Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مشهد - ايرنا - رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي ايران گفت: مشکلاتي که فعالان اقتصادي کشور با آن مواجه هستند ارتباط کامل به تحريم ها ندارد.

غلامحسين شافعي پنجشنبه شب در نشست پاياني ششمين همايش ملي توسعه پايدار با رويکرد بهبود فضاي کسب و کار در مشهد افزود: اقتصاد ايران داراي مشکلات کهنه و بنيادي و دمل هاي متورمي است که تحريم ها باعث شده آنها زودتر سر باز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي اظهار داشت: در مسائل اقتصادي کشور با پديده اي روبرو هستيم که نشان مي دهد سياست هاي تشويقي، پاداش دهي و حماقت هاي آشکار و پنهان از فعاليت هاي غير مولد ناشي مي شود و آنچه از اين بخش نصيبي نمي برد، فعاليتهاي مولد است.
وي گفت: فعاليت هاي غيرمولد، دلالي و واسطه گري است لذا در اين شرايط نتيجه سياست هاي تشويقي مانند کاهش نرخ تسهيلات، معافيت مالياتي و مشوق هاي ديگر از اين دست فقط صرف کارهاي غيرمولد مي شود.
شافعي افزود: در ايران منبع خلق ثروت، فعاليت هاي مولد و نوآورانه نيست بلکه دلالي و واسطه گري است و تا زماني که اين رويه تغيير نکند، همه تلاش هاي مجلس شوراي اسلامي و دولت ابتر خواهد بود.
وي اظهار داشت: دلال ها در مسائل ارزي يا فعاليت هاي ديگر اقتصادي، معلوم نيست به چه نحو سهم مالياتي خود را پرداخت مي کنند و اين يک اشکال اساسي و بنيادي در اقتصاد کشور است.
وي گفت: در شرايطي که يک موسسه مالي، اعتباري که براي کشور زيان ده بوده و دچار مشکل شد و نتوانست سود سپرده هاي خود را بدهد، همه حاکميت دست به دست هم دادند تا کسري پول اين موسسه برطرف و حساب ها به سپرده گذاران بازگردد اما اگر توليدکننده صادق و کاردان با مشکل مواجه شود، کارخانه وي پلمب و ثروتش مصادره مي شود و حتي به زندان هم مي رود.
شافعي افزود: اگر اين شرايط تغيير نکند، با هزاران فعاليت کارساز و گره گشا، اقتصاد کشور به نقطه مطلوب دست نمي يابد لذا بايد قاعده بازي را تغيير داد.
وي اظهار داشت: نرخ ماليات و نرخ بهره در کشور ابزاري براي رسيدن به اهداف اقتصادي هستند اما هدف را گم کرده و ابزار را به جاي هدف قرار داده ايم.
وي با اشاره به قانون بهبود فضاي کسب و کار به عنوان يک قانون مترقي و اثرگذار در اقتصاد گفت: براساس گزارش مرکز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي کمتر از 10 درصد اين قانون اجرا شده است اما از نظر من به عنوان فعال بخش خصوصي آنچه براساس اين قانون انجام شده بسيار کمتر از آن چيزي است که گفته مي شود.
شافعي افزود: پنج کشوري که اقدام مشابه ايران در زمينه تصويب قانون بهبود فضاي کسب و کار انجام داده بودند، طي سالهاي اخير موفق شدند فضاي کسب و کار خود را بهبود بخشند اما ايران هنوز نتوانسته است.
رئيس اتاق بازرگاني ايران اظهار داشت: با وضعيت تورم و قوانين و مقررات در ايران، اگر قرار باشد اصلاح امور به شيوه کنوني پيش برود، تا 20 سال آينده نخواهيم توانست فضاي کسب و کار در ايران را بهبود بخشيم.
وي گفت: منطق حکم مي کند، زماني که تحريم هاي بيروني فعالان اقتصادي يک کشور را تحت فشار قرار داده است، دولت در داخل کشور تسهيلاتي را براي بخش اقتصادي ايجاد نمايد اما صدور بخشنامه هاي مختلف فعالان اقتصادي را شگفت زده مي کند.
وي افزود: بارها گفته شده است که دولت نظر بخش خصوصي را در تصميمات مختلف اقتصادي اخذ مي کند، اين در شرايطي است که فقط در 2 مورد تاکنون نظر بخش خصوصي براي تصويب قانوني در کشور گرفته شده و در باقي امور پس از اينکه تصميم اجرايي و مشکلات بروز مي يابد، از بخش خصوصي براي برون رفت از مشکلات نظرخواهي مي شود.
رئيس اتاق بازرگاني ايران اظهار داشت: در دو بند از قانون بهبود فضاي کسب و کار، متوليان موظف شده اند قبل از تصويب هر قانوني نظر بخش خصوصي را بگيرند و براي ايجاد هر تغييري در قانون، پيش آگاهي لازم به بخش خصوصي داده شود اما اين دو بند اجرا نشده است.
وي با اشاره به مشکلات حوزه حمل و نقل ريلي خراسان رضوي گفت: حدود 20 سال است که حمل ريلي کالا از اين استان به آسياي مرکزي به اين بستگي دارد که کشور ازبکستان تصميم بگيرد که چقدر پنبه ترانزيت کند تا بتوان مشکلات اين بخش را کاهش داد.
وي افزود: با اقدامات وصله پينه اي نمي توان اقتصاد کشور را نجات داد، فعالان اقتصادي نمي دانند رفتاردوگانه که از طرفي آنان را افسران جبهه اقتصادي مي دانند و از سوي ديگر به آنان اتهام مي زنند که ارز را مي برند و برنمي گردانند، چگونه تحليل کنند.
شافعي اظهار داشت: بخش خصوصي و دولت و مجلس شوراي اسلامي هدف مشترک دارند لذا براي رسيدن به اين هدف تشريک مساعي لازم است.
وي اظهار اميدواري کرد افرادي پيدا شوند که جسارت گرفتن تصميم هاي سخت را داشته باشند و مشکلات بنيادي کشور را حل کنند.
ششمين همايش ملي توسعه ملي پايدار با رويکرد بهبود فضاي کسب و کار که از 21 آذر به ميزباني اتاق بازرگاني مشهد آغاز شده بود عصر امروز پايان يافت.
سلسله همايشهاي ملي توسعه پايدار به همت اتاق بازرگاني خراسان رضوي و دانشگاه فردوسي مشهد برپا شده اند.
در برگزاري اين همايش اتاقهاي بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي استانهاي تهران، اصفهان، شيراز، کرمان و تبريز نيز همکاري و فعاليت داشتند.
در اين مراسم بيانيه پاياني همايش قرائت شد و از فعالان اقتصادي برتر اتاق هاي بازرگاني استان هاي شرکت کننده قدرداني گرديد.
7489 / 6053
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۵۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسائل فرهنگی و اجتماعی در کف خیابان قابل حل نیست

به گزارش خبرنگار مهر، علی قاسم زاده صبح یکشنبه در صحن علنی شورا اظهار کرد: کلید حل همه مسائل کشور در ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در دل تعلیم و تربیت نهفته است.

وی افزود: در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی و تحریم‌ها آن طور که لازم است به آموزش و پرورش پرداخته نشده و این سیستم با حداقل امکانات بیشترین تلاش‌ها را در امر تعلیم و تربیت صورت داده است.

شهردار اصفهان گفت: اگر نسلی تربیت کنیم که این نسل در حوزه‌های مختلف به منابع انسانی نظام تزریق شود بسیاری از مشکلات از مسیر تعلیم و تربیت حل خواهد شد.

وی افزود: هر کشوری که مسیر رشد را توانسته با موفقیت طی کند به امر تعلیم و تربیت به خوبی پرداخته است، امیدواریم ما نیز با وجود مشکلات و فشارها آموزش و پرورش را به جایگاه اصلی خود برسانیم.

قاسم زاده با بیان اینکه مسائل فرهنگی و اجتماعی در کف خیابان قابل حل نیست، گفت: وقتی ما یک دانش آموز را ۱۲ سال از خانواده امانت می‌گیریم هر گونه شکل دهی به شخصیت او باید در مدرسه صورت گیرد.

کد خبر 6092870

دیگر خبرها

  • هاآرتص: تل‌آویو نگران همه گیر شدن تحریم علیه اسرائیل است
  • حسینی: مجلس نظام ارزی را بازبینی می‌کند
  • اقتصاد اسلامی گره‌گشای مشکلات اقتصادی است
  • وقتی از یک پل می توان پول هنگفت درآورد!
  • نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم
  • تمهیدات لازم برای حل و فصل مشکلات مرزهای ایران و عراق در اربعین
  • مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • مسائل فرهنگی و اجتماعی در کف خیابان قابل حل نیست