Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@03:37:02 GMT

ضرورت تدوین کتاب‌های درسی خلاقیت‌محور

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۶۰۳۶۳

ضرورت تدوین کتاب‌های درسی خلاقیت‌محور

سرپرست سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه پژوهش در آموزش و پرورش با پژوهش در سایر مراکز علمی متفاوت است، گفت: قرار نیست در آموزش و پرورش تولید علم کنیم بلکه باید فرایند یادگیری و یاددهی را به دانش آموزان آموزش دهیم.

به گزارش ایسنا، حیدر تورانی در جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانش‌آموزی با بیان اینکه در مورد اهمیت و ضرورت پژوهش در تعالیم و آموزه‌هایمان کم نداریم،اظهارکرد: در تعالیم دینی طلب علم یک وظیفه است و یادگیری باید مدام العمر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه پژوهش در آموزش و پرورش با پژوهش در سایر مراکز علمی متفاوت است، گفت: قرار نیست در آموزش و پرورش تولید علم کنیم بلکه باید فرایند یادگیری و یاددهی را به دانش آموزان آموزش دهیم یعنی اینکه کودکان از پیش دبستانی تا دانشگاه عشق به یادگیری داشته باشند، لذت ببرند، اعتماد به نفس داشته باشند و احساس کنجکاوی کنند.

سرپرست سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اشاره به اینکه این موارد باید وارد کتاب‌های درسی و محتواهای آموزشی شوند، اظهار کرد: یعنی باید کتاب‌ها را مساله محور و خلاقیت محور بنویسیم و دانش آموزان آموختن برای زیستن را بیاموزند. در سایر محتواهای درسی و پژوهشی نیز باید این رویکرد جاری باشد. این موارد همچنین باید وارد روش‌های درسی و باور معلمان نیز شود.

تورانی با انتقاد از نبود مثبت اندیشی در جامعه گفت: این مشکل یک چالش جهانی است اما نباید مشکل جهانی را به استخدام خودمان دربیاوریم. الان در دنیا بحث خلاقیت و یادگیری مطرح است.

سرپرست سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه دانش‌آموزان حاضر در جشنواره امروز روش مواجهه با مشکل را یاد گرفته‌اند، اظهار کرد: دانش‌آموزان با مواجهه با مسائل نباید دست و پایشان را گم کنند و به سراغ والدین یا حل المسائل بروند. مدیران مدارس باید تلاش کنند این نگاه را در مدارس جاری کنند، یعنی بچه‌ها باید طوری بار بیایند که وقتی وارد آموزش عالی می‌شوند «ارزش» خلق کنند.

تورانی با اشاره به اینکه ما در کشور نیاز به کارآفرین داریم، تصریح کرد: این افراد سرشار از خلاقیت هستند و به ما نشان می‌دهند که ما می‌توانیم. در اجرای این امر نیز مدیران مدارس و معلمان باید کمک کنند.

وی تاکید کرد: پژوهش در مدارس به معنای رشد فرهنگ پژوهیدن و رشد شاخص‌های قابلیت مثل اعتماد به نفس، شوق مطالعه، همکاری، حل مساله و ...است.

پژوهش در وزارت آموزش و پرورش جایگاه بسیار مهمی دارد

به گزارش ایسنا، فرهاد کریمی - دبیر جشنواره پژوهش و فناوری - در جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران دانش آموزی گفت: امروز شاهد بالندگی و شکوه دانش‌آموزان هستیم.  نخستین روز از هفته پژوهش به نخستین برنامه ستاد پژوهش و برنامه ریزی کشور اختصاص دارد که متعلق به آموزش و پرورش است و از دانش آموزان پژوهشگر تقدیر به عمل خواهد آمد.

وی با بیان اینکه امیدواریم با استفاده از دیدگاه‌های دانش آموزان زمینه‌های رشد در کشور ایجاد شود،اظهارکرد: ما به خود می بالیم که چنین نوباوگان و جوانان دانشمندی داریم. در این جلسه دانش‌آموزان دوره‌های ابتدایی و متوسطه - که صاحبان طرح‌های پژوهشی، ساخت، ابتکار و اختراع هستند - معرفی خواهند شد و از آنها از سوی اشخاص برتر در کشور تقدیر به عمل خواهد آمد.

کریمی از تقدیر از دانش آموزان دوره ابتدایی برای اولین بار خبر داد و اظهار کرد: از دانش آموزان ابتدایی که دارای آثار مهم در حوزه ادبیات و شعر هستند، تقدیر می‌شود. این جلسه پیام‌های مهمی مثل تکیه بر ظرفیت‌های داخلی کشور مخصوصاً جوانان و نوجوانان کشور دارد تا بتوان با تکیه بر نیروی سرشار  جوانان عزیز ایران را بسازیم.

دبیر جشنواره پژوهش و فناوری با بیان اینمه امسال از ۲۸  اثر در چهار دوره تحصیلی تقدیر می‌شود، تصریح کرد: باید پژوهش در مدرسه را جدی بگیریم. راه پژوهش از مدرسه می گذرد، مدارس هستند که می‌توانند تفکر تفکر و پژوهش را به دانش آموز آموزش دهند.

کریمی افزود: ستاد پژوهش فناوری آموزش و پرورش امسال با جدیت تشکیل شد چراکه در وزارت آموزش و پرورش پژوهش به جایگاه بسیار مهمی دارد. نخستین پژوهش ما به صورت رسمی از سال ۷۴ شروع شد و ما آموزش و پرورش شورای تحقیقات داشتیم.

وی در پایان اظهارکرد: تولید ملی در آموزش پرورش یعنی به کار گرفتن پژوهش.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کتاب درسی هفته پژوهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۰۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانایی و دارایی و تخصص اساس کار آموزش و پرورش باشد

 حجت‌الاسلام والمسلمین علیدادی سلیمانی نماینده ولی فقیه وامام جمعه کرمان در این دیدار با اعلام اینکه هفته معلم را به خانواده بزرگ، مفید و موثر آموزش و پرورش در استان پهناور کرمان تبریک می‌گویم گفت: آنچه در آموزش و پرورش تلاش می‌شود درخشش در سه محور دانایی، دارایی و تخصص است که وظیفه آن بر دوش معلمان و مسولین است.

وی افزود: آموزش و پرورش در ورود و خروج بزرگترین و موثرترین بخشی است که دوران دانش آموز درآن می‌گذرد باید تمام توان خود را بگذارد بهره لازم را دانش آموز از آن ببرد، چون دوران طلایی عمر است.

امام جمعه کرمان بیان کرد: معلم باید در راستای رضایت خداوند حرکت کند.

وی با اشاره به اینکه محور اول آموزش و دانایی است بابد معلم فتیله متعلم را بالا ببرد باید اول خودش دانا باشد و معلمی دانش می‌خواهد گفت: معلم موفق معلمی خوبی است که درسش را خوب ارائه دهد، محور دوم داریی است نتیجه دارایی اخلاق و تعهد است باید تلاش کند دارایی‌ها دانش آموزان زیاد شود و معلم خودش باید دارایی داشته باشد نتیجه آن می‌شود تعهد خوبی که به دانش آموزان می‌دهد و چقدر برا آینده بچه‌ها تاثیر داشته باشد بابد خودش تعهد و تربیت خوب داشته باشد تا اثر آن روی بچه‌ها نافذ باشد.

نماینده ولی فقیه در استان بیان کرد: بخش سوم، علم در سایه دارایی به تخصص تبدیل شود و هرچه بچه‌ها فهمیدند در همان حوزه متخصص می‌شود بچه‌های که خوب درس را می‌دانند باید در دل کلاس یار معلم شود.

وی گفت: باید در این سه محور اموزش و پرورش تلاش کند و گرنه موفق نمی‌شود اگر تخصص داشته باشیم و دانایی نباشد بدرد نمی‌خورد اگر دانایی و تعهد باشد تخصص نباشد بازم بدرد نمی‌خورد هر سه باید باهم باشد. 

رضایی مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان نیز در این دیدار گفت:ساخت هنرستان‌ها برای تربیت دانش آموز فنی و حرفه‌ای برای ما مهم است گفت: دانش آموزان باید در همان دوران تحصیل شغل آینده آنها آموزش داده شود.

وی افزود: خوابگاه ۴۰۰ نفری برای اردوگاه شهید باهنر کرمان در حوزه مسولیت‌های اجتمایی شرکت‌ها استان قرار است ساخته شود تا مشکل ماندن در شب در این اردوگاه بزرگ را نداشته باشیم.

رضایی با اشاره به اینکه کسانی که به اردوگاه‌های آموزش و پرورش استان با رعایت حجاب بیایند ۵۰ درصد تخفیف می‌گیرند بیان کرد: این طرح در راستای عفاف و حجاب است.

وی گفت: ۲هزار روحانی در مدارس استان در طرح حوزه و اموزش وپروش همکاری دارند.

رضایی افزود: این نظام با خون هزاران شهید به وجود آماده و باید مواظبت کرد و کتاب‌های از شهدای فرهنگی چاپ شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • تجلیل از معلمان ماندگار ‌زنجان/ حال خوش معلمان ۸۰ ساله+‌فیلم
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است
  • قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود
  • ضرورت توجه به اعتلای فرهنگ عمومی تکریم در جامعه
  • چه نوع سؤالاتی در امتحان نهایی طرح می‌شود؟
  • دانایی و دارایی و تخصص اساس کار آموزش و پرورش باشد
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟
  • سوالات امتحانات نهایی چگونه طراحی می‌شود؟