Web Analytics Made Easy - Statcounter


فرارو- همزمان با فرا رسیدن سالگرد برخی انقلابات عربی سال ۲۰۱۱، مقامات برخی از این کشور‌ها به دلیل نگرانی از سرایت اعتراضات فرانسه به کشورهایشان، تدابیری محدودکننده اتخاذ کرده‌اند.
به گزارش فرارو، از اواسط ماه نوامبر، خیابان‌های فرانسه، خصوصا پاریس، صحنه اعتراضات نسبتا گسترده و خشنی بود. دلیل اصلی این اعتراضات، که به جنبش «جلیقه زردها» معروف شده است، افزایش مالیات سوخت و بالا بودن هزینه‌های معیشت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با استمرار اعتراضات، دولت فرانسه تحت فشار شدید خیابان‌ها، مجبور شد از افزایش قیمت سوخت صرفنظر کند، اما این اقدام هم مانع از استمرار ناآرامی‌ها نشد. برخی ناظران معتقدند اعتراضات ممتد جلیقه‌زردها، مهترین تحول دوران ریاست‌جمهوری ایمانوئل ماکرون است.
مقارن با این تحولات فرانسه، سالگرد انقلابات عربی سال ۲۰۱۱ در چندین کشور نزدیک می‌شود. با گذشت چندین سال از سقوط دیکتاتور‌هایی همچون حسنی مبارک، رئیس‌جمهور اسبق مصر، و زین الدین بن علی، رئیس‌جمهور اسبق تونس، این کشور‌ها همچنان شرایط اقتصادی نامساعدی را تجربه می‌کنند. دولت‌های این کشورها، اصلاحات اقتصادی دردناکی را آغاز کرده‌اند که بر زندگی عامه مردم تاثیرات مهمی می‌گذارد.
علاوه بر گله‌مندی‌های اقتصادی، دسترسی جوانان به شبکه‌های اجتماعی فراملی باعث شده زمینه برای انتقال اعتراضات فرانسه به برخی این کشور‌های عربی، خصوصا کشور‌هایی که با فرانسه پیوند‌های فرهنگی دارند، می‌ها شود.
در روز‌های اخیر، زمزمه انتقال جنبش جلیقه‌زرد‌ها به کشور‌هایی مانند تونس، مصر و عراق مطرح شده است. امری که برخی دولت‌های این کشور‌ها را نگران کرده و آن‌ها را به اتخاذ تدابیر سخت‌گیرانه بر فروش جلیقه‌های زردرنگ واداشته است.
درگیری جلیقه‌زرد‌های عراق با نیرو‌های امنیتی در بصره
عراق، بویژه استان‌های جنوبی آن، از تابستان گذشته ملتهب و ناآرام بود. در این تابستان، به دلیل فقدان خدمات اساسی نظیر آب و برق و نیز بیکاری، چندین استان شاهد اعتراضات خشونت‌آمیزی بود که در جریان آن چندین نفر کشته و زخمی شدند. آتش زدن کنسولگری ایران در بصره در اوج این اعتراضات رخ داد.   جلیقه زردهای عراق
حال، پس از چند ماه نسبتا آرام، برخی جوانان عراقی بار دیگر با الهام از جلیقه‌زرد‌های فرانسه، جلیقه‌های زرد به تن کرده و تظاهرات کردند. در اوج اعتراضات فرانسه، نیرو‌های امنیتی عراق در بصره یک تجمع جلیقه‌زرد‌ها را در برابر استانداری بصره را پراکنده کردند. معترضان به دلیل محقق نشدن وعده‌هایی که حیدر عبادی در روز‌های آخر نخست‌وزیری‌اش داده بود، در برابر استانداری بصره تجمع کردند و خواستار استعفای استاندار شدند.
جلیقه‌های سرخ و سفید در تونس
انجمن صنفی معلمان تونس، در اعتراض به تصمیم دولت به کاستن از حقوق معلمان، خواستار برگزاری اعتراضاتی شبیه به جلیقه‌زرد‌های فرانسه شد. البته این انجمن برخلاف فرانسه، خواستار پوشیدن جلیقه‌های سفید رنگ شد. گروهی از جوانان در شبکه‌های اجتماعی پیشنهاد دادند که جلیقه معترضان تونسی، به رنگ پرچم تونس، سرخ‌رنگ باشد. این جوانان جنبش خود را جلیقه‌‎سرخ‌ها نامیدند. این تحرکات در حالی مطرح می‌شود که اخیرا کانون وکلای تونس هم خواستار اعتصاب سراسری اعضای خود شده است.
نکته قابل توجه در اکثر جنبش‌های عربی کنونی، نقش مهم شبکه‌های اجتماعی در هماهنگ‌سازی اعتراضات است. جلیقه‌سرخ‌های تونس با ساختن صفحه‌ای در فیسبوک، بیانیه تاسیس جنبش خود را صادر کردند.   نماد جلیقه‌سرخ‌های تونس
در حال حاضر جدال بین موافقان و مخالفان الگوگیری از جلیقه‌زرد‌های فرانسه در تونس همچنان ادامه دارد.
مصر؛ خرید انبوه جلیقه زرد ممنوع
تقریبا یک ماه دیگر، در ۲۵ ژانویه، سالگرد انقلاب سال ۲۰۱۱ مصر و سقوط حسنی مبارک فرا می‌رسد. دولت مصر، در عین آماده شدن برای جشن گرفتن این مناسبت، نگران است بار دیگر کشور عرصه تظاهرات انقلابی شود. به همین دلیل در روز‌های اخیر همزمان با اوج‌گیری جلیقه‌زرد‌های فرانسه، به طور بی‌سروصدا بر فروش جلیقه‌های زرد در مصر محدودیت‌هایی اعمال کرده است.
مقامات امنیتی مصری به خرده فروشان جلیقه‌های زرد در قاهره و اسکندریه هشدار داده‌اند که به مشتریان، کمیت‌های زیادی از جلیقه‌های زرد نفروشند. در حال حاضر فروش عمده جلیقه‌های زرد در مصر مستلزم دریافت مجوز از سوی پلیس است. این محدودیت‌ها تا پایان ماه ژانویه آینده پابرجا خواهد ماند.
از فروشندگان تجهیزات ایمنی در قاهره خواسته شده که هرگونه تلاش افراد برای خرید انبوه جلیقه‌های زرد را به پلیس گزارش دهند.
این اقدامات نشان می‌دهد که دولت مصر از اعتراضات احتمالی در هشتمین سالگرد انقلاب سال ۲۰۱۱ نگران است.
اردن؛ چفیه‌های سرخ
کشور اردن، مانند بسیاری از کشور‌های عربی با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند و در روز‌های اخیر اعتصاباتی را تجربه کرده است.
فعالان اردنی، با سرمشق گرفتن از جلیقه‌زرد‌های فرانسه، جنبش «چفیه‌های سرخ» را به راه انداختند. چفیه بخشی از لباس سنتی مردم اردن است که سر مردان را می‌پوشاند.
دولت اردن پس از انجام اصلاحات اقتصادی و کم کردن یارانه کالا‌های اساسی مثل نان، با خشم عمومی مواجه شد. در بهار سال ۲۰۱۸، چندین شهر اردن صحنه اعتراضات ضد دولتی بود به طوری که تحت فشار اعتراضات، دولت هانی الملقی، سقوط کرد و دولت جدیدی سرکار آمد.
از هفته گذشته اعتصابات در اردن شروع شده و فعالان اردنی گفته‌اند که شرکت‌کنندگان در اعتصابات باید مانند تونس و فرانسه برای خود نمادی انتخاب کنند. در اینجا، اردنی خواستا استفاده از چفیه قرمز شدند. در مقابل، دولت اردن، بر حق مردم برای انجام تظاهرات تاکید کرد.
جلیقه زرد‌ها به ترکیه می‌روند؟
در حالی که مصر خود در معرض تاثیرپذیری از جلیقه‌زرد‌ها قرار دارد، یک روزنامه‌نگار مصری طی یادداشتی در روزنامه الاهرام، مدعی شد که جلیقه زرد‌ها به ترکیه می‌روند. سید عبدالمجید، در این یادداشت، گفته سیاست‌های رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، باعث افول اقتصاد ترکیه شده و مردم این کشور اردوغان را مسئول وخیم شدن اوضاع اقتصادی ترکیه می‌دانند. عبدالمجید به یک ماجرا در تظاهرات پاریس اشاره کرد. در شبکه‌های اجتماعی به یک شهروند ترکیه‌ای اشاره شده که در تظاهرات پاریس شرکت کرده و گفته: «ماکرون خواهد رفت و طیب اردوغان هم به او ملحق خواهد شد.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: تظاهرات فرانسه جلیقه زردها جنبش جلیقه زردها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۰۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش اینترنتی دارو

دانلود صوت اصلی کد صوت

به جهان‌بین گوش می‌دید

چند ماه پیش خبری منتشر شد که می‌گفت پیرزنی با پلیس ۱۱۰ تماس گرفته و درخواست کرده که پلیس به محل زندگی‌اش بره. بعد از اینکه پلیس از راه می‌رسه، متوجه می‌شه که پیرزن کسی رو برای خرید داروهاش نداره و دست به دامن پلیس شده که براش از داروخانه دارو بخرن. پلیس هم دارو رو برای این پیرزن تهیه می‌کنه.

خیلی‌ها با شنیدن این داستان اقدام پلیس رو تحسین کردن، و خیلی‌ها هم به نبود سامانه‌ای برای خرید داروی افرادی مثل این پیرزن اشاره کردن، یعنی فروش اینترنتی دارو.

...

سلام،

به این قسمت از پادکست جهان‌بین خوش اومدین. در جهان‌بین هر بار به یک موضوع علم و فناوری می‌پردازیم. هدف ما اینه که از یک طرف بیشتر به خود علم بپردازیم و از سوی دیگر یافته‌های علمی و تاثیرشون بر زندگی رو به زبان ساده توضیح بدهیم.

خب، بریم سراغ موضوع امروز، فروش اینترنتی دارو.

...

همه‌گیری‌ها تاثیرات ماندگاری دارن و می‌تونن مسیر زندگی انسان رو تغییر بدن. یکی از تاثیرات ماندگار همه‌گیری کرونا افزایش استفاده از فناوری‌های ارتباطات راه دور بود؛ منظورم به طور خاص گسترش استفاده از ارتباطات صوتی و تصویری و همینطور خرید و فروش اینترنتیه. نمونه‌هاش رو می‌تونیم تو گسترش کلاس‌های آنلاین هم ببینیم.

امروز هم می‌خوایم به یکی از این مصادیق بپردازیم، فروش اینترنتی دارو که این روزها دوباره بحث درباره‌اش داغ شده.

--

روایتی که ابتدای این قسمت تعریف کردم شاید کمی اغراق‌آمیز به نظر بیاد و شاید خیلی‌ها شک کنن که آیا واقعاً چنین اتفاقی به همین شکلی که تعریف شده رخ داده یا نه. اما نمی‌شه تردید کرد که خرید دارو از خانه چقدر می‌تونه راحت‌تر باشه. شاید آدم مریض باشه و نتونه خودش برای خرید دارو به داروخانه بره، یا نخواد کس دیگه‌ای رو به زحمت بندازه که براش دارو بخره یا شاید بیماری واگیری داره و اینطوری می‌تونه خودش رو تو خونه قرنطینه کنه. یا حتی تو موردی که داستانش رو گفتیم، شاید فرد کهنسالی به تنهایی زندگی می‌کنه و رفت و آمد به داروخانه براش مشکله. اگر بخوام خلاصه کنم، شاید بتونم بگم همۀ اینها مصداق‌هایی از خدماتی هستن که برای راحتی افراد ارائه می‌شن.

اما این یک سمت ماجراست، سمت دیگه اینه که ارائۀ این خدمات باید توجیه اقتصادی داشته باشه، یعنی در مجموع درآمد حاصل از فروش آنلاین دارو باید به اندازه‌ای باشه که هزینۀ زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاری در این حوزه رو توجیه کنه. هرچند گزارش دقیقی در این رابطه تو ایران در دسترس نیست، اما اندازۀ بازار فروش آنلاین دارو در سال گذشته در ایالات‌متحده 18.5 میلیارد دلار بود و تخمین می‌زنن که تا سال 2030 این رقم حداقل دو برابر بشه. یعنی نرخ رشد سالانه‌ای نزدیک به 10 درصد که رشد بسیار زیادیه و این بازار رو به شدت سودآفرین می‌کنه.

--

البته فروش اینترنتی دارو مشکلاتی هم دارد: فروش داروهای غیرقانونی و شیوع رفتارهای غیراخلاقی مثل فروش داروهای تاریخ‌گذشته یا جایگزین‌های کم‌کیفیت یا حتی تقلبی یکی از این مشکلات است.

یا این امکان هست که کودکی بتونه از طریق اینترنت داروهایی را تهیه کنه که باید از دسترسش دور بمونه.

نگرانی دربارۀ امنیت اطلاعات پزشکی هم کم نیست، به خصوص که همین چند وقت پیش هک اسنپ فود باعث شد اطلاعات کاربران این شرکت به فروش برسه. تازه امکان سوءاستفاده شرکت‌های خصوصی از دسترسی‌شون به کلان‌دادۀ اطلاعات پزشکی شهروندان هم مشکل بزرگیه.

یکی دیگه از مشکلات بسته‌بندی نامناسب، کاهش توانایی در نظارت بر مبادلۀ دارو و دسترسی نداشتن به پزشک داروساز و مشاوره‌ها و توضیح‌های تخصصی اونه که تو فروش آنلاین دارو به وجود میاد.

--

همونطور که حتماً شنیدین، اخیراً خبرهایی دربارۀ نهایی شدن آیین‌نامۀ حمل و عرضۀ دارو از طریق سکوهای اینترنتی منتشر شده.

مریم سرخوش، یکی از فعالان حوزۀ سلامت، تو یه مقالۀ خوب تو همشهری آنلاین، به ابهامات این طرح ایراد گرفته و اشاره کرده که مسئولان سازمان غذا و دارو سال گذشته در گزارشی از تخلفات گسترده همین سکوها خبر دادند؛ از جمله فروش دارو 10 تا 30 برابر گران‌تر از قیمت اصلی و برخی داروها هم در حالی به‌دست بیماران رسیده که یا برچسب اصالت کالا نداشته یا جعبه آن باز شده است.

با اینکه سرخوش تاکید می‌کنه که خیلی از کشورهای پیشرفته در حوزۀ آی‌تی هم فروش اینترنتی دارو ندارن، به نظر میاد که طرح «آیین‌نامه حمل و عرضه دارو از طریق سکوهای اینترنتی» راهی بوده برای درگیر نشدن با مسئلۀ فروش اینترنتی دارو و اینکه فروش اینترنتی به حمل‌و نقل دارو تقلیل داده بشه. با این همه همچنان مشکلاتی وجود داره که باید پاسخی پیدا کنند.

مسئلۀ اول مشکل عدالت اجتماعیه، اینکه با اینترنتی شدن فروش دارو چه کسانی از خرید اینترنتی بازمی‌مونن و چه استان‌هایی به داروها دسترسی پیدا نمی‌کنن. آیا اینطوری تضمینی هست که مثلاً داروی کمیابی رو که در یکی از داروخانه‌های استان کهکیلویه وجود داره به قیمت بالاتر به شخصی ساکن تهران فروخته نشه؟ کسانی که به هر دلیل امکان استفاده از اینترنت ندارن، یا به دلیل سواد کم یا نداشتن وسایل و امکانات، اونها چه نفعی از این کار می‌برن؟

چه فکری برای انحصار شده؟ آیا در آیین‌نامه تضمین شده که هیچ سکویی توزیع انحصاری رو دست نگیره؟ مسئولیت خطای توزیع دارو با کسیت؟ آیا ضوابطی اندیشیده شده که مسئولیت هر بخش از فعالیت با کیست؟ و مهمتر از همۀ اینها، آیا بدین ترتیب به سمت حذف محیط فیزیکی داروخانه حرکت نمی‌کنیم؟ و اگر چنین آینده‌ای قابل پیش‌بینیه، آیا برای پیامدهای اون فکری شده؟

--

اگر دوست دارید بیشتر دربارۀ فروش اینترنتی دارو و آیین‌نامه حمل و عرضه دارو از طریق سکوهای اینترنتی بدونین پیشنهاد می‌کنم مقالۀ خود من تو خبرگزاری آنا رو ببینید یا مقاله‌های مریم سرخوش تو همشهری آنلاین رو بخونید. لینک هر دو رو می‌تونین تو توضیحات پادکست پیدا کنید.

ممنونم که با من همراه بودید. می‌توانید از راه‌های ...... و ...... با ما در پادکست جهان‌بین در ارتباط باشید یا به سایت خبرگزاری آنا سر بزنید. برایمان بنویسید و بگویید که می‌خواهید دربارۀ چه موضوع علمی‌ای بیشتر بدانید. اگر هم دربارۀ موضوع فروش اینترنتی دارو سوالی دارید یا مشاهده‌ای دارید اون رو با ما در میون بگذارید.

پادکست جهان‌بین در خبرگزاری علم و فناوری آنا تهیه می‌شود.

 

منابع:

https://ana.ir/003nZv

https://ana.ir/003jcW

https://ana.ir/003j41

https://ana.ir/003hrI

https://ana.ir/003nSo

https://irna.ir/xjQfn2

https://fna.ir/3gltk4

https://www.mehrnews.com/x34DZw

https://www.hamshahrionline.ir/x9bHL

https://www.hamshahrionline.ir/x8W9Z

https://www.statista.com/outlook/hmo/digital-health/digital-treatment-care/digital-care-management/online-pharmacy/worldwide#revenue

https://www.statista.com/statistics/1308246/share-shoppers-purchasing-pharmaceuticals-online-country/

https://en.wikipedia.org/wiki/Online_pharmacy

https://finance.yahoo.com/news/global-online-pharmacy-market-size-160400940.html#:~:text=Report%20Overview%3A,9.5%25%20between%202023%20and%202030.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تکمیل ۴۰۰ واحد نهضت ملی مسکن در یزد/ خرید و فروش امتیاز مسکن ملی ممنوع
  • جنبش دانشجویی، سازمان استکباری آمریکایی-صهیونیستی را به هم ریخت
  • احکام شرعی | حکم خرید و فروش سگ
  • فروش اینترنتی دارو
  • گسترش اعتراضات دانشجویی حامی فلسطین از آمریکا به فرانسه
  • افکار عمومی آمریکا نمی‌تواند نسبت به جنایات در غزه بی‌تفاوت باشد
  • حمایت دانشجویان دانشگاه آزاد گنبدکاووس از جنبش ضدصهیونیستی دانشگاه‌های آمریکا و اروپا +فیلم
  • دانشگاه «سوربن» فرانسه در دست حامیان فلسطین
  • ممنوعیت فروش لباس‌های نامتعارف در واحد‌های تجاری
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!