برای آفات گندم از جمله زنگ زرد، لکه سفید، سن زدگی و.... به وجود آمده که ضروری می‌کند کشاورزان رصد دائمی از مزارع داشته باشند.

وی افزود: در برخی مناطق با وجود اطلاع رسانی کشاورزان غفلت کردند و خسارت‌هایی به مزارع گندم وارد شد. اما بیشتر گندم کاران اگر چه سموم به اندازه کافی وجود نداشت به هر ترتیبی سمپاشی را انجام داده و از خسارت‌های سنگین‌تر جلوگیری کردند.

وی ادامه داد: با توجه به پیش آگاهی و هشدارهایی که داده شد تقریباً در بسیاری از استان‌ها زنگ زرد و سایر آفات مهار شده است.

وی تاکید کرد: رصد مزارع با دقت بیشتر انجام شود زیرا در حال حاضر در بیشتر استان‌های کشور شاهد بارش هستیم و پس از آن با رطوبت و گرما هوا رو به رو خواهیم بود که فضای مناسبی برای رشد آفات است.

پیش‌بینی میزان تولید

ایمانی در ادامه سخنان خود به خرید تضمینی گندم در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: سال گذشته کل تولید حدود ۱۳ میلیون تن بود که بیش از ۱۰ میلیون تن خرید تضمینی انجام شد. پیش بینی می‌شود امسال با افزایش تولید خرید تضمینی این محصول استراتژیک به حدود ۱۱ میلیون تن برسد.

وی گفت: اگر عوامل غیرمترقبه طبیعی مهار شود امکان تولید ۱۳ میلیون تن گندم در کشور وجود دارد.

مدیر عامل بنیاد ملی گندم‌کاران کشور یادآور شد: گندمزارهای استان‌های شمالی با توجه به خشکسالی و رطوبت هوا و افزایش دما شرایط مساعدتری برای بروز آفات دارند. همچنین بارش در ۱۵ استان کشور بالا بوده و این باعث می‌شود تا گندم کاران دقت بیشتری به مزارع خود داشته باشند.

دل‌نگرانی گندم‌کاران

ایمانی با اشاره به نگرانی گندم کاران درباره خرید تضمینی محصولاتشان عنوان کرد: یکی از دغدغه کشاورزان مربوط به مطالبات بوده و امیدوارند امسال پرداخت مطالبات کشاورزان همچون سال قبل با دیرکرد چند ماهه انجام نشود.

وی درباره قیمت خرید تضمینی گندم هم گفت: امسال خرید تضمینی گندم هر کیلو گرم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان بوده و خرید تضمینی گندم دوروم هم که در صنایع غذایی مانند ماکارونی مورد استفاده قرار می‌گیرد ۱۸ هزار تومان است.

کد خبر 6096924 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • زوج تایبادی مراسم عقد خود را در مزار شهدای گمنام برپا کردند
  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • قیمت گندم مشخص شد
  • خبر جدید برای گندمکاران/ قیمت گندم مشخص شد
  • پرداخت یک هزار میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • گندم‌کاران نسبت‌به آفات غافل نباشند/هرکیلو گندم دوروم ۱۸هزارتومان
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • شالیکاران امسال با قیمت مناسب برنج را به فروش خواهند رساند
  • پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • دستگیری ۳ قاچاقچی مواد مخدر توسط مرزبانان هنگ تایباد