Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان گفت: سالانه حدود 200 پروژه تحقیقاتی اجرا می‌کنیم که همگی آن‌ها پروژه‌های کاربردی هستند.

به گزارش ایسنا، دکتر «ابوالفضل فرجی» با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا، اظهار کرد: حدود 30 درصد اشتغال استان و 20 درصد تولید ناخالص استان مربوط به بخش کشاورزی است و میانگین کشوری از این میزان کمتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به این‌که بیش از 90 نوع محصول زراعی و باغی در استان کشت می‌شود، افزود: از نوار شمالی تا جنوبی استان شاهد اقلیم‌های متفاوت هستیم. از مجموع 600 آفت، بیماری و علف هرز در کشور، 590 نوع آن در گلستان وجود دارد.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان با اشاره به فعالیت‌های مرکز تحقیقات کشاورزی، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون حدود 210 نفر نیروی انسانی شامل 70 عضو هیئت علمی و محقق در این مرکز مشغول به فعالیت هستند.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان خاطرنشان کرد: در این مرکز 6 بخش تحقیقاتی، 10 ایستگاه و سایت تحقیقاتی در سطح استان و دو واحد آموزشی داریم.

فرجی با اشاره به معرفی بذرهای مختلف، گفت: در سال‌های نخست بذرها در ایستگاه‌های تحقیقاتی کشت می‌شوند و بعد زیر نظر ما در اختیار کشاورزان نمونه قرار می‌گیرند. در مرحله بعد نیز بذرهای تولید شده توسط کشاورزان نمونه برای توزیع در اختیار سایر کشاورزان قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: امسال سه بذر جدید گندم آبی تولید و به میزان 10 هزار تن در اختیار کشاورزان قرار گرفت. میزان بذر مورد نیاز استان 70 هزار تن است که 40 هزار تن آن به‌صورت اصلاح شده و مابقی به‌صورت خودمصرفی مورد استفاده قرار گرفت.

معرفی بذر آزاد گرده ‌افشان کلزا

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان افزود: رقم جدید دلگان به‌عنوان یک رقم آزاد گرده ‌افشان، تولید شده است. تفاوت‌ عمده ارقام آزاد گرده‌افشان با ارقام هیبرید امکان تهیه بذر در منطقه و دسترسی آسان تر و ارزان تر به بذر است.

وی تصریح کرد: امسال در سویا یک بذر زودرس تولید شده که سال آینده برای تکثیر انبوه در اختیار کشاورزان نمونه قرار می‌گیرد.

حل مشکل عدم غلاف بندی سویا

فرجی خاطرنشان کرد: یکی از معضلات سویا در سال‌های گذشته، موضوع عدم غلاف‌بندی و علوفه‌ای شدن سویا بود. این عارضه با تلاش‌های بسیار کنترل شد. در تحقیقات‌مان به این نتیجه رسیدیم با کنترل صحیح آفات مکنده در مرحله گلدهی و تغذیه تکمیلی، هم می‌توانیم عارضه را کنترل کنیم و هم مزارعی که دچار این آفت شدند را احیا کنیم.

وی با اشاره به این‌که امسال این کار را در سطح 270 هکتار از مزارع سویا استان اجرایی کردیم، گفت: علاوه‌بر کنترل عارضه در این مزارع، حدود 600 کیلوگرم نیز افزایش عملکرد داشتیم.

تولید کنجد مقاوم به ریزش

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان اظهار کرد: کنجد گیاهی است که تحمل به خشکی آن زیاد است. یکی از موضوعاتی که باعث شده کشاورزان رغبت زیادی به کشت آن نداشته باشند، ریزش این محصول و فرآیند مشکل برداشت آن است. امسال به بذری از کنجد دست یافتیم که ناشکوفاست و مقاوم به ریزش است. کمباین می‌تواند این کنجد را در مزارع برداشت کند.

فرجی با اشاره به هزینه کم تولید این محصول برای کشاورز، تصریح کرد: امسال بذر را در اختیار چند کشاورز پیشرو تحویل می‌دهیم تا بذر را تکثیر کنند و پس از آن تا 2 سال آینده بذور خالص شده را در اختیار کشاورزان قرار می‌دهیم.

وی با بیان این‌که عملکرد محصول در این بذر در شرایط دیم تا یک تن و با دو آبیاری تا 1.5 تن است، یادآور شد: می‌توان این محصول را در سال‌های آینده در سطح 40 تا 50 هزار هکتار از اراضی استان کشت کرد، با این کار شاهد رونق بخش کشاورزی خواهیم بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تحقيقات کشاورزی منطقه گلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۱۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد

آفتاب‌‌نیوز :

 محمود اسپانلو گفت: علیرغم هشدار‌های چندباره از سوی متولیان مبنی بر غیرقانونی بودن ساخت و ساز در منطقه معروف به " باغ سرهنگ" در دل جنگل توسکستان شهرستان گرگان تعدادی از افراد بی توجه به هشدارها، زمین‌های این منطقه را تفکیک و در حال تبدیل به یک شهرک ویلایی بودند.

وی ادامه داد: ۲۲ بنا و سازه غیرمجاز در راستای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری زمین‌های کشاورزی و باغی، در این منطقه تخریب و از تغییر کاربری ۴۰ هزار مترمربع زمین جلوگیری شد.

دادستان مرکز استان گلستان ادامه داد: ۷ ساختمان هم که رای آن‌ها در دادگاه قطعی شده بود در همین منطقه تخریب و اعاده به وضع سابق شد.

اسپانلو ادامه داد: مالک یکی از این ویلا‌ها، بخشی از جنگل را هم فنس کشی و به زمین خود اضافه کرد بود و روی درختان کهنسال انجیلی و افرا، خانه درختی ساخته بود.

دادستان مرکز استان گلستان گفت: در منطقه گرمابدشت جنگل توسکستان هم حکم قطعی قلع و قمع ۲ ویلای ساخته شده در اراضی منابع طبیعی این منطقه اجرا شد.

وی گفت: همان طور که بار‌ها تاکید کرده بودیم با ساخت و ساز‌های غیرمجاز و تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی و ایجاد شهرک‌های ویلایی در مناطق جنگلی قاطعانه برخورد می‌کنیم.

 اسپانلو با تاکید بر این که اصل ممنوعیت ساخت و ساز در زمین‌های کشارزی یک اصل غیر قابل خدشه است گفت: امور اراضی و جهادکشاورزی به سازندگان بنا در این منطقه بار‌ها اخطار داده بودند، اما افراد بی توجه به این اخطار‌ها ساخت و ساز کردند و مال خود را هدر دادند.

دادستان مرکز استان گلستان گفت: برخی افراد با گرفتن مجوز‌های گردشگری مانند بومگردی و گلخانه به ساخت و ساز در اراضی کشاورزی و حاشیه جنگل‌ها و دور زدن قانون اقدام می‌کنند.

 وی از رسیدگی به ۱۵ پرونده ترک فعل برای مدیران سابق و برخی مدیران فعلی دستگاه‌های مرتبط در حوزه اراضی کشاورزی و ملی در مرحله دادسرا و دادگاه خبر داد و گفت: این پرونده‌ها برای مدیرانی است که در انجام وظایف خود کوتاهی کردند و به موقع تخلفات را اعلام گزارش نکردند و یا چشم پوشیدند که خیلی از این‌ها مشمول قانون مرور زمان و سبب خُرد شدن اراضی کشاورزی شده است.

دادستان مرکز استان گلستان درباره برخی ساخت و ساز‌های داخل اراضی جنگلی و مرتعی هم گفت: اگر مسجل شود که ملک ملی است و یا با کوتاهی ماموران و بدون استعلام از منابع طبیعی و یا از طریق تخلف در ادارات مربوطه سند هم صادر شده باشد، منابع طبیعی باید برای ابطال این سند‌ها دادخواست دهد.

منبع: خبرگزاری میزان

دیگر خبرها

  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی اردستان
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان
  • دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد
  • بیش از چهار هزار پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • چهار هزار و ۷۰۰ پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی آب با خشکه کاری برنج