Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مهاجرت، کوچ از محلی به محل دیگر، سفر به نقطه‌ای دیگر و غیره واژه‌ای است مشترک در بین انسان و حیوان که بنا بر تغییر اقلیم در حیوانات و تغییر زندگی و شغل در انسان‌ها رخ می‌دهد.

امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا این پدیده را در حیوانات بررسی کند و به این سوال پاسخ دهد که حیوانات چطور می‌توانند مسیر مهاجرتشان را بیابند و سفر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهاجرت در حیوانات

مهاجرت جانوران به سفر منظم و غریزی جانوران از جایی به جایی دیگر گفته می‌شود.

این سفر‌ها اغلب با تغییر فصل‌ها ارتباط دارند.

هر سال، بسیاری از جانوران برای فرار از زمستان‌های سرد، هنگامی که یافتن غذا دشوار است، صد‌ها و بلکه هزاران کیلومتر سفر می‌کنند.

بیشتر بخوانید: حیوانات خانگی رهبران مشهور سیاسی را بشناسید +تصاویر

جانوران به‌طور معمول پیش از شروع زمستان، در یک مسیر یا جهت سفر می‌کنند و در بهار سال بعد، باز می‌گردند.

شاید بتوان اینگونه گفت که مهاجرت حیوانات میلیون‌ها سال است که انسان‌ها را دچار شگفتی کرده است، اما حیوانات به دلایل مختلفی مهاجرت می‌کنند و در واقع مثل یک خصوصیت رفتاری برای حیوانات می‌ماند که به آن‌ها کمک می‌کند تا زنده بمانند.

پرندگان مهاجر

پرندگان مهاجر از مهم‌ترین انواع جانوران مهاجرند.

فاخته و پرستو و بسیاری دیگر از پرندگان حشره خوار، طی تابستان که حشره‌ها فراوانند، در اروپا و آمریکای شمالی زندگی می‌کنند. سپس برای گذراندن زمستان در سرزمین‌های گرم‌تر، به سمت جنوب پرواز می‌کنند.

برخی از غاز‌ها و اردک‌ها طی تابستان در سرزمین‌های دور شمالی تولید مثل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: تصاویری زیبا از زندگی حیوانات در حیات وحش

اما هنگامی که آب دریاچه‌ها شروع به یخ زدن می‌کند، در جستجوی غذا به جنوب پرواز می‌کنند.

پرستوی دریایی شمالگان بیش‌ترین طول سفر را دارد. هر سال این پرنده از شمال به جنوب و بالعکس پرواز می‌کند، بنابراین از ماه‌های تابستان در هر دو جا بهره می‌برد.

مهاجرت حشره‌ها

بعضی حشره‌ها هم مهاجرت می‌کنند. برای مثال، میلیون‌ها پروانه‌ مونارک برای گذراندن زمستان در سرزمین‌های گرم‌تر از کانادا به آمریکا مهاجرت می‌کنند، آن‌ها در بهار تولید مثل می‌کنند و به سرعت می‌میرند. سپس فرزندانشان سفر به شمال را ادامه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: دنیا از دید حیوانات چگونه است؟ +فیلم

اما سوالی که در این بین پیش می‌آید این است که؛

حیوانات چطور مسیرشان را پیدا می‌کنند؟

جالب است بدانید که این انتخاب‌ها به طور طبیعی در آن‌ها وجود دارد و مقصد مورد نظر در ژن آن‌ها از گذشته موجود است، یعنی تمام این پروسه به شکل طبیعی در خلقت آن‌ها قرار دارد، اما اینکه چطور جهت درست و مناسب را برای رسیدن به این مقصد انتخاب می‌کنند، هنوز هم مثل یک راز باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: جهان را با حیوانات غول پیکر تصور کنید +تصاویر

پرنده‌ها این کار را انجام می‌دهند، ماهی‌ها این کار را انجام می‌دهند، پستانداران، حشرات و خزندگان همه و همه مهاجرت می‌کنند. تقریبا در قلمروی امپراطوری حیوانات، مهاجرت امری عادی است و مانند حرکتی برای آداپته شدن با شرایط زیستی می‌ماند. همان طور که گفته شد حیوانات به دلایل مختلفی مهاجرت می‌کنند. آن‌ها پرواز می‌کنند، شنا می‌کنند و یا می‌دوند تا به غذا برسند یا شرایط آب و هوایی ایده آل تری پیدا کنند و گاهی هزاران کیلومتر را برای رسیدن به این مقصود می‌پیمایند.

در میان تمام حیوانات، وال‌های کوهان دار در صدر پستانداران مهاجرت کننده هستند، چرا که حدود ۸ هزار و ۴۷ کیلومتر را شنا می‌کنند تا به نقطه‌ دیگری بروند. همین طور یک گونه از پروانه در دنیا وجود دارد که حدود ۳ هزار کیلومتر را بین کانادای جنوبی تا مرکز مکزیک بال می‌زند. در این میان، حیواناتی هم هستند که هزاران مایل را می‌پیمایند و بعد از رسیدن به مقصد می‌میرند، پس چرا آن‌ها این کار را انجام می‌دهند؟ در واقع یک حقیقت ساده در پس پدیده‌ مهاجرت وجود دارد و آن هم این است که منابعی که در زمین وجود دارند، دچار نوسان هستند. مثلا ممکن است در منطقه‌ای، منابع تغذیه‌ای زیادی وجود داشته باشد، اما فقط برای مدت کوتاهی جوابگو باشد؛ بنابراین همیشه مکانی که به یک جاندار تولد می‌دهد (جایی که در آن متولد می‌شود) دلیلی بر بی عیب و نقص بودنش تا همیشه نیست.

بیشتر بخوانید: رویت حیوان عجیب انسان نما در دهانه غار!

شاید از خودتان بپرسید چرا حیوانات مسیر‌های کوتاه را برای مهاجرت انتخاب نمی‌کنند و هزاران کیلومتر را می‌پیمایند؟ یک جواب ساده این است که فواید پیمودن مسیر‌های طولانی، خیلی بیشتر از زحمتی است که باید برای آن بکشند، اما با این حال Hugh Dingle که یک پروفسور بازنشسته در دانشگاه کالیفرنیا است، بر این باور است که این موضوع هنوز مثل یک راز باقی مانده است و اگر چه علم توانسته جنبه‌های زیادی از زندگی آن‌ها را آشکار کند، با این حال هنوز هم بیشتر آن مثل یک راز باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: حیواناتی که شاید تاکنون ندیده‌اید

اگرچه ممکن است پدیده‌ مهاجرت پیچیده باشد، اما دلایلی که پشت آن است، ساده است: غذا، تولید مثل، شرایط آب و هوایی و فرار برای بقا.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مهاجرت حیوانات مهاجرت جانوران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۶۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل کمبود شیرخشک در نشست سازمان بازرسی بررسی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، به منظور تحقق شعار سال و حمایت از بخش خصوصی با هدف جهش تولید با مشارکت مردم و در راستای دستور ریاست سازمان بازرسی کل کشور، سرپرست دفتر بازرسی امور ویژه این سازمان طی نشستی با تولیدکنندگان و واردکنندگان شیرخشک، مشکلات موجود را مورد بررسی قرار داد.

سرپرست دفتر بازرسی امور ویژه سازمان بازرسی در این نشست سه ساعته هدف از تشکیل این نشست را استماع مسائل و مشکلات تولیدکنندگان و واردکنندگان شیرخشک عنوان کرد و گفت: رئیس سازمان بازرسی کل کشور بر استماع نظرات و پیشنهادات بخش خصوصی تاکید دارند و معتقد هستند برای تحقق منویات مقام معظم رهبری و اجرای دستورات ریاست دستگاه قضایی به نحو مستقیم و بدون مانع باید نقطه نظرات بخش خصوصی را استماع کرده و به انتقادات و پیشنهادات آنان توجه کرد.

وی با اشاره به کیفیت شیرخشک‌های تولیدی در کشور گفت: به لطف خداوند با توان و تجربه‌ای که در سال‌های گذشته حاصل شده، شیرخشک تولید داخل از بهترین و با کیفیت‌ترین محصولات تولید داخل است و اعتبار بسیار خوبی چه در داخل و چه در خارج کشور دارد.

سرپرست دفتر بازرسی ویژه سازمان بازرسی کل کشور افزود: بنابر آمارها و گزارشات متعدد، تولیدکنندگان ما نه تنها توان تامین شیرخشک مورد نیاز بازار را دارند بلکه ظرفیت صادرات این محصول نیز برای آنان وجود دارد.

وی با بیان اینکه در این جلسات به دنبال شناسایی و احصا دلایل کمبود شیرخشک هستیم، اظهار کرد: باید کل زنجیره تولید و یا واردات تا زمان رسیدن محصول به دست مصرف کننده بررسی و موانع سرعت بخشی و نظم دهی به این فرآیند اصلاح شود.

سرپرست دفتر بازرسی ویژه سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: باید دولت و دستگاه‌های متولی همچون سازمان غذا و دارو تدبیر داشته باشند که نیازهای ارزی تولیدکنندگان این محصول استراتژیک به میزان کافی و در زمان مناسب تامین شود.

وی ادامه داد: بنابر اظهارات شما تولیدکنندگان و حتی وارد کنندگان، عمده مشکل و مانع اصلی شما در تامین نیاز کشور بحث تخصیص ارز آن هم در زمان مناسب و به اندازه کافی است. اگر مسئولان مدیریت کرده و به تخصیص ارز به صورت منظم و مستمر و با اولویت قرار دادن این موضوع استراتژیک اقدام کنند دیگر شاهد کمبود شیرخشک در داروخانه‌های کشور نخواهیم بود.

سرپرست دفتر بازرسی ویژه سازمان بازرسی کل کشور در پایان گفت: در راستای برطرف کردن موانع جهش تولید و برطرف کردن مشکلات این حوزه در آینده ضمن استماع مسائل و نظرات مسئولان و مدیران دستگاه‌های متولی، به صورت میدانی هم از داروخانه‌ها و کارخانجات تولیدی بازدید خواهیم داشت تا به صورت ملموس در جریان وضعیت بازار و نیاز جامعه قرار گیریم.

در ابتدای این نشست مدیران کارخانه‌جات تولیدی و نیز واردکنندگان شیر خشک به بیان مسائل، نقطه نظرات و مشکلات خود پرداخته و بر تخصیص ارز به صورت منظم و به میزان اندازه مناسب تاکید داشتند.

در این نشست موضوعاتی همچون ظرفیت واقعی و اسمی تولیدکنندگان، میزان ارزبری، زمان و مدت تخصیص ارز، نحوه واردات شیرخشک، نحوه واردات مواد اولیه، علل کمبود شیرخشک در سال گذشته، مدت زمان تزریق شیرخشک از تولید تا عرضه به بازار و مطالبات و تعهدات ارزی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

کد خبر 6093875

دیگر خبرها

  • همتی: دولت ۶۰۰ هزار میلیارد پول چاپ کرده | از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰ بیشتر!
  • عنکبوتی به نام رامبد جوان ! | همه نامگذاری های عجیب جانوران
  • غذارسانی به حیوانات محبت در حق آنها نیست
  • بررسی یک خواب پرطرفدار؛ در طول روز چرت بزنیم یا نه و چقدر؟
  • بنویسید تا به دست بیاورید
  • الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟ / فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر
  • اعلام زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی
  • مشکل کمبود شیرخشک در نشست سازمان بازرسی بررسی شد
  • زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اعلام شد
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟