Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@02:46:05 GMT

شناسایی سیاره درحال تبخیر

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۵۸۷۶۳

شناسایی سیاره درحال تبخیر

تهران – ایرنا - تلسکوپ فضایی هابل سیاره جدیدی را در خارج از منظومه شمسی شناسایی کرده است که با سرعت زیادی در حال تبخیر شدن است.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، این سیاره که یک نپتون داغ است،« GJ 3470b »نام دارد و با سرعت بی سابقه ای در حال بخار شدن است. نپتون داغ نوعی سیاره غول پیکر است که جرم آن مشابه جرم اورانوس و نپتون بوده و در مداری نزدیک و معمولا کمتر از یک واحد نجومی (معادل 150 میلیون کیلومتر) به دور ستاره خود گردش می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دمای اتمسفر این نوع سیارات معمولا به 927 درجه سانتیگراد می رسد.
نپتون های داغ بسیار کمیاب هستند، با وجود این قبلا یک نمونه از آن ها به نام Gliese 436b نیز کشف شده است که در مداری به فاصله 6 میلیون کیلومتر به دور یک ستاره کوتوله سرد و پایدار با عمر 4 تا 8 میلیارد سال گردش می کند و با سرعتی کمتر از سیاره GJ 3470b در حال محو شدن است.
سیاره GJ 3470b در مدار یک ستاره بسیار جوان تر با عمر 2 میلیارد سال گردش می کند که بسیار گرم تر و ناپایدارتر است و در نتیجه در معرض مقادیر بسیار بیشتری از تشعشعات داغ ستاره قرار دارد. در نتیجه این وضعیت اتمسفر سیاره به اندازه ای گرم می شود که به نقطه جوش می رسد.
با وجود این که فاصله GJ 3470b از ستاره آن تقریبا برابر فاصله Gliese 436b از ستاره خود است، سیاره جدید با سرعتی تقریبا 100 برابر ستاره Gliese 436b در حال محو شدن است. به اعتقاد محققان ممکن است علت این تفاوت سرعت، خارج شدن گاز هیدروژن از اتمسفر این سیاره به فضای اطراف باشد. علاوه بر این چگالی GJ 3470b کمتر از Gliese 436b است و در نتیجه نیروی گرانشی آن نسبت به اتمسفر به شدت نیروی گرانشی Gliese 436b نیست و اتمسفر آن آزادانه تر از میدان گرانشی سیاره خارج می شود.
به گفته محققان اگر این سیاره با سرعت کنونی تبخیر شود، به زودی به یک نپتون کوچک یا ابرزمین تبدیل خواهد شد و تنها در طول چند میلیون سال، نیمی از جرم این سیاره از بین خواهد رفت.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Astronomy and Astrophysics منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي هابل نپتون سياره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۸۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاره عطارد در اوج خورشیدی قرار می‌گیرد

سیاره عطارد یازدهم اردیبهشت در دورترین فاصله از خورشید قرار می‌گیرد، اما این پدیده از اصفهان قابل مشاهده نیست.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، گردش ۸۸ روزه سیاره عطارد به دور خورشید باعث می‌شود سه‌شنبه -یازدهم اردیبهشت‌ماه- به دورترین نقطه از خورشید در فاصله ۰.۴۷ واحد نجومی برسد؛ سیاره عطارد برخلاف بیشتر سیارات که دقیقاً مدارهای دایره‌ای به دور خورشید را دنبال می‌کنند و فاصله آن‌ها از خورشید تنها چند درصد تغییر می‌کند، دارای مدار بیضی شکل است.

فاصله سیاره عطارد از خورشید بین ۰.۳۰۷ واحد نجومی در حضیض (نزدیک‌ترین فاصله به خورشید) و ۰.۴۶۷ واحد نجومی در اوج (دورترین فاصله از خورشید) متغیر است، این تغییر بیش از ۵۰ درصد به این معنا است که سطح آن در زمان حضیض نسبت به زمان اوج، دو برابر بیشتر انرژی از خورشید دریافت می‌کند.

قرار گرفتن سیاره عطارد در اوج خورشیدی از اصفهان قابل مشاهده نیست، زیرا در طول روز به بالاترین نقطه خود در آسمان می‌رسد و زمان غروب نیز بیش از سه درجه بالاتر از افق نخواهد بود.

کد خبر 749256

دیگر خبرها

  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • حقایق پنهان درباره ماه
  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!
  • اتمسفر تماشایی ورزشگاه سیگنال ایدونا پارک پیش از آغاز بازی دورتموند و پاری سن ژرمن / فیلم
  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • آب می‌تواند بدون حرارت و فقط با نور تبخیر شود
  • احتمال استفاده رژیم صهیونیستی از «بمب خلأ» در جنگ غزه
  • انسان‌هایی که تبخیر می‌شوند؛ استفاده اسرائیل از سلاح گرمافشاری در غزه
  • سیاره عطارد در اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری