Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@16:56:01 GMT

فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه ها تزئینی نیست

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۶۸۴۳۳

فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه ها تزئینی نیست

شیراز- ایرنا- معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز گفت:نباید به پژوهش به عنوان یک فعالیت تزیینی در دانشگاه‌ها نگاه کرد زیرا فرصت‌های مطالعاتی،‌همایش‌های بین‌المللی و ارائه مقالات جهانی برای اعتبار علمی هر دانشگاه اهمیت دارد و ایران نمی‌تواند در این زمینه از دیگر کشور‌ها عقب باشد.

به گزارش ایرنا، دکتر سید مجتبی زبرجد که شنبه 24 آذرماه به مناسبت هفته پژوهش در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، افزود:
بودجه پژوهشی دانشگاه درصدی از بودجه کل دانشگاه است که همه آن متعلق به معاونت پژوهشی نیست و در بخش‌هایی همچون معاونت آموزشی، امور خوابگاه‌ها و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. نیز صرف می‌شود.
وی بیان کرد: خالص بودجه پژوهشی دانشگاه شیراز در سال جاری 13میلیارد تومان بوده است که هنوز به صورت کامل محقق نشده است و امیدواریم تا پایان امسال 80 تا 85 درصد آن محقق شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز اعلام کرد: پیشنهاد ما برای بودجه پژوهشی سال 98 دانشگاه شیراز مبلغ 20 میلیارد تومان است؛ چراکه قسمتی از فعالیت‌های پژوهشی ارتباطی مستقیم با قیمت ارز دارد و از همین رو این بودجه حتما باید افزایش یابد.
زبرجد گفت:یکی از چالش های مهم فعالیت های پژوهشی، سایه انداختن تحریم بر دانشگاه‌هاست و همین موضوع باعث آسیب محققان دانشگاهی می‌شود؛ بنابراین باید تلاش ‌کنیم با دیپلماسی علمی به دنیا ثابت کنیم که علم را نمی‌توان با سیاست آمیخت.
وی با تاکید بر اینکه همچنان از دانشگاه شیراز انتظار می‌رود در لبه علم و نوک پیکان پژوهش هم حرکت کند، افزود: دانشگاه شیراز در سال گذشته در نظام رتبه بندی ISC (پایگاه استنادی جهان اسلام ) رتبه سوم کشور و رتبه 25 را در بین دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی کشورهای اسلامی را کسب کرد.
زبرجد ادامه داد: دانشگاه شیراز در رتبه بندی نظام‌های معتبر جهانی مانند تایمز و QS نیز وارد شده است و در بین دانشگاه‌های دنیا رتبه 801 تا 1000 را به‌صورت کلی دریافت کرد. در همین رتبه بندی در علوم کامپیوتر واجد رتبه 401 تا 500 جهان شد و در رشته مهندسی و فناوری رتبه 501 تا 600 را به دست آورد؛ همچنین در علوم زیستی رتبه 601 و در علوم طبیعی نیز رتبه 601 تا 800 را به خود اختصاص داد.
وی در ادامه از دیگر دستاور‌د‌های دانشگاه شیراز در حوزه پژوهشی نیز نام برد و از انتشار ترجمه نفیس گلستان سعدی توسط دکتر عبدالرحمن رضوانی با همکاری یونسکو یاد کرد.
دبیر ستاد هفته پژوهش فارس گفت: همکاری ناشر آلمانی بین المللی نشریات با نام اشپرینگر با دانشگاه شیراز برای چاپ مقالات این دانشگاه، امکان اطلاع‌ رسانی فعالیت‌ها و جایگاه علمی دانشگاه شیراز را به سراسر جهان فراهم کرده است.
زبرجد همچنین از چاپ و تجدید چاپ 40 عنوان کتاب که توسط استادان این دانشگاه در طی سال جاری صورت گرفته است نیز یاد کرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز با بیان اینکه برای چاپ مقالات در نشریات باکیفیت بین‌المللی سیستم تشویقی در این دانشگاه اعمال شده است، افزود: براین اساس مقالات با کیفیت ما از سال 96 تا 97 بیش از 200 درصد رشد یافته؛ همچنین مقالاتی که در ده مجله برتر علمی چاپ شده است بیش از 300 درصد رشد کرده است و این موضوع نشان می‌دهد فعالیت‌های ارزشمند پژوهشی نیازمند حمایت مالی است.
وی افزود: درقالب تقاضامحوری فعالیت های پژوهشی، اعضای هیات علمی به صورت جهت دار حمایت می‌‌شوند که این اقدام باعث می‌شود هر یک از محققان بعد از چند سال به عنوان فردی صاحب نظر در یک موضوع خاص شناخته شوند.
زبرجد به به کارگیری فارغ التحصیلان دانشگاه شیراز با عنوان دستیار پژوهشی نیز اشاره کرد و گفت: سالانه تعداد بسیاری از دانشجویان در مقطع دکتری فارغ‌التحصیل می‌شوند که درصد بالایی از آن‌ها توانایی جذب در دانشگاه شیراز را دارند؛ از همین رو دانشگاه شیراز این افراد را به مدت یک سال در استخدام می‌گیرد تا بتواند با کمک آن‌ها فعالیت‌های پژوهشی باکیفیت ارائه دهد.
دبیر ستاد هفته پژوهش فارس با بیان اینکه مهمترین محور کارآفرینی در دانشگاه های نسل سوم ارائه مهارت های کارآفرینی است، ابراز داشت: فعالیت های دانشگاه شیراز در زمینه مهارت‌های کارآفرینانه صورت می‌گیرد و تلاش می‌کنیم دانشجویان مقطع کارشناسی علاوه بر دروس اجباری و اختیاری برای اخذ مدرک لیسانس درس مهارت آفرینی و کار آفرینی را نیز طی کنند.
وی اظهار داشت: عملکرد کار آفرینانه یک محقق به انگیزه او، یادگیری مهارت‌های کارآفرینانه و شیوه کسب و کار وابسته است؛ از همین رو دانشگاه شیراز در واحد کارآفرینی از ایده های نو در زمینه‌های مختلف کسب و کار حمایت می‌کند و دانشجویان را به سمت ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق ارائه خدمات آموزشی و مشاوره‌ای سوق می‌دهد.
هفته پژوهش در استان فارس همزمان با سراسر کشور از 24 تا 29 آذرماه است.
7375 /1876

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگی هفته پژوهش تحریم دانشگاه شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۸۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، کامبیز نرماشیری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در جلسه تجلیل از استادان و معلمان واحد زاهدان ضمن تبریک روز معلم با اشاره به منزلت و جایگاه معلم در عرصه توسعه و تعالی جامعه، گفت: معلم با داشتن شغل انبیا الهی نقش مهم و اساسی در حوزه تعلیم و تربیت بر عهده دارد و در جامعه انسانى، اساسى‌ترین کار، تعلیم و تربیت است.

وی با اشاره به پتانسیل‌های منابع انسانی و ظرفیت اساتید استان سیستان و بلوچستان، عنوان کرد: انسان‌سازی یکی از رسالت‌های بنیادین معلم است که در تعالیم اسلامى هیچ چیز با آن برابرى نمى‌کند.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان افزود: مدرسه و دانشگاه کارخانه انسان‌سازی است و استاد و معلم با آموزش و پرورش استعدادها، بستر این موضوع را فراهم می‌آوردند.

نرماشیری با بیان اینکه با استفاده از ظرفیت علمی و پژوهشی استادان استان سیستان و بلوچستان باید سمت بالفعل کردن ظرفیت‌های این استان گام برداشت، عنوان کرد: در این استان ظرفیت‌های بالقوه بسیاری برای اینکه به بالفعل تبدیل شود وجود دارد که دانشگاه می‌تواند با بهره‌مندی از اساتید متخصص و متعهد در این مهم، موفق عمل کند.

در بخش پایانی این مراسم از استادان منتخب، استاد مشاوران و اساتید فعال بسیجی تقدیر شد.

فرزاد جهان‌بین معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور در مزار شهدای گمنام واحد زاهدان با این شهدای والامقام تجدیدمیثاق کرد.

در این مراسم خیرمقدم توسط فرزند شهید پودینه از دانش‌آموزان مدارس سمای دخترانه زاهدان انجام و سرود سلام فرمانده جدید توسط گروه سرود مدرسه دخترانه سما زاهدان اجرا شد.

از دیگر برنامه‌های انجام شده در سفر یک روزه معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی به واحد زاهدان، دیدار و نشست‌های صمیمی با استادان همیار فرهنگ، دانشجویان کانون‌ها، نشریات، تشکل‌ها و اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان و دیدار و گفت‌وگو با معلمان مدارس سما و حضور در مراسم تجلیل از مقام شامخ معلم در مدارس سمای زاهدان و همچنین دیدار با خانواده مرحوم علیرضا سرگلزایی هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان و تسلیت و تقدیر از زحمات آن مرحوم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود
  • گام بلند فجر به‌سوی صعود با شکست صدرنشین/چادرملو بالأخره برد
  • لیگ یک: خیبر صدرنشین در شیراز کنده شد!
  • تجلیل از استاد برتر دانشگاه شیراز
  • در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است
  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران در قم آغاز شد
  • کنفرانس فیزیک بنیادی در قم آغاز شد
  • انسان‌ها سوگیری یادگیری ماشینی را بیشتر از سوگیری خود تشخیص می‌دهند
  • دانشگاهیان برای رفع نیازهای پژوهشی شهرداری اصفهان مشارکت کنند