Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز ، مدت‌هاست اهالی منطقه «کوجوار» که زمانی روستایی در حاشیه‌ی کلانشهر تبریز شناخته می‌شد و مدتی پیش با تصویب شواری عالی شهرسازی به تبریز پیوست، با پدیده‌ای به نام آلودگی محیطی ناشی از پالایشگاه و پتروشیمی تبریز دست و پنجه نرم می‌کند.

 

مجاورت این منطقه در کنار پالایشگاه و پتروشیمی تبریز و آلودگی‌های ناشی از این دو مجتمع صنعتی موجب شده است که مردم منطقه از بوی بد موجود و دود ناشی از آلاینده‌ها نفسشان تنگ شود و همواره معترض این شرایط باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تابستان امسال بود که به دلیل گرمای بیش از حد هوا و تبخیر حوضچه‌های پتروشیمی، شدت آلودگی هوا بقدری زیاد شد که اهالی منطقه در اعتراض به این وضعیت با رسانه‌ای کردن آن پای مسئولان را به ماجرا کشاندند و مسئولان مربوطه نیز با رفع مقطعی آلودگی وعده اصلاح اساسی این مشکل را تا پایان سال جاری دادند.

سازمان محیط زیست نیز با مشاهده وضعیت موجود وارد عمل شده و با بررسی پالایشگاه و پتروشیمی تبریز به هرکدام که مشکل آلایندگی داشتند اولتیماتوم داد تا مشکلات خود را مرتفع نمایند.

اما این پایان ماجرا نبود، چند روز پیش اهالی منطقه کوجوار تبریز مجددا و شب هنگام با استشمام بوی نامتبوع مواد شیمیایی در منطقه، مقابل درب اصلی پتروشیمی تبریز تجمع کرده و خواستار حل مشکل شدند.

ابراهیم افشاری مدیر روابط عمومی پتروشیمی تبریز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، ضمن رد ادعای اهالی کوجوار تبریز، گفت: پس از حضور نماینده مردم منطقه، بازرسان محیط زیست و بازدید از پتروشیمی مشخص شده است که آلودگی فعلی و مورد اعتراض مردم از سوی پتروشیمی تبریز نیست.

وی تصریح کرد: پتروشیمی تبریز با در پیش گرفتن پارامتر‌های زیست محیطی، هم اکنون یکی از سالم‌ترین مراکز صنعتی کشور است.

از طرف دیگر با توجه به معلوم نشدن منشاء آلودگی اخیر و کلافگی مردم، بازرسان سازمان محیط زیست در تحقیقاتشان پالایشگاه تبریز را به عنوان عامل آلودگی اخیر شناخته و برای اصلاح این امر به مسئولین پالایشگاه تبریز تذکر دادند.

حسن عباس‌نژاد معاون نظارت و پایش اداره‌کل محیط زیست آذربایجان‌شرقی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، ضمن تایید این موضوع گفت: اخطاریه‌ای به پالایشگاه تبریز مبنی بر اصلاح آلودگی ایجاد شده، فرستاده‌ایم و منتظر رفع مشکلات موجود هستیم.

وی تاکید داشت: پرونده پالایشگاه تبریز همچنان در سازمان حفاظت از محیط زیست باز بوده و در صورت اصلاح نکردن و بهبود نیافتن  وضع موجود به استناد ماده قانونی اقدام علیه بهداشت و سلامت عمومی، پرونده را به دادستانی ارجاع خواهیم داد.

باید دید که وضعیت فعلی مردم کوجوار چه زمانی حل خواهد شد و این آلودگی محیطی تا چه زمان با اهالی منطقه همراه خواهد بود.

یکی از اهالی کجاآباد نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، اظهار داشت: ما سال‌هاست با آلودگی هوای ناشی از فعالیت مراکز صنعتی مواجه هستیم. تابستان امسال وضعیت واقعا وخیم بود. کارشناسان و مسئولان آمدند و وعده‌هایی دادند و تا حدودی مشکل حل شد. اما این چند روز بوی نامتبوع شیمیایی،  چنان نفس مردم را به تنگ آورده است که شبانه جلوی پتروشیمی تبریز تجمع کردیم.

وی ادامه می‌دهد: در این سال‌ها بسیاری از کودکان و سالمندان دچار مشکلات تنفسی و پوستی شده‌اند و با توجه به محروم بودن نسبی منطقه، بسیاری از این افراد به سلامتی کامل نرسیده‌اند.

قاسمی مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نیز تعیین تکلیف اجرای طرح‌های زیست محیطی پتروشیمی و پالایشگاه تبریز خواستار شد.

وی از اجرا نشدن به موقع طرح‌های زیست محیطی این دو واحد بزرگ صنعتی انتقاد کرد و گفت: پتروشیمی تبریز از برنامه زمان بندی اجرای طرح‌های کاهش اثرات زیست محیطی یک سال عقب است و بحث‌هایی که در مورد علت آن مطرح می‌شود، اصل موضوع آلایندگی را حل نمی‌کند.

وی افزود: توسعه صنعتی باید همراه با اصول و رعایت ضوابط زیست محیطی باشد تا پایدار بماند.

قاسمی ادامه داد: اجرای طرح‌های کاهش اثرات زیست محیطی پتروشیمی و پالایشگاه تبریز طبق برنامه زمان بندی ضروری است چرا که تولید، اشتغال باید همراه با رعایت مسایل زیست محیطی باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خاطرنشان کرد: تعامل خوبی با ۲ شرکت پتروشیمی و پالایش نفت تبریز داشته ایم و انتظار این است که با حداکثر توان نواقص طرح‌ها هم رفع شود.

وی افزود: این دو شرکت صنعتی علاوه بر کنترل آلودگی هوا، مسئولیت‌های اجتماعی در قبال مردم کجوار دارند که باید به آن‌ها عمل کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: تا هفته آینده باید برنامه‌های طرح‌های کاهش اثرات زیست محیطی پتروشیمی و پالایشگاه تبریز مشخص شود.

منطقه کوجوار تبریز که در جنوب غربی تبریز و در کنار مراکز صنعتی بزرگ خصوصا پتروشیمی و پالایشگاه تبریز واقع شده است، از همان ابتدا جزو مناطق محروم تبریز حساب می‌شود، هرچند در سال‌های اخیر با اقدامات خوب شهرداری تبریز چهره این منطقه دگرگون شده، اما هنوز با شرایط ایده‌آل فاصله بسیاری دارد و آلودگی هوا و محیط مشکلات عدیده‌ای را علاوه بر عقب ماندگی منطقه ایجاد کرده است.

انتهای پیام/ش

کجوار در انتظار هوای پاک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۷۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان

پارلمان اروپا با توجه به اعتراضات گسترده کشاورزان اروپایی در برابر برخی خواسته‌های این قشر سر خم کرده و به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع آن‌ها رای داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "تاگس شاو"، پس از هفته ها اعتراض کشاورزان، پارلمان اروپا برخی از مقررات زیست محیطی در کشاورزی را پس گرفت. این تغییرات در یک رویه تسریع شده تصویب شد و برخی حتی به ماسبق نیز اعمال می شوند.

به این ترتیب پارلمان اتحادیه اروپا راه را برای مقررات زیست محیطی ضعیف تر در کشاورزی باز کرده است. نمایندگان پارلمان اروپا در استراسبورگ رای دادند تا به کشاورزان اجازه داده شود تا در رعایت مقررات زیست محیطی انعطاف بیشتری داشته باشند. تغییرات در سیاست مشترک کشاورزی (CAP) شامل استانداردهایی است که برای اطمینان از شرایط کشاورزی و اکولوژیکی خوب خاک در نظر گرفته شده است.

در اصل، کشاورزان باید به این موارد پایبند باشند تا از یارانه های کشاورزی اتحادیه اروپا به ارزش میلیاردها بهره ببرند. اینها شامل مشخصات زمین های آیش، نوارهای حائل در امتداد توده های آب و تناوب زراعی است که برای اطمینان از اینکه خاک تحت تأثیر استفاده کشاورزی بی رویه قرار نمی گیرد، در نظر گرفته شده است.

به عنوان مثال، تا کنون کشاورزان موظف شده بودند بخشی از زمین های زراعی خود را به صورت آیش رها کنند یا از آن استفاده غیرمولد کنند. آنها اکنون می توانند این کار را به طور داوطلبانه حداقل تا سال 2027 انجام دهند. آنها باید برای این کار توسط کشورهای اتحادیه اروپا پاداش بگیرند. در مورد الزامات کشت محصولات صید هم باید به کشورهای اتحادیه اروپا آزادی عمل بیشتری داده شود.

همچنین باید به مشاغل کشاورزی اجازه داده شود که مناطق مرتع بیشتری را به زمین های قابل کشت تبدیل کنند. این امر به ویژه برای دامدارانی که به دلیل کسب و کار ضعیف به کشت غلات روی آورده اند، سودمند خواهد بود.

بر این اساس همچنین اگر کشاورزان از خشکسالی یا سیل رنج ببرند الزامات تناوب زراعی نیز باید برای آن ها تضعیف شود. بر اساس این الزامات شرکت ها فقط باید انواع مختلفی از گیاهان را پرورش دهند، اما دیگر مجبور نیستند هر سال گونه ها را تغییر دهند.

همچنین در این طرح ها مقرر شده است که مزارع کوچک با مساحت کمتر از ده هکتار از کنترل ها و تحریم های مربوط به الزامات زیست محیطی مستثنی شوند.

بسیاری از تغییرات برنامه ریزی شده در CAP قرار است در سال 2025 به اجرا درآیند، اما برخی نیز به صورت عطف به ماسبق تا 1 ژانویه 2024 لازم الاجرا خواهند شد. بنابراین، اگر شرکت ها هنوز الزامات را رعایت نکرده باشند، از تحریم ها اجتناب خواهند کرد.

کشاورزان در سراسر اروپا برای مدت طولانی بر سیاستمداران فشار آورده اند و به سیاست های آن ها انتقاد و اعتراض کرده‌اند از جمله، آنها از بوروکراسی بیش از حد شکایت دارند. در آغاز سال، آنها در بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا به خیابان ها ریختند و تظاهرات کردند که گاهی اوقات خشونت آمیز بود. کمیسیون اتحادیه اروپا به وضوح با پیشنهادات خود به کشاورزان نزدیک شد.

نوربرت لینز، رئیس کمیته کشاورزی در پارلمان اروپا، این رای را "موفقیت بزرگی برای کشاورزی اروپا دانسته و آن را ستود. وی تاکید کرد: اعتراض کشاورزان شنیده شد و تحویل داده شد. او از وزیر کشاورزی فدرال آلمان هم خواست تا این تصمیمات را در آلمان یک به یک اجرا کند.

کشورهای اتحادیه اروپا هنوز باید در این باره به توافق برسند، اما این بسیار محتمل تلقی می شود. الزامات جدید ممکن است از سال جاری اجرایی شود. پروژه پیشنهادی کمیسیون با یک رویه تسریع شده به تصویب مجلس رسید.

اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می‌کنداختلاف در اتحادیه اروپا برای سیاست مالی مشترک اروپایی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهروند خبرنگار،آلاینده های زیست محیطی کامیونها درپلدشت
  • رسانه‌ها مشکلات را با رعایت اخلاق منعکس کنند
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • موزه‌ها باید پاسخگوی مشکلات امروز جامعه باشند
  • رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • فلرها، سلامتی مردم عسلویه را نشانه گرفته است
  • مسئولان فرصت خدمت به مردم را قدر بدانند
  • وضعیت زیست محیطی ومحل دفن زباله گاه هشترود ذوالبین مناسب نیست