Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@02:27:28 GMT

انرژی‌های پاک به طبیعت آسیب می‌رسانند؟

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۵۶۷۶۷

انرژی‌های پاک به طبیعت آسیب می‌رسانند؟

نتایج مطالعات نشان می‌دهد که انرژی‌های پاک مانند انرژی خورشیدی و بادی، اثرات زیست محیطی دارند که نباید نادیده گرفته شوند، اما باز هم برای استفاده، نسبت به سایر انرژی‌ها پیشرو هستند.

به گزارش ایسنا به نقل از ارث، معمولا انرژی خورشیدی و انرژی بادی، موردنظر طرفداران محیط زیست هستند، اما هر نوع انرژی برای محیط زیست هزینه دارد و انرژی بادی و خورشیدی هم از این قاعده مستثنی نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفاده از قدرت باد، یکی از پاک‌ترین و پایدارترین راه‌های تولید برق است، زیرا تولید آلودگی‌های سمی و انتشار گازهای گلخانه‌ای را ندارد.

 انرژی بادی، فراوان، پایان‌ناپذیر، مقرون به صرفه و جایگزین مناسب و قابل توجهی برای سوخت‌های فسیلی است، اما می‌تواند آسیب‌هایی به محیط زیست وارد سازد.

طبق بررسی‌ها، توربین‌های بادی، سالانه عامل از بین رفتن خفاش‌ها و پرندگان بسیاری هستند و یا پانل‌های خورشیدی که در کویر قرار می‌گیرند، محیط زیست این مناطق را به خطر می‌اندازند، زیرا زیستگاه حیوانات بومی را اشغال می‌کنند.

محققان هم‌چنین تاکید کردند که اجرای ملزومات اولیه برای انرژی خورشیدی و بادی، منجر به ایجاد آلایندگی برای محیط زیست می‌شود. برای مثال، پانل‌های خورشیدی برای ساخته شدن، نیاز به فلز و پلاستیک دارند و توربین‌های بادی هم نیاز به مقدار زیادی بتن داشته که هرکدام باعث ایجاد  آلودگی می‌شوند.

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد، از آنجاکه این راه‌های تولید انرژی، مقرون به صرفه‌ترین نوع تولید انرژی هستند، باید تمهیداتی برای کمتر آسیب رساندن آن‌ها به محیط زیست اندیشیده شود، مثلا قرار دادن توربین‌های بادی در مناطقی که پرندگان و خفاش‌ها کمتر در آنجا تردد دارند.

هم‌چنین، با توجه به استفاده بیش‌تر از انرژی خورشیدی، دفع پانل‌های خورشیدی طی دو یا سه دهه آینده، مشکلات بسیاری ایجاد می‌کند، زیرا این زباله‌ها به راحتی قابل بازیافت نیستند.

پیش‌بینی شده است که پسماندهای خورشیدی می‌توانند تا سال ۲۰۵۰ به ۷۸ میلیون تن برسند بدون آن‌که بتوان آن‌ها را مجددا بازیافت کرد. این به آن معنی است که بسیاری از زباله‌ها، منجر به بروز مشکلاتی برای انسان‌ها خواهند شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: انرژی تجدید پذیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۶۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد

دانشگاه فردوسی مشهد، این رتبه‌بندی‌ها در بازه زمانی سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۲ میلادی و براساس رتبه و تعداد تولیدات علمی نمایه شده در پایگاه Web of Science در زمینه فناوریهای سبز به دست آمده است.

بر اساس این گزارش، فناوریهای سبز به فناوریهایی اطلاق می‌شود که تهدیدهای سلامت انسانی و محیطی را به حداقل رسانده و به کاهش اثرات زیست‌محیطی حاصل از فعالیت مجموعه‌های فناورانه کمک کند.

موسسه آنکتاد (UNCTAD) وابسته به سازمان ملل متحد، فناوری‌های سبز را به فناوری‌های پنل خورشیدی، برق خورشیدی متمرکز، زیست توده و سوخت زیستی، انرژی باد و هیدروژن سبز و وسایل نقلیه الکتریکی تقسیم‌بندی کرده است.

موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) نیز با اعلام این رتبه‌بندی، بر اهمیت بررسی و تحلیل جایگاه فناوری‌های سبز کشورهای پیشرو جهانی و اسلامی و نقش مؤثر آن در سیاست‌گذاری و بهبود وضعیت فناوری‌های سبز و تأثیر آن بر جامعه تأکید کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • افزایش چشمگیر ظرفیت انرژی خورشیدی در بریتانیا
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • تلنگری جامعه‌شناختی به بحران آب