Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@16:32:54 GMT

روسیه ۱۲ بلوک نیروگاه هسته‌ای در هند می‌سازد

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۵۶۳۳۴

معاون وزیر امور خارجه روسیه از برنامه گسترده کشورش برای ساخت بیش از 12نیروگاه هسته ای در هند خبر داد.

به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه روسیه پنجشنبه شب اعلام کرد: ایگور مورگولوف در سومین همایش مراکز پژوهشی روسیه و هند در مسکو به روابط راهبردی دو کشور و همکاری های دوجانبه در عرصه های مختلف ازجمله در عرصه انرژی هسته ای اشاره کرد و اظهار داشت: با تسهیلاتی که روسیه در اختیار هند قرار داده است، نیروگاه هسته ای کودانکولام هند با مشارکت روسیه در حال احداث است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مطابق برنامه احداث نیروگاه کودانکولام در ایالت تامیل نادو، در این نیروگاه هسته ای با مشارکت روس اتم چهار واحد نیروگاه هسته ای باید ساخته شود.


در زمان حاضر دو بلوک نیروگاه اتمی کودانکولام هند ساخته شده است و بلوک اول راه اندازی و بلوک اتمی دوم نیز به تازگی به طرف هندی تحویل داده شد.


مورگولوف در ادامه سخنان خود همچنین از امکان جلب مشارکت شرکت های هندی در ساخت مشترک نیروگاه های هسته ای با روسیه در کشورهای دیگر خبر داد و گفت: با توجه به همکاری موفق روسیه و هند در این عرصه، پروژه احداث نیروگاه هسته ای روپور در بنگلادش به صورت مشترک انجام می شود. 

** همکاری روسیه و هند در عرصه انرژی دورنمای خوبی دارد 


معاون وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه همکاری های روسیه و هند به عرصه انرژی هسته ای محدود نمی شود، اظهار کرد: روسیه یکی از کشورهای پیشروی جهان در عرصه تولید و صادرات مواد هیدروکربنی (نفت و گاز) است و هند مصرف کننده عمده انرژی محسوب می شود.


وی افزود: این عوامل دو کشور را شریک طبیعی می کند و دستورالعمل تامین امنیت ملی انرژی، پیشرفت بیشتر همکاریها از رابطه خریدار و فروشنده به تبادل متقابل سرمایه گذاریها را می طلبد. 


مورگولوف خاطرنشان کرد: نمونه موفق این همکاری را در بهره برداری از حوزه گازی ساخالین 1 در خاور دور روسیه شاهد هستیم که هند در آن مشارکت می کند و در چارچوب این طرح گاز فشرده تولید می شود. 

**همکاریهای فنی-نظامی روسیه و هند اهمیت فراوان دارد


مورگولوف خاطرنشان کرد: یکی از عرصه های کلیدی مشارکت روسیه و هند، همکاریهای دو کشور در حوزه فنی-نظامی است. 


وی یادآوری کرد: در جریان دیدار رئیس جمهوری روسیه از دهلی نو در ماه اکتبر گذشته قرارداد فروش سامانه های پدافند موشکی اس-400 به هند امضا شد که از بزرگترین قراردادهای تسلیحاتی بین دو کشور است. 


معاون وزیر خارجه روسیه تصریح کرد: چند قرارداد فروش سلاح به هند در مرحله نهایی قرار دارد که برای تامین توانمندی دفاعی این کشور اهمیت حیاتی دارد. 

**طرح های بزرگی بین روسیه و هند اجرا می شود


معاون وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد که طرح های بزرگ با دورنمای خوبی در عرصه های هواپیماسازی، ماشین سازی، داروسازی، پزشکی، صنایع معدن، شیمی، نانو و بیوتکنولوژی بین روسیه و هند در حال اجرا است. 


وی افزود: شرکت های بزرگ روسی همچون گازپروم، روس نفت، استروی ترانس گاز، اورال ماش زاوود، سیبور و سیلاوی ماشینی در بازار هند فعالیت می کنند. 


وی همچنین از رشد 21 درصدی مبادلات بازرگانی روسیه و هند در سال 2017 که به 9 میلیارد دلار رسیده است ابراز خرسندی کرد.


مورگولوف سپس به همکاری روسیه با هند در سازمان های منطقه ای ازجمله سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس اشاره کرد و نیز گفت که روسیه و هند در چارچوب راهگذر حمل و نقل بین المللی شمال -جنوب که از هند با عبور از ایران و روسیه به اروپای شمالی کشیده می شود، با یکدیگر همکاری می کنند.


سومین همایش مراکز پژوهشی روسیه و هند را دانشگاه بین الملل مسکو وابسته به وزارت خارجه روسیه با مشارکت باشگاه سیاسی والدای و شورای امور بین المللی هند برگزار کرد. 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۶۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی  در این دیدار ضمن خوش‌آمد گویی به سفیر عربستان سعودی و ابراز خرسندی از حضور وی در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای، بر پیوند عمیق دو کشور تأکید کرد و گفت: پیوند قلبی و اشتراکات دینی و فرهنگی دو کشور حدیث وصل دو ملت است. ‌آنچه برای ایران و عربستان اهمیت دارد، تلاش برای توسعه تعاملات در راستای منافع ملی دو کشور است.

وی با اشاره به موضوع توسعه و کاربرد فناوری‌های پیشرفته اظهار کرد: کشورهای خاصی در جهان وجود دارند که به دنبال فناوری‌های نوین هستند. برخی از این کشورها در نظر دارند که ایران خریدار چنین تکنولوژی‌هایی باشد درصورتی‌که رویکرد جمهوری اسلامی ایران در این زمینه کاملاً متفاوت است و به دنبال تحقیقات و توسعه فناوری در کشور است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با تأکید بر حفظ تعاملات با کشورهای منطقه خاطرنشان کرد: با این رویکرد و با ظرفیت‌سازی، ‌ به دنبال خلق فناوری هستیم زیرا بسیاری از کشورهای جهان در این عرصه با ما همکاری نمی‌کنند. با توجه به این شرایط، ما به دنبال پیشرفت و توسعه فناوری‌های نوین رفتیم و با توکل به پروردگار متعال اکنون در جایگاه خوبی قرار داریم.

اسلامی گفت: دستیابی به فناوری‌های نوین همچون هسته‌ای نتایج بسیار مثبتی برای ایران داشته؛ البته این مسئله موجب ناخرسندی کشورهای مخالف جمهوری اسلامی ایران و استکبار جهانی شده است.

وی با اشاره به رویکرد عربستان سعودی در زمینه توسعه فناوری‌های نوین عنوان کرد: عربستان سعودی رویکرد جدیدی را در پیش گرفته و به دنبال توسعه فناوری هسته‌ای است که ما آماده همکاری با کشورهای منطقه به‌ویژه عربستان هستیم. در این زمینه نکته مهم، بحث رویکرد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است زیرا رویکرد آژانس اساساً باید مبتنی بر حمایت از توسعه فناوری هسته‌ای در کشورهای گوناگون باشد.

اسلامی تأکید کرد: ایران بیشترین همکاری‌ها را در زمینه بازرسی‌ها با آژانس داشته و دارد. در چارچوب پادمان و «ان.پی‌. تی» همچنان همکاری‌های لازم را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواهیم داشت.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین به لزوم توسعه نیروگاه‌های اتمی و گسترش میزان تولید رادیو داروها برای استفاده بیماران تأکید کرد و گفت: سالانه یک میلیون بیمار ایرانی از این رادیو داروها استفاده می‌کنند بنابراین توسعه تولید این‌گونه داروها بسیار ضروری است و در این زمینه آماده همکاری با سایر کشورها هستیم.

اسلامی با اشاره به ضرورت توسعه کاربرد پرتوها در حوزه‌های مختلف عنوان کرد: توسعه کاربرد پرتوها توسط یک شبکه دانش‌بنیان را در دستور کار قرار داده و دنبال می‌کنیم و جمهوری اسلامی ایران در این زمینه به پیشرفت‌های خوبی دست یافته است.

معاون رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در ابعاد و سرفصل‌های مختلف صنعت هسته‌ای به موفقیت‌های فراوانی دست یافته و بسیار مؤثر عمل کرده؛ اظهار کرد:‌ با توجه به موارد ذکر شده اکنون شاهد توسعه و گسترش فناوری هسته‌ای در حوزه‌ها و بخش‌های گوناگون کشور هستیم.

اسلامی با بیان اینکه از ظرفیت‌های خوب پژوهشی و ‌آموزشی در زمینه فناوری هسته‌ای برخورداریم، خاطرنشان کرد: آماده همکاری و ارائه تجارب و دانش خود در زمینه‌های پژوهشی و آموزشی به سایر کشورها هستیم.

سفیر عربستان سعودی در ایران نیز ضمن تشکر از دعوت محمد اسلامی به‌منظور حضور در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای، بر پیشرفت و توسعه تعاملات میان دو کشور تأکید کرد.

عبدالله بن سعود العنزی در این دیدار، ‌ایران را کشور همسایه، دوست و برادر دانست و گفت: شاهد پیشرفت‌های بیشتر در حوزه‌ همکاری‌های دوجانبه و در زمینه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • پوتین دستور آغاز رزمایش هسته‌ای را صادر کرد
  • پوتین رزمایش هسته‌ای برگزار می‌کند
  • رئیس سیا نگران روابط ایران و روسیه شد/ برنز به ایران اتهام زد
  • شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • رئیس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • رییس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • اوکراین : حملات سنگین روسیه به نیروگاه‌های ما یک میلیارد دلار خسارت وارد کرده است
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • تحولات اوکراین|هشدار درباره شکست کی‌یف بدون کمک نظامی غرب