Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانمحمدرضا نادری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان درخصوص وضعیت تفکیک زباله از مبدا واستقبال کرمانی‌ها از این طرح گفت:تعامل‌های خوبی دراین حوزه انجام دادیم آموزش‌ها انجام شد وبا مردم رودرو صحبت شد ومزایای طرح برای شهر ومحیط زیست برای آنان توجیه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نادری افزود: سال‌ها در بحث تفکیک زیاله هرنهاد یا بخشی که ورود کرده است به قصد برون سپاری وحمایت از بخش خصوصی اقداماتی انجام شداما به نظرموفقیت آمیز نبود، اما به نظرشخص بنده اگربتوانیم مشارکت مردم را داشته باشیم که این مشارکت اجتماعی در اثر بالا رفتن نشاط اجتماعی در شهر‌ها ایجاد می‌شود قطعا می‌توان موفق بود.

باشگاه خبرنگاران: درحال حاضر وضعیت تفیکک زباله شهری کرمان به چه شکل است وآیا این تعهد اجتماعی درمردم ایجاد شده است که تفکیک را درخانه انجام دهند؟

نادری: ما به شکل نظام‌مند این طرح را ازیک سال ونیم قبل در کرمان آغاز کردیم در حال حاضر هم اغلب مردم درمناطقی که طرح آموزش داده شده زباله تروخشک را جداسازی وتحویل می‌دهندبحث بازآموزی نیز دربرخی مناطق اجرا شده است و درکل از نظرما استقبال خوب بوده است وامید داریم با مشارکت بیشتر مردم این طرح در سال‌های آینده به جداسازی انواع زباله‌های ۵ گانه بیانجامد.

باشگاه خبرنگاران:زباله‌های تفکیک شده توسط سازمان پسماند به چند نوع تفکیک می‌شوند؟

نادری: در سازمان پسماند زباله‌های دریافتی به ۵ نوع زباله تفکیک می‌شوند وبخش عظیمی از زباله ترشهر کرمان به ورمی کمپوست وکمپوست تبدیل می‌شود که ارزش افزوده خوبی دارد انچه مدنظرماست اینکه تفکیک زباله را بتوانیم به فرهنگ داوطلبانه مردمی تبدیل کنیم وبا مشارکت خود مردم برای شهر ومحیط زیست اطراف کاری انجام دهیم دراین راستا متاسفانه آموزش وپرورش علی رغم مکاتبات انجام شده همکاری لازم را با ما نداشت، اما برخی مدارس غیرانتفاعی خواستار آموزش دانش آموزان خود هستند هرچندکه در کشور‌هایی که در حوزه تفکیک زباله کار می‌کنند از مهدکودک زیرساخت اجرای طرح را با آموزش کودکان پایه ریزی می‌کنند ما در کرمان نیاز به کمک بهزیستی وآموزش وپرورش برای تقویت زیرساخت های این بخش داریم.

باشگاه خبرنگاران: تعداد کلبه‌های بازیافت شهری چه تعدادی است وآیا برنامه تشویقی برای اجرای طرح در نظر گرفته شده است؟

نادری: ۲۳ کلبه بازیافت زباله شهری در کرمان داریم که در دو شیفت کاری دریافت زباله خشک را انجام داده و در قبال آن پاکت زباله ویا اقلام شوینده را در اختیار مردم می‌گذارند البته اصناف همکاری خوبی با ماندارند والا در بحث تخفیف عوارش پسماند در قبال تفکیک زباله هایشان می‌شد آن‌ها را کمک کرد که باید اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی دراین امر فرهنگی مهم به ما یاری برسانند.

باشگاه خبرنگاران: چرا بخش تفکیک زباله وجمع آوری آن درمجموع به بخش خصوصی واگذار نمی‌شود؟

نادری:بخش خصوصی اگر طرح ناتمام تفکیک زباله را تحویل بگیرد از آنجایی که بحث سود وزیان خود را مطرح می‌کند با ریال سروکار دارد که قطعا بدلیل اثرات منفی ریال در این بخش وهزینه‌هایی که مقرون به صرفه نیست، پاپس می‌کشد مانند سال‌های قبل که این طرح واگذار شد ودرنهایت رهاشد.

باشگاه خبرنگاران: درخصوص زباله گرد وزباله دزد‌ها توضیح دهید این افراد به خرید وفروش زباله‌های خشک مشغول ودرچرخه بازیافت تاثیرگذارند؟

نادری:از نظرما زباله دزد‌ها مافیایی کار می‌کنند وهمین قشراجازه اجرای کامل طرح‌های تفکیک زباله را به ما نمی‌دهند چرا که آن‌ها نرخ را به دلخواه بالا می‌برد وشهرداری کرمان بنا به محدودیت‌هایی که دارد عملا در حوزه نرخ گذاری نمی‌تواند تاثیری بگذارد، می‌توانم به جرات بگویم یکی از دلایل شکست شهردای‌های ایران در این حوزه همین مافیای زباله دزد هستند که اغلب میلیاردر بوده واگر شهرداری کرمان در حوزه تفکیک زباله اقلام مختلف را جایگزین ریال کرده است برای حذف این افراد در این چرخه است که خوشبختانه تاثیرات خوبی داشته وشاهد کاهش حضور آنان هستیم، عدم حضور این افراد درکنار پاکیزه ماندن محیط زیست ازپاره شدن پاکت زباله در ساعت شب به منظور جداسازی زباله‌های خشک ونیز آلوده کردن محلات شهر جلوگیری می‌کند واز بروز بیماری‌های مختلف انگلی وگوارشی وغیره که ناشی از حضور این افراد برای زباله گردی است ممانعت می‌کند.

باشگاه خبرنگاران: چرا ازکمک تشکل‌ها وسمن‌های مردم نهاد استفاده نمی‌کنید؟ به ویژه سمن‌هایی که با اولویت زیست محیطی ایجاد شده وتعدادشان نیز کم نیست؟

نادری:هنوز تشکل مردم نهادی که دلسوزانه وارد عمل بشوند وبه ما دراین امرپاکسازی زیست محیطی کمک کنند نداریم اغلب دنبال استفاده ازهزینه تبلیغاتی ونیزکمک از شهرداری برای طرح هستندوتن‌ها به یک پاک سازی نصب بنر برای گزارش عملکرد اکتفا می‌کنند، قطعا اگر تشکلی بخواهد با هدف حفظ منافع شهری کارکند قطعا از راهنمایی وکمک ما برخوردارخواهد بود.

انتهای پیام/ح

زباله دزدها مانع طرح تفکیک زباله هستند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست زباله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۱۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد

سیدعلی دعایی لنگرودی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به طرح تجمیع محل دفع زباله در ساوه اظهار کرد: بر اساس ماده ۲۳ قانون مدیریت پسماند، اجرای طرح مطالعاتی سایت پسماند در حوزه دهیاران، شهرداری‌ها و وزارت کشور است و سازمان محیط زیست ناظر بر حسن اجرای قانون است.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست ساوه تصریح کرد: در همین راستا دستورالعملی توسط سازمان محیط زیست مبنی بر کاهش و تمرکز محل‌های دفع که بخش اعظم آنها فاقد مجوز و جانمایی نیز مغایر ضوابط بود، ابلاغ شد.

دعایی لنگرودی افزود: اکثر محل‌های دفع زباله در ورودی روستاها بود و این مساله علاوه بر چهره نازیبایی که به روستا می‌داد سبب آلودگی زیست محیطی، مشکلات بهداشتی و ورود شیرابه به روستاها و محیط زیست می‌شد که براساس ابلاغیه سازمان، تمرکز آنها در ساوه در سایت شهرداری ساوه پیش بینی شده است.

وی گفت: در کل استان مرکزی، سایت پسماند شهرداری ساوه به لحاظ موقعیت مکانی، تمرکز جمعیتی، زیرساخت‌های موجود و طرح توسعه آن به‌عنوان یکی از مراکز تجمیعی در شمال استان مرکزی ویژه جمع‌آوری، تفکیک و دفع زباله‌های سه شهرستان ساوه، تفرش و زرندیه انتخاب شده است.

دعایی گفت: هرچند در سایت شهرداری ساوه اکنون زباله‌ها به‌صورت بهداشتی دفن می‌شود اما باید حفره دفن زباله‌های غیرقابل بازیافت به صورت فنی و مهندسی احداث شود که کنترل شیرابه راه را داشته باشد.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست ساوه افزود: لندفیل (حفره دفن زباله‌های غیرقابل بازیافت) فنی و مهندسی در این سایت تاکنون راه اندازی نشده طرح مطالعاتی آن انجام شده و امید است در آینده نه چندان دور، به مرحله اجرا برسد که کار تجمیع انجام شود.

شهروندان از گرفتن پلاستیک خودداری کنند

دعایی لنگرودی با تاکید بر مشارکت مردم در حفظ محیط زیست گفت: بر اساس اصل ۵۰ قانون اساسی، حفظ محیط زیست یک امانت است بنابراین باید حافظ آن باشیم و برای فرزندان خود به جا بگذاریم چرا که حمایت از فرزندان توسط والدین تنها جنبه مالی ندارد بلکه محیط زیست سالم، آب و خاک که بزرگترین نعمت است باید برای آنها به ارمغان بگذاریم.

وی با اشاره به مصوبه دولت در سال ۱۴۰۲ مبنی بر کاهش مصرف پلاستیک و کنترل آن است، گفت: موضوع پلاستیک بویژه نایلون و نایلکس از معضلات امروز کره زمین بویژه کشور ما است چرا که علاوه مشکلاتی که در حوزه سلامت ایجاد می‌کند، باعث منظره نازیبا و آلودگی بصری هم می‌شود که انتظار است شهروندان در خریدهای روزمره از گرفتن پلاستیک از فروشنده خود داری کنند و مسؤلیت اجتماعی خود را در این خصوص انجام دهند.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان ساوه تصریح کرد: وظیفه دولت تنها سیاست گذاری، قانون گذاری و تعیین خط مش است، بنابراین دولت به دلیل کمبود نیرو و امکانات نمی‌تواند تمام شرایط را کنترل و مدیریت کند.

دعایی لنگرودی با اشاره به سهم ۸۰ درصدی مردم در حفظ محیط زیست گفت: مردم باید به مسؤولیت اجتماعی خود در این خصوص عمل کنند و در راستای تحقق شعار سال مشارکت با محیط زیست و بدنه دولت در خصوص آلودگی طبیعت و پاکسازی داشته باشند.

وی در خصوص آلودگی واحدهای صنعتی ساوه گفت در سال گذشته حدود ۳۰ و احد صنعتی به دلیل آلودگی بویایی، هوایی، عدم صحیح مدیریت پسماند و آلودگی فاضلاب اخطاریه دریافت کردند و به دلیل توجه نکردن به اخطاریه‌ها اکثر آنها در لیست صنایع آلایندگی ما قرار می‌گیرند و مشمول پرداخت عوارض آلایندگی شدند.

کد خبر 6097260

دیگر خبرها

  • تفکیک زباله در روستای قلعه بالای بیارجمند آغاز شد
  • تشکیل ستاد مدیریت بحران در سازمان امور عشایر
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • حمایت ۳ میلیاردی بنیاد علم ایران از طرح‌های نوظهور و ۱.۵ میلیاردی از ریاضی‌دانان
  • کارزار نجات انجیلسی در مازندران
  • حمایت ۳ میلیاردی بنیاد علم ایران از طرح‌های نوظهور و ۱.۵ میلیاردی از ریاضیدانان
  • «نادری» سرلیست «جام» برای مرحله دوم انتخابات شد
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • حمایت دبیرخانه "سوگواره ملی تعزیه ده زیار کرمان" از اجرای طرح نور