Web Analytics Made Easy - Statcounter

با آغاز فصل سرما در پاکستان، این روزها بحران کمبود گاز بار دیگر گریبانگیر مردم این کشور ۲۱۰ میلیونی شده است؛ بحرانی که دولت اسلام آباد در صورت اهتمام به اتمام پروژه انتقال گاز از ایران، می توانست براحتی از تکرار هر سال آن پیشگیری کند.

 کمبود گاز موجب تعطیلی پمپ های سی ان جی در مناطق مختلف پاکستان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت ملی گاز پاکستان موسوم به «سوئی سدرن ناردرن» اعلام کرد که جایگاه های عرضه گاز سی ان جی به خودروها در ایالت سند تا اطلاع ثانوی تعطیل است.

این شرکت افزود: به علت کمبود گاز نمی‌توانیم حتی نیاز کارخانه‌های مختلف و صنعتگران را فراهم کنیم.

شهر کراچی مرکز ایالت سند، قطب صنعت و از بزرگترین شهرهای پاکستان با قطع کامل گاز سی ان جی مواجه است.

از سوی دیگر، اعضای اتحادیه پمپ‌های گاز سی ان جی پاکستان اعلام کرده اند که اگر قطع گاز ادامه داشته باشد دست به تظاهرات و بستن خیابان ها خواهند زد.

شرکت گاز پاکستان پروسه تامین گاز پمپ های گاز در شهرهای مختلف ایالت سند را تا اطلاع ثانوی متوقف ساخته است.

بسته شدن پمپ های سی ان جی در شهرهای مختلف ایالت سند و ایالت بلوچستان به ویژه شهر کراچی، موجب توقف فعالیت اتوبوس های مسافربری داخل شهری شده که مشکلات زیادی برای مردم این شهر به وجود آورده است.

از سویی دیگر، اتحادیه پایانه های مسافربری و اتوبوسرانی شهر کراچی در اعتراض به این اقدام شرکت گاز، اعتصاب همگانی اعلام کرده و روند عرضه گاز به کارخانه ها و شرکت های تولید کننده برق در بسیاری از مناطق پاکستان متوقف شده است.

این در حالی است که کاربران خانگی گاز نیز با بحران کمبود مواجه شده اند و شهرهای مختلف پاکستان به ویژه ایالت سند شاهد تشکیل صف‌های طولانی برای خرید کپسول‌های گاز مایع است.

با این وجود از یک سو افزایش قیمت گاز مایع و از طرف دیگر کمبود آن، مشکلات مردم را حل نمی‌کند.

با توجه به آغاز بارندگی ها در مناطق مختلف پاکستان، فشار گاز در شهرهای مختلف کشور کاهش پیدا کرده و حتی کاربران خانگی نیز از آن محروم شده اند.

بسیاری از کارشناسان معتقدند که کنترل این بحران از دست شرکت گاز پاکستان خارج شده و آنان توان غلبه بر بحران به وجود آمده را ندارند.

این در حالی است که آنان معتقدند؛ سرقت گاز و هدر رفتن آن در مسیر توزیع یکی از دلایل عمده به وجود آمدن بحران گاز است.

«عمران خان» نخست وزیر پاکستان نیز شامگاه چهارشنبه در نشست فوق العاده ای با حضور مسئولان شرکت های ملی گاز و وزیر نفت و منابع طبیعی کشور، این موضوع را بررسی کرد.

بر اساس اخبار منتشره توسط تارنمای رادیو پاکستان، «غلام سرور خان» وزیر نفت و منابع طبیعی این کشور نیز گزارشی در خصوص قطعی گاز ارائه کرده است.

با آغاز فصل سرما، بحران انرژی به ویژه کمبود گاز و تداوم قطعی های برق در این کشور، بیش از روزها و ماه های گذشته خودنمایی می کند. 

با سرد شدن دما، گاز بیشتر نقاط اسلام آباد و بسیاری از نقاط پاکستان بر اثر افت شدید فشار، تقریبا قطع کامل شده و این وضع تا پایان زمستان ادامه خواهد داشت. 

مردم، حتی خانواده هایی که در شهر زندگی می کنند، برای گرم کردن خانه هایشان و پخت و پز، در جنگل ها و پارک های جنگلی پایتخت مشغول جمع آوری هیزم هستند. 

برخی خانواده ها نیز که از وضع مالی نسبتا خوبی برخوردارند، به سمت استفاده از کپسول های گاز می روند اما به دلیل قیمت بالا، امکان استفاده از آن برای تعداد کمی از خانواده ها فراهم است ضمن اینکه تهیه آن در فصل سرما، کار چندان آسانی نیست.

این مشکلات در حالی در این کشور در حال وقوع است که سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد، شهریورماه امسال بار دیگر آمادگی تهران را برای عملی کردن طرح انتقال گاز به پاکستان اعلام کرد.

«مهدی هنردوست» آن زمان در همایش بین المللی«الزامات و نیازهای ژئوپلیتیک پاکستان» در شهر اسلام آباد، با تشریح اهمیت طرح انتقال گاز ایران به پاکستان موسوم به ( IP Gaspipeline) گفت: عملی شدن این طرح می تواند تغییرات اساسی بر اقتصاد پاکستان به همراه داشته باشد. 

وی با تشریح سیاست های زورگویانه و مستکبرانه آمریکا علیه ایران در اعمال تحریم های غیر قانونی تصریح کرد: خط انتقال گاز ایران به پاکستان در چارچوب تحریم های واشنگتن علیه تهران نیست.

سفیر ایران در پاکستان همچنین با به فال نیک گرفتن آغاز به کار دولت جدید به رهبری عمران خان در پاکستان افزود: عملیاتی شدن احداث خط لوله گاز بین دو کشور، می تواند مشکلات زیادی از دوش دولت جدید اسلام آباد بردارد.

هنردوست با بیان اینکه عملیاتی شدن احداث خط لوله گاز ایران و پاکستان می تواند هزاران شغل در پاکستان ایجاد کند، تصریح کرد: دولت جدید باید از این فرصت استفاده کند و ایران نیز همانند گذشته آماده است تا مردم پاکستان را در فواید حاصل از این طرح بزرگ سهیم کند.

پاکستان در شرایطی با کمبود شدید گاز در فصل سرما و بحران انرژی و کمبود برق در تمامی طول سال مواجه است که قرارداد بزرگی با ایران برای احداث خط لوله و واردات گاز امضا کرده اما به دلیل عمل نکردن به تعهداتش در قبال این قرارداد، تاکنون نتوانسته از منابع عظیم گاز ایران بهره مند شود. 

مردم پاکستان، شخصیت ها و احزاب این کشور به صورت جدی از دولت می خواهند تا قرارداد واردات گاز از ایران را به عنوان اقتصادی ترین، آسان ترین و کوتاه ترین مسیر ورود انرژی به پاکستان، در اولویت اقدامات خود قرار دهد.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۶۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه‌های ناتمام را خاتمه می‌دهیم/ ستاره خلیج فارس بورسی می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز در آئین واگذاری مالکیت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی اظهار کرد: همکاری و همدلی ملی رمز غلبه کردن بر موانعی است که ظاهراً حل ناشدنی به نظر می‌رسد. اتفاق به طاهر ناشدنی ۲۰ ساله امروز محقق شد.

وی افزود: یادمان نرفته که در رابطه با موضوع واگذاری استقلال و پرسپولیس چه می‌گفتند و واگذاری را امری ناشدنی نشان می‌دادند اما شاهد هستیم که امروز در ۵ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ با یک همدلی جمعی، رسماً این دو باشگاه واگذار شدند.

خاندوزی تصریح کرد: دولت سیزدهم دولت خاتمه دادن به پروژه‌های ناتمام است و امروز در حوزه واگذاری دو باشگاه ریشه دار و مردمی یکی دیگر از پروژه‌های ناتمام به سرانجام رسید.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه امروز به اصل مشارکت طلبیدن مردم و بخش غیردولتی اراده جدی داریم، گفت: اینکه در اسفند ۱۴۰۰ موضوع بورسی شدن و افزایش سرمایه این دو باشگاه مطرح شد و به تبع این مشارکت مردم مساله شفافیت در عملکردها و پاسخگویی مدیران و انضباط مالی که باید از تاریکخانه‌ها بیرون می‌آمد و در معرض نظر کارشناسان قرار می‌گرفت، گام اولی بود که رخ داد. در وزارت اقتصاد اصرار داریم مقدمات ورود بخش‌های دیگری که همچنان در بازار سرمایه وارد نشده‌اند را فراهم کنیم.

وی افزود: در حال مذاکره با وزارت نفت هستیم تا پالایشگاه ستاره خلیج فارس را به عنوان یک شرکت بزرگ اقتصاد ایران وارد بورس کنیم. همچنین با وزارت صمت وارد مذاکره شدیم تا بسیاری از پروژه ه ای جذاب معدنی کشور را برای جذب مشارکت مردمی فراخوان کنیم.

تکمیل می‌شود...

کد خبر 6087460 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • خوش‌بینی پاکستان درباره تکمیل خط‌ لوله گاز با ایران به‌رغم هشدار آمریکا
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  • اسناد همکاری میان ایران و سریلانکا به امضا رسید
  • توان فنی - مهندسی ایران در جهان شناخته شده است
  • بدون دانش ایرانیان اجرای طرح بزرگ «اومااویا» غیرممکن بود
  • پروژه‌های بزرگ برق‌ آبی را در۲۰ کشور اجرایی می‌کنیم | انتقال دانش ایرانی به سریلانکا
  • رئیسی: پروژه‌های بزرگ برق‌ آبی را در۲۰ کشور اجرایی می‌کنیم/ انتقال دانش ایرانی به سریلانکا
  • پروژه‌های ناتمام را خاتمه می‌دهیم/ ستاره خلیج فارس بورسی می‌شود
  • گاز ایران به چین هم می‌رسد؟
  • خط لوله گاز ، مهم‌ترین طرح ایران و پاکستان در حوزه انرژی