Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-28@02:02:49 GMT

وقتی مضامین قرآنی رنگ نظم می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۶۰۴۰۱

وقتی مضامین قرآنی رنگ نظم می‌گیرد

به گزارش ایکنا از خراسان‌جنوبی، وقتی به دوران هزار ساله نظم و نثر ادبی کشورمان بنگریم، می‌بینیم که شوق تأدب و تخلق به آداب قرآنی در ادبیات فارسی مشاهده می‌شود.
تأثیر شعر آموزنده و سروده مفید در روحیه اجتماع، قابل انكار نیست و گاهى آن چنان قدرت آفرین است كه چیز دیگرى نمى‏تواند جایگزین آن شود.
از این رو، پیشوایان اسلام همواره از سروده‏هاى شاعران با ارزش، استقبال کرده و آنان را مورد احترام و محبت خود قرار مى‏دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هنگامى كه عبدالرحمان بن كعب از پیامبر اكرم(ص) درباره شعر پرسید، آن حضرت پاسخ داد: «ان المومن مجاهد بسیفه و لسانه فوالذى نفسى بیده لَكانَّما ینضحونهم بالنبل؛ مرد با ایمان با شمشیر و زبان خود از حریم حق دفاع مى‏كند، به خدایى كه جان من در دست او است، سروده‏هاى شما بسان تیرى است كه به قلب و چشم دشمن مى‏نشیند».
اشعاری برای آرامش
محمدحسن قلندری، شاعر آیینی و پژوهشگر خراسان‌جنوبی است که چند سالی است که کلام وحی را به نظم درآورده است.
وی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی اظهار کرد: از کودکی پدر و مادرم همواره می‌گفتند هروقت نماز می‌خوانیم با خدا حرف می‌زنیم و هروقت خواستیم خدا با ما حرف بزند می‌توانیم قرآن بخوانیم.
وی با بیان اینکه قبل از ورود به دبستان به مکتب خانه رفته و از کودکی با قرآن انس گرفتم، افزود: با خواندن یک دوره تفسیر قرآن کریم بسیار مشتاق شدم که کاری در حوزه قرآن انجام دهم.
این شاعر آیینی بیان کرد: هر روز بعد از نماز صبح، تفسیر قرآن را خوانده و چکیده صفحاتی را که می‌خواندم به نظم درمی‌آوردم.
قلندری با اشاره به اینکه پس از آن تصمیم به نظم نهج البلاغه گرفتم، افزود: با مطالعه کتب مرجعی همچون اخلاق ناصری، گلستان سعدی، صحیفه سجادیه، مثنوی معنوی و معراج السعاده گزیده‌هایی را که در زندگی برای هر شخصی لازم است در قالب کتابی با نام «مثنوی نصیحت نامه» جمع آوری کردم.
وی با بیان اینکه برای جمع آوری این کتاب، تاکنون بالغ بر 300 بیت نوشته‌ام، تصریح کرد: در فاصله یک ساعت مانده به اذان صبح و نیم ساعت بعد از آن که آرامش حاکم است، بهترین لحظات برای قرائت کلام وحی به دور از هیاهوی کاذب زندگی است.
این محقق و پژوهشگر ادامه داد: ارتباط با منبع وحی، آرامش یک عمر و سعادت تضمینی برای انسان است، آرامشی که عاقبت بخیری را به همراه دارد.
وقتی از او پرسیدم چه شد که در این موضوع شروع به سرودن شعر کردید، زیر لب زمزمه کرد «الا بذکرالله تطمئن القلوب» و اظهار کرد: خداوند را شاکرم که به من روحیه‌ای داده که از ظاهرسازی، دنیا طلبی و کسب نام وآوازه به دور باشم.
ذهن جوانان را با مطالب بی‌محتوا پر نکنیم
قلندری بیان کرد: براساس کلام خداوند معتقدم اگر خدا نعمتی و یا مال و منسبی به آدمی می‌دهد برای آزمایش انسان است و من نیز در نظم درآوردن آیات و تفسیر قرآنی قدردان این لطف الهی هستم.
این شاعر بیان کرد: متاسفانه امروزه بی‌محتواترین مطالب و مضامین را با رنگ و لعاب در قالب کتاب‌های مختلف در اختیار جوانان این مرز و بوم قرار می‌دهند.
شعری از این این شاعر برگرفته از سوره مبارکه شورا را می‌خوانیم:
گاه او تنزیل باران می‌کند
رحمت و نعمت فراوان می‌کند
دیگر از آیات سبحان امین
خلقت این آسمانها و زمین
با تمام قدرتش پاینده است
یاد هرجا زنده و جنبنده است
کارهای ناروا را کرده زیر
می‌کند پیوسته"یعفوا عن کثیر"
ای بشر اندر زمینش عاجزی
قدرت تو اندک است ای مدعی
غیر او درکل عالم یار نیست
درگهش را هر عجوزی بار نیست
هرکه در آیات حق انکارکرد
با جدال خویش خود را خوارکرد
بهر او نبود خلاصی وگریز
می‌فتد اندر عذابی سخت نیز
این متاع دنیوی فانی شود
غرق او حارص زنادانی شود
آنچه نزد خالق اکبر بود
از متاع دنیوی بهتر بود
لیک این مخصوص عبد مومن است
کو توکل کرده وز بد ایمن است
آنکه ترسد ازگناهان کبیر
آنکه خشم خویش را کرده اسیر
گوی سبقت را ز میدان برده است
آنکه بر ایزد توکل کرده است
هرکه ازکار خطا پرهیز کرد
خشم خود راخورد و بخشش نیزکرد
هم اطاعت کرد و شد اهل نماز
همرهی بنمود با اهل نیاز
زآنچه روزی داده بودیمش کنون
می‌کند" مما رزقنا ینفقون "
بنده چون صالح شد و پرهیزکار
می‌دهد توفیق او را کردگار

زهرا حمیدی

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان جنوبی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۰۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرآن همه چیز ماست

حسینعلی شریف، موذن، استاد پیشکسوت قرآنی و مولف کتب مختلف آموزش قرآن کریم درباره اقدام صداوسیما در تولید برنامه‌های قرآنی امثال «محفل» گفت: همانطور که امام راحل فرموده بودند انقلاب اسلامی برگرفته از قرآن است، باید تمام شئونات زندگی‌مان با قرآن پیوند بخورد. 

شریف ادامه داد: واقعاً جای برنامه «محفل» در صداوسیما خالی بود. با هرکسی که در محافل قرآنی و حتی غیر قرآنی صحبت می‌کنم، می‌بینم از برنامه رضایت داشتند. آنقدر باید برنامه جذاب باشد، تا مخاطب بعد از دیدن آن گرایشش به قرآن بیشتر شود. 

استاد پیشکسوت قرآنی در پاسخ به هجمه‌های به راه افتاده از سوی دشمنان که می‌گویند قرآن ارتباطی با جامعه ایران ندارد، توضیح داد: قرآن همه چیز ماست. اگر قرآن می‌تواند تمام مشکلات ما را حل کند، چرا ما آن را در اولویت قرار ندهیم؟ در گذشته تمام بزرگوارانمان کارشان را با قرآن آغاز می‌کردند و بعد به سایر اولویت‌هایشان می‌پرداختند. ما باید زندگی‌مان را با قرآن تطبیق دهیم. البته ساخت برنامه‌های قرآنی نیازمند حضور کارشناسان و متخصصان قرآنی است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی "حفظ نور رضوی" آغاز شد
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • آغاز ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی حفظ نور رضوی
  • قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد
  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد
  • تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه توسط استاندار کردستان
  • قرآن همه چیز ماست