Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@19:08:15 GMT

ضرورت سرمایه گذاری بیشتر در بخش آب

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۳۶۶۳۸

ضرورت سرمایه گذاری بیشتر در بخش آب

مشهد- ایرنا- شکل گیری نوعی همراهی و هم ‌صدایی میان بخشهای مختلف تصمیم گیر و تصمیم ساز حوزه آب در خراسان رضوی همگان را به این نتیجه رسانده که باید به موضوع سرمایه گذاری بیشتر در بخش آب این استان توجه شود.

* نهضت کاهش مصرف آب از طریق سرمایه‌ گذاری
رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: توجه به موضوع آب، نهادینه تر شده و نگاه بخشی نیز کمتر شده است اما باید بتوانیم در کارهای عملیاتی، اجرایی و سرمایه گذاری وارد شویم تا در بخش کشاورزی به نتایج بهتری دست پیدا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علی شریعتی مقدم افزود: بین نظرات بخش خصوصی و دولتی در حوزه آب، در برخی موارد فاصله‌ هایی وجود دارد اما یکی از موارد اجماع این است که همه اعتقاد دارند باید سرمایه‌ گذاری بیشتری در حوزه آب صورت گیرد.
وی اظهار داشت: باید بتوانیم ‌پروژه ‌های موجود برای بهبود فضای کسب و کار در حوزه کشاورزی و همچنین سرمایه‌ گذاری در بخش آب را تهیه کرده و از ظرفیتهای موجود در شورای گفت ‌و گوی دولت و بخش خصوصی و ستاد تسهیل برای اجرایی کردن آنها استفاده کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: پیشنهاد می کنم نهضت کاهش مصرف آب از طریق سرمایه‌گذاری راه اندازی شود و هدف هم باید کاهش 50 درصدی در مصرف آب و زمان آن هم در کوتاه ترین مدتی باشد که در تحلیلهای دستگاههای مسئول و مرتبط موجود است.

* افزایش 20 برابری اعتبارات حوزه آبیاری مدرن خراسان رضوی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: امروز همه ما به این نتیجه رسیده ‌ایم که برای کاهش مصرف آب باید سرمایه ‌گذاری بیشتری انجام داد و از فناوریهای روز استفاده کرد.
مجتبی مزروعی افزود: با این حال باید پذیرفت که کشاورز ما امروز از دهه 70 و 80 فقیرتر شده و این حوزه صدمه بسیار دیده است بنابراین نباید هزینه دیگری را برای موضوعاتی مانند کنتور هوشمند بر دوش کشاورز گذاشت.
وی اظهار داشت: تاکنون اقدامات بسیار برای مدیریت مصرف آب انجام شده است به عنوان مثال اعتبارات حوزه آبیاری مدرن 20 برابر شده و سطح اجرای این طرحها در استان خراسان رضوی چهار برابر میانگین کشوری افزایش یافته است.
مزروعی با اشاره به تخلیه سه هزار و 300 روستا در خراسان رضوی و افزایش 2 برابری جمعیت حاشیه شهر مشهد گفت: حفظ بخش کشاورزی علاوه بر اهمیت در حوزه پیشگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها در مسا‌ئل دیگری از جمله حفظ امنیت غذایی، تثبیت سلامت اکوسیستم و سایر مواردی از این دست نیز اهمیت بسیار دارد.

* بدبینی بانکها به گلخانه ‌داری
مدیرکل دفتر جذب سرمایه ‌گذاری استانداری خراسان رضوی نیز با اشاره به بی‌ میلی بانکها برای پرداخت تسهیلات به گلخانه ‌ها گفت: طی سالهای گذشته تعداد بسیاری از گلخانه ‌ها از بخشهای مختلف تسهیلات دریافت کرده ‌و نتوانسته ‌اند بازپرداخت آنها را انجام دهند و به همین علت بانکها در این حوزه دچار بدبینی هستند.
شکوه میرشاهی افزود: اکنون باید به سرمایه‌ گذاریهای کوتاه مدت توجه داشته باشیم.
وی اظهار داشت: با این شرایط موضوع انتقال آب از دریای عمان ضرورت اجتناب ناپذیر است و این پروژه تا زاهدان باید انجام شود اما برای ادامه آن تا بیرجند و مشهد نیز مذاکراتی در دست انجام است.

* سرمایه گذاری غیر مستقیم برای حفظ آب
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی هم با بیان اینکه صرفه ‌جویی در مصرف آب تنها در حوزه کاهش مصرف خلاصه نمی‌شود گفت: باید بتوانیم بهره‌ وری و میزان تولید به ازای هر متر مکعب آب را در استان افزایش دهیم.
سید ابوالقاسم حقایقی افزود: باید به سوی کشاورزی حفاظتی و اصلاح روشهای تولید حرکت کنیم تا بتوانیم با حفظ سطح زیر کشت یا حتی کاهش آن، میزان تولید را افزایش دهیم و سرمایه گذاری در این عرصه هم به شکل غیر مستقیم، سرمایه گذاری برای حفظ آب است.
وی ادامه داد: هم اکنون به ازای مصرف هر متر مکعب آب در خراسان رضوی 1.2 کیلو گرم ماده خشک تولید می ‌شود که برنامه ‌ریزیها برای این است که این میزان در 10 سال آینده به 1.9 کیلو گرم برسد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی گفت: ارزش اقتصادی که با مصرف هر متر مکعب آب در بخش کشاورزی این استان تولید می ‌شود به نیم دلار هم نمی رسد در حالی که این میزان در کشورهایی با وضعیت مشابه ما به بیش از یک دلار افزایش یافته است.
1922/6053

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد آب سرمايه گذاري خراسان رضوي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۶۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق ۱۲۹ مصوبه از سفر اول دولت سیزدهم به خراسان رضوی

خبرگزاری مهر گروه استان‌ها: فاطمه سعادتیان نیک: دولت سیزدهم از ابتدای شروع به کار خود در سال ۱۴۰۰ انجام سفرهای استانی با هدف آشنا شدن با مسائل و مشکلات مردم، مدیران مناطق و شناخت ظرفیت‌های اقتصادی در راستای ایجاد اشتغال، رونق تولید، رفع مشکلات مردم به ویژه فقرا و محرومان و… را به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی آغاز کرده است؛ سفرهایی که پس از پایان دور اول آنها و سفر به تمامی استان‌ها تا کنون ۱۴ سفر استانی را در دور دوم نیز تجربه کرده است.

خراسان رضوی به عنوان یکی از بزرگترین استان‌های کشور و برخوردار از ظرفیت‌های فراوان اقتصادی، گردشگری، سیاسی، اجتماعی همواره مورد توجه دولت‌ها در دوره‌های مختلف بوده است. این استان ۱۰ و ۱۱ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ مقصد هجدهمین سفر استانی سید ابراهیم رئیسی و تعدادی از وزرا و اعضای هیأت دولت در دور اول سفرهای استانی بود.

سفری که علاوه بر مصوبات آن دستاوردهایی همچون آغاز عملیات اجرایی فاز دوم ذخیره‌سازی گاز شوریجه D و بهره‌برداری از ۲ کارخانه فرآوری گوگرد در سرخس با حضور رئیس جمهور، آغاز عملیات اجرایی احداث بیش از ۵۰ هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن و هنرستان شهید حاج قاسم سلیمانی توسط وزیر راه و شهرسازی، افتتاح یک باب دبستان در روستای محروم «کلاته برفی» مشهد توسط وزیر آموزش و پرورش، آغاز عملیات احداث ۲۴ واحد نیروگاهی تجدید پذیر با ظرفیتی بیش از ۱۹۴ مگاوات در خراسان رضوی توسط وزیر نیرو، افتتاح بخش سی تی اسکن بیمارستان لقمان حکیم سرخس توسط رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، آغاز احداث شبکه جمع‌آوری و تصفیه‌خانه فاضلاب خواف و کلنگ زنی پروژه ۲۰۰ واحدی نهضت ملی مسکن در این شهرستان با حضور وزیر ورزش و جوانان به دنبال داشت.

یعقوب‌علی نظری، استاندار خراسان رضوی در نشست خبری اعلام مصوبات سفر اول هیأت دولت به خراسان رضوی که ۱۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ برگزار شد اظهار کرد: در این سفر ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و ۱۳۷۹ میلیون دلار نیز در بخش ارزی و منابع مالی تصویب شد.

وی ادامه داد: همچنین ۳۱ هزار و ۴۴۸ میلیارد تومان نیز تسهیلات مصوب شد که قرار است برای فعالیت‌های اقتصادی طی سه سال پرداخت شود و پروژه‌هایی که در ارتباط با مصوبات این سفر است نیز به نتیجه خواهد رسید.

آن‌چه از شواهد و قرائن مشخص است دومین سفر هیأت دولت سیزدهم به استان خراسان رضوی در فصل بهار امسال انجام خواهد شد؛ سفری که می‌تواند فضای مناسبی برای پیگیری مصوبات سفر اول و رفع مشکلات و موانع مصوبات اجرا نشده را پیش روی مسؤولان استان بگذارد.

پیگیری دریافت اعتبار برای اجرای ۵۱ مصوبه هیأت دولت در خراسان رضوی

جواد خدایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سوال که در حوزه‌های مختلف استان چه مصوباتی از دور اول سفر هیأت دولت محقق شده است گفت: از مجموع ۱۸۰ مصوبه دور اول سفر هیأت دولت به استان، ١٢٩ مصوبه محقق شده یا در آستانه تحقق کامل است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی افزود: این مصوبات در قالب ۱۵ دستگاه اجرایی و ۱۲ وزارت خانه محقق شده و شامل حوزه‌های برق، بهداشت و درمان، صنعت، محیط زیست و حمل و نقل و راه است.

وی در پاسخ به وضعیت مصوبات نیمه تمام نیز اظهار کرد: ۵۱ مصوبه از مجموع مصوبات هیأت دولت در حال پیگیری برای دریافت اعتبار است و تا انتهای دولت به بهره برداری خواهد رسید.

خدایی با بیان اینکه حوزه‌های مصوبات قابل بهره برداری شامل ورزشی، بهداشتی و درمانی، زیربنایی، فرهنگی، آموزشی، کشاورزی و صنعتی است تصریح کرد: پنج مصوبه در حوزه ورزشی شامل استادیوم، سالن و زمین چمن مصنوعی، ۱۲ مصوبه در حوزه برق، آب و فاضلاب و گازرسانی شامل پست برق ۱۳۲ و ۴۰۰ کیلو ولت، آبرسانی به شهرها و روستاها، گازرسانی به ۲۳۲ روستا و یک شهر و یک مصوبه با عنوان ایجاد سیستم کنترل و پایش آلودگی محیط زیست از جمله این مصوبات است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی چهار مصوبه درباره مجتمع‌های فرهنگی و ۱۲ مصوبه در حوزه علوم و تحقیقات را از دیگر مصوبات بیان کرد و افزود: شش مصوبه در حوزه جهاد کشاورزی شامل احیا و مرمت بیش از ۴۰۰ کیلومتر قنات، انتقال آب با لوله، استخر ذخیره آب، ساخت سیل بند و …، شش مصوبه در حوزه بهداشت و درمان شامل ساخت و بهره‌برداری از بیمارستان، مراکز بهداشت شهری و روستایی، دانشکده و…و دو مصوبه درباره تصفیه خانه‌های شهرک‌های صنعتی هم از جمله آنها بود.

وی به ۹ مصوبه جاده‌ای، روکش ۱۶۰۰ کیلومتر از محورهای شریانی و ایمن سازی ۵۴ نقطه حادثه خیز در استان اشاره و خاطرنشان کرد: بازنگری در طرح هادی ۱۱۱۳ روستا و اجرای طرح هادی در ۱۱۴۱ روستا از دیگر مصوبات دور اول سفر دولت سیزدهم به خراسان رضوی بود.

خدایی افزود: احداث و بازسازی ۳۰۳۵ کلاس جدید و بازسازی و مقاوم سازی ۳۳۰ کلاس قدیمی، جایگزینی کلاس‌های کانکسی و ساخت سالن و استخرهای آموزشی از جمله مصوبات هیأت دولت در حوزه آموزش بود.

سه ایستگاه سنجش گرد و غبار با تحقق ۱۰۰ درصدی

ایجاد سیستم کنترل و پایش آلودگی محیط زیست یکی از مصوبات سفر هیأت دولت به خراسان رضوی بود که در همین خصوص مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تا قبل از شروع به کار دولت سیزدهم هیچ شهرستانی در استان خراسان رضوی مجهز به ایستگاه سنجش گرد و غبار نبود اظهار کرد: سه ایستگاه سنجش گرد و غبار با تحقق ۱۰۰ درصدی مصوبه سفر رئیس جمهور جهت نصب و فعال‌سازی به شهرستان‌های سبزوار، گناباد و تربت جام این استان تحویل داده شد.

مهدی اله پور افزود: تا کنون هفت شهرستان خراسان رضوی شامل مشهد مقدس، خواف، سرخس، نیشابور، گناباد، سبزوار و تربت جام مجهز به ایستگاه سنجش گرد و غبار شدند.

وی خاطرنشان کرد: طی سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از محل اعتبارات ملی ۶۰ میلیارد ریال برای تجهیز شش شهرستان استان خراسان رضوی به ایستگاه سنجش گرد و غبار هزینه شد.

سفرهای استانی دولت سیزدهم علاوه بر نظم و استمرار از ویژگی دیگری هم برخوردار است و آن برگزاری جلسات کارشناسی و احصاء نیازهای واقعی و ضروری استان‌ها برای تصویب در هیأت دولت است؛ فرصتی که اگر مسؤولان استان در روزهای باقیمانده به خوبی از آن استفاده کنند زمینه تحقق کامل مصوبات دور اول و تصویب مصوباتی در راستای حل مشکلات و موانع پیش روی توسعه استان در دور دوم سفرهای استانی فراهم خواهد شد.

کد خبر 6089541

دیگر خبرها

  • خسارت هزار و ۴۷۰ میلیارد ریالی بارش‌های بهاری در خراسان رضوی
  • تجهیز چاه‌های کشاورزی خراسان رضوی به پنل خورشیدی
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • تحقق ۱۲۹ مصوبه از سفر اول دولت سیزدهم به خراسان رضوی
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۲۰۰۰ تن گل محمدی در خراسان رضوی
  • ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی کشف شد
  • داورزن خراسان رضوی هزار و ۷۰۰ نفر شتر دارد
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه
  • افزایش ده درصدی مصرف برق در خراسان رضوی