Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه ایران نوشت: آنتن فروشی صداوسیما درباره کتاب‌های کمک آموزشی و کلاس‌های کنکور تمامی ندارد.

این بار جمعی از اعضای هیات علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در نامه‌ای به رئیس رسانه ملی تاکید کردند که تبلیغات صداوسیما، به توهم یادگیری در خانواده‌ها دامن می‌زند. در بخشی از این نامه آمده است: بخش قابل توجهی از برنامه‌های شبکه‌های مختلف صداوسیما به تبلیغ مستقیم و غیر مستقیم منابع کمک درسی به بهانه موفقیت دانش‌آموزان در آموزش مدرسه‌ای (منتهی به کنکور و روش‌های آمادگی برای آن) اختصاص داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این برنامه‌های تبلیغاتی که در حجم وسیعی و در بهترین ساعات پرمخاطب روی آنتن می‌رود، از یک سو موجب تشویش خاطر خانواده‌ها و اضطراب شدید دانش‌آموزان شده و از سوی دیگر به‌صورت پنهان و ضمنی این پیام را القا می‌کند که منابع اصلی درسی و آموزش‌های رسمی مدرسه‌ای ناقص و ناکافی است.

از این رو، به نقش و جایگاه آموزش وپرورش رسمی و مدرسه‌ای به‌عنوان یک نهاد حاکمیتی حساس و خطیر در جامعه، صدمه سختی زده و می‌زند.» موضوعی که البته وزیر آموزش‌و‌پرورش هم بارها درباره آن توضیح داده است. او در حساب کاربری توئیترش نوشت: «سال گذشته را یادتان هست؟ وقتی با شما از مافیایی صحبت کردم که با اضطراب فرزندانمان دلالی می‌کنند و آن روز تمام توان خود را برای مقابله با حذف آزمون‌های زائد گذاشتند. امروز حجم گسترده تبلیغات آنها را به بهانه کنکور می‌بینید؟» این جملات فقط اظهار نظر وزیر آموزش و پرورش نبود. او تبلیغ و ورود کتاب‌های کمک آموزشی را در مدارس ممنوع اعلام کرد اما با وجود این هنوز زورش به صداوسیما نمی‌رسد. موضوعی که حالا با واکنش کارشناسان آموزشی روبه‌رو شده است؛ آنها می‌گویند صداوسیما نباید برای جبران کسری بودجه خود به کودکان و نوجوانان ضربه آموزشی وارد کند.

بر اساس آمارهایی که کارشناسان آموزشی داده‌اند یک موسسه آموزشی در طول یک سال برای پخش آگهی‌های بازرگانی رقم 300 میلیارد تومان پرداخت کرده است یا برخی از کارشناسان هم از گردش مالی 8 هزار میلیارد تومانی موسسات کنکور می‌گویند که بخش اعظم این گردش مالی مدیون تبلیغاتی است که صداوسیما برای این موسسات انجام می‌دهد.

در سوی دیگر بر اساس آماری که یکی از مدیران آموزش و پرورش اعلام کرده است؛ یک موسسه آموزشی فقط در روزهای جام جهانی با پرداخت رقم 42 میلیارد تومان انحصار آنتن صدا و سیما را برای تبلیغ کتاب‌های کمک آموزشی خود خرید. با این حال آن‌طور که مسئولان آموزش و پرورش می‌گویند تبلیغات صداوسیما درباره کتاب‌های کمک درسی به‌گونه‌ای است که خانواده‌ها به مدارس اجبار می‌کنند که از کتاب‌های کمک درسی استفاده کنند. تب و تابی که تلویزیون برای این موسسات به راه انداخته آنقدر قوی است که حتی برای دوره ابتدایی نیز آزمون طراحی می‌کنند.

مرتضی نظری رئیس روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش درباره تبلیغات صداوسیما در زمینه کتاب‌های کمک آموزشی با بیان این مطلب اظهار داشت: ماده 7 مصوبه 483 شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌گوید، صداو‌سیما، مطبوعات و جراید کثیرالانتشار کشور فقط در صورت تایید رسـمی و معرفـی هـر یـک از وزارتخانه‌های ذی‌ربط برای فرم‌های ویژه مجاز به تبلیغ و انتشارآگهی تبلیغاتی هستند و موسـس یـا موسسـان ملزم به اخذ مجوز لازم از وزارتخانه مربوطه هستند. در دو نامه وزیر آموزش و پرورش خطاب به رئیس صدا و سیما این موضوع را مطرح کرد و از رئیس صدا‌وسیما خواست تا به وضعیت آگهی‌های آموزشی ورود کند. وی تاکید کرد: مطابق با مصوبه بیست‌و‌یکمین جلسه شورای سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و نظارت مرکزی سازمان مدارس غیر دولتی و توسعه مشارکت مردمی، ورود هر گونه محتوای آموزشی و کتاب‌های کمک درسی توسط موسسات حقوقی و اشخاص حقیقی برای دوره ابتدایی ممنوع است. ما چنین قانونی داریم اما رسماً صداوسیما این موضوع را نادیده می‌گیرد. ما از بخش بازرگانی صدا وسیما توقع داریم به این قانون احترام بگذارد. باید بدانند که این شیوه تبلیغات آموزشی مسمومیت تربیتی ایجاد می‌کند. دوستان در صداوسیما اعلام می‌کنند که آموزش و پرورش سند تحول را اجرا نمی‌کند اما خود مسئولان صداوسیما خلاف سند تحول برنامه‌های تبلیغاتی به خورد مردم می‌دهند این تبلیغات فقط به حافظه محوری توجه می‌کند و حس جنگجویی و رقابت‌گرایی را در بین دانش‌آموزان بالا می‌برد.

نظری با اشاره به اینکه در جلسه‌ای مشترک با مدیران صداوسیما تصمیم بر این شد که آگهی‌ها کمتر شود، اظهار داشت: در جلسه مشترکی که با مسئولان صداوسیما داشتیم تصمیم بر این شد که کارشناسان آموزش و پرورش محتوای تیزرهای آموزشی را مورد بررسی قرار دهند، البته صداوسیما هم در یک ساعت خاص این تبلیغات را پخش کند این پیشنهاد دوستان صداوسیما هم بود اما هنوز به وعده خود عمل نکرده‌اند.

وی تاکید کرد: دوستان صداوسیما وقتی می‌خواهند وسیله‌های ورزشی، قرص، کفش طبی یا دارویی را تبلیغ کنند از وزارت بهداشت تاییدش را می‌گیرند اما درباره کتاب‌های کمک درسی هر موسسه‌ای که می‌خواهد تبلیغ کند بدون بررسی با گرفتن هزینه‌اش تبلیغ را انجام می‌دهند.

این تبلیغات تاثیر بسیاری روی خانواده‌ها دارد بر اساس گزارش‌هایی که ما دریافت کرده‌ایم مدیران مدارس اعلام کردند که وزارتخانه آیین نامه می‌دهد که هیچگونه کتاب‌های کمک آموزشی را در مدارس تدریس نکنیم اما خانواده‌ها می‌خواهند که این کتاب‌ها در مدارس آموزش داده شود. این هم به خاطر فضای ذهنی است که تبلیغات صداوسیما برای خانواده‌ها به وجود آورده است.

تنبیه دانش آموزان با مشق شب

مهدی بهلولی فعال صنفی معلمان گفت: نظام آموزشی کشور با تغییر و تحولاتی همراه است و این روند نشان می‌دهد آموزش و پرورش در حال‌گذار است بنابراین مسئولان این وزارتخانه تلاش دارند در جهت ارتقای تعلیم وتربیت دانش‌آموزان برنامه‌های جدیدی را به اجرا بگذارند که یکی از این برنامه‌ها حذف مشق شب برای دانش‌آموزان کلاس اول تا سوم دبستان است. آن‌طور که معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده بود امسال مشق شب حذف و تکالیف مهارت محور جایگزین آن شده است. مسئولان وزارت آموزش و پرورش به تمام ادارات آموزش و پرورش ابلاغ کرده‌اند که معلمان کلاس اول تا سوم اجازه دادن مشق شب را به دانش‌آموزان ندارند. این برنامه در کلاس‌هایی که تراکم 16 تا 25 دانش‌آموز دارند اجرا خواهد شد و معلمان باید دانش‌آموزان را در کلاس درس زیر نظر بگیرند البته این موضوع در کلاس‌های زیر 16 دانش‌آموز هم اجرا می‌شود و تاکید آموزش و پرورش این است که دانش‌آموز تکالیف را در مدرسه بنویسد و بار کلاس درس را به خانه نیاورد. این برنامه قابل قبول و قابل دفاع است چرا که در کشورهای پیشرفته کار آموزشی در مدرسه انجام می‌شود. دانش‌آموزان در آن مدارس با کیف سبک به خانه می‌روند چرا که اعتقاد بر این است که دانش‌آموز در خانه نباید کار آموزشی خاصی انجام دهد. در مدارس کشورهای پیشرفته آموزش فقط در کلاس درس انجام نمی‌شود. بچه‌ها زمین بازی دارند اگر 6 ساعت در مدرسه هستند بیشتر وقت‌ها در فضای خارج از کلاس درس آموزش شان را سپری می‌کنند. تنوع آموزش در مدارس دیگر کشورها بالاست. بنده به‌عنوان یک معلم و یک پدر که فرزند مدرسه‌ای دارم می‌گویم اگر دانش‌آموزان در مدرسه کار خودشان را بخوبی انجام دهند دیگر نیازی به مشق شب در خانه نیست. نوشتن مشق در خانه به نوعی تنبیه است.

اما این را هم در نظر بگیریم در مدارس ما یک کمد برای دانش‌آموزان وجود ندارد تا آنها وسایل آموزشی‌شان را در کمد بگذارند. برای همین آنها هر روز با کوله‌های سنگین به مدرسه و در نهایت به خانه می‌آیند. مدرسه‌های ما خسته‌کننده است.خیلی از دانش‌آموزان بدون خوردن صبحانه به مدرسه می‌آیند و کسی هم فکری به حال این دانش‌آموزان نمی‌کند. می‌خواهم بگویم آموزش در مدارس ما هنوز بسیار سنتی است. ما می‌آییم ارزشیابی توصیفی را در مدارس اجرایی می‌کنیم اما معلم با 40دانش‌آموز در ارتباط است نمی‌تواند هر کدام را ارزشیابی کند. مدارس ما هنوز نمی‌تواند ایده‌های نو را بپذیرد اما باید تحول را ایجاد کنیم.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۹۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۱۵۰۰ کلاس در هرمزگان در دولت سیزدهم/ رشد ۶۲درصدی قبولی پزشکی

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد قویدل مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان امروز در نشست شورای اداری استان که با حضور رئیس قوه قضائیه برگزار شد، اظهار داشت: از ابتدای دولت سیزدهم و با حضور آقای دوستی به عنوان استاندار هرمزگان یکی از مهم‌ترین اولویت‌های کاری ایشان، حوزه آموزش و پرورش بود که با همت ایشان شاهد اتفاقات درخشانی از جمله افتتاح ۱۵۰۰ کلاس درس، راه اندازی ۲۹ هنرستان مجاور صنایع و نیز تأمین شمار بالایی از معلمان مورد نیاز برای استان فراتر از سهمیه‌های معمول باشیم.

وی به تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر توسعه حرفه آموزی میان دانش آموزان اشاره و گفت: متوسط سهم دانش آموزان در هنرستان‌های کشور ۴۰ درصد است که این میزان در هرمزگان ۵۲ درصد است که این مهم در سایه ایجاد هنرستان‌های مجاور صنایع در این دولت اتفاق افتاد.

قویدل از راه اندازی هنرستان انرژی اتمی در استان نیز خبر داد و گفت: از مهرماه شاهد پذیرش دانش آموز در این هنرستان خواهیم بود. همچنین در زمینه تأمین نیروی انسانی برای جزایر و بشاگرد نیز مجوز خاصی برای آزمون استخدامی ۳۰۰ نفری صادر شده و سهمیه دانش فرهنگیان استان نیز دو برابر شده که اتفاق بسیار مهمی در زمینه رفع مشکلات آموزش و پرورش استان هرمزگان است.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از راه اندازی منطقه بیست و سوم آموزش و پرورش هرمزگان در منطقه لیردف در راستای عدالت آموزش یاد کرد و گفت: در ۲.۵ ساله اخیر شاهد بودیم در کنکور ۱۴۰۲ شمار رتبه‌های زیر ۱۰۰ استان دو برابر شده و رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ نیز ۲۰ درصد رشد داشته‌ ایم و میزان قبولی‌های در رشته‌های پزشکی نیز افزایش ۶۲ درصدی را داشته‌ایم.

توسعه وسایل کمک آموزشی در سطح مدارس استان، توسعه فضاهای اردوگاهی، میزبانی از جشنواره‌های ملی، مولد سازی به منظور تأمین منافع برای پروژه‌های معطل مانده، ایجاد مدرسه خاص برای کودکان بازمانده از تحصیل و کودکان کار، ایجاد ۲۱ مرکز مشاوره، اخذ ۴۰۰ سند مدارس و واحدهای آموزشی و کسب رتبه اول در ارزیابی تخصصی ادارات کل سراسر کشور نیز از جمله نکات مطرح شده از سوی قویدل در جلسه شورای اداری هرمزگان در حضور رئیس قوه قضائیه بود.

کد خبر 6095346

دیگر خبرها

  • سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل
  • کلاس‌های تخریبی دانش‌آموزان و معلمان را عذاب می‌دهد
  • توجه به دغدغه‌های فرهنگیان مورد تاکید جدی است
  • ساخت ۱۵۰۰ کلاس در هرمزگان در دولت سیزدهم/ رشد ۶۲درصدی قبولی پزشکی
  • ضرورت طرح مسئله برای دانش آموزان در موضوع آب
  • محتواهای کمک‌ آموزشی برای امتحانات نهایی موضوعیتی ندارد
  • از کلاس‌هایی که معلم نداشت تا رتبه بندی‌هایی که شاکی داشت
  • شرکت ۳۰ هزار دانش‌آموز البرزی در کنکور
  • اردو‌های تابستانی دانش‌آموزان یمنی 
  • افزایش سرانه آموزشی با ساخت 600 کلاس درس جدید