Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-01@07:29:57 GMT

ظرفیت‌های بورس کالا در توسعه صادرات

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۴۲۳۵۸

ظرفیت‌های بورس کالا در توسعه صادرات

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مجید کیانپور با اشاره به اینکه یکی از راه‌های اصلی برای حرکت در مسیر سلامت اقتصاد کشور، ایجاد شفافیت در بخش‌های مختلف است، گفت: تقویت بازارهای رسمی در کشور باید در اولویت برنامه‌های سیاست‌گذاران قرار گیرد تا روند گسترش بازارهای غیررسمی و غیرشفاف کند شود. از این رو بورس کالا به‌عنوان بازار رسمی کالای کشور باید میزبان محصولات قابل عرضه در بورس باشد تا علاوه بر ایجاد تعادل در بازارها، شرکت‌هایی که شفافیت را به معاملات پنهانی ترجیح می‌دهند از سایر شرکت‌ها جدا شده و به فعالان اقتصادی معرفی شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  این عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: با وجود اینکه همه مسوولان اقتصادی بر لزوم ایجاد زمینه‌های شفافیت در اقتصاد و حذف فعالیت‌های واسطه‌گری مخرب تاکید دارند، اما هنوز شاهد رواج بازارهای سفته‌بازی هستیم که از این رو تدبیر برای تمرکز عرضه کالاهای واسطه‌ای مهم در بورس کالا به شکل حداکثری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی در ادامه گفت: اطمینان خاطر تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان در بازار داخلی باید به نحوی باشد که امروز در فکر توسعه صادرات محصولات باکیفیت ایرانی از بستر بورس کالا به کشورهای همسایه باشیم. به گفته کیانپور، بازار عراق یکی از پرسودترین بازارها برای اقتصاد و تجار ایرانی به حساب می‌آید که آنها نیز از وجود یک ساختار مناسب برای خرید استقبال می‌کنند. اینکه محصولات ایرانی از بستری به عراقی‌ها فروخته شود که کیفیت و قیمت تضمین شده باشد، به‌طور حتم مورد اقبال کشورهای همسایه قرار می‌گیرد.  وی عنوان کرد: حضور بازارهای کالایی رسمی همچون بورس کالا در عراق، قدرت رقابتپذیری ما را افزایش می‌دهد که در صورت فراهم کردن زیر ساخت‌های مبادلاتی و مالی، بدون شک می‌توان اقدامات مثبتی در این زمینه انجام داد.  عضو فراکسیون توسعه صادرات مجلس در پایان گفت: حذف واسطه‌ها و دلالان از بازار پرسود عراق از دیگر مزایای انجام معاملات از طریق بورس کالا است که می‌تواند مسیر تجارت را برای تجار و سرمایه‌گذاران هموار کند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۲۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران

مدیرکل شیلات مازندران گفت: با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری و افزایش ۴۵ هزار تن تولید اولیه محصولات شیلاتی در مازندران یک‌هزار شغل جدید ایجاد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، قاسم کریم‌زاده، امروز _یکشنبه، نهم اردیبهشت_ در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران با اشاره به ظرفیت و پتانسیل‌های شیلاتی این استان اظهار کرد: در این نمایشگاه پنج محور پتانسیل شیلاتی مازندران بررسی و در نمایشگاه عرضه شده است.

وی با بیان اینکه صادرات و توسعه بازار آبزیان از مهم‌ترین برنامه‌های حوزه صادراتی است، افزود: شیلات مازندران دارای سه هزار و ۹۰۰ واحد آبزی‌پروری و ۱۱۴ تشکل صیادی است که سالانه ۱۳ هزار نفر در پروتئین جامعه تلاش می‌کنند.

مدیرکل شیلات مازندران میزان تولید این استان را در بخش شیلاتی سالانه حدود ۱۳۰ هزار تن عنوان و مطرح کرد: از این میزان تولید سالانه شش تا ۱۲ تن محصول صادر می‌شود.

کریم‌زاده با اعلام اینکه سالانه ۱۰ تا ۲۰ میلیون دلار از محل صادرات شیلاتی مازندران حاصل می‌شود که سال گذشته رقم صادرات این استان ۸۰۳ میلیون دلار بود، گفت: ماهیان خاویاری محصول اصلی و ارزآور حوزه شیلاتی کشور و این استان است که سالانه دو هزار و ۶۰۰ تن ماهی خاویاری در مازندران تولید می‌شود؛ از این میزان با استحصال ۹۰۳ تن خاویار به ارزش اقتصادی یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.

وی میزان صادرات ماهیان خاویاری را با میزان تولیدات خاویار ۱۱۰ تن انواع گوشت خاویاری به کشورهای مختلف با ارزش اقتصادی آن ۷۳۰ هزار دلار بیان کرد و گفت: مازندران ۵۲ درصد استحصال ماهیان خاویاری کل کشور و ۴۷ درصد استحصال خاویار را در اختیار دارد.

این مسئول با اشاره به توسعه زنجیره ارزش محصولات شیلاتی این استان یادآور شد: سه موضع توسعه پرورش ماهی در قفس‌های دریایی با نگاه اقتصاد دریا محور با مشارکت مردم، توسعه پرورش ماهیان خاویاری با اراضی ساحلی و تولید ماهیان کیلکا با اقتصاد دریامحور در این اداره‌کل مورد تاکید است.

وی با بیان اینکه در این اداره کل، ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری شناسایی شده است، خاطرنشان کرد: با به انجام رسیدن این فرصت‌ها، ۴۵ هزار تن تولید اولیه محصولات شیلاتی استان افزایش پیدا می‌کند، همچنین یک‌هزار شغل جدید در این مسیر ایجاد می‌شود.

کد خبر 748902

دیگر خبرها

  • لوله‌سازی اهواز در مسیر توسعه صادرات
  • پایانه صادرات آبزی پروری مازندران هنوز کامل نشده است
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند
  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم
  • ایجاد تبادل آخرین تجارت حوزه صادرات کشور با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران