Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش برنا، سرطان سینه یکی از کشنده‌ترین سرطان‌ها در خانم‌ها محسوب می‌شود و سن شیوع این سرطان مرگبار در خانم‌ها حدود 50 سالگی است.

نکته مهم در سرطان سینه این است که با تشخیص زودرس درمان قطعی این سرطان ممکن می‌شود و به همین دلیل خانم‌ها باید به توده‌هایی که در پستان حس می‌شوند توجه نشان دهند تا از خطر بروز سرطان و تشخیص آن در مراحل پیشرفته جلوگیری کنند، البته خانم‌ها باید بدانند که درباره ارتباط توده پستان با سرطان سینه باورهای نادرستی وجود دارد که به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه توده‌های سینه سرطانی هستند

بسیاری از خانم‌ها به محض اینکه توده‌ای را در سینه‌های خود حس می‌کنند اولین فکری که به ذهنشان خطور می‌کند این است که سرطان سینه گرفته‌اند اما باید دانست که سرطان سینه در سنین بالاتر بیشتر اتفاق می‌افتد و ممکن است توده یک کیست خوش خیم یا توده غیر سرطانی مانند فیبروآدنوم یا حتی یک لخته خون باشد.

در برخی از موارد تغییرات هورمونی در خانم‌ها منجر به بروز توده کاذب در سینه‌ها می‌شود که این توده‌ها موجب نگرانی و استرس در خانم‌ها است.

بهترین راهکار برای تشخیص نوع توده مراجعه به پزشک و معاینه فیزیکی و پس از آن ماموگرافی و سونوگرافی است البته در برخی موارد نیاز به نمونه‌برداری از توده نیز وجود دارد.

سرطان سینه همیشه با حس توده در پستان همراه است

بر خلاف باور بسیاری از خانم‌ها همیشه سرطان سینه با حس کردن یک توده در پستان تشخیص داده نمی‌شود بلکه گاهی سرطان پس از ماموگرافی‌های سالانه تشخیص داده می‌شود به همین دلیل است که به خانم‌ها بالای 50 سال توصیه می‌شود تا به متخصص زنان مراجعه کنند و ماموگرافی‌های سالانه را برای تشخیص زودرس انجام دهند.

توده‌های کوچک نگران‌کننده نیستند

بر خلاف باور نادرست خانم‌ها سرطان سینه ممکن است در ابتدا خود را با یک توده کوچک نشان دهد در مواردی توده سرطانی ممکن است به اندازه یک نخود باشد و این توده‌ها به دلیل سایز کوچکشان فقط در ماموگرافی تشخیص داده می‌شوند.

توده‌هایی که قابل لمس شدن باشند اندازه آن‌ها حداقل دو و نیم سانتی‌متر یا یک گیلاس کوچک است به همین دلیل انجام ماموگرافی‌های سالانه در خانم‌های بالای 50 سال ضروری است.

پس از حس کردن توده می‌توان مراقب بود و به پزشک مراجعه نکرد بسیاری از خانم‌ها پس از اینکه توده‌ای را در سینه خود حس می‌کنند به دلیل ترس از سرطانی بودن آن‌ را به انواع کیست یا تغییرات سایز پستان ناشی از قاعدگی یا تغییرات هورمونی مرتبط می‌کنند و از مراجعه به پزشک خودداری می‌شود اما بر اساس نظر متخصصان پس از اینکه توده‌ای در سینه حس شد خانم‌ها در عرض نهایت یک تا دو روز باید به پزشک مراجعه کنند.

خانم‌ها باید بدانند که هیچ توده‌ای در سینه خود به خود بهبود پیدا نمی‌کند و یک تأخیر دو تا سه ماهه در درمان به ویژه در خانم‌ها جوان در سرنوشت آینده او تأثیرگذار است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استرس درمان سرطان سرطان سینه مرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۳۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش هزینه‌های غربالگری سرطان پستان با دستگاه ایران‌ساخت

با توجه به اجرای طرح غربالگری سرطان پستان از سوی دولت گروهی از فناوران کشور دستگاهی را برای غربالگری این سرطان طراحی کردند که با کاهش هزینه‌ها کشور را در اجرای این طرح یاری می‌کند.

دکتر صادق کاظمی‌فرد، محقق این طرح در گفت‌وگو با ایسنا، طراحی و ساخت دستگاهی برای غربالگری و شناسایی سرطان پستان را از محصولات این شرکت دانست و گفت: یکی از مسائل مهم در تشخیص سرطان پستان، تشخیص آن در کمترین زمان است، ضمن آنکه با توجه به شرایط اقتصادی، همه مردم کشور بتوانند به خدمات غربالگری این بیماری دسترسی داشته باشند.

وی افزود: در متدهایی که برای تشخیص سرطان پستان ارائه شده مانند سونوگرافی و ماموگرافی، اگر مسایل هزینه‌ای آنها را کنار بگذریم، روش تشخیصی با این روش‌ها با دقت بالایی نیست.

کاظمی‌فرد خاطر نشان کرد: بر این اساس ما در این شرکت در ساخت دستگاه تشخیص سرطان پستان، از فناوری سنسورهای سنجش خازنی بهره بردیم. در حال حاضر تاییدیه کاربرد این سنسورها از سوی FDA آمریکا صادر شده است و به عنوان ملاک جهانی برای تشخیص سرطان پستان تلقی می‌شود.

محقق این طرح اضافه کرد: ما در کنار ساخت این دستگاه، اقدام به بومی‌سازی سنسورهای خازنی کردیم.

وی با اشاره به عملکرد این دستگاه، اظهار کرد: برای استفاده از این دستگاه نیازی به دستگاه‌های جانبی نیست و دقت تشخیصی آن ۸۳ درصد است.

کاظمی‌فرد کاهش هزینه‌های غربالگری را از مزیت‌های این دستگاه ذکر کرد و گفت: این دستگاه با آنالیز بافت سینه، بافت‌های مشکوک را شناسایی می‌کند و در نهایت به کاربر اعلام می‌کند در کدام نواحی بافت سرطانی مشاهده می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: تشخیص بافت سرطانی در این دستگاه از سنسورهای خازنی است و این سنسورها بافت‌های نرم را از بافت‌های سخت متمایز می‌کند و بافت‌های سفت را به عنوان سرطان تشخیص می‌دهد و آنالیز در این دستگاه با سرعت بالایی انجام می‌شود.

به گفته این محقق، این دستگاه با امواج آلتراسونیک که صادر می‌کند، قادر به تشخیص غیرتهاجمی‌بودن بافت سرطانی است.

کاظمی‌فرد افزود: از دیگر مزیت‌های این سیستم آن است که قادر است سرطان‌های پیشرفته و سرطان‌های در حال توسعه را تشخیص دهد.

وی درباره تفاوت این دستگاه با دستگاه تشخیص سرطان در حین حراجی، گفت: دستگاهی که ما ساختیم، در حوزه غربالگری کاربرد دارد. در حال حاضر اجرای طرح غربالگری سرطان پستان در دستور کار دولت قرار دارد و این دستگاه می‌تواند در کاهش هزینه‌های غربالگری مؤثر باشد.

این فناور اضافه کرد: در مناطقی از کشور سونوگرافی و ماموگرافی برای این امر موجود نیست و با این دستگاه می‌توان با کمترین هزینه فرایند غربالگری را اجرایی کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (ویدئو) این ربات سرطان ریه را تشخیص می‌دهد
  • این ربات سرطان ریه را تشخیص می دهد/ دقت بیشتر، آسیب کمتر (فیلم)
  • این ربات سرطان ریه را تشخیص می دهد/ دقت بیشتر، آسیب کمتر
  • شناسایی ۳ نوع سرطان با یک قطره خون
  • کاهش هزینه‌های غربالگری سرطان پستان با دستگاه ایران‌ساخت
  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص