Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان - ایرنا - رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اصفهان گفت: 6 هزار هکتار از اراضی بیابانی مناطق شرقی اصفهان طی 40 سال اخیر تخریب و به کانون بحرانی انتشار ریزگردها تبدیل شده است.

امیرحسین ولی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مناطق بیابانی شرق اصفهان حدود 40 هزار هکتار مساحت دارد که تخریب این مناطق دو دلیل انسانی و طبیعی دارد که در جنبه انسانی آن معادن خاک، گچ، خاک رس، شن و ماسه، کوره های آجرپزی و زمین های کشاورزی رها شده نقش اصلی در تولید ریزگردها داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به موضوع آلودگی هوا که اکنون به عنوان یک چالش اساسی مطرح است، تاکید کرد: آلودگی شهر اصفهان و مناطق همجوار تنها به دلیل ریزگردهای مناطق شرقی این خطه نیست، اما ذرات ریز و گرد و غبار این مناطق از دلایل اساسی آلودگی هوا در استان محسوب می شود که مهار آن را باید جدی گرفت.
ولی به تعطیلی برخی معادن و اجازه ندادن به فعالیت شماری از آن ها در شرق اصفهان اشاره و اضافه کرد : وجود 26 معدن شن و ماسه، 90 کوره آجرپزی و 95 مجموعه تولیدی گچ شرایط نامناسبی را از لحاظ تولید آلودگی و انتشار ریزگردها به وجود آورده است.
وی یادآور شد : البته تعدادی از این واحدها مدام کار نمی کنند اما جلوگیری از فعالیت دوباره آن ها ضروری است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان ابطال پروانه فعالیت شماری از این مجموعه های تولیدی را با اهمیت دانست و گفت: حل موضوع ریزگردها و کاهش آلودگی هوا فقط بر عهده یکی دو سازمان و نهاد مرتبط نیست بلکه همکاری و هم افزایی دستگاه های مختلف به ویژه نهادهای نظارتی را می طلبد.
وی صادر نکردن مجوزهای جدید برای معادن منطقه را مهم ارزیابی کرد و گفت: این امر از افزایش تخریب اراضی جلوگیری می کند زیرا احداث معادن جدید سبب افزایش تخریب ها و ازدیاد کانون های بحرانی می شود.
ولی درباره طرح های جامع مدیریتی و بیابان زدایی در این مناطق خاطرنشان کرد: در دهه های اخیر بالغ بر 10 هزار هکتار از اراضی بیابانی شرق اصفهان طرح نهالکاری با گونه های مختلف گیاهی از جمله تاغ و قره داغ برای جلوگیری از تخریب و انتشار ریزگردها اجرا شده است.
وی با بیان این که این مناطق باید به یک شرایط پایدار برسند تا میزان تهدید آن ها به کمترین حد کاهش پیدا کند، گفت: برای جلوگیری از افزایش شرایط بحرانی در این مناطق و اجرای طرح های بیابانزُدایی مشتمل بر کاشت نهال و افزایش پوشش گیاهی، نیازمند تخصیص اعتبارات بیشتر بویژه ملی است زیرا اعتبارات استانی کفاف اجرای این چنین طرح ها را نمی دهد.
ولی اظهارداشت: بر اساس آمار اعلام شده، ریزگردها سالانه حدود 400 میلیارد ریال به استان ضرر وارد می کند که این زیان بیشتر به امکانات زیربنایی شامل پایگاه های نظامی همجوار، اراضی کشاورزی، راه های ارتباطی، شهرک های صنعتی، راه آهن و شهرهای اطراف وارد می شود.
به گفته وی بدون شک این ضرر بیش از مبلغ یاد شده و در گستره ای وسیعتر بویژه برای سلامت مردم است و تهدید آن سطح گستره ای از مناطق مرکزی کشورمان را در بر می گیرد.
به گزارش ایرنا، 10 درصد از مساحت جهان را بیابان تشکیل می دهد که این میزان در ایران 20 درصد و در استان اصفهان 30 درصد است.
معضل ریزگردها در دهه اخیر به مشکل جدی صنایع و اقتصاد کشورمان و همچنین برای سلامت شهروندان تبدیل شده است به نوعی که منشاء بسیاری از بیماری ها را می توان در این ذرات ریز جستجو کرد.
6020/6026/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد 6هزار اراضی اصفهان تخریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۶۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خزانه گیری ۱۷۷ هزار هکتار از اراضی گیلان

صالح محمدی گفت: زمان خزانه‌گیری برنج در شالیزارهای داخل شبکه آبرسانی، فومنات و اراضی خارج از شبکه از طریق تقویم زراعی اطلاع‌رسانی شد که برنجکاران باید با توجه به آن کشت و کار را انجام دهند.

وی عنوان کرد: نشاء برنج نیز در ۲۰ هزار هکتار از زمین‌های شالیزاری استان انجام شد.


شخم اولیه ۱۷۲ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه شخم اولیه ۱۷۲ هزار هکتار از شالیزارهای استان معادل ۷۲.۲۶ درصد انجام شده‌است، اضافه کرد: با توجه به اهمیت شخم اولیه، شالیکاران برخودار از منابع آب سنتی و آب‌های سطحی با استفاده از این فرصت حتما نسبت به انجام شخم و آماده‌سازی شالیزار اقدام کنند.

وی عنوان کرد: سال گذشته ۱۸۹ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان معادل ۷۹.۴ درصد به روش نشاء مکانیزه و مابقی سنتی کشت شد و ۲۰۱ هزار هکتار معادل ۸۴.۴۵ درصد به شیوه مکانیزه برداشت شد.

وی اضافه کرد: پیش بینی می‌شود که امسال نیز ۲۰۲ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان به شیوه مکانیزه کشت شود و برداشت ۲۱۰ هزار هکتار از شالیزارها هم به همین روش انجام شود.

به گفته محمدی، انجام کار وجین مکانیزه نیز برای ۳۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان پیش‌بینی شده‌ است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از شالیکاران خواست تا برنج را برپایه تقویم زراعی کشت کنند.

به ازای هر هکتار شالیزار حدود ۵۰ تا ۶۰ کیلو بذر برای خزانه‌گیری توصیه می‌شود، شالیکاران قبل از جوانه‌دار کردن بذر، آزمون خاک را در محل خزانه انجام دهند و بذر برنج را ضدعفونی کنند.

شالیکاران برای جدا کردن بذرهای کاملا پُر و سنگین از بذرهای پوک و نیمه پر باید بذر مورد نظر را در محلول آب و نمک قرار دهند، برای این کار باید به آب، نمک اضافه شود تا غلظت آب افزایش یابد، بطوری که یک تخم مرغ به اندازه یک سکه بالای آب قرار گیرد در اینصورت غلظت آب نمک برای بوجاری مناسب است.

بذرها در داخل محلول آب نمک ریخته و هم زده شود بذری‌هایی که در بالای آب قرار گیرند یا در وسط آب غوطه‌ور شدند غالبا ناسالم و غیر بذری هستند و باید توسط یک آبکش از بذرهای سالم جدا و برای مصرف غیربذری استفاده شود.

بذری‌هایی که کاملا ته نشین می‌شوند، بذرهای مناسب برای کاشت بوده که باید سریع از آب نمک خارج و چند مرتبه با آب معمولی شسته شود بطوری که نمک از بذرها کاملا جدا تا هیچگونه اثر سوء بر روی جوانه زنی بذر ایجاد نکند.

منبع : ایرنا

 

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • ۴۸ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی سامان تخریب شد
  • تخریب ۸۰ درصد مدارس غزه و تبدیل آن به بازداشتگاه و مرکز شکنجه
  • ۷۳ هکتار از اراضی کشاورزی و باغی ساوجبلاغ آزادسازی شد
  • نگرانی اهالی گالیکش از آلودگی طبیعت کوه نیلکوه به لطف کارخانه سیمان
  • ۶ هزار هکتار از اراضی لرستان زیر کشت دانه‌های روغنی رفت
  • تخریب ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی بویراحمد
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • خزانه گیری ۱۷۷ هزار هکتار از اراضی گیلان
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود