Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-05@09:37:18 GMT

تدریس فلسفه برای اولین بار در مدارس عربستان

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۶۵۲۴۵

تدریس فلسفه برای اولین بار در مدارس عربستان

تدریس فلسفه در دبیرستان‌های عربستان سعودی و اضافه شدن این درس به برنامه‌های درسی دوره متوسطه پس از دهه‌ها ممنوعیت تصویب شد.  
به گزارش شفقنا،  پس از تصویب این موضوع از سوی وزارت آموزش عربستان، قرار است تیمی متشکل از چندین سعودی و انگلیسی کار نظارت بر تدوین روش‌های تدریس فلسفه در دبیرستان‌های عربستان را برعهده بگیرند و بیش از ۲۰۰ معلم زن و مرد را برای تدریس این ماده آموزش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با این حال مدیر یکی از دبیرستان‌های منطقه الشرقیه عربستان که خواست نامش فاش نشود، به العربی الجدید گفته است که تاکنون دستورات مستقیمی از سوی وزارت آموزش این کشور درباره تدوین روش‌های آموزشی جدید یا دعوت از معلمان زن برای یادگیری این روش‌ها دریافت نکرده اند.

وی افزود: به اعتقاد من اجرای این تصمیم در مدارس ریاض آغاز و به دیگر شهر‌ها تعمیم داده خواهد شد.

دهه هاست که عربستان براساس فتوا‌ها و تصمیمات مقامات دینی این کشور از جمله «کمیته دائم مطالعات علمی و افتاء» وابسته به هیات علمای ارشد سعودی، تدریس فلسفه در تمامی مراحل تحصیلی حتی دانشگاه‌ها را ممنوع کرده است.

در یکی از فتوا‌های کمیته مذکور که بالاترین قدرت دینی در عربستان به شمار می‌رود، آمده است: تدریس فلسفه در نهاد‌های آموزشی و دانشسرا‌ها جایز نیست. علاوه بر این براساس فتاوای علمای سعودی، تدریس فلسفه و یا خواندن آن حرام اعلام شده است.
با این حال «احمد العیسی» وزیر آموزش عربستان سعودی هفته گذشته در یک کنفرانس بین المللی از قصد این وزارتخانه برای تدریس فلسفه در دبیرستان‌های این کشور برای اولین بار در طول تاریخ این کشور خبر داد و گفت: ما برنامه جدیدی برای تفکر انتقادی داریم و آن هم تلاش برای وارد کردن اصول فلسفه در دبیرستان هاست. به زودی قوانینی در این خصوص تدوین خواهد شد.

از سوی دیگر العیسی چند روز پیش نیز برنامه «مهارت‌های تفکر انتقادی و فلسفه» را به صورت رسمی افتتاح کرد و گفت: دوره فلسفه در حال حاضر بخشی از دوره مهارت‌های زندگی است تا زمانی که در آینده نزدیک به یک دوره مستقل تبدیل شود. این دوره به دانشجویان در زمینه تفکر انتقادی و خلاقانه، طرح مسئله، ساخت شخصیت و توسعه مهارت‌ها کمک خواهد کرد. انتظار می‌رود که اجرای این برنامه در ترم دوم سال تحصیلی جاری اجرایی شود.

تصمیم وزارت آموزش عربستان که برخلاف فتاوای مقامات مذهبی این کشور اتخاذ شده، بخشی از تصمیمات منسوب به ولیعهد عربستان است که برای کاهش اقتدارغول محافل دینی در جامعه این کشور و معرفی خود به عنوان یک حاکم آینده نگر و لیبرال تلاش می‌کند.

پیش از این منابع خبری اعلام کرده بودند که احمد العیسی وزیر آموزش عربستان سعودی در تلاش برای اصلاح برنامه درسی دبیرستان است که شامل پروژه‌های آموزشی جدید از جمله فلسفه و تفکر انتقادی می‌شود.

به نقل از رسانه‌های سعودی، العیسی طی کنفرانس بین‌المللی ارزیابی تحصیلی گفته بود که برنامه درسی مقطع دبیرستان توسعه خواهد یافت و مواد درسی جدید طی چند روز آینده اعلام خواهند شد. تفکر انتقادی جزئی از برنامه تحصیلی جدید است تا دانش‌آموزان دبیرستانی اصول فلسفه را یاد بگیرند. علاوه‌بر این دوره‌هایی برای تدریس قوانین حقوقی در مدرسه راه‌اندازی خواهد شد.

به گفته العیسی، دوره‌هایی مرتبط با مهارت‌های فنی در دبیرستان ایجاد شده است. این کارگاه‌های آموزشی تاکنون در ۱۰۰ دبیرستان برگزار شده‌اند. به گفته وزارت آموزش‌وپرورش عربستان سعودی، این کارگاه‌ها درباره برنامه‌نویسی، آموزش دیجیتال و ساخت‌وساز هستند. این دوره‌های آموزشی گسترش خواهند یافت تا در تمام سطوح دبیرستان تدریس شوند.  
وزارت آموزش عربستان از هرگونه پیشنهاد، ایده، نوآوری و پروژه که منجر به ایجاد فرصت‌های بیشتر برای دانش‌آموزان شود، استقبال می‌کند.

العیسی همچنین پروژه «شایستگی مبتنی بر نوآوری آموزشی» را معرفی کرد که تأثیر بسزایی روی سیستم آموزشی خواهد گذشت. به گفته وی این پروژه تاکنون در ۲۰ مدرسه اجرا شده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: فلسفه آموزش و پرورش عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۵۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس

به گزارش خبرآنلاین، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه میزان شهریه مدارس غیردولتی امسال براساس عملکرد تعیین می‌شود گفت: ۳۱ اردیبهشت نرخ شهریه مدارس غیردولتی تعیین و ممکن است برخی مدارس کاهش شهریه داشته باشند.

محمودزاده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه پیش ثبت نام شهریه مدارس غیردولتی بر اساس مصوبه شورای نظارت سال‌های گذشته، به دلایل تسریع در کار و تکریم مراجعه کنندگان به مدرسه انجام می شود گفت: شرط پیش ثبت نام در مدارس غیردولتی این است که تا زمان ابلاغ شهریه سال، بر اساس شهریه سال قبل ثبت نام اتفاق بیفتد، شرط دیگر هم این است که به هر دلیلی دانش آموز از ادامه ثبت نام در مدرسه انصراف داد، هزینه اخذ شده عودت داده شود.

وی با بیان اینکه برای امسال فعلا میزان شهریه تعیین نشده است افزود: امسال افزایش هزینه درصدی نیست بلکه براساس عملکرد مدارس و مراکز افزایش می یابد، احتمال دارد شهریه برخی مدارس نسبت به سال گذشته افزایش و برخی ثابت و حتی برخی نیز شهریه کاهشی داشته باشند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه این گونه نیست هرسال درصدی برای همه مدارس اعلام کنیم ادامه داد: درصد افزایش متناسب با آیتم‌ها و الگوهای شهریه، در هفت محور تعیین می شود؛ امسال هم بازنگری جدی انجام شده و بر این اساس مدرسه به مدرسه و مرکز به مرکز بررسی انجام می‌شود.

محمودزاده با اشاره به اینکه همین روزها بررسی در حال انجام است گفت: بخشنامه شهریه سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغ شده، ۱۰ روز اول توجیه و اقناع برای موسساین است که با فرمت‌های جدید به چه شیوه عمل کنند، ۱۰ روز فرصت وارد شدن به سامانه دارند تا همه اطلاعات مدرسه‌ای را وارد و بارگذاری کنند.

وی ادامه داد: کارگروه بر اساس مصوبه و ماده ۱۶ قانون تاسیس مدارس غیر دولتی که مدیر منطقه رئیس کارگروه است با همراهی موسسان و نماینده انجمن اولیاء و مربیان و مسئولان در داخل آموزش و پرورش، معاونین آموزش و پرورشی این شهریه تایید و به استان اعلام می‌شود. در صورت تایید از سمت استان این شهریه در پنل مدیریتی مدرسه برای دید عموم با کد مدرسه و اسم مدرسه ثبت می‌شود که همه این فرآیند تا ۳۱ اردیبهشت مشخص می‌شود.

ساعت تدریس معلمان غیردولتی برای «بیمه» شدن

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه حمایت از معلمان مورد غفلت قرار گرفته است عنوان کرد: معلمان بر اساس قانون ۳۰ ساعته شدند و متناسب با ۳۰ ساعت آموزش و تدریس، بیمه کامل می‌شوند و دستمزد ۳۰ ساعت کامل را می‌گیرند.

محمودزاده در خصوص جریمه نقدی مدارسی که بیشتر از شهریه و بیشتر از شهریه فوق برنامه که ۴۰ درصد شهریه است دریافت می کنند عنوان کرد: اگر مدرسه‌ای تخلف حوزه را داشت در شورای نظارت تصمیم می‌گیریم؛ از حساب مدرسه برداشت می‌شود، طبق ماده ۱۸ تبصره ۲ سهم دانش آموز به خودش داده می‌شود و به خاطر همین تخلف و جریمه بخشی تا صد درصد شهریه را در شورای نظارت در سطح کشور تصمیم گیری خواهیم کرد و برای استفاده در مناطق محروم در اختیار آموزش و پرورش کشور قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه طبق گزارشات سامانه، ۲۲۵۳ فقره پرونده تخلف از استان‌ها گزارش شده افزود: صددرصد به پرونده‌ها رسیدگی می‌شود و مردم با ثبت شکایت در سامانه می توانند تخلفات را گزارش دهند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه در این خصوص به سازمان تامین اجتماعی توصیه شده که همراهی خوبی با این موضوع داشته باشد افزود: با این کار همه معلمان به حق و حقوق خود می‌رسند و به صورت کتبی و شفاهی به همه موسسان هم ابلاغ شده است.

محمودزاده با بیان اینکه در تهران ۲۰ درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند اظهار کرد: ۸۰ درصد دانش آموزان در مدارس دولتی مشغول تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه در سرانه فضای آموزشی انعطاف داریم اما در بحث ایمنی با کسی تعارف نداریم عنوان کرد: در مدارس غیردولتی طبق سند تحول بنیادین تنوع محیط یادگیری را می‌پذیریم یعنی دانش آموزی کلاس‌های تئوری را در مدرسه و سالن ورزش را در جای دیگر انجام می‌دهد تا شاداب بیشتری در او به وجود آید.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902931

دیگر خبرها

  • نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس
  • ببینید | فیلمی پربازدید از همخوانی «ببعی تو بازیگوشی» در یک دبیرستان دخترانه!
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت
  • آموزش رشته شنا به شش هزار و ۵۳۶ دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری
  • (عکس) دبیرستان دخترانه در تهران ۹۰ سال پیش
  • مشق عشق بر لوح سفید کودکان؛ چرا بانوان معلمی را ترجیح می‌دهند؟
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • فرسودگی۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان
  • ۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان فرسوده است
  • برگزاری اولین دوره تشکیلاتی «بشری» توسط جامعه اسلامی دانشجویان