Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: کشت زعفران در پنج شهرستان به صورت پایلوت آغاز شده که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد کشت گسترده این محصول با ارزش در سیستان و بلوچستان باشیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، زعفران این طلای سرخ گیاهی بهشتی و بی نظیر است که به دلیل رنگ، عطر و خواص خاصش از گذشته دور تاکنون مورد توجه همگان بوده است، این گل خاص مناطق نیمه گرمسیری است که از اوایل خرداد تا اواخر شهریور بسته به شرایط جوی منطقه می‌تواند کشت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بنابر گزارش وزارت جهاد کشاورزی ایران یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکننده و صادرکننده جهان در زعفران است به گونه ای که حدود ۹۰ درصد تولید این محصول را در اختیار دارد، سال گذشته ۲۰۳ تن زعفران به ارزش ۲۸۶ میلیون دلار صادر کرده و بزرگ‌ترین خریداران زعفران ایران، امارات متحده عربی و اسپانیا هستند البته کشور های دیگری از جمله؛ ایتالیا، آمریکا، هند، فرانسه، سوئد، آرژانتین، عربستان سعودی، هنگ کنگ، بریتانیا و سوئیس نیز از عمده خریداران زعفران ایران در سال گذشته بودند.
مجتبی پیری در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، اظهار کرد: کشت زعفران در استان ما حدود سه سال است که به صورت پایلوت و به عنوان آزمون و خطا انجام می شود این بدین معناست که در حال مکان یابی جهت کشت این محصول با بالاترین کیفیت در استان هستیم.
پیری در ادامه از حدود 18 هکتار اراضی زیر کشت این محصول در سال جاری خبرداد و گفت: پیش بینی می شود از کل این سطح زیر کشت چیزی در حدود 53 کیلوگرم زعفران برداشت شود.
وی با اشاره به اشتغال زایی کشت زعفران در سیستان و بلوچستان، افزود: تقریبا در هر هکتار برای 2تا سه نفر اشتغال ایجاد شده است که در سال جاری حدود 36 نفر به طور مستقیم و چندین نفر غیر مستقیم صاحب شغل شده اند.
این مسئول تصریح کرد: در حال حاضر در مناطق خاش، زاهدان و سیستان زعفران به صورت پایلوت کشت می شود.
پیری در رابطه با ثبات کشت طلای سرخ در وسیع ترین استان کشور ابراز امیدواری کرد تا بتوانیم این ارزشمندترین محصول کشاورزی جهان را در چند سال آینده به صورت گسترده کشت کنیم.
مدیرکل جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در صورت تامین زیر ساخت های لازم در جهت فرآوری این محصول، سیستان و بلوچستان به جهت دارا بودن مرز های طولانی و تنها بندر اقیانوسی کشور میتواند محل خوبی برای صادرات زعفران کشت شده در این استان باشد.
از سوی دیگر زمزمه های مبنی بر استفاده از روش جدید کشت  زعفران نیز به گوش می رسد که طبق اخبار گزارش شده این روش بدین شکل است که: پیاز زعفران را در مکانی  بدون خاک در یک اتاق دارای کولر گازی و کولر آبی قرار می دهند گیاه رطوبت و آب لازم را از هوا میگیرد و کولر گازی هم دمای محفظه یا اتاق را به حد لزوم میرساند.
گل ها و پرچم های زعفران در این روش بیشتر است نسبت به کشت سنتی و نیاز به آفت کش های گیاهی و یا کود دهی نیز ندارد و مبارزه با آفت های حیوانی نیز راحت تر است همچنین این روش می تواند چندین سال متوالی و در سطحی چند برابر اراضی کشت به روش خاکی مورد استفاده قرار گیرد.
اگرچه مجتبی پیری از چنین کشتی ابراز بی اطلاعی کرد اما چندی پیش خبری با مضمون کشت آزمایشی زعفران به این صورت در خبرگزاری ها منتشر شد که در صورت توجه به این روش میتواند هم از جنبه اقتصادی و هم از جنبه کیفی تحول های زیادی را برای استان و حتی کشور ایجاد کند.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۰۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرسه سازی در سیستان و بلوچستان با مشارکت خیران

 

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان و بلوچستان، آیت الله محامی، نماینده ولی فقیه در این مراسم، گفت: بهبود شاخص های کیفی و کمی در حوزه آموزش سیستان و بلوچستان، نیازمند تعامل با خیران نیک اندیش دارد.
همچنین ادهم رئیس کمیسیون مدرسه یاری انجمن خیران مدرسه ساز،گفت: مهمترین نیاز آموزش وپرورش توسعه انسانی ونرم افزاری است که با همکاری آموزش وپرورش، نوسازی وتجهیز مدارس وانجمن خیران در سیستان وبلوچستان محقق می شود.
بروشکی مدیرکل آموزش وپرورش سیستان وبلوچستان هم گفت: امسال 98 هزار دانش آموز کلاس اولی وارد مدارس می شوند.

دیگر خبرها

  • پرداخت ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان
  • ۴ مدال طلا دستاورد ووشوکاران مرد کشورمان در چین
  • مدرسه سازی در سیستان و بلوچستان با مشارکت خیران
  • رشد ۱۷ درصدی جوجه ریزی در واحدهای مرغداری سیستان وبلوچستان
  • چهارشنبه این هفته سیستان وبلوچستان ودغدغه‌های شما هم استانی‌ها
  • تداوم باران بهاری در سیستان وبلوچستان
  • صادرات طلای سرخ به ۴۰۰ تن می‌رسد
  • دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا