Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از فعالان عرصه اقتصاد مقاومتی استان فارس در سن ۳۳ سالگی موفق شده با راه‌­اندازی ۱۲ مرکز فعال در تولید پوشاک برای ۳۶۰ نفر کارآفرینی کند و با حرکت در جهت تولید ملی به تحقق اقتصاد مقاومتی یاری رساند. ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۰۵:۰۱ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، همت بالا، شناخت اهمیت کار و کسب، علم و فکر پویا و آینده­‌نگری از ویژگی­‌های افرادی است که پرچم­دار پیشرفت ملی در عرصه‌­های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بوده‌­اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد جوانبخت جوان 33 ساله شیرازی نمونه‌‌ای از جوانان موفق این شهر است.

کار و تحصیل و پیشرفت با زندگی‌­ وی عجین بوده و فعالیت­‌های تولیدی او در صنعت نساجی و پوشاک برای 360 نفر از هم‌استانی‌هایش اشتغال‌آفرین بوده است. این کارآفرین شیرازی مدارک مهندسی کامپیوتر، مهندسی نساجی و دکتری صنایع خود را از دانشگاه­‌های شیراز، پلی­‌تکنیک و صنعتی شریف گرفته است.

با این حال هیچ­ گاه با دنیای کار و فعالیت اقتصادی بیگانه نبوده است و از همان نوجوانی کار و علم را همراه یکدیگر دانسته است. این تفکر بالنده سبب شده است که اکنون 12 مرکز فعال تولید پوشاک در شیراز و سایر نقاط استان فارس را مدیریت کند و یکی از بیرق‌‌داران اقتصاد مقاومتی و فعالیت تولیدی در استان فارس باشد.

به گفته عبدالحمید اسماعیلی رئیس بسیج سازندگی استان فارس فعالان عرصه اقتصادی مقاومتی در شرایط حاضر افسران جنگ اقتصادی هستند و به تعبیر رهبر انقلاب کسانی که در عرصه اقتصادی همت و تلاش می‌کنند حکم جهادگر را دارند.

جوانبخت جهادگر اقتصادی استان فارس فعالیت خود در زمینه نساجی و تولید پوشاک را با فعالیت بازرگانی و پخش و توزیع پارچه و سپس با منوپل محصولات سایر کارخانه­‌های نساجی آغاز کرد. با عاملیت فروش پارچه در 6 استان ادامه داد و به تولید غیرمستقیم پارچه پرداخت.

پس از اخذ توان مالی و تجربه کافی گام به عرصه تولید پارچه به صورت مشارکتی نهاد و اکنون با تولید مستقیم پوشاک با مصرف‌کننده نهایی ارتباط یافته و به مرحله نهایی ارزش افزوده در نساجی رسیده است. شغلی که به گفته خود او با حرفه خانوادگی­‌اش پیوند دارد.

82 پروژه اقتصاد مقاومتی در استان همدان در حال اجراست220 پروژه اقتصاد مقاومتی در استان فارس در حال اجراستجهادگران نمونه و فعالان اقتصاد مقاومتی استان فارس تجلیل شدند

کارگاه­ آموزشی تولیدی این کارآفرین شیرازی در نخستین گام‌­ها با پیوند یافتن با سازمان بهزیستی موقعیت آموزش و اشتغال را برای 100 ناشنوا فراهم کرد و این گروه با آموزش توانستند وارد بازار کار شوند.

جوانبخت گفت: این کارگاه ویژه ناشنوایان تا سال 93 فعالیت کرد و پس از گسترش کارگاه‌­های تولیدی ما، نیروهای شاغل در این کارگاه­ در سایر کارگاه‌­ها عضو شدند. اعضای خانه­‌های سلامت و افرادی که به تازگی از زندان آزاد شده بودند نیز با دریافت آموزش‌­های لازم در این کارگاه­‌های تولیدی جذب شدند. گروهی که به دلیل سوءسابقه، شاید به سختی دوباره می‌­توانستند اعتماد از دست رفته را احیا کنند و شغل مناسب بیابند.

کارآفرین شیرازی همچنین از راه‌­اندازی کارگاه جوراب بافی در زندان عادل­‌آباد و نیز امکانات لازم در زندان پیربنا مهارت‌­آموزی و اشتغال را تا دل زندان‌­های شیراز برده است تا ایجاد ارزش افزوده و تولید داخلی در تاریک­‌ترین نقاط این شهر نیز جریان داشته باشد.

اکنون بسیاری از شرکت­‌ها، دستگاه‌­ها و اداره­‌جات مرجع ایران همچون شرکت­‌های زیر مجموعه نفت، گاز و پتروشیمی، مشاغل فعال در بنادر، نیروهای نظامی، گمرکات، صنایع ماشین و موتور سازی، ایرانخودرو، سایپا و غیره پوشاک و لباس­‌های حفاظت فردی خود را از کارگاه­‌های تولیدی این تولیدگر موفق شیرازی تهیه می­‌کنند.

کارگاه‌­های صنعتی و مکانیزه که علاوه بر شیراز در نقاط مختلف روستایی شیراز، خرامه، مرودشت، داریون، نیریز، سروستان و دیگر شهرها با تولید اقتصادی اشتغال‌­آفرین بوده است.

جوانبخت با اشاره به مهاجرت دختران به شیراز برای یافتن شغل از روستاهای اطراف و آسیب‌­هایی که در کمین آن­هاست و نیز اشباع موقعیت کاری در این شهر گفت: با بررسی‌های کارشناسانه و ایجاد پایلوت‌­هایی در مناطق روستایی با یاری همکارانی­ که مناطق روستایی مختلف را می‌شناختند، اقدام به راه‌­اندازی کارگاه‌­های آموزشی و تولیدی را روستاها کردیم.

وی گفت: علاوه بر انتشار آگهی در جراید معتبر از سوی ما علاقه‌‌مندان به کسب مهارت و اشتغال در این کارگاه‌­های تولیدی پوشاک می­‌توانند به پایگاه مقاومت بسیج منطقه داریون و یا سپاه احمدبن موسی در شرق شیراز مراجعه کنند تا پس طی مراحل گزینش جذب شوند.

کارآفرین شیرازی از همکاری و همیاری بسیج سپاه، بسیج منطقه داریون و بسیج سازندگی استان در گسترش کارگاه‌­های دولتی در مناطق روستایی یاد کرد و گفت: شناخت کافی سپاه و بسیج از مناطق و استفاده از دانش منطقه‌شناسی آنان در افزایش سرعت و برطرف کردن موانع در راه رسیدن به این مهم بسیار راه گشا بود.

به گفته جوانبخت اکنون در کارگاه کاملا صنعتی و مکانیزه تولید پوشاک تربرلابیشه همه انواع پوشاک تولید می­‌شود و 50 جوان جویای کار با دریافت آموزش­‌های لازم، در این کارگاه مشغول به کار شده‌­اند. چندین روستا میزبان کارآفرینی این جوان بالنده در عرصه اقتصادی بوده است که در مسیر کار و تولید ملی به سمت تحقق اقتصاد مقاومتی به پیش رفته است.

هر چند اکنون و پس از دوره 5 ساله پیشرفت تولید به دلیل نوسانات مالی و اقتصادی در سال جاری روند پویای تولیدی در این کارگاه­‌ها کند شده است و به تعبیر جوانبخت این آتش گریبان­‌گیر جنگل تولید ملی شده است و روند رو به رشد او را به نحو وحشتناکی متوقف کرده است تا جایی که توان تولیدی این کارگاه­‌های تولید پوشاک را از 120 درصد تولید و برون‌سپاری به کمتر از 40 درصد رسانده است.

افزایش یک­ باره و شدید هزینه­‌های تولید از قبیل مواد اولیه، نوسانات مالی و کمبود مواد اولیه علاوه کاهش میزان تولید و در پی آن کاهش میزان جذب نیروی شاغل را به همراه داشته است. مساله‌­ای که این جهادگر اقتصادی استان فارس معتقد است با شناخت ارزش و جایگاه فعالیت تولیدی از سوی مسئولین و هدایت سرمایه­‌ها و تسهیلات به سمت تولیدکنندگان می‌­تواند تا حدی برطرف شود.

رئیس بسیج سازندگی استان فارس اقتصاد امروز ما را بیشتر سلیقه‌محور می‌داند تا برنامه محور و معتقد است؛ باید نگاه در حوزه اقتصادی عوض شود چرا که نگاه امروز تسهیل‌گر نیست بلکه مشکلاتاداری و وضعیت کنونی بانک‌ها مانع بزرگ تولید وفعالان اقتصادی شده است.

جوانبخت با گلایه از مسیر دریافت تسهیلات برای تولیدکننده گفت: متاسفانه در حال حاضر شرایط به نحوی است که سرمایه‌­داران به سادگی تمام تسهیلات را جذب می­‌کنند و تولیدکننده که اشتغال آفرین است، هر روز لاغرتر می‌شوند.

کارآفرین موفق شیرازی که به حق یکی از جهادگران اقتصاد استان فارس و کشور است اعتقاد دارد تا زمانی که ارزش و جایگاه شایسته تولید را به لحاظ فرهنگی نشناسیم و درک نکنیم که تمام اقتصاد و اقتصاد مقاومتی بر محوریت تولید قرار دارد و فرزندان همه ما در آینده برای اشتغال به تولید وابسته‌­اند، و قانون، بودجه و تسهیلات را به این سمت هدایت نکنیم پیشرفتی حاصل نخواهد شد.

12 کارگاه تولیدی محمد جوانبخت با ارائه دوره آموزشی 6 ماه و اخذ تعهد کاری سه ساله از نیروهای جذب شده، مهارت و اشتغال را در کنار هم برای جوانان شهر و روستاهای استان فراهم کرده است. این تولیدکننده محصولات گسترده خود را علاوه بر بازار ایران به کشورهای عراق و عمان نیز صادر می­‌کند و در چشم‌­اندازی دورتر به تبدیل شدن به قطب پوشاک منطقه می­‌اندیشد.

گزارش از فاطمه رفاهت 

انتهای پیام/ح

R41382/P4001/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۲۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای واحدهای تولیدی راکد در دستور کار دولت است

به گزارش خبرنگار مهر محمدرضا شهاب زاده عصر شنبه در بازدید از واحدهای تولیدی این شهرستان به مناسبت هفته کار و کارگر، ضمن تبریک این هفته اظهار کرد: یکی از برنامه‌های اساسی دولت فعال نمودن حوزه تولید است که با توجه به شعار امسال با مشارکت مردم عزیز نیز همراه خواهد بود.

وی با بیان اینکه تمام تلاش دولت در راستای تحقق شعار سال این است که با کمک مردم بتوانیم مشکلات واحدهای تولیدی راکد را حل کرده و همچنین واحدهای جدید را هم با توجه به پتانسیل بالایی که شهرستان آستارا دارد راه اندازی کنیم.

فرماندار آستارا با بیان اینکه ۱۱۶۷ واحد کارگری در شهرستان آستارا در حال فعالیت هستند افزود: ۷۰۵۲ نفر نفر بیمه شده اجباری در این واحدهای تولیدی مشغول به کار هستند.

وی با اشاره به وجود ۴۰ واحد صنعتی در شهرک صنعتی این شهرستان گفت: تعداد ۱۰ واحد از این واحدها غیر فعال شده بودند که در دولت سیزدهم ۸ واحد وارد چرخه تولید شدند و ۲ واحد نیز در حال احداث است که با فعال این واحدهای تولیدی ۳۰ کارگر مشغول به کار شده‌اند.

گفتنی است؛ فرماندار آستارا با حضور در برخی از واحدهای تولیدی شهرستان از تعدادی از کارگران زحمتکش با تقدیم لوح تقدیر تجلیل نمودند.

کد خبر 6090362

دیگر خبرها

  • دستگاه‌های دولتی مکلف به پاسخگویی و اجرای مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی هستند
  • تجلیل از ۳۰ نفر از جامعه کار و کارگری گیلان
  • حمایت دستگاه قضائی از کار و کارگر/ ۲ هزار و ۱۵۱ واحد تولیدی در سال ۱۴۰۲ احیا شد
  • حمایت دستگاه قضایی از کار و کارگر/ ۲ هزار و ۱۵۱ واحد تولیدی در سال ۱۴۰۲ احیا شد
  • جلوگیری از تعطیلی ۲ هزار واحد تولیدی و بیکاری ۱۹۸ هزار نیروی کار
  • رفع موانع تولید در مسیر تحقق شعار سال با نگاه مسأله محور
  • اعطای نشان درجه یک اقتصاد مقاومتی به مدیرعامل پاکسان
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • رفع موانع در مسیر تحقق شعار سال در دستور کار دادگستری اصفهان
  • احیای واحدهای تولیدی راکد در دستور کار دولت است