Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-04@16:08:59 GMT

جشن زیلو در محله بشنیغان میبد برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۵۷۸۶۶

جشن زیلو در محله بشنیغان میبد برگزار شد

به گزارش ایرنا ، جمعه شب گذر زیلوبافان میبد در محله بشنیغان شاهد حضور مردمی بود که مدتی پیش دغدغه تایید هنر زیلوبافی را در شورای جهانی صنایع دستی داشتند و با تلاش خود سعی در انجام اقداماتی در راستای ثبت جهانی داشتند.
حالا که این موضوع رقم خورد ، با گردهمایی خود و بر پا کردن جشنی با شکوه این رویداد تاریخی را به هم تبریک گفته ، میثاق بستند تا با تلاش بیشتر ادامه دهنده راه پدران و مادران خود در توجه و عنایت به زیلوبافی در هر کسوت و مقامی باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پدران و مادرانی که روزی فرزندان خود را وادار می کردند در کنار درس خواندن ، پنجه زنی را از آنها یاد بگیرند و کمک کارشان باشند.
حال فرزندان آنها که با همت خود در کنار پنجه زنی زیلو ، به تحصیل علم نیز مشغول بودند ، آمده بودند تا بگویند سخت کوشی پدران و مادران رقم زننده پیشرفت آنها بود.
سخت کوشی که نقش اندازی بر تار و پود دستگاه زیلو نتیجه آن بود و به زندگی آنها نیز در خدمت به خلق نقش داد.
دکتر محمد علی کریم زاده میبدی متخصص به نام زنان و زایمان یزد، فزرند مرحوم رضا که در میان مردم و زیلوبافان منطقه به دایی رضا معروف بود با حضور در این مراسم ، از زیلو بافی سخنان ها گفت.
به گفته وی هنرمندان زیلوباف از هنگام اذان صبح ، کارشان را شروع می کردند و کارهایی چون حلاجی ، نخ ریزی ، رنگ ریزی را در کنار هم انجام می دادند.
وی افزود : پدران و مادران ما میراثی را به جای گذاشتند که نتیجه سخت کوشی و تلاش آنها بود و ما باید تواضع ، فروتنی سلامت نفس ، قناعت و مناعت نفس که پدران و مادران ما در لای به لای نخ ها بافتند را پیشه خود کنیم و مهربانی که آنها نسبت به همدیگر داشتند را به یاد داشته باشیم.
به گفته دیگر سخنران این مراسم سید عبدالعظیم پویا پژوهشگر میبدی باید به روز کردن صنعت زیلو که ریشه تاریخی دارد ، تلاش و کوشش کرد.
وی به خوشه زیلو برای زیلوبافی که اخیرا با همکاری شرکت شهرک های صنعتی استان یزد ، جهاد دانشگاهی و فرمانداری تعریف شد، اشاره کرد و توضیحاتی را نیز در خصوص راه اندازی موزه زیلو در میبد طی هشت سال گذشته داد.
محله بشنیغان میبد مهد زیلو است ، فرشینه ای که تار و پود آن ریشه در خانه های این محله دارد ، روزگاری نقش و نگار زیلو با پنجه زدن صاحبان خانه های این محله آفریده می شد ، در و دیوار خانه های این محله برای هر بیننده ای سخن از زیلو بافی داشت .
در خانه های بشنیغان میبد به روی افرادی که از محلات دیگر می آمدند تا زیلوبافی را بیاموزند باز بود، هرخانه ای حریمی داشت و حریم خانه زیلو بافان ، حیا و نجابت زنان آن خانه ها بود که هم پای فرزندان و شوهران هم خانه داری می کردند و هم چرخ ماسوره ورکنی را در کنار چخکون که ابزار کارشان بود به حرکت در می آورند و ماسوره برای استفاده در زیلو بافی می پیچیدند .
زیلوبافی در میبد سابقه‌ای دیرینه دارد، برخی سابقه آن را به قرن هشتم هـ . ق و دوره مظفریان نسبت می‌دهند.
قدیمی‌ترین و در عین حال نفیس‌ترین زیلوهای میبد، به قرن 12 هـ .ق تعلق دارد و بر روی آن بیست و چهار سجاده طراحی شده است.
مرکز شهرستان 100هزار نفری میبد در 50 کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.
9934/ 2047/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف زایمان زنان صنایع دستی صنعت موزه منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۷۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل خانه طراحان فیروزه‌ای بر آمده از تلاش جوانان گرافیست است

به گزارش خبرگزاری مهر، احسان قائدی افزود: همزمانی نخستین سالگرد خانه طراحان فیروزه‌ای با ۱۲ اردیبهشت روز معلم را به فال نیک می‌گیریم و از همه اساتید بزرگوار هنر گرافیک و طراحی که کمک حال خانه طراحان حوزه هنری هستند صمیمانه قدردانی می‌کنیم.

وی یاد آور شد: پرورش و شناسایی هنرمندان خوب طراح و گرافیست یکی از جدی ترین اهداف تشکیل خانه طراحان حوزه هنری استان است تا بتواند با پرورش هنرمندان متعهد، با زبان هنر دغدغه مردم را در زمینه‌های مختلف به درستی مطرح کنند.

رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری بر لزوم برگزاری دورهمی های خانه طراحان در دیگر نقاط استان تاکید کرد و افزود: در تلاش هستیم زمینه‌ای فراهم کنیم که نشست‌های ماهانه خانه طراحان حوزه هنری در دیگر شهرستان‌های استان نیز برگزار شود چرا که استان چهارمحال و بختیاری سرشار از هنرمندان نخبه و استعدادهای بسیار هنری است.

مسئول واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری چهارمحال و بختیاری نیز درباره این نشست گفت: چهاردهمین نشست خانه طراحان با حضور کریم منزوی، علیرضا رضایی، صادق صدری نژاد و قاسم رشیدی از طراحان و اساتید رشته گرافیک در نگارخانه چراغ جادو همزمان با روز معلم برگزار شد.

احمد رضا باقری افزود: در این نشست که با عنوان مناظره گرافیکی نام گذاری شده بود اساتید این رشته در رابطه با شاکله‌های مهم طراحی گرافیک، افزایش کاربری رشته گرافیک در دانشگاه‌ها، چگونگی گرافیک در حوزه بازار کار و تجارت، ظرفیت‌های استفاده از هوش مصنوعی در گرافیک، بحث و گفتگو کردند.

باقری یاد آور شد نشست‌های خانه طراحان حوزه هنری با هدف ارتقا سطح علمی هنر جویان این رشته و همچنین تولید آثار فاخر هنری به صورت ماهانه برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، در چهاردهمین پاتوق فیروزه‌ای خانه طراحان حوزه هنری، جشن روز معلم و سالگرد تشکیل خانه طراحان حوزه هنری با حضور اساتید و هنرمندان گرافیک و تصویر ساز استان برگزار شد.

کد خبر 6095547

دیگر خبرها

  • این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند
  • این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند + جدول
  • عملیات وعده صادق دشمنان را مرعوب و دوستان را مسرور کرد
  • تشکیل خانه طراحان فیروزه‌ای بر آمده از تلاش جوانان گرافیست است
  • رنگارنگ‌ترین محله‌های شهری جهان
  • آزمون و رم در خانه مغلوب بایرلورکوزن شدند؛ مارسی و آتالانتا به تساوی رسیدند
  • برگزاری جشنواره بازی‌های بومی محلی در میبد
  • ۲۵۰۰ یادواره محله و خانه محور برای شهدای استان برگزار می شود
  • ۲۵۰۰ یادواره محله محور و خانه محور برای شهدای استان برگزار می شود
  • ۲۵۰۰ یادواره محله‌محور و خانه‌محور در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود