Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز ، مدت‌هاست اهالی منطقه «کوجوار» که زمانی روستایی در حاشیه‌ی کلانشهر تبریز شناخته می‌شد و مدتی پیش با تصویب شواری عالی شهرسازی به تبریز پیوست، با پدیده‌ای به نام آلودگی محیطی ناشی از پالایشگاه و پتروشیمی تبریز دست و پنجه نرم می‌کند.

 

مجاورت این منطقه در کنار پالایشگاه و پتروشیمی تبریز و آلودگی‌های ناشی از این دو مجتمع صنعتی موجب شده است که مردم منطقه از بوی بد موجود و دود ناشی از آلاینده‌ها نفسشان تنگ شود و همواره معترض این شرایط باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تابستان امسال بود که به دلیل گرمای بیش از حد هوا و تبخیر حوضچه‌های پتروشیمی، شدت آلودگی هوا بقدری زیاد شد که اهالی منطقه در اعتراض به این وضعیت با رسانه‌ای کردن آن پای مسئولان را به ماجرا کشاندند و مسئولان مربوطه نیز با رفع مقطعی آلودگی وعده اصلاح اساسی این مشکل را تا پایان سال جاری دادند.

سازمان محیط زیست نیز با مشاهده وضعیت موجود وارد عمل شده و با بررسی پالایشگاه و پتروشیمی تبریز به هرکدام که مشکل آلایندگی داشتند اولتیماتوم داد تا مشکلات خود را مرتفع نمایند.

اما این پایان ماجرا نبود، چند روز پیش اهالی منطقه کوجوار تبریز مجددا و شب هنگام با استشمام بوی نامتبوع مواد شیمیایی در منطقه، مقابل درب اصلی پتروشیمی تبریز تجمع کرده و خواستار حل مشکل شدند.

ابراهیم افشاری مدیر روابط عمومی پتروشیمی تبریز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، ضمن رد ادعای اهالی کوجوار تبریز، گفت: پس از حضور نماینده مردم منطقه، بازرسان محیط زیست و بازدید از پتروشیمی مشخص شده است که آلودگی فعلی و مورد اعتراض مردم از سوی پتروشیمی تبریز نیست.

وی تصریح کرد: پتروشیمی تبریز با در پیش گرفتن پارامتر‌های زیست محیطی، هم اکنون یکی از سالم‌ترین مراکز صنعتی کشور است.

از طرف دیگر با توجه به معلوم نشدن منشاء آلودگی اخیر و کلافگی مردم، بازرسان سازمان محیط زیست در تحقیقاتشان پالایشگاه تبریز را به عنوان عامل آلودگی اخیر شناخته و برای اصلاح این امر به مسئولین پالایشگاه تبریز تذکر دادند.

حسن عباس‌نژاد معاون نظارت و پایش اداره‌کل محیط زیست آذربایجان‌شرقی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، ضمن تایید این موضوع گفت: اخطاریه‌ای به پالایشگاه تبریز مبنی بر اصلاح آلودگی ایجاد شده، فرستاده‌ایم و منتظر رفع مشکلات موجود هستیم.

وی تاکید داشت: پرونده پالایشگاه تبریز همچنان در سازمان حفاظت از محیط زیست باز بوده و در صورت اصلاح نکردن و بهبود نیافتن  وضع موجود به استناد ماده قانونی اقدام علیه بهداشت و سلامت عمومی، پرونده را به دادستانی ارجاع خواهیم داد.

باید دید که وضعیت فعلی مردم کوجوار چه زمانی حل خواهد شد و این آلودگی محیطی تا چه زمان با اهالی منطقه همراه خواهد بود.

یکی از اهالی کجاآباد نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، اظهار داشت: ما سال‌هاست با آلودگی هوای ناشی از فعالیت مراکز صنعتی مواجه هستیم. تابستان امسال وضعیت واقعا وخیم بود. کارشناسان و مسئولان آمدند و وعده‌هایی دادند و تا حدودی مشکل حل شد. اما این چند روز بوی نامتبوع شیمیایی،  چنان نفس مردم را به تنگ آورده است که شبانه جلوی پتروشیمی تبریز تجمع کردیم.

وی ادامه می‌دهد: در این سال‌ها بسیاری از کودکان و سالمندان دچار مشکلات تنفسی و پوستی شده‌اند و با توجه به محروم بودن نسبی منطقه، بسیاری از این افراد به سلامتی کامل نرسیده‌اند.

قاسمی مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نیز تعیین تکلیف اجرای طرح‌های زیست محیطی پتروشیمی و پالایشگاه تبریز خواستار شد.

وی از اجرا نشدن به موقع طرح‌های زیست محیطی این دو واحد بزرگ صنعتی انتقاد کرد و گفت: پتروشیمی تبریز از برنامه زمان بندی اجرای طرح‌های کاهش اثرات زیست محیطی یک سال عقب است و بحث‌هایی که در مورد علت آن مطرح می‌شود، اصل موضوع آلایندگی را حل نمی‌کند.

وی افزود: توسعه صنعتی باید همراه با اصول و رعایت ضوابط زیست محیطی باشد تا پایدار بماند.

قاسمی ادامه داد: اجرای طرح‌های کاهش اثرات زیست محیطی پتروشیمی و پالایشگاه تبریز طبق برنامه زمان بندی ضروری است چرا که تولید، اشتغال باید همراه با رعایت مسایل زیست محیطی باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خاطرنشان کرد: تعامل خوبی با ۲ شرکت پتروشیمی و پالایش نفت تبریز داشته ایم و انتظار این است که با حداکثر توان نواقص طرح‌ها هم رفع شود.

وی افزود: این دو شرکت صنعتی علاوه بر کنترل آلودگی هوا، مسئولیت‌های اجتماعی در قبال مردم کجوار دارند که باید به آن‌ها عمل کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: تا هفته آینده باید برنامه‌های طرح‌های کاهش اثرات زیست محیطی پتروشیمی و پالایشگاه تبریز مشخص شود.

منطقه کوجوار تبریز که در جنوب غربی تبریز و در کنار مراکز صنعتی بزرگ خصوصا پتروشیمی و پالایشگاه تبریز واقع شده است، از همان ابتدا جزو مناطق محروم تبریز حساب می‌شود، هرچند در سال‌های اخیر با اقدامات خوب شهرداری تبریز چهره این منطقه دگرگون شده، اما هنوز با شرایط ایده‌آل فاصله بسیاری دارد و آلودگی هوا و محیط مشکلات عدیده‌ای را علاوه بر عقب ماندگی منطقه ایجاد کرده است.

انتهای پیام/ش

کجوار در انتظار هوای پاک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۷۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند

فوق تخصص بیماری‌های قلب کودکان و معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی اصفهان گفت: به منظور کاهش خطرات و تأثیرات آلودگی هوا توصیه می‌شود مادرانی که ریسک بارداری بالایی دارند و دارای سابقه تولد فرزند قبلی با انومالی بدو تولد یا سقط مکرر هستند، در سه ماه اول بارداری در محیطی با هوای پاک سکونت کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا صبری امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: از جمله تأثیرات آلودگی هوا می‌توان به تأثیرات احتمالی بر بروز بیماری‌های قلبی نوزاد در بدو تولد در صورت تماس مادر با هوای آلوده در سه ماه ابتدایی بارداری، تأثیر بر افزایش میزان مرگ و میر بیماران دارای فشار ریوی بالا، افزایش خطر لخته شدن خون در وریدها و ارگان‌های مختلف، افزایش فشار خون و بستری شدن بیشتر بیماران مبتلا به نارسایی قلبی اشاره کرد.

وی با اشاره به افزایش موارد سکته قلبی و مغزی، نامنظمی قلبی، فشار خون بالا، ترومبوز وریدهای اصلی از جمله تأثیرات آلودگی هوا بر بزرگسالان است، افزود: آلودگی هوا همچنین می‌تواند منجر به بروز موارد آسم و فیبروز ریوی که بر عملکرد قلب و عروق تأثیرگذار است، شود.

فوق تخصص بیماری‌های قلب کودکان و معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی اصفهان تصریح کرد: به منظور کاهش خطرات و تأثیرات آلودگی هوا توصیه می‌شود مادرانی که ریسک بارداری بالایی دارند و دارای سابقه تولد فرزند قبلی با انومالی بدو تولد یا سقط مکرر هستند، در سه ماه اول بارداری در محیط‌هایی با هوای پاک سکونت داشته باشند.

صبری با اشاره به لزوم مراقبت بیشتر در روزهای آلوده از بیمارانی که خطر ترومبوز و لخته شدن خون بیشتر دارند، ادامه داد: بیماران تک بطنی و سیانوتیک یا بیمارانی که عمل فونتان برای آنها انجام شده است یا عمل جراحی تعویض دریچه به خصوص با دریچه‌های فلزی داشته‌اند یا نارسایی قلبی دارند باید در روزهای دارای هوای آلوده مراقبت بیشتری داشته باشند.

وی با تاکید بر لزوم مراقبت بیشتر از بیمارانی که فشار بالای شریان ریوی دارند، خاطرنشان کرد: احساس نیاز در خصوص انجام تحقیقاتی در اصفهان در زمینه آلودگی هوا و تأثیر آن بر بیماری‌های قلبی بدو تولد وجود دارد و در این زمینه در مرکز تحقیقات قلب و عروق کودکان اصفهان اقدام خواهد شد.

کد خبر 751516

دیگر خبرها

  • کاندیداهای حوزه انتخابیه ری به بررسی مشکلات شهر پرداختند
  • عوارض آلایندگی کارخانه سیمان پردیس به مردم برسد
  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد
  • روند اجرای عملیات پروژه تأمین آب آشامیدنی منطقه جنوب استان بررسی شد
  • «رامهرمز» ظرفیت مناسبی برای تولیدات پایین دستی پتروشیمی دارد
  • بازدید مسئولان از خط تولید فولاد مبارکه ثمرات بسیاری دارد
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • صدور مجوز بهره‌برداری شهرک صنعتی شماره ۲ زرند پس از ۱۷ سال انتظار
  • نقش برخی مدیران ‌در آتش‌سوزی هولناک شفت ‌